Pe scurt: Produse pentru machiajul fetei MAC

6.11.10

O sa grupez tot ce-am incercat pentru fata (ma refer la make-up) de la MAC in aceasta postare pentru ca altfel n-o sa termin niciodata sa scriu despre produsele MAC. Si fata de postarile anterioare, nu am sa mai pun poze (e plin internetul de poze cu produse MAC - le gasiti pe siteul oficial si la orice cautare pe google).

Select Sheer/ Loose

Am folosit-o acum vreo 2 ani, nu are nimic special incat sa va spun "trebuie s-o incercati" .. e o pudra buna, insa sunt multe altele la fel pe piata la preturi mult mai mici. Nu vad sensul sa dai atatia bani pe o pudra pulbere cand sunt alte zeci/ sute la fel sau mai bune.

Iridescent Powder/ Loose

Am avut vreo 2 culori (nu-mi amintesc acum denumirile) insa le-am dat pe amandoua pentru ca erau prea messy. Iluminau foarte frumos zonele pe care aplicai, insa mi s-au parut prea mult pentru zi si necesitau atentie marita la aplicare si am considerat prea mare efortul pentru efectul obtinut. Nu pot sa zic nici da, nici nu - pudra este superba, insa eu am considerat-o prea "messy" pentru gustul meu.

Set Powder

Da, o recomand. Isi face treaba minunat: fixeaza machiajul pe fata, nu incarca absolut deloc, iar aspectul final al tenului este foarte natural. Cantitatea folosita este mica si va tine o vesnicie (eu o folosesc de mai bine de un an si nu cred ca am consumat nici jumatate din ea). Daca nu ati gasit pana acum pudra de fixare ideala, incercati-o pe cea de la MAC si o sa fiti incantate.

Blot Powder/ Pressed

Un alt produs care imi place de la MAC si care spun ca merita incercat. O am mereu in geanta (in eventualitatea in care am nevoie de retusuri pe parcursul zilei - nu se intampla frecvent, insa e bine s-o am la mine pentru ca-si face treaba bine) si nu-mi fac probleme daca se intampla sa-mi luceasca fata pentru ca aplic putina pudra (buretelul cu care vine isi face treaba bine, desi e mai recomandata o pensula - insa nu este mereu posibil sa cari o pensula, chiar si varianta mini, dupa tine). Nu spun ca este cea mai buna pudra pe care am incercat-o sau care exista, insa in cazul meu functioneaza foarte bine.

Iridescent Powder/ Pressed

Am avut Belightful pe care am vandut-o de curand la un blog sale si am scris despre ea pe blog. Mult timp n-am folosit-o pentru ca nu reuseam s-o fac sa se vada pe fata mea (ma trezeam cu glitter pe fata, nu cu iluminarea subtila pe care o asteptam). Situatia s-a schimbat cand mi-am luat pensula 165 si atunci am putut s-o aplic cum trebuie, insa avand atat de multe alte iluminatoare, nu i-am acordat niciodata atentia cuvenita. Nu consider ca este un produs esential.

Mineralize Skinfinish

Si aici ma refer la cele colorate (despre MSF Natural am scris in postarea cu fondul de ten) despre care am spus de nenumarate ori ca sunt printre slabiciunile mele. MAC scoate mereu MSF uri noi cu majoritatea colectilor si au fost sunt diverse combinatii: o singura culoare - iluminator sau blush (Porcelain, Shimpagne) sau chiar bronzer (So Ceylon); o singura nuanta cu vene colorate - care in functie de cat de intense sunt pot schimba total un produs (gen Petticoat, Light Flush, Warmed) - in functie de culoare pot fi folosite ca highlight/ blush/ bronzer; impartite in 4 nuante de la inchis la deschis (cele din colectia Red Blonde Brunette) - foarte practice, le poti folosi ca highlight (nuanta deschisa), contur (nuanta mai inchisa) si blush (daca amesteci cele 4 culori) sau impartite in 3 (cele din colectia Colour Crafted - Smooth Merge e un exemplu bun - gasiti reviewul Iuliei pe blog). Texturile sunt diferite si tineti cont ca sunt produse "sclipicioase" (unele mai mult, altele in limitele bunului simt) si ca pot fi folosite foarte bine si ca farduri sau pot fi aplicare peste un blush mat pentru a oferi un aspect de ten sanatos.

Sunt produse scumpe, minerale, care vor ramane mereu printre preferatele mele, desi pretul este unul ridicat. Produsul va tine destul de mult deoarece este foarte pigmentat si culorile de cele mai multe ori se repeta sau sunt foarte asemanatoare deci nu are rost sa aveti prea multe (cum aveam eu la un moment dat).

Sunt subiectiva, dar DA. Il recomand cu toata inima. Printre preferatele mele: Warmed si So Ceylon (bronzer), Refined (highlightul perfect - cel mai cremos skinfinish pe care l-am incercat) si Shimpagne (desi cam glittery lumineaza superb zonele pe care se aplica).

Bronzing Powder

Am avut doar nuanta Refined Golden si desi mi-a placut, nu sunt adepta bronzerului care are sclipici si asta este motivul pentru care nu as recumpara un bronzer MAC. Insa daca va place un bronzer care nu este mat, il puteti incerca cu incredere.

