Pe scurt: Fond de ten MAC

5.11.10

Intrucat nu e posibil sa fac review tuturor produselor MAC pe care le detin si pe care le-am folosit de-a lungul timpului, m-am gandit sa le grupez pe categorii si sa va impartasesc parerea mea si sa va spun ce as recomanda.

M-am decis sa incep cu fondul de ten. Si trebuie sa incep prin a spune ca fondul de ten este produsul pe care nu il recomand de la MAC; si nu pentru ca ar fi toate proaste, ci pentru ca la banii pe care ii dai pe un fond de ten MAC, iti poti lua altceva mult mai bun.


MAC Studio Fix Fluid SPF15

Mult laudatul Studio Fix este fondul de ten de la care eu speram minuni, insa m-a dezamagit complet. In primul rand pentru ca mi-a facut mai mult rau decat bine: mi se intampla destul de rar sa ma umplu de cosuri de la un fond de ten (de fapt, sa fiu exacta - este singurul fond de ten care mi-a facut atat rau tenului) si in al doilea rand pentru ca se simte ca o masca pe fata. Acopera destul de bine, insa iti simti fata ca o masca (se intinde greoi) si aspectul este departe de a fi natural. Este recomandat tenului mixt si gras (este oil free) datorita efectului matifiant si puterii de acoperire, insa pentru mine este un mare NU.


MAC Studio Sculpt SPF15


Cele ce urmariti blogul de mai multa vreme stiti ca l-am dat la un giveaway "cere si primesti" si trebuia sa ne trimita un review cea care l-a castigat, review ce n-a fost trimis niciodata.

M-am straduit ceva sa fac rost de acest fond de ten imediat dupa ce a fost lansat pentru ca mi-a placut ce promitea sa fie si sa faca: un fond de ten cremos cu textura de gel care ofera acoperire medie spre mare, oferind tenului "a natural satin finish", pastrand in acelasi timp hidratarea tenului si facandu-l sa para luminos si intins. Suna bine, nu? Nu prea a facut nimic din ce-a promis. Nu pot sa zic ca este un fond de ten prost si nu merita incercat, insa nu a adus nimic de remarcat tenului meu. Nu mi-a parut ca se aplica foarte usor, acoperirea era spre medie si daca incercai sa obtii o acoperire mai buna, fata arata incarcata si se simtea la fel. Nu a acoperit prea bine imperfectiunile, fiind nevoie de concealer si fata avea un aspect tern si nu parea ca are viata. Nu mi-a placut si nu l-am recumpara.


MAC Select SPF15


Fondul asta de ten pe baza de apa mi-a placut mai mult decat cele 2 prezentate mai sus, insa nici el nu a avut nimic special incat sa ma gandesc sa-l laud sau sa-l recumpar. Acoperire medie, senzatie naturala pe fata si rezistenta bunicica. Insa la banii la care ii dai pe el, astepti mai mult (cel putin eu astept).


MAC Full Coverage



Este un fond de ten din gama Pro si se presupune ca ofera "full coverage" (asa cum spune si denumirea) insa este imposibil de aplicat. Am incercat toate metodele posibile inclusiv aplicarea cu un burete umed, nici una n-a reusit sa faca fondul asta de ten sa arate natural pe fata mea. Mereu mi-am simtit fata incarcata si nu mi-a placut efectul. Insa il folosesc foarte bine ca si concealer (as spune, si am mai citit pareri asemanatoare, ca este o varianta uriasa de Studio Finish Concealer) si in scopul asta imi place.



MAC Micronized Airbrush



Un alt produs Pro (l-a folosit pe mine o prietena cu "airbrushed gun") care mi-a placut, insa poate fi folosit doar de profesionisti in intr-adevar da efectul de airbrushed look fetei. Nu am multe de spus despre el pentru ca l-am incercat o singura data si nu l-am aplicat eu, insa am considerat ca daca tot scriu despre fondurile de ten MAC, e bine sa-l amintesc si pe el.


MAC Mineralize SPF15/ Loose


Singurul fond de ten MAC pe care il voi recumpara si care mi-a placut cu adevarat si ramane in topul preferintelor mele. Fond de ten mineral pulbere care se aplica foarte usor (se poate folosi si buretele cu care vine, insa eu am preferat pensula kabuki de la Too Faced) si ofera o acoperire medie. Daca nu sunt probleme majore ale tenului, se poate sari peste aplicarea concealerului. Aspectul pe fata este natural si fata nu se simte incarcata, insa eu intotdeauna am aplicat Fix+ sau alt spray de fixare la final pentru a elimina aspectul prafos. Pentru acest fond de ten am numai cuvinte de lauda si din tot ce-am incercat in materie de fond de ten mineral, iese detasat castigator.


