Seriozitate si neseriozitate pe ebay

18.11.10

Scriam intr-o postare zilele trecute ca am avut o problema cu un produs luat de pe ebay, iar azi a trebuit sa deschid o disputa la paypal pentru a-mi recupera banii pentru o comanda care nu a ajuns la mine.

In trecut am cumparat de la un vanzator de mai multe ori creme bio (care au ajutat enorm o prietena care are psoriazis) si le-am folosit si eu si maica-mea (mie mi-a placut ceva de calmare a pielii - eram intr-o perioada in care nu suportam nimic pe piele si crema aia chiar m-a ajutat). Si acum cateva saptamani mi-am amintit si am vrut sa-mi iau ceva cu unt de shea (pentru niste zone uscate de pe corp) si mi-am luat si un scrub cu caise (care imi place la nebunie). Produsele au ajuns repede, nu am avut nici un fel de problema, insa cand am deschis crema cu unt de shea, am zis ca mi se face rau - mirosea a ranced in cel mai ingrozitor mod. N-am facut caz ca am zis ca oricui i se poate intampla si voi anunta vanzatorul si se va rezolva totul (chiar nu m-am enervat deloc ca sunt capabila sa inteleg ca la vanzari mari se pot intampla si astfel de lucruri).

Exact in aceeasi perioada, am dat o comanda pe siteul lor (au si site, insa eu am licitat pe ebay la cele 2 produse si le-am luat mai ieftin) de uleiuri esentiale si inca un scrub si alte cateva nimicuri. Nu m-am gandit nici o clipa ca pot da dovada de atata neseriozitate. La mesajul trimis pe ebay nu mi-au raspuns, asa ca le-am scris din nou dupa 8 zile pe un ton mult mai nervos si de data asta mi-au raspuns spunandu-mi sa trimit produsul inapoi (care a venit in borcan de sticla si atarna destul de greu) si imi vor da banii inapoi. Cand m-am interesat la posta, ma costa transportul exact cat trebuiau sa-mi inapoieze. N-avea sens sa dau banii sa-l trimit inapoi ca peste x zile sa mi se inapoieze exact aceeasi suma. I-am scris asta si i-am spus si ca am probleme cu comanda de pe site (o sa scriu imediat despre acea problema) si ca mi se pare de o totala neseriozitate modul in care procedeaza si ca era normal sa-mi trimita un alt produs nu sa ma puna sa mai cheltui niste bani aiurea cu un produs vechi trimis de ei (mai ales ca nu era prima data cand cumparam de la ei). Nu am mai primit nici un raspuns.

Acum sa revin la comanda de pe site (platita in data de 29 octombrie) care nu a ajuns nici pana in ziua de azi si pentru care nu am primit nici un mail din partea lor in mai bine de 20 zile. Si asta in conditiile in care le-am trimis pana acum 3 mailuri intreband ce se intampla de nu au confirmat/ expediat/ raspuns. Acum 2 zile le-am trimis un ultim mail in care le-am spus ca e execrabil modul in care-si trateaza clientii (au afisat ceva pe site ca s-au mutat si au probleme inca cu liniile telefonice, insa mi se pare de neconceput ca in 20 zile sa nu poti sa dai un mail sa comunici ceva) si ca daca nici la acest mail nu primesc raspuns, voi face reclamatie la paypal pentru a-mi recupera banii, ceea ce am si facut azi dimineata intrucat nu mi-au raspuns.

Toata experienta asta mi-a lasat un gust amar. Intamplarea face ca zilele trecute am mai avut o problema (eu n-as considera-o problema, dar asta e) pe ebay care s-a rezolvat fara nici un fel de complicatii si fara sa se agite cineva - deci se poate si asa.

In 15 octombrie am luat de la vanzatorul cu cercei niste accesorii care nu au ajuns in maxim 30 zile cum este specificat in descriere (eu nu mi-am facut probleme pentru ca stiu ca intarzie coletele venite din Asia si cand am fost in vama marti venisera 400 colete din Hong Kong si nici nu l-am contactat tocmai pentru ca am zis ca e posibil sa fie in tara si sa fie vina postei) insa el mi-a trimis mail si m-a intrebat daca sunt probleme de nu am lasat feedback si i-am spus ca n-a ajuns coletul si s-a oferit imediat sa-mi restituie banii si mi-a zis ca in cazul in care ajung produsele in urmatoarele 3-4 zile sa-i refac plata, iar daca ajung mai tarziu de atat sa le consider cadou din partea lor datorita timpului mare de asteptare (timp cu care implicit am fost de acord cand am cumparat produsele). Deci exista si oameni seriosi!

