Pensule machiaj fata MAC

8.11.10

O sa grupez pensulele pentru ten pe care le-am incercat de-a lungul timpului in aceasta postare (o sa vorbesc si de pensulele Sigma care sunt corepondentele celor de la MAC si care exista la ambele firme si daca exista diferente intre ele) si am sa spun care cred eu ca ar trebui sa existe intr-o colectie si care nu sunt absolut necesare. Mie imi plac mai mult pensulele cu maner scurt, mi se par mult mai usor de folosit decat cele cu maner lung - este o preferinta personala, care posibil sa-mi afecteze parerea asupra unei pensule (desi incerc sa nu ma las influentata de asta).

Inainte sa scriu despre fiecare pensula in parte, trebuie sa spun de seturile de pensule special edition (4-5 pensule cu maner scurt). Diferenta majora intre pensulele fullsize si cele mini/ travel este faptul ca cele fullsize sunt facute manual, iar cele din seturile special edition sunt facute de catre masini (nu e cea mai buna exprimare, dar sunt sigura ca intelegeti ce vreau sa spun). De-a lungul timpului, mi-au trecut prin maini destule seturi de pensule MAC si pot sa spun ca au fost editii speciale de-o calitate foarte buna (Antiquitease din 2007 - de la care eu am 2 seturi de pensule, care se pot compara calititiv cu pensulele fullsize) si seturi de calitate mai proasta (despre care am citit ca nu seamana deloc cu varianta full).

Pensula 109

Small Contour Brush - o pensula din peri naturali pentru aplicarea si blenduirea produselor pudra. Am mai scris despre ea pe blog, eu am luat-o pentru a o folosi cu fond de ten lichid, insa nu am putut s-o folosesc asa pentru ca este una din pensulele MAC care inca mai pierde peri dupa atata timp. Insa este foarte buna pentru a contura fata sau a aplica blush. Am vazut si varianta Sigma a pensulei si mi s-au parut identice.Este recomandata pentru cineva care isi contureaza zilnic fata si are nevoie de o pensula care sa aplice exact cantitatea potrivita de produs si sa-si faca treaba repede.

Pensula 129

Powder/ Blush Brush - o pensula multifunctionala pentru aplicarea pudrei pe fata sau pentru a fi folosita pentru aplicare blush. Am avut atat varianta fullsize cat si cea travel/ maner scurt. Pe cea fullsize n-am folosit-o decat de cateva ori, iar pe cea cu maner scurt am folosit-o mai des, dar nu suficient cat s-o tin. Le-am vandut pe amandoua. Probabil ca daca nu as fi cumparat pensula 136, as fi iubit mai mult pensula 129 si i-as fi dat mai multa atentie.

Pensula 131

Duo Fibre Powder/ Blush Brush - pensula duo fibre (combinatie de peri scurti naturali si peri lungi sintetici) creata pentru a fi folosita pentru iluminat/ conturat fata cu produse gen Mineralize Skinfinish sau alte produse pudra. Are aceeasi ca pensulele 116 si 129 si ca dimensiune este intre cele 2. Am numai versiunea Sigma si am folosit-o doar de cateva ori cu blush/ skinfinish pentru ca mi s-a parut ca ia prea mult produs si aplica prea concentrat intr-un singur loc. Nu este o pensula esentiala din punctul meu de vedere si am luat-o mai mult din curiozitate


Pensula 134

Large Powder Brush - pensula pe care mi-am dorit-o foarte mult si in final mi-am luat varianta de la Sigma (care este identica cu cea MAC) si pe care o folosesc aproape zilnic pentru a aplica bronzerul pe fata (forma o face ideala pentru a aplica bronzerul prin metoda "3"). Fiind foarte mare si fluffy poate fi de asemenea folosita pentru a aplica pudra de fixare pe fata. Pentru cineva care folosesti bronzer pentru a-si contura chipul, cred ca este o pensula mai mult decat indicata.

Pensula 136

Large Powder/ Blush Brush - a fost editie limitata, nu mai disponibila acum (eu am luat vara trecuta din Viena si cred ca este pensula cea mai scumpa din cele pe care le detin - am dat in jur de 60 euro pe ea). O folosesc pentru a aplica blushul (aplica exact cat trebuie si unde trebuie), nu-mi place pentru bronzer si de multe ori o folosesc si pentru a aplica pudra de fixare cu ea. Fiind destul de mare si foarte moale (nu este densa ca 129, 134 sau 150), este ideala pentru a aplica produsele pudra.

Pensula 138 

Tapered Face Brush - pensula scutita din peri naturali care a fost creata pentru a sculpta si contura fata (partea laterala) si pentru a aplica si blendui blushul, pudra iluminatoare (varful pensulei). Eu am doar varianta Sigma (identica cu cea MAC) si am luat-o pentru a o folosi cu blushurile minerale, insa mi s-a parut ca aplica prea mult produs. Dupa mai multe incercari, am descoperit ca o pot folosi cu skinfinishul Warmed pentru a contura si-am "bronza" un pic tenul si o folosesc foarte des. Insa nu consider ca este o pensula esentiala.