Sculpting Powder (produs pro)

Le-am avut atat la prima aparitie (cand era un duo pudra de contur/ highlight) si le-am si acum in varianta "pot" cand sunt separat de dimensiunea unui blush normal (produsele sunt gama pro). Le recomand pentru ca consider ca este esential sa-ti conturezi fata si sa scoti in evidenta anumite zone prin iluminare, iar produsele de la MAC sunt ideale pentru asta.

Cream Colour Base

Am incercat 3 nuante si mi se par foarte bune (pentru iluminat si folosit pe buze pe post de gloss, insa nu le-as folosi ca baza pentru ochi) si cred ca este un produs care merita incercat.

Powder Blush

Multitudinea de culori si texturi te ameteste si cred ca oricine poate gasi un blush care sa-i fie pe plac. Da, recomand. Nu spun ca este cel mai bun blush care exista (NARS si Illamasqua au o pigmentare mult mai buna), dar este unul dintre preferatele mele. Well Dressed si Blush Baby imi plac foarte mult si de asemenea Emote (a fost editie limitata) mi se pare perfect pentru contur. Imi plac ca poti construi culoarea asa cum iti doresti.

Cu anumite colectii, MAC scoate pe piata si Beauty Powder care este foarte sheer si unele dintre ele (in functie de culoare) pot fi folosite ca pudra de fixare si sunt mult mai mari ca blushurile normale.

Mineralize Blush

Au existat mai multe variante ca si in cazul Skinfinishurilor si sunt mereu scoase pe piata cu diferite colectii. Trebuie tinut cont de mentiunea care am facut-o mai devreme si anume ca sunt produse "sclipicioase" si de asemenea se pot folosi fie ca blush, fie ca iluminator, fie ca bronzer. Mi s-au parut practice cele cu 2 nuante diferite (au fost unele jumate-jumate care aveau blush si highlight sau le puteai combina si te alegeai cu un blush nou; intr-o alta colectie au fost cu o semiluna de alta culoare - la fel aveai 2 nuante diferite de blush si daca le amestecai obtineai o a treia nuanta). Cred ca este produs care merita incercat si isi merita banii, dar nu uitati de aspectul gliterry.

Cred ca am acoperit toate produsele de make-up pentru ten pe care le-am incercat de la MAC.

Am uitat sa mentionez primerele, dar despre ele am mai scris pe blog cu diverse ocazii. Mie personal nu mi-a placut nici unul in mod deosebit (Line Filler a fost o dezamagire totala) si nu intentionez sa mai cumpar vreun primer de la MAC desi nu pot spune ca sunt proaste, pur si simplu cred ca sunt altele mult mai bune care merita atentie.

As mai putea sa mentionez aici unele produse pe care le-am incercat si au fost editii limite si nu mai sunt disponibile acum, insa in mod sigur vor fi relansate in colectiile viitoare: glimmershimmer (iluminator lichid - asemanator cu HighBeam si MoonBeam de la Benefit) - am cateva culori si le folosesc des si-mi place la nebunie efectul de ten proaspat si sanatos pe care mi-l ofera, lustre drops (alt tip de iluminator lichid care da un aspect frumos tenului; in plus se poate amesteca cu fondul de ten pentru a-i schimba aspectul sau culoarea), studio lights (din nou un alt tip de iluminator - am avut o singura culoare Ideal Pink despre care am scris pe blog in nenumarate randuri ca este preferatul meu pentru a-l folosi sub ochi in combinatie cu Photo Op de la Smashbox sa-mi mascheze cearcanele)

Acum chiar cred ca am acoperit toate produsele pe care le-am incercat. Daca mai stiti ceva si credeti ca am uitat, intrebati-mi in comentarii si o sa fac un update la postare (blushcreme nu am incercat, d-aia nu am scris nimic).

4 comentarii

  1. Ca sa fiu sincera, mie blushul NARS imi place mult mai putin comparativ cu cel MAC. Cel MAC mi se pare mai rezistent si mai pigmentat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Blushul MAC cumparat de tine a fost unul foarte pigmentat (nu sunt toate asa - acela a fost unul din blushurile bune scoase de ei pe piata), iar culoarea de la Nars este una subtila - nu prea poti face comparatie intre ele pentru ca sunt texturi total diferite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu astept MAC in Romania exclusiv pentru blushul lor.. Am primit cadou o nuadnta care nu-mi place deloc, nu mi se potriveste, dar am ramas placut surprinsa de cat de bine rezista, si mi-ar placea sa-mi pot achizitiona o nuanta mai peachy, nu fuchsia, cum am acum :((

    Sunt f interesante si binevenite postarile tale cu seria MAC si produsele pe care le-ai folosit :*

    RăspundețiȘtergere
  4. NARS-ul imi face cu ochiul tot mai mult (ca brand&produse) ... MAC-ul prea putin... Atipic!:)

    Daca ar fi sa aleg 2 produse de la ei spre testare, as alege un MSF si un blush. Atat.

    RăspundețiȘtergere