O seara de cosmar

17.11.10

Cand am ajuns acasa, Ricky se simtea destul de rau (si dimineata l-am lasat intr-o stare nu tocmai buna) si respira foarte greu - in jur de ora 21 a venit veterinarul pentru a 3a zi de tratament (bronsita cronicizata si dilatatia cardiaca nu-l lasa sa traga aer si se sperie si nu mai poate respira, macar a iesit dintre griji parazitul la inima, desi nici ce se intampla acum nu e mai bine) si exact cand a venit, Ricky a avut o criza puternica, habar n-am sa explic in termeni medicali, dar cert este ca nu ii intra oxigenul pe bronhii sau asa ceva, nici nu mai gandesc clar acum deci daca spun vreo prostie, ignorati-o.

Dupa ce a plecat medicul, au urmat 3 crize la rand care m-au bagat in sperieti, iar Ricky nu facea decat sa se uite disperat in ochii mei, iar eu stateam ca proasta si vorbeam cu el incercand sa-l linistesc, fara sa-l pot ajuta altfel. Dupa a treia criza, situatia a devenit de-a dreptul groaznica si l-am sunat din nou pe veterinar care mi-a spus sa ma duc urgent la farmacie sa iau niste pastile sa-l ajute sa respire (am uitat toti termenii medicali) si a inceput alergatul pe strazi dupa medicamente. Intr-un final am gasit la o farmacie pastilele si am facut cursa pana acasa.

Acum imi pare un pic mai linistit Ricky, in sensul ca s-a intins si dormiteaza, insa respira greoi si din cand in cand vine in fata mea si ma priveste disperat cu ochii aia mari si negri si stiu ca urmeaza o noua criza si habar n-am cum sa-l ajut. Nici macar in brate nu-l pot tine ca este atat de speriat ca nu te poti apropia de el.

Cred ca va urma o noua noapte de veche si chin ...

7 comentarii

  1. Of Cami, imi pare tare rau >:D< Oxigenoterapie sau ceva de genul asta nu l-ar ajuta putin sa respire? Tin pumnii si sper sa se simta mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. A reusit sa adoarma intr-un final, e mai linistit ... cred ca l-a ajutat ultima pastila pe care i-am dat-o. Sper sa se odihneasca la noapte.

    RăspundețiȘtergere
  3. o Doamne! nu am cuvinte, mie m-i se rupe sufletul in 2, cand vad un animalutz bolnav sau vad asa ceva...cand al meu a avut o raceala, nu foarte grava, tusea plangeam langa el si nu am dormit 2 nopti, efectiv am stat si l-am pazit..Sa dea Domnul sa se faca bine si mai insista pe la medicii veterinari, poate totusi exista o scapare

    RăspundețiȘtergere
  4. nici nu vreau sa ma gandesc cum te simti si cat de speriata esti si tu alaturi de el...

    RăspundețiȘtergere
  5. of...imi pare chiar rau, imi imaginez prin ce treci alaturi de Ricky. Sper sa isi revina cat mai repede si momentele astea sa fie doar niste amitiri:(

    RăspundețiȘtergere
  6. Uf, imi pare rau sa citesc acestea. :( Dar ce poti face mai mult de atat!? Fii alaturi de el si alina-i suferinta... cu rabdare, poate tratamentul isi va face efectul in cele din urma. hugs!

    RăspundețiȘtergere