Pensula 150

Large Powder Brush - pensula mare si voluminoasa pentru a aplica pudra pe fata si corp. Pe siteul MAC scrie ca datorita formei rotunde este ideala pentru a aplica blushul insa mi se pare imposibil tinand cont cat de mare e pensula. Eu am versiunea Sigma (care mai pierde si dupa atata timp cat un par) si o folosesc exclusiv pentru a aplica setting powder. Nu vad sensul in a arunca atatia bani pe o pensula doar ca sa aplici o pudra de fixare (orice alta pensula mare si densa poate face asta)

Pensula 165

Tapered Cheek & Highlighter Brush - a fost editie limitata si este una din pensulele mele preferate. Este sora mai mica a pensulei 138 si este ideala pentru a aplica iluminatorul pe pometi. Eu am varianta Sigma (identica cu cea MAC) si o recomand din inima celor ce folosesc zilnic pudra iluminatoare (ia exact cat trebuie si aplica perfect si fara efort). O pensula care intra in TOP 5 al pensulelor mele.


Pensula 168

Large Angled Contour Brush - pensula pentru conturul fetei (taietura oblica). Am avut atat versiunea full (pe care n-am folosit-o niciodata), cat si 2 pensule din seturile special edition si daca la inceput am folosit-o pentru contur, blush si chiar highlight, in timp am ajuns sa nu le mai folosesc deloc inlocuindu-le cu alte pensule. Este o pensula buna care isi face treaba foarte bine, insa eu am preferat alte pensule in locul ei.

Pensula 181

Small Buffer Brush - o varianta mai mica a kabukiului 182, eu nu am decat o varianta special edition si am folosit pensula doar pentru a aplica skinfinishul peste blush si imi place foarte mult cum aplica si cum se simte pe ten. O voi folosi in continuare, insa nu cred ca as cumpara varianta full.

Pensula 182

Buffer Brush - o pensula kabuki din peri naturali de capra "specially created to flawlessly blend powder onto the skin for an immaculate polished finish". Eu am numai versiunea Sigma (care inca naparleste) si o folosesc foarte rar, iar cand o folosesc o fac pentru a domoli culoarea din obraji sau pentru a blendui produsele folosite pe obraz (contur, bronzer, blush, highlight). Sunt multe alte pensula kabuki bune, nu cred ca merita atatia bani.

Pensula 187

Duo Fibre Brush - o pensula flat-top ce combina peri naturali de capra cu peri sintetici, ce se poate folosi pentru a aplica usor si a blendui pudrele si pigmentii pentru fata - "create soft layers or add textures". Cred ca toate ati auzit de faimoasa 187 si v-ati gandit macar o data "trebuie s-o am". Am mai spus pe blog ca nu este buna pentru a aplica fond de ten lichid (nu este suficient de densa pentru asta), eu am avut vreo 3 la un moment dat si varianta Sigma (identica cu cea MAC), acum mai am una singura si o folosesc pentru a aplica skinfinish pe post de blush (destul de rar), pentru a blendui blushul si skinfinishul (uneori) si cel mai des pulverizez pe ea Fix+/ Spray Facial/ Apa Termala si tamponez usor fata pentru a elimina aspectul cakey. Vi se pare din ce-am spus ca este o pensula esentiala? Nu prea.


Pensula 188


Small Duo Fibre Brush - sora mai mica a lui 187 atat ca tip de par, ca si ca forma. Am folosit-o in diverse scopuri de-a lungul timpului: sa blenduiesc concealerul, sa aplic iluminatorul pe pometi, sa aplic iluminator lichid sau blush crema sau chiar sa aplic cream colour base. Nu cred ca este o pensula esentiala, insa imi face placere sa o am si sa o folosesc.


Pensula 190


Foundation Brush - pensula pentru a aplica fondul de ten (in diferite cazuri am folosit-o si pentru a aplica primerul), am mai scris pe blog despre ea. E o pensula pe care o iubesc periodic (acum sunt in perioada in care imi place si-o folosesc zilnic). In perioadele cand n-o folosesc, folosesc fie flat topul de la Sigma, fie Beauty Blender (buretelul) pentru a aplica fondul de ten. E o pensula buna, insa pensulele pentru fond de ten sunt cam la fel (aceeasi forma si fac acelasi lucru) si nu cred ca trebuie neaparat sa folositi o pensula MAC pentru a obtine efectul dorit (am una de la Smashbox care aplica la fel de bine).


Pensula 194


Concealer Brush - pensula creata special pentru zonele mici unde trebuie aplicat concealerul (sub ochi, lateralul nasului) sau unde este nevoie de precizie (cand ai nevoie sa maschezi un cos micut, etc.). Eu n-am avut decat o varianta special edition pe care am folosit-o la inceput dupa care am renunt la ea (de cateva luni bune folosesc pensula 224 pentru concealer).

Pensula 195

Concealer Brush - pensula sintetica pentru concealer cu varf ascutit (pentru aplicare precisa), este buna pentru a aplica si alte produse crema. Asa cum am spus mai sus, folosesc 224 pentru concealer, asa ca pensula asta o folosesc destul de rar desi este o pensula foarte buna (pensula 242 poate fi folosita la fel de bine pentru concealer fiind un pic mai mica).

