Produse fake MAC ... din nou

12.11.10

Chiar daca nu am primit multe raspunsuri pozitive la cererea mea de-a face front comun impotriva fakeurilor jalnice care se vand pe okazii, o sa continui sa scriu despre asta.

Mi se pare penibil sa pui un produs fake si sa mentionezi "100% original" si sa garantezi ca vinzi un produs original (in cazul asta era vorba de un pigment) care nici macar nu exista ca nuanta.

Uitati-va aici (Nocturnelle este un fard, nu un pigment - vanzatorul respectiv vinde mai multi pigmenti care au denumirea unor farduri, care nu exista ca pigmenti MAC). Si daca nici lucrurile astea nu te fac sa te indoiesti de originalitatea produsului, desteptul care le vinde pune o poza cu fundul recipientului (aici) unde se vede clar ca este un fake ordinar (din nou: Romp este un fard, nu un pigment). Pigmentii MAC au pe fund un sticker argintiu pe care este trecuta cu negru denumirea pigmentului si sub denumire este un grup de 3 litere/ cifre care indica lotul de productie.

Zilele trecute mi-au mai atras atentia niste produse MAC "originale": un gloss (il puteti vedea aici) despre care spune vanzatorul ca este nuanta Deep Pink, iar pe cutie scrie "Gloss Incolore" - toate produsele respectivului vanzator sunt la fel de penibile (v-am mai aratat zilele trecute fardul Viva Glam) si o trusa (daca veti sa vedeti pana unde merge prostia si nesimtirea, puteti sa va uitati si la celelalte licitatii ale vanzatorului) pe care o puteti vedea aici.

Daca devin plictisitoare cu prezentarea fakeurilor, puteti sa-mi atrageti atentia.

Update: am uitat sa va prezint unele din cele mai de rahat fakeuri sub titulatura MAC - aici puteti vedea o trusa Hello Kitty (observati ca vanzatorul are 100% pozitiv la calificative si tot timpul a avut numai produse de acest fel).

18 comentarii

  1. Pe langa faptul ca nici macar nu sunt niste fake-uri care ar putea trece, cel putin la prima vedere, ca si originale, m-a uimit raspunsul pe care l-a dat vanzatorul unei persoane interesate de asa zisele produse MAC. Aceasta intreba cum poate lua legatura cu el, fiind din acelasi oras cu sellerul, la care acesta ii spune sa comande un creion MAC de la el si astfel va avea datele de contact :|. Cum sa dai un asemenea raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu inteleg de ce faci atata caz?ai zis o data de doua..dar exagerezi:Dsincer..prost sa fi sa crezi k 20 ron costa un pigment mac...dar acum nu inteleg..sunt fete poate care nu si permit originalul..si se multumesc doar cu "fakeul" ma mir k nu faci un miting impotriva saracului vanzator
    :))sunt probleme mult mai imp pe care poti sa le dezbati pe blog..cred k ai capacitatea asta..bafta

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu te inteleg ca esti asa pornita:) Si eu cand mai vad asemenea chestii si 'vanzatorul' se jura ca e autentic ma apuca toti dracii ! Din pacate, putini sunt cei care chiar recunosc ca vand ceva fake. Trusele ala Hello Kitty parca 'striga' ca sunt fake. Ce urate sunt fardurile cu modelul ala sau ce s-o vrea a fi :))

    Oricum, nu doar pe okazii se intampla asta...ci se intampla si pe siteuri mai mari cum ar fi ebay / amazon... :(
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, comentariile de genul asta scrise sub protectia anonimatului sunt cel putin puerile.
    Cat despre fake-urile de pe okazii...lumea e atat de disperata sa aiba ceva pe care sa scrie MAC, incat uneori nici macar nu mai conteaza ca produsul respectiv e fake.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Jade.Raspunsul la intrebarea ta e foarte simplu si are de-a face cu politica de confidentialitate a datelor inafara unei tranzactii de pe okazii.E strict interzisa divulgarea datelor de contact prin mesaje sau in vreo forma "codata" fara ca tranzactia sa se incheie.Vanzatorul nu a facut decat sa respecte aceasta regula, si ca sa poata oferi totusi informatia ceruta, si-a sfatuit clientul sa cumpere o licitatie de-a acestuia (probabil si cea mai ieftina, ca sa nu plateasca comision mare catre okazii) si instantaneu urma sa primeasca datele pe mail.

