dedeea va cere ajutorul

7.10.10

Mai devreme am primit un mail de la una din cititoare - are nevoie de inventivitatea noastra. Aveti mai jos mailul ei:

"Buna Camelia.
Am o mare rugaminte la tine. Stiu ca te deranjez intrucat ai si giveaway-ul in acest moment, dar sper ca ma poti ajuta intr-o problema.
Intr-o saptamana am o prezentare de moda cu tema ,,materiale reciclabile'', iar mie imi place tare mult rochita pe care a purtat-o Carrie in Sex in the city 2 (am atasat si o poza).
Nu stiu ce materiale reciclabile as putea folosi pentru a creea aceasta rochie. De asemenea niste sfaturi pentru  fabricarea ei ar fi perfecte.
Te rog poti face o postare ? Poate vreo fata are vreo idee ... nu stiu :(.

Multumesc din suflet:* o seara placuta si scuze inca o data pentru deranjul creat."


Ce ziceti fetelor? Vreuna dintre voi are inspiratie la ora asta? Pun mai jos poza de inspiratie si astept ideile voastre.



13 comentarii

  1. Ce-ar fi sa folosesti pungi ecologice/reciclabile de tipul celor de la Carrefour? Imi plac pungile lor, unele sunt mai mari, incapatoare...cred ca ti-ar usura munca. Poti folosi ca "accesorii" becuri cu consum redus. :) Ce zici? E o idee ... tu decizi.;) Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate folosi ziare pentru rochie si niste poleiala de la ciocolata pentru detaliile aurii de la talie.
    Ar putea folosi niste celofan pentru partea de jos,poate da un aspect mai fluid.
    Ma gandesc ca la partea de sus,pentru corset,poate impleti niste bucati impaturite de ziar.
    Sper sa fie de ajutor

    RăspundețiȘtergere
  3. nu,ziar pe care il impaturesti ca si cum ai face un evantai,dar il lasi impaturit si incerci sa treci mai multe bucati unele peste altele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai niste umerase din acelea de metal, le poti desface si le poti folosi pentru partea de sus pe post de balene, pentru sustinere. Tot pentru partea de sus ai putea folosi carton sau bucati de carton (fasii pe care le poti coase intre ele ori vertical ori orizontal) pe care sa il mulezi dupa forma corpului, asa va avea rigiditate, iar pentru partea de jos as merge pe pungi sau chiar genul ala de saci pentru resturi menajere care sunt foarte subtiri, in orice caz ceva usor care sa ii dea fluiditate. Pentru accentele metalice cred ca cel mai bine ar merge niste folie de aluminiu asa cum a spus cineva mai sus. Sa ne arati si noua ce ai facut pana la urma, o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru rochie zic eu ca ar merge ceva gen , sac de gunoi bine nu stiu cat de reciclabil este ,dar e o idee :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar mai merge pentru corset rafie.E opaca, rezistenta, reciclabila (cred), maleabila.
    Ma gandesc ca ar fi o idee...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru decoratiunile de pe corset, argintii si aurii, cred ca pate fi folosita cu succes folia de la ambalajele pentru dulciuri, mai ales ca majoritatea sunt colorate. Sau eventual cutiile de aluminiu de la suc si bere, taiate, indreptate si apoi decupate (desi aici e cam riscant pentru cea care va purta rochia, sa nu se taie).
    Voalul din care este facuta rochia originala, fiind cu print, cred ca ar merge foliile de ambalat flori, sunt si cu model sau cu tot felul de degrade-uri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult pentru idei fetelor:*Am sa revin cu poze dupa ce termin rochita:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  9. As combina comentariul Anittei cu cel al lui Jade, in ceea ce priveste corsetul: fasii de carton cusute intre ele si acoperite cu rafie (pe care o poti vopsi de altfel in incercarea de a scoate albastrul ala).

    Cat despre fusta - as merge cu varianta ziarului, poate un substrat de saci de gunoi.

    Poate te inspira proiectul lui Dushky: http://dushky.blogspot.com/2010/05/papercut-collection.html bazat pe hartie. Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Monica - Pisica albastra8 octombrie 2010 la 14:30

    eu ma gandesc ca e nevoie de un material mai fluid, ceva care sa poata fi folosit intr-un singur strat si sa dea impresia aia de fluiditate si transparenta, si in mai multe straturi sau pliat "ruched" pentru partea de corset. cred ca materialul perfect ar fi acel material plastic stratificat care e folosit ca izolator si atenuator de zgomot. se gaseste in role mari de latimi diferite (ceea ce e ideal) in magazinle de materiale de constructii. e folosit de mesteri sub parchetul tip "dublu-click". se gaseste peste tot, e ieftin si pentru ca il poti cumpara la metraj, va fi usor de folosit in croitorie/design, exact ca orice alta stofa. poti sa-i adaugi cristale pentru un efect "ingeresc" si diafan (e alb semitransparent) sau orice alt material pentru contrast.

    iar daca vrei sa incerci si un alt model, uite ce am gasit eu ieri pe lookbook:
    http://lookbook.nu/look/1151685-diy-duct-and-danger-tape-dress
    mi se pare geniala, de-a dreptul purtabila si foarte usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
  11. niste musama colorata?
    din aceea mai subtirica, nu groasa..

    RăspundețiȘtergere