Pensula 316

Lip Brush - am ales sa pun aici pensula pentru buze pentru ca mi s-a parut mai logic decat sa scriu despre ea la pensulele pentru ochi; o pensula mica cu peri fermi pentru aplicat rujul si o gasesc utila atunci cand vreau sa aplic un ruj mai intens si nu vreau sa obtin o culoare turbata sau vreau sa combin 2 rujuri sau sa faca cine stie ce combinatie trasnita. Am o varianta special edition si mi se pare mai mult decat suficienta pentru nevoile mele.

Am facut ceva poze si am sa le pun cu toate ca pensulele arata mai mult decat ciudat (partea metalica pare uzata si perii au niste culori ciudate, iar in realitate pensulele arata ca noi - camera din nou) - unele intr-adevar au urme de fard, dar nu conteaza cum arata in final. am facut pozele ca sa vedeti dimensiunea si diferentele dintre ele.


188 / 131 / 187


187 versus 188


150 / 138 / 165 / 134/ 136/ 109







136 versus 134

13 comentarii

  1. foarte de ajutor si postul asta, Camelia :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm! Trebuie sa imi achizitionez atat de multe pensule! Multemesc Camelia pentru informatii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Utile postarile acestea, pot fi solosite si ca punct de referinta. Nici nu stiam ca sunt atatea tipuri de pensule... :) Multumim, Camelia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau sa imi comand cateva pensule de pe www.sigmabeauty.com si as avea o intrebare: cand ai ridicat coletul a trebuit sa ai la tine factura? Intreb asta pentru ca as vrea sa stiu la ce taxe sa ma astept, tva...? Valoarea ar fi 120$ cu tot cu transport.
    Te rog sa imi raspunzi... as vrea sa dau comanda cat mai repede. Poate mai am sanse sa le primesc pana de Craciun. Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Factura este in colet, nu ai cum sa ai tu la tine factura. Comanda vine cam in 14 zile. Nu am cum sa-ti spun eu ce taxe sunt de plata - eu n-am platit taxe la ce mi-am cumparat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru raspuns. Am auzit variante ca as primi factura pe mail. Daca e in colet si imi desfac coletul la posta, platesc tva-ul (24%). Dar poate am norocul tau si nu platesc nimic...

    RăspundețiȘtergere
  7. Factura pe mail o primesti ca o confirmare a comenzii, insa nu ai de ce sa o iei la posta. Daca se intampla sa-ti vamuiasca coletul, platesti si taxe vamale si tva (cand te intreaba ce e in colet, spune-le ca-s pensule fara alta explicatie ca nu sta vamesul sa se gandeasca ca ai da 100 dolari pe niste pensule). Nu-mi amintesc ce trec cei de la Sigma pe colet la valoare si continut (mie mi s-a intamplat de cateva ori sa-mi aduca postasul coletul acasa fara sa ajung la vama, deci depinde de ei cum trimit coletul).

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna!
    Am o mica nelamurire. Am citit despre fiecare pensula MAC in parte si am observat ca pe site-ul okazii se vand pensule cu numere diferite (http://www.okazii.ro/catalog/45248639/borseta-profesionala-24-pensule-machiaj-mac-make-up-par-natural.html). Nu stiu daca am voie sa postez link-ul, daca nu imi cer scuze. Te rog mult sa imi spui daca acele produse de pe okazii sunt originale si daca merita cumparate.
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  9. http://coltulcameliei.blogspot.com/search/label/MAC?updated-max=2010-08-25T12%3A41%3A00%2B03%3A00&max-results=20

    Gasesti aici raspunsul la intrebare - nu exista seturi de 24, 20, 36 - citeste postarea din link si ai sa te lamuresti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Help me, se merita un set de 5 pensule mini Tartan Tale? Sunt bune si astea din editii limitate sau mai bine sa aleg altceva? M-am tot gandit la un set de pensule, un bronzer sau un primer de la mac. Desi inca nu am ajuns in magazin vreau sa merg acolo documentata :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Adina, depinde de colectie (in unele colectii pensulele au fost foarte bune, in altele nici nu s-au apropiat de cele full size). Nu stiu cum sunt cele din Tartan Tale, n-am citit nimic despre ele, dar in ultimii 2 ani seturile de pensule nu au fost nemaipomenite, deci am retineri. Cum am mai scris pe blog, nici la primere nu m-as arunca. Mai gandeste-te.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stau foarte prost la pensulele de ochi dar in varianta normala sunt destul de scumpe si, desi m-am tot uitate peste postarile tale, nu as stii ce sa aleg... :(. Fiind produse destul de scumpe vreau sa imi iau chiar ceva util. Daca nu l-as fi cumparat pe cel de la tine, cu siguranta as fi ales un blush. Oricum m-am uitat acum peste seturile de pensule si nu par asa stralucite..

    RăspundețiȘtergere
  13. Adina, la pensulele de ochi, MAC are 3 mari clasice: 217, 239 si 219.

    RăspundețiȘtergere