GIVEAWAY

30.10.10

Nu aveam de gand sa organizez nici un giveaway in perioada imediat urmatoare, insa citind postarea Emei despre concursul pe care il organizeaza, m-a "lovit" o idee si mi-am dat seama ca as vrea sa "aud" raspunsul vostru la o intrebare: Ce va face sa apasati "urmariti" atunci cand gasiti un blog care va place? (eu mult timp am citit o gramada de bloguri fara sa fiu un follower si dintr-o data am decis sa-mi fac publice intentiile) - vreau sa stiu ce face diferenta pentru voi atunci cand cititi un blog.

Asadar, regula este una simpla: lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spuneti ce va face pe voi sa urmariti un blog - ce deosebeste blogurile intre ele, cum alegeti, care este criteriul care face diferenta.

Giveawayul este deschis tuturor (pentru cine nu urmareste oficial blogul este obligatoriu sa lase o adresa de mail la sfarsitul comentariului - nu voi mai sta sa explic nimanui de ce nu am cum sa identific pe cineva care se semneaza Anonim fara a lasa vreo alta data de identificare) - vor participa comentariile primite incepand de astazi pana luni la ora 20:00.

Voi anunta castigatoarea (aleasa cu ajutorul www.random.org) marti 02.11.2010 si astept sa fiu contactata pe mail de catre castigatoare cu numele si adresa de livrare in 24 de ore de la anuntarea castigatoarei. In cazul in care nu voi fi contactata in acest timp, voi alege o alta castigatoare.

Si acum sa va spun care este premiul ... o pereche de cercei.

29 de comentarii

  1. Nu comentez neaparat ca sa particip la giveaway, ci doar sa-mi zic si eu parerea :)
    Eu de obicei ma las prinsa de primele impresii. Daca gasesc link-ul catre un blog sau ajung din intamplare acolo si articolele de pe prima pagina sunt pe placul meu, atunci pun respectivul blog in blogroll. Nu urmaresc prin google friend connect sau prin alte metode, cel mai simplu imi e prin blogroll. Daca prima pagina imi place, probabil voi citi si restul continutului. Daca nu-mi atrage atentia, e scris gen articol de revista (adica scris mult, continut 0) sau prea telegrafic...next. Desi, chances are sa-mi schimb opinia in viitor daca dau peste articole care-mi plac...

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal este sa dai "urmariti" doar la blogurile care ti-au placut, si esti curioasa sa vezi ce postari noi mai apar pe blogul respectiv.
    Eu sincer mai dau "urmariti" si cand nimeresc pe un blog nou, (la care nu sunt follower)si exista un giveaway activ, cu premii care imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru link si imi pare bine postarea mea te-a inspirat.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai eu dau "urmariti" atunci cand imi place ceea ce citesc , cand ma regasesc in parerile autoarei/autorului , cand sunt curioasa ce este in mintea acestuia si ce va mai nascoci. As fi ipocrita sa zic ca nu'mi "lucesc ochii" de fiecare data cand vad vreun giveaway sau vreun concurs interesant,iar cum majoritatea vor sa fim followers, noine conformam si dam "urmariti":)) sunt multe motive , in principal sunt curioasa sa aflu parerile celorlalti despre anumite produse:)
    adresa: cryss_cryss_95@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de obicei nu dau follow, deoarece consider inutil actest lucru. Blogurile care imi plac le adug pe blogul meu la sectiunea beauty&stuff--bloguri pe care le citesc zilnic. Ce ma face sa adug un blog acolo? Ei bine, blogul respectiv trebuie sa transmita ceva, sa ma identific cu persoana care scrie, sa posteze constant, sa posteze lucruri de la care am ce invata intr-o maniera care sa ma si binedispuna. Nu imi plac persoanele arogante care cred ca le stiu pe toate si se cred in masura sa dea sfaturi fara ca macar sa stie pe ce planeta se afla. De multe ori ma atrage si skinul unui blog...nu imi plac cele prea colorate, sclipicioase sau greu de citit. Imi plac mult si posturile mai scurte, la obiect fiindca nu-mi place sa pierd mult timp citind. Cam asta ar fi..
    In concluzie ..trebuie sa existe feelingul intre mine si posesoare blogului pentru ca eu sa fiu o cititoare constanta. Deocamdata nu am multe la acea categorie.. insa cred ca sunt perosane care merita si care mi-s foarte dragi

