Pe scurt: Produse pentru buze MAC

11.11.10

Asa cum spuneam zilele trecute, am uitat sa "acopar" spatiul destinat produselor pentru buze MAC. Nu stiu de ce am uitat pentru ca sunt printre preferatele mele, dar am uitat. Si o sa incep prin a spune ca nu cred ca este necesar sa dai peste 50-60 ron pe un ruj/ gloss cand poti gasi la preturi mult mai mici calitate buna, insa asta nu ma va opri sa cumpar in continuare MAC.

LIPSTICK

O sa explic scurt ce inseamna finishurile de la rujurile MAC (cum am facut si in cazul fardurilor) pentru a intelege ce trebuie sa asteptati de la fiecare in parte. Rujurile se impart in:

SATIN (ruj semi mat cu pigmentare foarte buna) - mie personal nu-mi plac rujurile SATIN pentru ca-mi usuca buzele foarte rau (orice as folosi inainte si oricat mi-as hidrata buzele) si le simt nenatural pe buze (insa multe dintre faimoasele nuante "nude" de la MAC sunt SATIN si cateodata mai fac si compromisuri)

FROST (ruj lucios cu aspect "frosted") - cum spuneau ei "high shine glamour"; imi plac pentru ca imi hidrateaza buzele, le coloreaza usor si nu simt nevoia unui gloss peste

GLAZE (ruj usor colorat cu efect lucios)  - ofera buzelor o culoare subtila si un aspect sexy (asa mi s-a spus)

LUSTRE (ruj usor colorat cu efect superlucios) - confera aspectul de "buze umede"

MATTE (ruj culoare intensa si mata) - nu stiu daca am avut vreun ruj mat pana acum de la MAC

METALLIC FROST (ruj lucios cu aspect metalic) - varianta a lui FROST cu un aspect final metalic

AMPLIFIED CREME (ruj colorat si lucios cu o pigmentare foarte buna) - unul din preferatele mele, buzele raman hidratate si arata nemaipomenit

SHEER (nu as putea sa zic ca e ruj, e doar un balsam de buze colorat care hidrateaza buzele si le da o tenta usor colorata)

LIP TREATMENT (tratament pentru buze, in totalitate incolor) - n-am testat, nu stiu

Eu pana la MAC nu am folosit rujuri (mi-am cumparat in trecut diverse de la diverse firme, insa intotdeauna ajungeam sa le dau mai departe), insa rujurile MAC mi s-au parut altfel si le-am dat o sansa si nu-mi pare rau. Nu spun ca sunt cele mai bune, dar au atatea culori si atatea texturi incat mi-e greu sa cred ca pana si cea mai mofturoasa femeie nu va gasi ceva pe placul ei.

Eu nu folosesc primer de buze si rujurile rezista 5-6 ore in conditiile in care beau si mananc usor in timpul asta.
(nu sunt genul care sa manance rujul, deci nu stiu cum se comporta in asemenea conditii).

LIPGLASS

Ca si in cazul rujurilor, si glossurile MAC sunt de mai multe feluri fiecare avand propriile caracteristici.

O sa fac o insiruire a lor si o sa incerc sa spun cateva cuvinte acolo unde este cazul (la unele denumirea spune tot). Asadar, intalnim: tinted lipglass (poate fi purtat pentru o colorare usoara sau aplicat in strat mai gros pentru un efect lucios de oglinda), superglass (un gloss care are perle mari, medii si mici pentru a crea 3 dimensiuni de stralucire si luciu - o spun ei, nu eu ca n-am incercat nici un superglass), dazzleglass (am spus de nenumarate ori ca sunt preferatele mele datorita particulelor stralucitoare care reflecta lumina si dau aspect de cristal/ opal cum se lauda cei de la MAC), dazzleglass creme (varianta mai cremoasa a lui dazzleglass - n-am incercat, insa daca face ce promite, ar trebui sa fie un produs foarte bun), cremesheen glass (cel mai cremos gloss pe care l-am incercat in viata mea - da dependenta), lustreglass (efect metalic, lucios, care mie imi place), plushglass (miros si gust puternic de vanilie, cu efect de marire a buzelor, se simte efectul de piscare pe buze), lipgelee (tub de 15 ml, tine o gramada fata de un gloss normal si ofera buzelor o culoare frumoasa si sanatoasa, daca ma pot exprima asa) si lacquer (care cred ca este discontinued dar care ofera o culoare intensa si o senzatie cremoasa pe buze, mi-a placut).