15 comentarii

  1. de asta nu m-am bagat niciodata sa comand de pe ebay! Mereu mi a fost teama de oameni de genul asta!
    Acum vad ca pe lista neagra sunt si cei de la cherryculture.com !Am plasat comanda pe 25 oct si nici pana in ziua de azi nu mi a ajuns!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar marti de ce ai fost in vama? Nu vin acasa avizele postale? Sau aveai de ridicat si altceva la care deja iti venise avizul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa iau cele 2 colete despre care am scris deja pe blog marti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, coletele din state pot intarzia pana la 21 de zile lucratoare(mie mi-a ajuns unul cu Priority mail care trebuia sa ajunga in 10 zile si a ajuns in vreo 20). Asa se intampla cu coletele din state, si nu din vina comerciantului, ci pentru ca pur si simplu dureaza mult transportul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca pare un tip serios! Am vazut niste accesorii de jad verde care tare imi faceau cu ochiul in magazinul lui, sa indraznesc dc zici ca e asa serios ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu am comandat niste seturi de pensule de pe ebay, pe 18 octombrie, din Hong Kong.
    inca astept avizul, desi luni se fac 25 de zile lucratoare de la expediere.

    mai astept luna asta, daca nu, cum se pot recupera banii?

    RăspundețiȘtergere
  7. beautybazar, ai 45 de zile de la plata ca sa apelezi la paypal. Daca nu-ti ajung dupa 35 de zile, contacteaza intai vanzatorul ca nu ai primit produsuls si vezi ce rezolvi cu el (si paypal face acelasi lucru - il contacteaza sa rezolvati problema) si daca nu va intelegeti, intri in contul de paypal si te duci la detaliile tranzactiei si de acolo urmezi pasii ce ti se cer.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer, nu stiu de ce trebuie sa dati comenzi in afara, cand aici sunt fete (chiar printre voi) care fac bijuterii frumoase, iar de oferta de creme naturale sau orice altceva nici nu mai zic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Camelia, regret sa aflu de experientele negative cu ebay-ul. Eu din oct. tot cumpar produse prin intermediul site-ului de la vanzatori din UK si din Asia (Hong Kong si Singapore) si chiar n-au fost intarzieri or alte probleme. Coletele din uk mi-au venit in cca 1 sapt, iar cele din Asia in 2 sapt.,poate 3 maxim pt ca la mine in oras e deschis la Of.Vamal o singura zi/sapt. Am avut un colet din Singapore care mi-a ajuns in 6zile. Culmea!

    Sper sa-ti recuperezi banii si sa nu mai intampini astfel de situatii neplacute. :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim, cred ca fiecare are dreptul de a face ce crede cu banii lui si de a cumpara ce/si de unde pofteste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Uau Epurica ce saritura la gat!Banii mei, banii tai, poftele mele, poftele tale. Era o sugestie prietenoasa sa va ajutati intre voi, ca sunt convinsa ca multe fete fac bijuuri ca sa se intretina la facultate, ca doar nu o sa se imbogateasca din asta. Iar raspunsul tau acid tocmai mi-a raspuns indirect.

    RăspundețiȘtergere
  12. E foarte usor sa scrii comentarii sub protectia anonimatului. Sugestiile prietenoase nu se dau sub forma "nu stiu de ce trebuie sa dati comenzi in afara". La asa o sugestie, si raspunsul este pe masura :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ada, oricine cumpara on-line trebuie sa ia in calcul ca exista posibilitatea sa se intample ceva de genul celor povestite de mine mai sus.

    Eu am facut postarea pentru ca in cazul in care intampinati astfel de probleme sa stiti ce aveti de facut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim, eu n-am vazut nimic acid in replica Epuricai, ci ti-a raspuns la subiect: postarea nu era daca ar trebui sau nu sa cumparam de afara sau din tara, ci eu am expus o intamplare pentru a fi de folos altora care poate vor ajunge in situatia asta - sa stie exact cum se poate rezolva.

    RăspundețiȘtergere