    Fara sa iau apararea cuiva, eu cred ca unii vanzatori nu au habar ce vand, si nici nu au interes sa faca un research ca sa isi cunoasca marfa de vreme ce cererea e foarte mare, si pe de alta parte sunt si cumparatori care comanda in cunostinta de cauza asa fake cum sunt produsele.Cel mai bun exemplu e una din amicele mele pentru care mai vand una alta tot pe okazii, m-a rugat sa cumpar pe numele meu o mini trusa de voiaj formata din 7 pensule asa-zise MAC ("lasa ca in concedii o sa fie folositoare"/ "femeie, astea nu sunt ce par a fi"/"nu conteaza, pentru ce-mi trebuiesc mie sunt ok").Am cumparat pana la urma, s-a facut si schimbul aferent de calificative favorabile, gf mea e happy, eu m-am ales cu o inca tranzactie incheiata cu bine, vanzatorul si-a rulat marfa.Ce sa zic, unde e cerere e si oferta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bv Camelia, keep up the good work ca sa ma exprim in termeni englezisti! Eu una nu stiam nimic de aceste fake-uri si consider ca aci bine ca ne atragi atentia! daca poti si ai timp, extinde te rog si entru alte marci.siteuri in masura in care vand produse fake/alterate whatever

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cyanilla Latte Multumesc de lamurire, nu stiam de politica aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hello!! Eu cred ca te prucepi la priduse MAC, dar induci in eroare vizitatorii blogului tau cu "toate produsele mac sunt fabricate in canada". Mai documenteaza te si o sa vezi ca produse mac ORIGiNALE se produc si in USA si Italia. Intereseaza te si o sa mi dai dreptate. Daca nu cumva toate magazinele din state care vind produse de marca, amesteca printre ele si fakeuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, in afara de pensule pe care intr-adevar scrie si alte tari de productie (Japan, France, China), toate produsele de make-up MAC au scris pe eticheta "Made in Canada" (chiar daca sunt produse in alte tari si asta fac toate firmele de cosmetice, mentiunea "Made in Canada" este pe toate produsele). Daca tu ai vazut un document oficial in care MAC anunta ca produce in State si in Italia cum spui tu si acest lucru este mentionat pe etichetele produselor lor, da-ne si noua linkul sa ne lamurim.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim, mi-am insusit critica si am cautat informatii pe net si am vazut ca in colectiile din ultima vreme, apar produse cu mentiunea "Made in USA" si "Made in Italy" si am rectificat postarea. Voi cauta informatii sa vad de cand se intampla asta si voi un update la postare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Blush-ul acesta este original sau fake? Multumesc!
    http://www.okazii.ro/catalog/59179647/mac-powder-blush-editie-limitata-wonder-woman.html
    PS. L-am cumparat deja...

    RăspundețiȘtergere
  12. Referitor la intrebarea anterioara, din momentul in care am deschis coletul, m-a izbit aspectul de ieftinatura din piata, la 5 lei bucata. In asteptarea verdictului :)), multumesc foarte mult pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim, daca mai ai nevoie de raspuns: e fake. O cautare simpla pe google iti arata ambalajul real din colectia Wonder Woman si cat nuante au fost disponibile (este aproape imposibil sa gasesti produse editii limitate originale la asemenea pret).

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc foarte mult pentru raspuns. Sa ma invat minte pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna! ma poti ajuta cu ceva te rog mult? imi poti spune daca pigmentii acestia mac sunt originali? sunt primii pe pagina cred si e o poza si cu etichetele. multumesc frumos!

    http://sophiesparklez.livejournal.com/881.html?view=36977#t36977

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, pigmentii aceia sunt mutati in recipiente mici si etichetele sunt facute de persoana care ii vinde, nu sunt etichetele originale ale produsului.

      Ștergere
  16. Buna! da, asa ziceam si eu pentru ca m-am documentat si am vazut toate variantele posibile de pigment mac. m-am gandit ca mai bine nu mai iau. dansa a spus ca le-a primit la un swap si ca sunt ,,mostre" de pigment. ,,I got them from a girl in a swap on MUA, she said they were authentic and I'm pretty sure this is what they give you at the MAC counter if you ask for a sample. The jar size is 5 grams. I've already sold a few and no one's had any problems :)" imi pusese la cererea mea pe mail o poza si cu capacul, arata cam ciudat si diferit fata de ce-am vazut pe net. pacat ca nu iti pot arata. era dragut acel pigment naked, sunt inebunita dupa culori din astea nude si mi-ar fi placut maxim culoarea aceea, mai ales ca am auzit ca e foarte apreciata. dar daca o fi fake nu are niciun rost...ma tentau si niste oje de pe acolo:) Multumesc pentru timpul acordat!

    RăspundețiȘtergere