Imi face placere sa le folosesc pe toate pe care le am, insa daca ar fi sa aleg doar 2 culori si finishuri din tot ce am, as alege: Fashion Scoop (cremesheen glass) si Moth to Flame (dazzleglass), urmate foarte aproape de Baby Sparks (dazzleglass).

LIP PENCIL

Nu sunt o infocata admiratoare a creioanelor de buze, dar am 2 de la MAC: un lip pencil intr-o culoare universala (care habar n-am cum se numeste) si un cremestick liner (varianta cremoasa, retractabila). Ambele mi se par bune, dar nu pot sa spun multe despre ele pentru ca le folosesc rar si nici nu am termen de comparatie (n-am folosit altceva in viata mea)

Si am mai incercat TINTED LIP CONDITIONER SPF15 (cele care sunt in borcan de plastic, foarte hidratante si dau o culoare subtile buzelor), LIP ERASE (care este ca un concealer pentru buze, care practic sterge culoarea buzelor - cred ca poti folosi concealerul cu succes, nu vad de ce ai mai da bani si pe produsul asta) si TENDERTONE LIP BALM (cele in borcan de sticla, care nu mai se fac acum, si care mi s-au parut geniale - hidratau buzele foarte bine, de multe ori le-am folosit ca tratament de buze pentru noapte, si dadeau o culoare subtila).

Nu spun ca sunt esentiale produsele MAC pentru buze, insa sunt printre cele mai laudate produse de la ei si confirm ca sunt niste produse foarte bune, insa puteti sa cheltuiti mai putini bani si sa aveti aceleasi efecte. Insa daca vreti sa va faceti o bucurie sau sa va rasfatati, luati-va cu incredere un ruj sau un gloss ca nu veti regreta.

7 comentarii

  1. eu chiar nu folosesc ruj deloc :) mi se pare ca arat ciudat:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Camelia, am si eu o rugaminte.... Daca poti sa imi recomanzi si mie un fond de ten si o pudra... eu am tenul gras, foarte gras de fapt si porii dilatati si bineinteles,cosuri. De vreo 2 ani folosesc Superfit de la Clinique si pudra matifianta tot de la ei, dar mi se pare k nu prea mai face fata si as vrea sa il schimb, dar nu stiu cu ce...

    Astept cu nerabdare recomandarile tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Andra, daca cauti in reviewurile mele gasesti parerea mea despre cele 2 fonduri de ten pe care le folosesc acum si sunt cele mai bune din ce-am incercat (Nars Sheer Glow si Diorkin Nude). Eu folosesc pudra de fixare de la MAC si pe parcursul zilei daca am nevoie de retusuri Blot Powder tot de la MAC.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte bine descris totul,mersi.am si eu cateva chestii de la mac,dar abia astept sa deschida in baneasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu inteleg care e treaba ta sunt produse MAC fake, eu cred ca fetele sunt destul de inteligente incat sa-si dea seama de calitatea produselor nu doar tu :)
    nu lua acest comment in nume de rau..da? iti apreciez blogul,dar m-am cam saturat sa vad mereu..'PRODUSE MAC FAKE AGAIN' whatevaaa like we care?

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, daca tot nu-ti pasa de ce scrie pe acest blog, nu vad de ce te mai deranjezi sa comentezi? (daca aveai ceva de spus, o puteai face la postarea potrivita)

    Daca te-ai saturat, nu mai intra pe blog (si ca fapt divers 8 postari despre produsele fake de pe piata intre cele 399 postari cat sunt pe acest blog sunt departe de a fi "mereu") - orice om cu bun simt cred ca se simte ofensat cand e luat de prost si i se garanteaza "produs 100% original", iar daca eu am scris despre asta inseamna ca mi s-au pus intrebari pe aceasta tema sau ca am avut asemenea cereri sa scriu despre asemenea produse, nu m-am trezit eu de nebuna sa ma iau de "saracul vanzator".

    Eu cand urmaresc un blog si apar articole care nu ma intereseaza, pur si simplu nu le citesc, nu ma apuc sa arunc cu cuvinte fara sa gandesc ca poate alte persoane sunt interesate de acel subiect si ca din motivul ala exista o postare pe acel blog.

    RăspundețiȘtergere
  7. Michellinne, d-aia am si zis ca eu nu ma inteleg cu Satin (sunt persoane care il adora, cu mine nu se pupa ca sa zic asa). :))

    RăspundețiȘtergere