    :*

    RăspundețiȘtergere
  6. las comentariu si ca sa particip, in primul rand, dar si ca sa raspund la intrebarea ta foarte bine aleasa
    La inceput am dat urmariti pentru ca abia imi facusem blogul si vroiam sa urmaresc acele bloguri care mi-au dat impulsul sa-mi fac si eu blog.:)
    Apoi am dat urmariti pentru ca am descoperit alte bloguri pe acele prime bloguri si am zis ca sunt interesante si de ce sa nu le urmaresc.
    Mai apoi dadeam urmariti pentru ca "m-am prins eu" ca daca dau "urmariti" , la randul meu am sa fiu urmarita de acel blog(desi nu este intocmai o regula)...
    Cam astea ar fi cele 3 motive pentru care dau urmariti: placere, curiozitate si interes:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Primele impresii sunt cele mai importante.
    De obicei urmaresc un blog care are articole interesante,care imi capteaza atentia de fiecare data .Acestea ar trebui sa contina pareri sincere si concise.
    In ultimele luni m-am atasat foarte foarte tare de unele bloguri si efectiv le citesc zilnic(dimineata si seara).Nu pot suporta ideea de a nu citi ultimele articole adaugate:)
    Da..cred ca am devenit o ,,blogaholic''.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hey... foarte frumosi cerceii!
    Ca sa-ti raspund la intrebare... primul blog pe care l-am urmarit cu fidelitate e cel al Gabrielei (manie.ro), de unde am ajuns la epurica, iar de-acolo... am inceput sa-i explorez blogrollul :))
    Ce ma face sa urmaresc "oficial"? Nevoia de continuitate, de feedback (imi dau seama ca autorul are nevoie sa stie ca eu citesc zilnic ce scrie). Pe mine ma relaxeaza teribil sa "dau o raita" prin locurile mele favorite din blogosfera, chiar daca nu am intotdeauna timp sau ceva interesant de spus...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca unele fete stiu clar ca le este urmarit blogul atunci cand primesc zi de zi vizite, comentarii,mailuri, de la anumite persoane. Eu una am cateva criterii dupa care citesc un blog si revin la el : e scris corect gramatical, intr-o maniera pozitiva si uneori amuzanta, arata placut si "bland" pt ochi (conteaza mult caci stau peste 12 ore/zi cu ochii in monitor). Muulte bile albe daca persoana in cauza iubeste animalele cum le iubesc si eu si sunt atenta la nevoile tenului/parului pe care bloggerita respectiva le are, caci astfel pot descoperi produse care mi se potrivesc si mie. La blogurile de make-up caut fete care sa se machieze mai discret, pe gustul meu, totodata sa foloseasca produse bune, cat de cat affordable ( fara nici o suparare, dar cosmeticele avon sau mai stiu eu care nu sunt chiar un reper pt mine). Ma mai intereseaza diversitatea postarilor, frecventa lor, continutul informativ + swatchurile. Si eu obisnuiam sa citesc bloguri fara sa apas "follow" dar mi-am dat seama ca pt aceste fete fiecare nou urmaritor e un prilej de bucurie, caci realizeaza ca nu scriu degeaba, ca cineva le citeste si apreciaza. Apoi, cand gasesti un blog nou cu nu stiu cate mii de folower-i, parca iti starneste curiozitatea mai mult. Am scris doar pt a-mi da cu parerea :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Dat fiind faptul ca am o conformatie a fetei pe care nu o prind cerceii tip candelabru, n-ar avea sens sa ma inscriu pentru un premiu pe care nu l-as folosi, rapind sansa altcuiva de a se bucura de el.
    Insa as vrea sa spun de ce dau eu follow (in afara de giveaway-uri tentante - desi de multe ori nu mai renunt la ele dupa expirarea concursului): daca ma atrage fondul si forma, daca persoana respectiva scrie despre lucruri care ma intereseaza si care imi ofera informatii utile.
