Prima impresie: Liz Earle Cleanse & Polish

9.11.10

Am scris acum ceva vreme ca-mi doresc sistemul de demachiere Cleanse & Polish de la Liz Earle si m-am tot uitat pe siteul lor si vazusem una din ofertele de Craciun care mi s-a parut super ok si am vrut sa mi-o iau (gasiti detalii aici), insa imediat am incercat microdermabraziunea de la Lancome si am vrut sa-mi iau serul cu vitamina C si l-am luat pe acela cu un alt exfoliant, insa in mintea mea a ramas produsul de la Liz Earle. Vroiam neaparat sa-l incerc si am apelat la prietenul meu de incredere, ebay, si am gasit o varianta de 30 ml cu muslin cloth pe care am dat in jur de 8 lire cu transport cu tot (am zis sa incerc inainte decat sa arunc banii pe produsul full ca poate nu-mi place).

Coletul mi-a ajuns in 3 zile si am fost incantata ca ambele produse au venit sigilate. Bineinteles ca in aceeasi seara i-am facut proba.

Ce contine? O crema polish si "muslin cloth" (arata ca o batista mai maricica tivuita si este o bucata de panza muselina).

Cum se foloseste? Se aplica una/ doua pompe de crema pe fata uscata si se maseaza bine (si pe zona ochilor) timp de 1-2 minute, dupa care se uda carpa cu apa calda si se stoarce, iar apoi se sterge fata cu aceasta carpa umeda (care elimina celulele moarte si dezvaluie o piele sanatoasa si radianta).

Promite ca "sterge" si cel mai incapatanat machiaj si ca lasa fata curata si fina datorita extractului de eucalipt si untului de cacao. Eu recunosc ca am fost cam sceptica si in momentul in care am folosit crema prima data mi s-a parut un pic cam dura, insa mi-a placut efectul racoros lasat pe piele. Dupa ce mi-am sters fata cu carpa, mi-a lasat tenul foarte curat si fin si-mi simteam pielea intinsa si hidratata.

Ca sa ma conving eu ca chiar curata orice de pe fata si nu ramane nimic, dupa vreo 10 minute am zis sa fac un test si am folosit lotiunea de la Shu Uemura care este o lotiune tonica hidratanta dar care efect exfoliant (eu o foloseam seara inainte sa aplic crema de noapte - si desi ma demachiez temeinic, mereu ramane ceva pe discheta demachianta) si de data asta n-am putut sa vad nici o urma pe discheta demachianta. Asta s-a intamplat vineri seara.

Sambata am avut o zi de alergatura si am plecat de acasa la 8 dimineata si am decis sa folosesc numai produse cu acoperire mare sau waterproof ca atunci cand ma intorc acasa sa pot testa sistemul de curatare si in conditii mai dure. Si a curatat la fel de bine desi eu am cam strambat din nas la demachierea ochilor (eram convinsa ca n-o sa curete toata mascara waterproof sau ca o sa pierd 2-3 gene si nu a fost asa).

Singurul lucru care ma deranjeaza este ca trebuie spalata panza dupa fiecare folosire si lasata la uscat (ideal este sa ai mai multe carpe si sa le folosesti prin rotatie, dar cum eu am una singura).

O sa folosesc cei 30 ml de produs (cred ca or sa-mi ajunga cam 2 saptamani) si am sa revin cu un review, dar cred ca voi cumpara acest produs pe viitor pentru ca mi s-a parut foarte bun si eficient.

Astept sa vad minunile pe care le va produce tenului meu (cam asta am citit ca se intampla dupa folosire) insa ca prima impresie mi se pare un produs foarte bun.

Informatie utila: zilele trecute, uitandu-ma pe youtube, am auzit o informatie care mi s-a parut interesanta si care m-a facut sa vad un pic altfel produsele de ingrijire a tenului. Atunci cand schimbi un produs, stratului de piele ii ia intre 28 si 31 zile pentru a se schimba, deci d-abia dupa perioada asta poti sa spui daca un produs se potriveste tenului tau si daca exista vreo schimbare.

3 comentarii

  1. interesanta informatia ta.. mai ales ca eu daca vedeam ca nu merge dupa 2 saptamani renuntam..

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am tot timpul probleme la demachiere... Pentru ten e simplu dar pentru ochi nu pot folosi orice ca dupa aia mi se umfla ochii si plang toata ziua... :((

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia, sa ne tii la curent! Si eu caut un cleansing milk foarte bun!Sunt curioasa sa vad ce ne spui dupa ce il termini de folosit!

    Momentan folosesc un demachiant de la Guinot, dar as vrea ceva mai puternic. Vad ca pretul e destul de bun pentru Liz Earle Clean! Ai incercat produse de la Academie?

    RăspundețiȘtergere