MAC Mineralize Skinfinish Natural

Desi nu este un fond de ten, il incadrez aici pentru ca l-am folosit de multe ori ca atare. Este o pudra minerala creata pentru a fi folosita dupa fondul de ten pentru fixare sau pentru a se folosi pe parcursul zilei pentru retusuri, insa pentru cine are nevoie doar de o uniformizare usoara a tenului si de acoperire mica, poate fi folosit ca fond de ten. Astazi l-am folosit tocmai pentru a putea scrie corect despre el (nu l-am mai folosit in ultima vreme) si nu acopera roseata si nici nu uniformizeaza asa cum mi-as fi dorit. Insa este un produs pe care il recomand celor ce vor un fond de ten mineral usor pentru a da tenului un aspect uniform si sanatos, dar si celor care intentioneaza sa-l foloseasca ca pudra de fixare peste fondul de ten. Insa ca si in cazul celui de mai sus, recomand folosirea unui spray de fixare sau apei termale dupa aplicare pentru a elimina aspectul prafos.

Am primit acum ceva vreme un fond de ten Studio Tech si nu l-am desigilat pana acum, dar o sa incerc sa-l folosesc saptamanile viitoare si am sa-i fac un review (am citit niste reviewuri bune - folosit cu pensula F80 de la Sigma ofera o acoperire foarte buna si arata foarte bine pe ten, cel putin asa era laudat).

Astept sa-mi spuneti daca credeti ca este o idee buna sa incerc sa prezint pe scurt produsele pe care le-am incercat dintr-o anumita categorie si sa spun ce mi-a placut si ce nu la ele si daca le recomand sau nu. Are sens sa continui aceasta serie?

26 de comentarii

  1. este cea mai buna idee in ordinea asta,astfel ne oferi si noua eventualele sfaturi de care avem nevoie si economisesti ceva timp si pentru tine..:):):)
    cand am citit despre MAC full coverage mai sus imediat gandul mi-a zburat la"some kind of gorgeaus",de la Benefit-tot un fond de ten compact..voiam sa stiu daca l-ai folosit si pe acesta pana acum si daca da,ce parere ti-a lasat?multumesc anticipat..
    te pup dulce de tot si iti doresc un week-end minunat!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu astept sa ajungi la farduri si pensule :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Daa :D. Mi se pare o idee foarte buna. Asa vom sti si noi ce sa cumparam exact si sa nu ne avantam la toate lucrurile ;)).

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur ca are, mai ales ca pentru cele care tot citesc adevarate ode la adresa lor si care isi doresc aceasta marca mai greu accesibila, poate nu isi permit sa dea banii aiurea pe un produs, doar pentru ca m.a.c trebuie sa ramana cu o imagine pozitiva.
    Stiu ca produsele reactioneaza diferit de la persoana la persoana ..si ca ...si ca...dar chiar si asa..uneori ne confruntam cu aceleasi probleme.

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluka, nu. Nu prea folosesc produse Benefit.

    RăspundețiȘtergere
  6. froarte frumos. Eu folosesc normaderm de la vichy si sunt mai mult decat multumita aspect natural si nu lasa tenul uleios/shiny. M-ar interesa pensule si farduri si nu cred ca sunt singura cand zic asta :D..

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai putea sa faci putina lumina in desisul nuantele fondurilor de ten/concealerelor MAC? Pe mine ma bulverseaza toate codurile alea NW, NC ETC. Ca sa nu mai vb. de numerele care le urmeaza. Imi doresc foarte tare sa cred ca personalul care va asista cumparatoarele in magazin va fi suficient pregatit astfel incat sa indrume profanii ca mine, dar daca asta nu se va intampla, ar fi tragic sa dai o caruta de bani pe un produs care nu ti se potriveste. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. mint, am scris deja despre asta - uite aici linkul: http://coltulcameliei.blogspot.com/2010/09/fond-de-ten-culoarea-potrivita.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Desigur ca si mie mi-ar placea sa continui cu acest tip de postari :), sa redai succint informatiile de interes general, precum ai facut-o mai sus. Multumiiim! Sunt chiar binevenite! De multe ori surprinzi aspecte la care nici nu m-as fi gandit, ceea ce face totul si mai interesnt.;)