    La tine am ajuns initial tot printr-un giveaway, dar nu m-am "dezabonat" dupa incheierea lui. Imi place sa te urmaresc desi de multe ori scrii despre produse pe care nu mi le permit si nu cred ca le voi avea vreodata (aici incalc putin regula cu lucrurile care ma intereseaza de mai sus), imi place sa citesc despre tine (the ramble talk), imi pari o persoana interesanta, cu o experienta de viata deosebita. Imi place faptul ca stii despre ceea ce vorbesti si, chiar daca citesc despre un produs pe care nu il voi avea, prind macar o informatie utila din articolul ala (eventual, ca un produs scump nu si-a facut treaba, si-atunci parca strugurii nu mai sunt la fel de acri).
    All in all, sunt multe moduri in care o persoana ma convinge sa dau follow, dar e mai greu sa-mi pastrez interesul pentru blogul respectivului si sa nu sar peste postarile lui sau sa nu ma dezabonez.
    Schimband baricada, ca detinatoare de blog, de-asta mi-e mai frica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am tot citit multe bloguri "pe furis", credeam ca trebuie sa detii un site ca sa te inscrii la followers :))
    Pentru mine, este foarte important ca postarile sa fie originale, redactate coerent si corect din punct de vedere gramatical si sa imi sugereze ca, in spatele lor, e multa rabdare, informare, implicare. Desigur, continutul si tematica blogului sunt cele care ma atrag, in primul rand, si ma fidelizeaza. Iar postarile dese = cheia marilor succese :D A, e de preferat sa fie si bine structurat, pentru a fi usor de urmarit.
    Marturisesc, totusi, ca, uneori, cand dau peste cate un giveaway delicios, devin si urmaritor al blog-ului respectiv :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Intrebarea e una chiar interesanta.Cred ca fiecare care detine un blog s-a intrebat macar o data de ce x-ulescu l-a adaugat in blogroll-ul lui sau ce poate face ca sa isi imbunatateasca continutul blogului.
    Am sa enumar motivele mele pentru care eu adaug/am adaugat/voi adauga la bloguri favorite un anume blog:
    -apreciez continutul blogului! In prima faza ma uit la prima postare si daca e scris corect gramatical,ma uit si la a doua.Ar mai fi de adaugat continutul: daca e blog beauty clar ma intereseaza,daca e unul fashion la fel,dar daca e un blog de masini de exemplu,nu as pierde prea mult timp rasfoind blog ul respectiv.Asadar conteaza carui tip de cititor te adresezi :)
    -daca persoana mi se pare prietenoasa sau sociabila,este un mare plus!
    -designul blogului plus continutul blogului sunt alte doua motive pentru care evident urmaresc un blog
    -daca blogul respectiv are multi followers,in prima faza imi zic "wow,inseamna ca trebuie sa fie interesant acest blog!" ,asa ca chiar daca in prima faza nu mi se pare mie prea "wow",ma duc frumusel si rasfoiesc mai multe posturi pana ma conving daca merita sau nu blog ul ala urmarit
    -nu imi plac copy-paste urile sau incercarile nereusite de a copia texte din reviste/website uri! la o adica,pot sa vizitez nu s ce pagina web,nu sa pierd vremea pe blogul x,nu?
    -mai sunt momente in care primesc mesaje disperate gen "te rog adauga ma in blogroll ul tau",nu are sens sa ii explic persoanei ca gestul ei nu prea a fost ortodox si desi eu sunt fata finut si deja am adaugat blogul respectiv ca il urmaresc,ea ma adauga pentru 2 zile si dupa aia ma sterge! deci schimb pe schimb nu merge!
    Cred ca sunt n bloguri pe care eu le urmaresc,dar nu am avut pretentia vreodata sa mi se intoarca "favoarea"!
    -personal nu consider important sa ai cat mai multi followers,mai bine ai 10-20 cititori fideli zilnici decat 500 followersi care vaneaza numai concursuri sau mai stiu eu ce continut de al tau de pe blog,ca sa il copie pe blogul lor!

