Si povestea continua ...

27.10.10

Am atatea idei in cap incat m-au coplesit gandurile si cuvintele se invart si ies cu greu.

Ultimele zile nu au fost tocmai bune. A venit medicul veterinar aseara si m-am trezit cu alte probleme decat cele pe care le stiam deja cu cateii mei. Ricky e iar sub tratament (complicatiile cu inima se datoreaza si unei bronsite care si-a facut iar aparitia - urmeaza iar tratament cu antibiotic si nu stiu ce injectie pentru inima, sa poata respira mai bine), iar Bella nu va mai fi operata acum pentru ca i-au aparut iar bube din cauza ca este alergica (cauza necunoscuta si cum se tot repeta povestea, saptamana viitoare trebuie sa-i fac teste alergologice si inca alte 2 randuri de teste, am si uitat cum mi-a zis ca se numesc) si tratamentul care l-a urmat pana acum si-a facut efectul doar pe jumatate (i-a crescut blanita insa foarte putin - ciuperca i-a distrus radacina si nu a fost suficient tot tratamentul urmat - saracuta de ea are blanita scurta scurta, cand ea e o blanoasa la origine).

Vremea asta oribila ma afecteaza si pe mine (nu mai zic nimic de psihic, ca nu stau foarte bine la capitolul asta in acest moment, iar fizic sunt o epava - meteosensibila datorita problemelor cu inima), insa tenul meu se resimte si desi am incercat sa am grija si sa-l hidratez si ingrijesc cum trebuie, nu-mi place deloc aspectul pielii (saptamana trecuta ma laudam ca n-a aratat de mult timp asa bine, insa acum e exact invers). Daca va spun ca nu-mi place nici Sheer Glow cred ca intelegeti "gravitatea" situatiei. Parca si parul imi cade mai mult decat trebuie (desi in ultimele saptamani am revenit la Anti-Breakage de la TRESemme) si la cateva zile mai pierd si 2-3 gene (n-am intampinat pana acum probleme d-astea).

Sa fie de vina vremea? Sa fie doar oboseala acumulata? Sa fie altceva? Chiar nu stiu, cred ca e un amestec din toate ... sper sa treaca mai repede starea asta urata. Simt ca nu mai am energie sa fac nimic.

Daca aveti aceleasi simptome, lasati-mi un mesaj si spuneti-mi ce faceti sa iesiti din starea asta.

Eu ca sa ma mai inveselesc putin, pun o poza cu Bella cand avea blana si se juca cu prietenul ei, Delfi.

7 comentarii

  1. Sper sa se simta mai bine Bella si Ricky! Cred ca atat problemele tenului cat si caderea parului se datoreaza stresului si oboselii. Si pe mine vremea asta ma face sa ma simt obosita, si eu sunt tare nemultumita de cum arata tenul meu in ultimul timp. Daca aplic o crema hidratanta e ingrozitor de gras si daca aplic crema mea obijnuita se usuca rau. Nu stiu ce sa ii mai fac...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne,ce frumoasa este..eu merg sa inot cand ma simt incarcata si stresata rau..cate o sauna din cand in cand..:D:D:D apa ma relaxeaza tare si imi alunga toate gandurile negative,pana si starea de oboseala mi-o da la o parte si ma incarca cu energie:o cada plina cu spuma,arome,betisoare parfumate,eventual si un pahar de vin,sa citesc o carte buna cuibarita sub plapumica-atunci cand ploua afara..sau aaaaaalerg!:)asta ma destreseaza in fiecare zi,cel mai eficient-imi lasa o senzatie de libertate nemaipomenita.sper din suflet sa treci cu bine peste aceasta perioada,Dumnezeu sa fie alaturi de tine!:):*:*:*:*Bella isi merita numele pana la ultima litera:frumoasa foc!:):*:*:*:*numai bine..iti trimit un milion de pupici dulci,sper sa ajunga la tine atunci cand ai mai mare nevoie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti doresc din tot sufletul sa se faca bine, sper ca macar sa nu simta si sa nu se chinuie,stiu ce inseamna fiindca eu ii iubesc obsesiv, sunt copiii mei nu animalute.
    Nu stiu ce sugestie sa iti dau sa te mai energizezi si optimizezi un pic, si eu recationez la vreme, si adaugata la restul vraistei din viata, pe toate planurile, m-a afundat de tot. De cand s-a sfarsit vara nici macar de 3-4 ori pe luna nu am mai iesit asa pur si simplu la plimbare sau la un suc, doar la cumparaturi sau platit facturi cu ai mei, stau toata ziua in camera si citesc bloguri, forumuri, manga, sau strang materiale pt articolele mele.
    Desi stau la curte uneori trec zile in sir fara sa ies din casa, imi vine doar sa zac aici singura cu lucrurile si preocuparile mele.
    La tine-i mai grav din cauza problemelor de sanatate,la mine e oarecum doar psihicul.
    Si imi cade parul si incerc sa nu ma sperii, fata e un dezastru se inroseste din orice si nu intelg ce a sensibilizat-o atat. Nici nu-mi vine sa ma mai aranjez, noroc ca nu merg nicaieri si nu mai conteaza ca arat a epava uneori.
    O sa ies din starea asta singura ca si tine, sunt perioade cand te lasi singur in jos ca vartejul sa treaca si apoi sa te poti ridica fara teama ca te trage la fund cand nu poti duce.
    Bucuriile mele acum sunt Goe care-i viata mea, Ema, perusii, canile de cappuccino sau frappe fierbinte si cititul celor mentionate mai sus. Chiar imi trece ziua repede, mai ales de cand am inceput "serialul" despre manechinele romance cu succes afara. Pana strang material, poze sa-mi placa, date personale si profesionale, pana redactez, combin si incarc precum melcul toate astea se face noapte si nici nu simt ce usor a trecut.Suna marunt, stiu, dar pe mine ma pasioneaza si facand cu placere chiar imi umple timpul cu entuziasm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi cade parul mai mult ca de obicei de cca 2 luni :( Am renuntat la prod. de styling, chiar si la spray-ul de protectei termica. La mine este vb. de stres, dar si de lipsa de vitamine si minerale. Am impresia ca si in cazul tau este vb. despre aceeasi cauza. Iti recomand suplimentele Eurovita cu "Multiminerale si vitamine". Eu le iau de 2 ori pe an cel putin 1 luna, in general toamna si primavara cand am probleme ca cele de mai sus. Rezultatele nu intarzie sa apara. Insa trebuie eliminat si stresul...