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte utile acest tip de review, sincer si la obiect. multa lume este "ametita" de mac si orice produs mac care le cade in mana este "bestial". :P
    am inteles ca noua lor colectie de craciun nu e foarte grozava, dar este intens promovata, chiar si la noi, si s-ar putea ca multa lume sa cumpere produse din aceasta gama la noi....
    crezi ca mac full coverage merita cumparat pt a fi utilizat ca concealer? rezista bine pe fata? eu am reusit sa "fixez" bine machiajul de pe fata chiar daca am tenul gras, dar am mari probleme cu concelear-ul (pe care il folosesc pt a acoperi imperfectiunile), orice as folosi si orice ce as face dispare rapid :( sau ce concealer recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  11. E acelasi lucru cu Studio Finish Concealer, nu vad rostul sa iei titamai cutia, cand poti sa iei cantitatea normala. Am scris pe blog despre Secret Camouflage si Secret Concealer de la Laura Mercier - acelea sunt preferatele mele acum. Desi si Studio Finish este un concealer foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  12. e super buna ideea sa scrii asa pe scurt despre toate.. e mai simplu parca si pentru tine si pentru noi :)
    La fdt Mac Studio Fix Fluid cred ca iti apareau cosurile alea din cauza ca puterea de acoperire era mare iar pielea nu respira in voie.. mi s-a intamplat si mie recent cu un alt fdt cu acoperire medie spre mare..

    RăspundețiȘtergere
  13. Oh doamne, da...subscriu la spusele tale, per ansamblu, eu sunt tare tare dezamagita de FDT MAC...

    RăspundețiȘtergere
  14. eu am incercat studio tech si e minunat... asta vreau de la mac :) sa ne spui cum ti se pare

    RăspundețiȘtergere
  15. Super utila aceasta postare! Multumesc mult! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Normal ca te-a dezamagit Studio Fix Fluid daca nu ai un ten mixt sau gras. Nu poti spera sa vezi minuni de la un fond de ten pe a carui eticheta scrie OIL FREE atat timp cat tu ai un ten uscat. Eu folosesc acest fond de ten de mai bine de un an si sunt foarte multumita de el, formula oil free ma ajuta foarte mult deoarece am tenul gras. De cosuri nici nu se poate discuta caci nu mi-au aparut asa ceva de la fondul de ten.Consider ca fiecare persoana ar trebui sa incerce produsul/produsele pe pielea ei pentru ca efectul difera de la o pers la alta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim, tenul meu este mixt. Eu am spus ca mie nu mi-a facut bine si ca pentru mine este NU, n-am spus sa nu-l incerce altcineva si cred ca am spus de nenumarate ori pe blog ca fiecare reactioneaza diferit la un produs. Daca pentru tine functioneaza, foarte bine pentru tine. Eu pe blog nu fac decat sa vorbesc despre experientele mele cu produsele cosmetice si normal ca spun ca un produs nu e bun pentru mine daca imi apar cosuri dupa folosirea lui.

    RăspundețiȘtergere
  18. La cat costa un fond de ten MAC? si de unde pot achizitiona unul? :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim, exista magazin MAC in Baneasa Shopping City, de acolo poti cumpara produse MAC - nu stiu sa-ti spun preturile exacte.

    RăspundețiȘtergere
  20. Din tot ce ai scris reiese clar ca esti anti MAC, faptul ca tie i nu iti plac nu inseamna ca nu trebuiesa le incerce si alcineva.E normal sa nu ti se potrivesca daca ai ten uscat si alegi produse despre tenul gras.Asta nu inseamna ca sunt de proasta calitate sau nu isi fac treaba.

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim, nu sunt anti MAC deloc, daca citesti blogul ai sa vezi ca folosesc destul de multe produse MAC si multe sunt printre preferatele mele, este doar parerea mea despre fondurile de ten de la MAC (pe care le-am incercat in functie de tipul meu de piele, nu dupa ureche). N-am spus nicaieri ca nu trebuie sa le incerce cineva, am spus ca din punctul meu de vedere (ca asta inseamna un blog - un punct de vedere personal) nu mi se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. mac studio fix este cel mai prost fond de ten ever.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna. Cam ce fond de ten imi recomanzi pentru un ten gras? Am avut si probleme cu acneea, inca am, insa nu atat de grave. Mai am decat semne pe fata si cateva gauri, de care ma simt foarte complexata. Ajutor, te rog!

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim, ai incercat Colostay de la Revlon?

    RăspundețiȘtergere