    Ca sa nu mai lungesc vorba,eu de exemplu am adaugat blogroll ul tau pentru ca faci niste review uri ca la carte la produsele testate de tine si petru ca la un moment dat ai niste post uri sale cu produse MAC super tentante pe care eu le cam ratez!!! :)

    Pupici si o zi cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pff, eu nici nu stiam la inceput pentru ce e chestia asta google friend connect.. eu urmaresc bloguri inca de la jumatatea anului cand au inceput sa apara tot mai multe.. dar abia prin septembrie am inceput sa urmaresc bloguri.. ca se cere! :)
    Oricum, am inteles si eu ca mi`e mai usor sa le urmaresc asa.. inainte le aveam salvate prin bookmarks si le tot cautam:)
    Si da, odata ce urmaresc un blog am si eu anumite cerinte.. si anume ca bloggerul sa scrie corect gramatical, sa scrie relativ des si nu un post la 2 saptamani, etc.
    Sunt cateva bloggerite care imi plac extrem de mult pentru ca sunt creative, discuta cu cititoarele si chiar raspund requesturi`lor..
    Sunt multe si multe motive.. chiar mi s-a intamplat sa dau follow cuiva si dupa aia sa ma razgandesc.. posturile, comentariile , creativitatea fac diferenta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu urmaresc putine persoane dar bune. Ceea ce ma face sa urmaresc un blog e simpu... Trebuie sa ma atraga din prima, prima impresie conteaza. Si un factor important este de asemenea sa posteze des, adica zilnic sau o data la doua zile pt ca alfel interesul scade daca nu se ocupa asa cum trebuie de blog. De exemplu, la tine mor dupa review-urile tale :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Mult timp am fost o cititoare din umbra si nici macar acum nu cred ca am reusit sa dau follow tuturor blogurilor pe care le citesc aproape zilnic, le am ca si bookmark-uri in toolbar deci nu e neaparata nevoie sa le am la follow, anyway ....motivul care ma face sa revin pe un blog, deci implicit sa il urmaresc este modul de a scrie al acelei persoane, informatiile pe care le gasesc pe blogul respectiv, imi place sa gasesc persoane cu care am ceva in comun, indiferent ca e vorba de pasiunea pt produse cosmetice, machiaj sau altceva.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce ma face sa devin follower al unui blog?
    Pai:
    - contine poze cu unghii frumoase si modele de nail art
    - contine poze cu machiaje frumoase
    - in cazul blogurilor romanesti mai apas follow si pt blogurile care contin review-uri ale unor produse cosmetice care se gasesc in Romania, sfaturi referitoare la ingrijirea pielii etc.
    - se organizeaza concursuri de nail art si givveaways :D

    Cam astea ar fi, in mare, motivele pentru care dau follow.

    RăspundețiȘtergere
  17. mi se pare o idee foarte buna. Eu urmaresc blogul tau si al ancai pt ca sunt reviewuri legate d makeup utile si folositoare oricui. Asa am devenit fallower :) . iulia

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru ca un blog sa ma aiba ca follower trebuie in primul rand sa corespunda intereselor mele actuale,sa aiba un continut interesant,poate si o perspectiva mai neobisnuita si sa fie corect din punct de vedere ortografic si gramatical(nu am pretentia unui scris cu diactritice,dar nici nu accept "scrisul de mess":D).
    De asemenea apreciez blogurile ale caror autori sunt umani,cu care poti sa relationezi.
    Un mare plus il reprezinta si postarile dese,pentru ca de fiecare data cand descopar un blog ce imi trezeste interesul,simt nevoia de mai mult si chiar incep sa citesc postarile mai vechi.
    Cred ca ar trebui sa dau follow mai multor bloguri pe care le urmaresc pentru ca acesta e unul din felurile prin care ii poti multumi persoanei din spatele blogului pentru munca depusa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Well...urmaresc destul de multe blog-uri de acest gen insa pe toate le-am ales pt ca mi-au sarit in ochi...pentru ca urmaresc aceleasi tendinte pe care le urmaresc si eu, pentru ca ma intereseaza parerea persoanei respective in ceea ce priveste anumite produse pt ca avem gusturi asemnanatoare si pentru ca din ce am citit pana la momentul respectiv pe blog, stiu ca in viitor vor aparea articole si review-uri la produse care ma vor interesa.

