Pensule machiaj ochi MAC

8.11.10

Ultima postare din seria MAC si astazi ma ocup de pensulele pentru machiajul ochilor si parerea mea despre ele si de asemenea am sa pun niste poze la sfarsit sa va dati seama de diferente.

Pensula 213

Fluff Brush - pensula pentru aplicat fardul pe pleoape (pensula a carei varianta mini insoteste trusele MAC special edition), aplica foarte bine si usor, insa datorita pensulei 239 nu am folosit-o prea mult, dar mi s-a parut o pensula buna si fiind fluffy in cazuri extreme poate fi folosita si pentru a blendui usor.

Pensula 217

Blending Brush - faimoasa pensula pentru blending, unul din "must have" uri MAC (de-a lungul timpului mi-au trecut prin maine 4 pensule full size 217 si vreau sa va spun ca nici una nu arata ca cealalta; ok, sunt facute manual si exista diferente insa ele insa am vazut mai rotunde, mai ovale, mai lungi - si desi in prezent am una full size si una special edition, o prefer pe cea cu maner scurt), se poate folosi pentru a aplica culoare in pliu, pentru a blendui culoarea si pentru a aplica produsele crema pe pleoapa (gen Paint Pot). O pensula pe care trebuie sa o aiba orice make-up addict.

Pensula 219

Pencil Brush - alta pensula faimoasa ideala pentru a obtine un smokey eye perfect sau pentru a aplica fardul pe linia genelor sau pentru a-l aplica sub ochi; "perfect smudge brush" pe care eu personal n-o folosesc foarte des, insa ii recunosc meritele.

Pensula 222

Tapered Blending Brush - o alta sora de a pensului 217, mai inalta si subtire, din peri naturali, ideala pentru a aplica fardul, pentru a contura ochiul sau a ilumina arcada; o pensula foarte buna si ma bucur ca o am, dar nu e o pensula fara de care sa nu poti trai.

Pensula 224

Tapered Blending Brush - de cate ori am spus cat iubesc pensula asta? Este pensula mea preferata de la MAC si prima pensula MAC pe care am avut-o; eu personal o prefer lui 217 (este doar o preferinta a mea) si o folosesc zilnic pentru concealer; am atat full size, cat si special edition si le consider la fel de bune. Este ideala atunci cand din greseala ati aplicat o culoare mai intensa decat vroiati si aveti nevoie sa reparati fara sa stricati tot sau vreti un blending subtil. Am si varianta de la Sigma si desi este un pic mai mica si mai scurta, isi face treaba la fel de bine. Pentru mine este un must have.

Pensula 225

Large Tapered Blending Brush - editie limitata (nu mai este disponibila), o sora mai mare a lui 224 pe care nu vad cum ai folosi-o pentru ochi (poate doar cineva cu un spatiu foarte mare intre gene si spranceana). Eu o folosesc pentru a aplica Secret Brightening de la Laura Mercier sub ochi si am mai folosit-o in trecut pentru a-mi contura nasul si pentru a ilumina anumite zone.

Pensula 226

Small Tapered Blending Brush - editie limitata (nu mai este disponibila) creata pentru a fi folosita in pliu pentru a blendui culoarea, nu-mi place in mod deosebit si nici nu o folosesc des.

Pensula 227

Large Fluff Brush - pensula din peri naturali care poate fi folosita pentru ochi sau fata (pentru ochii mei este uriasa - puteti vedea in pozele de la sfarsit - as putea s-o folosesc doar daca vreau sa aplic o culoare de la baza genelor pana la spranceana), am mai folosit-o pentru highlight si contur, dar destul de rar. O pensul care din punctul de vedere nu-si meirta banii.

Pensula 228

Mini Shader Brush - o pensula micuta si finuta care am luat-o pentru a o folosi in coltul intern al ochiului sau sub ochi; fiind ferma, poate fi folosita cu produsele crema. Imi place, insa nu cred ca este esentiala.

Pensula 239

Eye Shader Brush - o alta pensula de care cred ca ati auzit de atat de multe ori si care este un "must have", o pensula densa si moale ideala pentru a aplica culoarea pe pleoapa, poate fi de asemenea folosita cu produse crema si poate fi folosita pentru blending. Am si varianta Sigma (care este diferita decat ceva MAC) dar care imi place la fel de mult (am zile cand spun ca-mi place mai mult). Nu stiu cat de esentiale e, dar e o placere s-o folosesti.

Pensula 242

Shader Brush - o pensula densa, sintetica care este una din preferatele mele, se poate folosi atat cu produse pudra (eu o folosesc pentru iluminarea arcadei), cu produse crema sau pentru concealer.

Pensula 252

Large Shader Brush - o pensula mai mare care poate fi folosita pentru a aplica fardul pe pleoape sau cu produse crema; nu i-am acordat niciodata mare atentie si am vandut-o de mult, nu mi s-a parut nimic special la ea.

Pensula 266

Small Angled Brush - pensula taiata oblic pentru a crea linii precize; eu nu am folosit-o pentru ca nu aveam la ce, insa i-am dat-o unei prietene care o foloseste pentru sprancene si este incantata de ea.

Pensula 275

Medium Angled Shading Brush - pensula pentru aplicat fardul pe pleoape si de asemenea e foarte buna pentru a o folosi la blending. O alta pensula careia nu i-am dat nici o sansa, avand deja altele care faceau acelasi lucru.

Am facut niste poze si la pensulele pentru ochi pentru a vedea diferentele - din nou arata ciudat manerul si perii, insa nu asta e important.



225 / 224 / 222 / 217 / 226


222 versus 217


MAC 224 / Sigma 224


226 versus 219


239 versus 227


MAC 239 / Sigma 239



228 / 239

2 comentarii

  1. uite, cu toate posturile tale MAC, eu mi-am reinnoit wish list-ul ! asa ca iti multumesc,Camelia :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am lasat comentarii la fiecare postare cu MAC dar acum vine si randul meu: OMG cate produse ai!!! Pazea ca vin la furat :)), glumesc normal. Ai o groaza de bunatati, sa le folosesti cu placere! Eu, desi abia asteptam sa vina MAC la noi, nu cred ca imi voi lua nimic. Oricat de mult mi-as dori un fard sau o pensula de la ei mi se par prea scumpe si cred ca o sa am destul timp pe viitor sa dau sute de lei pe pensule. Acum, nu as avea de unde nici daca as vrea. De aia si speram sa prind ceva la blog sale la tine dar nu a fost sa fie. Kiss

    RăspundețiȘtergere