Tag: My make-up story

20.11.10

Andreea mi-a dat acest tag mai devreme si intrucat postarea mea anterioara nu a fost una tocmai placuta, am zis ca nu e o idee rea sa-l fac chiar acum.

1. Ce varsta aveai cand ai inceput sa te machiezi?

Nu-mi amintesc cu exactitate (au trecut prea multi ani de atunci), insa imi amintesc ca in clasa a 8a am descoperit fardurile, iar la inceputul clasei a 9a am aflat de mascara si atunci a inceput "distractia".

2. Cum ai devenit pasionata de make-up?

Incercand, testand si realizand ca un produs aplicat cum trebuie te poate schimba total, poate marca imperfectiunile si poate scoate in evidenta partile cele mai frumoase.

3. Care sunt cateva din firmele tale preferate?

Nu pot spune ca am o firma preferata pentru ca nu exista firma care sa aiba numai produse bune sau care sa mi se potriveasca perfect, insa folosesc cu placere produsele care le-am de la MAC, Nars, Christian Dior si Illamasqua.

4. Ce inseamna make-up-ul pentru tine?

O forma de a ma exprima, felul in care ma machiez exprima starea in care ma aflu in ziua respectiva ... este o alta forma de a ma juca culorile, de a experimenta, de a testa, de a gresi, de a invata, de a descoperi, de a arata lumii o alta fata a mea si de ce nu ... de a-mi da incredere in mine atunci ca nu simt ca sunt in cea mai buna forma. Dar in primul rand imi este prieten bun pentru ca ma ajuta sa-mi maschez imperfectiunile si sa-mi accentuez punctele forte.

5. Daca ai putea sa porti doar 4 produse pe fata, care ar fi acestea?

O sa consider ca intrebarea este "doar 4 produse de makeup" si raspunsul meu ar suna asa: fond de ten (si as cauta unul care sa aiba efect matifiant si sa tina si locul pudrei), bronzer (nu ma opreste nimeni sa-l folosesc si pe post de fard pentru ochi), gloss si mascara (una transparenta care s-o pof folosi si pe gene, dar si ca sa-mi "asez" sprancenele).

6. Ce-ti place cel mai mult la make-up? 

Ca te poti transforma, iti poti accentua anumite trasaturi sau iti poti ascunde defectele (reale sau imaginare) si mai ales ca te poate face sa te simti printesa atunci cand tu te vezi o broasca (sa nu-mi spuneti ca nu ati trecut si prin faze din astea in viata).

7. Care este parerea ta in legatura cu firmele low-end vs. cele high-end?

Un produs bun este acela care ti se potriveste indiferent ce nume are trecut pe el. Exista produse bune si proaste atat la firmele low-end cat si cele high-end. Am mai spus ca o baza buna de machiaj (fie ea de ten sau ochi) si o pensula de calitate (si cand spun calitate, nu spun high-end) sunt secretul unui machiaj reusit.

8. Ce sfat ai da unui incepator?

Sa experimenteze, sa experimenteze si ... sa experimenteze. Pana nu incerci, n-ai de unde sa stii ce ti se potriveste sau nu. E bine sa te informezi (exista atata informatie pe youtube si pe bloguri si in general in mediu on-line) si sa alegi ce ti se potriveste in functie de tipul de ten, de forma fetei si a ochilor si de alte particularitati, dar daca nu pui in practica si nu descoperi ce ti se potriveste si ce te avantajeaza din toate astea degeaba strangi atatea informatii.

9. Ce make-up trend n-ai reusit nicioada sa intelegi?

N-am incercat sa inteleg trendurile niciodata, am ales doar ce am considerat ca mi se potriveste mie. Sunt multe lucruri care nu le-as incerca pe mine sau nu le-as purta niciodata, dar asta nu inseamna ca nu pot sa le apreciez (daca merita) atunci cand le vad la altcineva.

10. Ce crezi despre comunitatea de beauty de pe Youtube/Blogspot?

Mi se pare fantastic ca atat de multi oameni pot fi uniti printr-o pasiune comuna si pot "vorbi" aceeasi limba indiferent de coltul de lume in care se afla, dar consider ca daca nu poti sa selectezi si sa faci anumite alegeri, te pierzi in lumea asta care este plina de aceleasi probleme ca si cea reala (ipocrizie, invidie, minciuna, oameni meschini, interese materiale, etc.). Si mai cred ca poti invata multe!

3 comentarii

  1. Am citit povestile despre \make-up pe mai multe bloguri astazi si din cate am observat, majoritatea dintre noi am inceput cu machiajul usor de prin clasa a 8a sau a 9a. Ce mi se pare ciudat e ca azi, unele fete incep de prin clasa a 5a si nu cum eram noi, putin rimel si blush, poate si gloss, ci heavy make-up :( trist pana la urma :(

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lauren: Lasa mey ca la 40 ani noi o sa aratam mai bine ca ele la 30. :)) Glumesc si eu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred, totusi, ca nebunia asta cu "heavy duty make up" n-are cum sa le tina prea mult... se prostesc si ele un pic. Iar aici intervine rolul comunitatii de pe youtube si de pe bloguri, ca sa educe ca un machiaj dramatic bine realizat nu inseamna "tencuiala", ca machiajul de zi trebuie sa fie oarecum subtil s.a.m.d.

    RăspundețiȘtergere