    RăspundețiȘtergere
  20. M am tot gandit daca sa raspund la intrebarea ta pentru ca simt ca raspunsul ar putea da impresia de lipsa de profunzime in ganduri. Eu nu prea folosesc acest cont de google, deci optiunea de "follow" nu m ar ajuta cu adevarat sa urmaresc blogurile mele preferate; pana "sa dau cu follow" in stanga si in dreapta, oricum aveam lista mea de favorite, pe care o updatez frecvent. Primul blog pe care l am followit a fost blogul tau, mai mult in urma cererii tale de a strange urmaritori si pentru a mi usura interactiunea cu tine cand iti scriu. Pe de alta parte, intre timp am devenit urmaritor al altor bloguri din respect pentru autorii lor, in timp ce printre blogurile pe care le citesc (uneori chiar frecvent) sunt unele pe care nu le urmaresc poate pentru ca nu mi au castigat afectiunea, sa zicem. Si ar exista si exemple.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca am ajuns sa fiu "follower" pe multe bloguri - atat din Romania, cat si din strainatate - datorita concursurilor. Pe unele bloguri am revenit dupa ce le-am dat "follow" doar ca sa verific daca am castigat, pe altele le citesc cu regularitate din placere, pentru ca mi-a placut continutul, pentru ca mi s-a parut ca detinatoare blogului are ceva de spus.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna!
    De obicei daca imi place un blog la prima vedere, o sa-l vizitez timp de vreo 2 saptamani fara a deveni follower, doar il adaug in bookmark-urile mele. Daca in acest timp totul e constant, placut, se pastreaza acelasi "ton" si aceeasi "muzica" si inca "rezonam", atunci "followingul" este pasul urmator. Un fel de recompensa in dublu sens :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna,
    de cele mai multe ori urmaresc blogurile mai mult timp pana sa ma inscriu.Abia dupa ce mi-am format o idee si daca imi place,incep sa le urmaresc activ, in acest fel vad mai repede daca in trecut blogul respectiv m-a interesat. Camelia A.

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu nu prea dau urmarire decat in cazul unui giveaway. In rest, urmaresc blogul cu Google Reader si astfel am posibilitatea de a vedea tot ce se publica pe blogul respectiv. Urmaresc prin google reader atat bloguri culinare cat si bloguri la care am ajuns din greseala dar la care m-a atras felul de a scrie al "posesoarei" :) Imi place un stil deschis, prietenos, cald si bine informat. Am foarte multe bloguri pe care le urmaresc dar in momentul in care vad ca un blog nu mai are informatii interesante pentru mine pentru mult timp ma folosesc de butonul Unsubscribe din G.R. Apreciez mult blogul tau si iti doresc mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna,
    Nu urmaresc anumite bloguri in mod special, dar imi atrag atentia cele ai caror autori au ceva interesant de spus, ceva care se potriveste felului meu de a fi, preferintelor mele sau starilor prin care trec. Imi plac cele funny, cele cu idei noi sau ciudate, cele care se evidentiaza prin ceva.
    Loredana (me_lory@ymail.com)

    RăspundețiȘtergere
  26. La inceput nu urmaream blogurile cu GFC, le aveam ca bookmarks salvate si intram periodic (la unele chiar zilnic) sa vad ce mai e nou.

    Ca sa dau follow, blogul trebuie sa abordeze un subiect care sa ma intereseze (asta in primul rand), sa fie corect scris, placut din punct de vedere al aspectului (fara sa fie prea incarcat, fara prea multe gadget-uri, gen muzica sau alte chestii care ar dura o vesnicie sa se incarce).

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Camelia! In primul rand ma intereseaza temele post-urilor. Pe mine personal ma intereseaza mai mult blog-urile care au mai multe postari despre make-up. Ma orientez dupa review-uri in momentul in care cumpar un produs de infrumusetare. De asemenea, din chestiuni pur estetice, ma deranjeaza ca blog-ul sa fie prea flashy... te pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. ce ma face sa apas "follow"? este simplu. intru pe google , scriu cuvinte cheie gen "blog make up" si citesc diverse articole din site-uri . Ceea ce ma intereseaza si imi starneste curiozitatea , o pun la favorite, astfel pot sa i9ntru zilnic pe acel blog. La fel a fost si in cazul blogului tau , l-am accesat intamplator , am citit cateva pareri de-ale tale , am fost , sa zic asa , pe acceasi lungime de unde , mi-ai dat informatii pretioase si am dat follow... blogurile care nu mi se par ca ar avea esenta , nu le urmaresc , nu ma intereseaza! te pup si tine-o tot asa .

    RăspundețiȘtergere