Ce ati fi facut in locul meu?

28.10.10

In primul rand vreau sa va spun ca azi e soare ... si nu ma refer la vremea de afara. Ricky a reactionat la tratament (mi-a zis medicul ca este un caz fericit ca sunt caini care intra in criza cardiaca si nu reactioneaza la tratament si se chinuie rau) si a dormit o noapte intreaga fara sa aiba vreun acces de tuse cardiaca si se pare ca a descoperit si la ce este alergica Bella fara sa mai fie nevoie de atatea analize si teste (nu este sigur, dar este foarte probabil ca in cateva zile sa avem certitudinea - urmam o "descoperire" prin eliminare).

Intrebarea mea se refera la o situatie traita azi: mi-au venit 2 avize sa ma prezint la oficiul vamal sa ridic 2 colete (cercei luati de la vanzatorul de care am mai scris - au venit dupa mai bine de o luna - o sa fac o postare mai tarziu cu cerceii ca sunt de vis) si cum nu am avut cum sa plec de la munca am rugat-o pe mama sa se duca sa-mi ia coletele si cum ma stie nebuna dupa cercei a venit la munca sa-mi aduca coletele. Eu stiam clar ca trebuie sa primesc 2 plicuri micute, cand colo mama imi da un pliculet si un colet maricel. Mi-am dat seama fara sa ma mai uit pe el ca nu e al meu si ca mi-au dat alt colet - nu este prima data cand se intampla.

M-am uitat cu atentie pe el, bineinteles ca era un alt nume si in colet erau 2 produse care faceau 234 de dolari (o crema La Praire si un fond de ten de la Skin Caviar). Am citit toate astea pe factura care era intr-un buzunar transparent pe fundul coletului - mare a fost tentatia sa-l deschid. Coletul meu - care a ramas in vama - valora vreo 4 dolari. Nu era rau schimbul. :))

Am trimis-o pe mama cu el inapoi ca m-am gandit la "amarata" aia care a dat atatia bani pe produsele alea si nu le mai primeste. Si m-am gandit si la fetele de la posta (vama) ca iesea taraboi acolo ca sigur destinatara fusese si ea avizata si cand se ducea sa ia coletul, ia-l de unde nu-i. As fi ipocrita sa zic ca nu m-am gandit o secunda sa opresc coletul, insa n-am putut niciodata sa ma bucur de ce e al altuia.

Voi ce-ati fi facut in locul meu?

14 comentarii

  1. wow, recunosc ca tentatia a fost foarte mare.. e normal, insa eu una as fi procedat asa cum mi as dori ca oricine sa procedeze daca as fi eu in locul posesoarei coletului. asa ca.. felicitari camelia, ai facut o fapta buna. gandeste te ca ai "schimbat" putin destinul si ai usurat cu mult munca unor oameni. te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai e de-ajuns sa te pui o secunda in locul celeilalte si ai deja raspunsul.Desi sunt sigura ca alte voci te-ar sfatui sa profiti, eu cred ca e intotdeauna mai usor de zis decat de facut.Ai procedat corect.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Crede-ma ca si mie mi s-a intamplat faze ca asta , doar ca valoarea era mai mica! Una era de curand la McD cand am fost la mcdrive , am dat comanda 2 hamburgeri si 2 sucuri iar ei mi-au adus la masina ditamai punga cu multe meniuri , milkshake-uri si salate.Ma batea putin gandul sa fac pe nesimtita si sa "fug" sa-l mananc , insa constiinta nu te lasa sa faci lucruri rele! Ai procedat bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca o dovada ca posta romana e o bataie de joc! Eu astept sa primesc un colet de la o ruda din Australia si, pe langa faptul ca mi se pare total aiurea ca fiind un cadou poate fi nevoie sa platesc si vama, mi-a spus ca trebuie neaaparat sa ii faca asigurare ca sa il poata urmari si dupa ce intra in Romania pentru ca altfel dispare... a mai patit asta panaacum. Mi se pare strigator la cer!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca animalutele sunt mai bine!
    Ai procedat corect si, desi tentatia e mare, cred ca si eu as fi facut la fel pentru ca si eu,daca as fi fost fie in locul destinatarei, fie in locul celei de la posta, as fi vrut ca ceilalti sa procedeze asa. Da, tentatia ar fi fost foarte mare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pfiu...imagineaza-ti ca pastrai coletul, il deschideai si produsele nu se potriveau tipului/nuantei tenului tau. Karma are moduri originale de a-ti atrage atentia ca ai gresit. Mai bine sa nu o provocam. O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. la fel as fi facut si eu desi tentatia e maaaaaare! m-as fi pus in locul fetei ce-l comandase; stiu eu cum sunt cand astept ceva..
    totusi, pacat ca se intampla asa ceva. E inadmisibil sa fii atat de nepasator/neatent incat sa dai coletul altcuiva. Cine stie, daca ajungea coletul fetei la altcineva poate n-ar fi avut bunul simt sa il duca inapoi si l-ar fi tinut ...
    Felicitari ca ai rezistat tentatiei :D

    RăspundețiȘtergere
  8. probabil ca la inceput as fi fost uimita de eroare, dar mai mult ca sigur il duceam inapoi din prima de cum observam ca este un alt colet. nici nu mai aveam curiozitatea de a-l deschide....
    Oricum gestul tau este de apreciat si de felicitat:):*...asta inseamna ca esti un om de incredere

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca ai procedat corect! Esti de admirat, nu stiu cate persoane ar fi facut asta in locul tau. Si nu uita Faptele bune intotdeauna sunt rasplatite inzecit!

    RăspundețiȘtergere
  10. un singur cuvant am de spus la adresa ta: felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Aș fi procedat exact la fel ca tine. Într-adevăr nu cred că te poți bucura vreodată de ceva ce nu-ți aparține.

    RăspundețiȘtergere
  12. Subscriu cu fetele. Eu amm patit-o asa cu un rest in magazin. Mi-a dat rest de la 50 de RON ca de la 100RON si nu am observat decat atunci cand am iesit din magazin eram cu banii in mana sa ii pun in portofel si i-am numarat. La fel puteam sa tac, dar m-am intors si i-am dat la tanti inapoi banii. Consider ca nu te poti bucura de un lucru "furat"...:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu as fi procedat la fel. Bravo!

    RăspundețiȘtergere