Pe scurt: Produse pentru machiajul ochilor MAC

7.11.10

O sa fac o postare diferita numai pentru farduri ca e destul de mult de scris, iar in postarea asta am sa ma ocup de restul produselor pentru ochi de la MAC desi sunt anumire produse pe care eu nu le folosesc si n-am ce sa spun despre ele.

Mascara

Cum am mai spus si in alte randuri nu cred ca mascara de la MAC este un produs care isi merita banii sau care trebuie cumparat neaparat. Exista nenumarate alte firme care vand mascara mai buna la preturi mai mici. Cu toate astea din cele incercate de la ei Plush Lash si Zoom Lash (ZoomBlack) chiar mi-au placut, iar Plush Lash il voi mai cumpara in mod sigur si in viitor. De asemenea trebuie sa amintesc de Splashproof, care daca sunteti in cautarea unei mascara waterproof care sa ramana la locul ei, s-ar putea sa fie exact ce cautati (am mai scris si pe blog despre ea, nu-mi place ca demachierea se face destul de greoi - totusi vorbim de un produs waterproof si trebuie tinut cont de asta).

Brow Set

Am avut gelul transparent pentru sprancene acum ceva vreme si mi-a placut mult, insa nu consider ca e cazul sa dau atatia bani pe un gel - pot face acelasi lucru cu orice mascara transparenta pe care o iau cu bani mult mai putini. (Trebuie sa mentionez ca eu nu am probleme cu sprancenele - sunt dese, arcuite si negre de la natura deci nu necesita folosirea de fard, creion, etc., ci doar folosesc gel/mascara transparenta sa le asez cum trebuie)

Liner

Aici chiar nu am multe de spus pentru ca nu folosesc gel liner, creion si alte produse asemenea datorita sensibilitatii pe care o am la un ochi. Singurul produs pe care l-am folosit si il recomand este Pearlglide Eye Liner care este foarte moale si se aplica foarte usor, iar dupa aplicare nu se mai misca de la locul lui orice ai face.

Paint Pot

Cred ca toate ati auzit la un moment dat de faimoasele Paint Pot, care practic sunt niste farduri cremoase care pot fi folosite ca fard sau ca baza pentru alte farduri (pentru a intensifica culoarea si a le face sa stea mai mult pe pleoape - eu n-as folosi Paint Pot fara baza pentru ochi, gen UDPP, pentru ca fiind cremoase pe un ten mixt/ gras vor face cute). Exista diferente vizibile intre un fard aplicat pentru un primer gen UDPP si o baza colorata - culoarea este mult mai intensa. Acum am Painterly si Indianwood (exista cateva culori in colectia permanenta, insa din cand in cand sunt lansate si alte culori cu diferite colectii - Delft a fost unul din preferatele mele in trecut). Da, cred ca merita investiti banii intr-un paint pot (pentru ca asa cum am mai spus pe blog in diverse ocazii, consider ca o baza buna si o pensula cum trebuie pot face orice fard sa arate superb). Daca puteti sa va luati o singura culoare si sa fie versatila, recomand: Painterly, Soft Ochre sau Bare Study (daca folositi culori puternice Blackground este o varianta de luat in seama, deoarece da intensitate oricarei culori tari/ puternice).

Paints

Varianta in tub a Paint Pot ului desi efectul Paint Pot ului pe pleoapa este mai intens decat al Paint ului. In colectia permanenta sunt cateva nuante neutre mai degraba, insa eu am din colectiile trecute niste culori intense superbe care arata superb pe pleoapa (le-am purtat si ca fard fara nimic altceva). Nu cred ca acest tip de produs este esential daca aveti deja Paint Pot sau o alta baza colorata.

Pigment

Am mai scris pe blog despre pigmenti si cum pot fi folositi (gasiti aici postarea). Pentru ca stiu ca multe isi doresc Vanilla vreau sa mentionez ca pigmentul Vanilla si fardul Vanilla nu sunt acelasi lucru si nu au aceeasi nuanta, iar efectul la aplicare este total diferit.

Glitter

Pot fi folositi singuri sau amestecati cu alte produse pentru a se putea folosi pe diverse parti ale corpului. Nu stiu cat de mult ajunge o persoana normala (si cand spun normala ma refer la cineva care nu lucreaza in mediu artistic sau in domeniul beauty) sa foloseasca un glitter; eu l-am folosit de cateva ori peste fard - la niste ocazii mai speciale.

Mineralize Eye Shadow

Sunt lansate cu diverse colectii si in diverse forme (ca si in cazul skinfinishurilor si al blushurilor), culorile sunt pigmentate, se blenduiesc usor, pot fi folosite uscate sau umede, insa fiind produse minerale, exista "fall out" si trebuie sa tineti cont de asta. De-a lungul timpului am avut destule farduri minerale de la MAC, insa le-am dat/ vandut pe toate pentru din cauza ca sunt asa messy foarte rar intindeam mana dupa ele si aveam rabdare sa le folosesc, dar nu pot sa nu spun cat de frumoase sunt unele culori.

Asa cum am spus la inceput, voi face o postare separata despre farduri. Cred ca am scris mai sus ce aveam de spus despre celelalte produse MAC pentru ochi pe care le-am incercat de-a lungul timpului, daca am sarit peste vreunul sau aveti intrebari, lasati un comentariu si am sa fac un update la postare.

Trimiteți un comentariu