    Incearca sa iei partea buna a lucrurilor in fiecare clipa, gandeste-te la ce-ti face placere sau te inveseleste cat de putin, in realitate lucrurile poate ca nu-s chiar asa negre cum poate par. Sanatate catelusilor tai si nu numai.;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Monica - Pisica albastra27 octombrie 2010 la 17:50

    Si eu sper sa se faca amandoi bine si sa te simti si tu mai bine odata cu ei!
    Eu vreau sa-ti spun ca desi nu ma confrunt cu niste cauze macar similare cu ale tale in gravitate, m-am regasit aproape cu totul in simptomele descrise, de la caderea parului si a genelor pana la aspectul tern si iritat al tenului. Meteosensibila sunt si eu si inca foarte tare (tot pe fondul unor probleme de inima, congenitale la mine). De fapt, cred ca vremea urata si schimbarile bruste de temperatura si presiune ne fac pe toti sa ne simtim prost, atat fizic cat si psihic.
    De obicei daca ma trezeam greu sau prost-dispusa, o cana de ness tare ma facea automat sa am chef de plimbari si shopping (stiu ca nu am voie cafea, dar nu se poate fara, oricum, acum nu mai functioneaza nici asta)
    Ceaiurile speciale, aromate, preparate acasa sau intr-o ceainarie cu muzica relaxanta alaturi de o prietena iar imi fac bine si ma energizeaza, iar in casa imi place sa dau drumul lampii de aromoterapie si sa fac o baie luuunga si fierbinte, cu spuma.
    Iar shoppingul este pentru mine (si pentru toate fetele cred) antidepresivul perfect: faci miscare, scapi de ganduri rele, probezi, incerci, cumperi. La mine cel mai bine functioneaza shoppingul de haine si de accesorii ca terapie, nu cel de produse de make-up. Ideea e sa cumperi dupa o strategie clara, nu doar ca sport sau anti-suparare: sunt sigura ca ai un whishlist: incearca sa cauti, sa cumperi si sa probezi doar itemuri de care ai nevoie, de pe lista; scopul e sa gasesti puloverul perfect, paltonasul ideal etc. (la mine e naspa ca luna asta bugetul meu a fost la jumatate, abia reusesc sa jonglez facturile)
    Oricum, iti doresc numai bine si sper sa iesim cat mai repede din perioada asta nefavorabila.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cand sunt intr-o stare proasta si nu am chef de nimic, inchid telefon, calculator si orice altceva care m-ar putea deranja si dorm o jumatate de ora sau o ora in liniste completa; de obicei ma trezesc cu o stare mai buna decat cea anterioara sau daca vremea imi permite ies la o plimbare pe afara, singura sau cateodata mai sun vreun prieten. In ambele cazuri, incerc sa ma detasez de gandurile cotidiene, sa nu ma gandesc la nimic in speranta ca dupa jumatatea aia de ora sau ora petrecuta aiurea voi putea sa ma concentrez mai bine pe ce am de facut, plus ca imi repet in continuu cand am o perioada proasta ca va trece in curand, ca nu mai am mult de asteptat.

    Iti doresc tie si animalutelor tale o seara placuta si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar ma gandeam ce-ti face catelusa zilele astea si imi pare rau sa citesc ca nu e tocmai bine, dar va tin pumnii sa se rezolve si nu uita, Camelia, ca starea ei depinde mult de a ta, ii transmiti energia ta si grijile tale. Si Jessy a mea e colorata in alb si negru, cu aceeasi dunga alba dinpre nasuc spre frunte, dar are si pete de dalmatian pe toate piciorusele. O iubesc enorm si imi face fiecare zi mai frumoasa si mai plina de sens. Multa sanatate blanosilor si tie iti doresc sa gasesti putere sa treceti cu bine peste aceasta perioada!

    RăspundețiȘtergere