Inceput de zi urat ... ma mai aranjez?

6.9.10

Aseara ma simteam mai bine, pot sa zic chiar ca imi revenisem bine, insa azi m-am trezit pe la 7, lac de apa, si nu puteam respira si incercand sa vorbesc ... am reusit doar sa scot niste sunete oribile. Pentru vreo 20 de minute, am simtit ca mor (nu reuseam sa respir si daca vroiam sa tusesc, imi dadeau lacrimile de durere), a fost o senzatie oribila. Am baut un ceai fierbinte (mai bine spus m-am chinuit sa inghit ca simteam ca am spini in gat) si mi-am pus o compresa cu otet si apa fierbinte pe piept si dupa ceva vreme, ma simteam super ok. Eu nu stiu ce gripa/ raceala e asta, dar e ciudata rau. Mie imi este rau doar dimineata.

Nu de asta am scris acest post, ci sa va intreb ... voi cand aveti zile d-astea, va mai machiati? Mie dimineata nu-mi ardea de nimic, insa aveam o fata .... cred ca am dormit 3 ore adunate si alea vai de mama lor. Nu m-am simtit capabila sa ma aranjez, dar eram constienta ca nu pot veni la munca asa. Nu am facut decat sa aplic Estee Lauder Idealist si Nars Sheer Glow (cu degetele). Mi-am fixat sprancenele cu mascara incolora, mi-am prins parul intr-o coada si am plecat la munca. Nu ma simt extrem de confortabil, dar macar sunt cat de cat decenta.

Voi ce faceti in situatii d-astea? (ma refer strict la aspectul estetic, ca stiu si eu ca era recomandat sa stau in pat la caldura si tot ce presupune "a boli")

15 comentarii

  1. De obicei evit sa ies din casa,dar daca e musai,imi dau cu putin blush ca sa am si eu o pata de culoare si cu putina mascara maro.De obicei cand sunt bolnava sunt mai alba ca de obicei,si mi se albesc si buzele,asa ca cel mai indicat pentru mine ar fi sa folosesc si ceva pentru buze,dar..le las asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am 4 cosuri maricele pe fata, care nu vor sa moara si sa ma lase in pace...daca nu m-as fi machiat mi-ar fi fost rusine sa ies din casa. Cred ca merg azi sa-mi iau colorstay, ca fdt pe care il am e prea sheer pt cosurile mele:)

    RăspundețiȘtergere
  3. In 90% din cazuri nici eu nu mai simt nevoia sa ma aranjez,vreau sa trec cat mai neobservata mai ales cand sunt trista si am apatia aceea ce-ti imprima dorinta sa dispari macar pentru o zi.Mai cedez pudrei sau fondului de ten fiindca ma nemultumeste tenul meu,dar vara pot sa elimin si asta punandu-mi cea mai mare pereche de ochelari de soare.Si imi strang parul coc in crestet.
    Cand sunt racita e si mai dificil sa pun ceva pe fata,si nu neaparat din cauza discomfortului psihic cat a celui fizic.Pielea mea si buzele cu tendinte de descuamare se revolta si mai tare si de multe ori arat ca tencuita,nu se prinde machiajul sau imi crapa comisurile.
    Dar mai exista un 10% cand chiar imi impun sa ma aranjez in speranta ca influentez pozitiv psihicul.Si asta chiar daca nu plec nicaieri,pur si simplu sa ma binedispun.Daca se poate,merg sa ma pensez.Nu-i nici costisitor si ma simt bine ca am facut ceva pentru mine.Nu prea imi permit vizite la salon,de genul tratamente,sa ma tund nu imi place si nu e nevoie,asa ca pensatul e cel mai la indemana iar la mine chiar schimba mult fizionomia fiindca naturale sunt foarte rare,fine si deschise la culoare.Dar astea-s cazuri mai rare,de regula daca sunt bolnava sau trista nu-mi mai pasa decat de apa,sapun si pasta de dinti.:)
    Insanatosire grabnica,si eu ma trezesc dimineata infundata si stranutand dar in nici un caz asa rau cum patesti tu acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa cateva zile in genul celor prin care ai trecut si eu arat palida, slabita si extrem de obosita. Aplic putin fdt. pentru a mai da putina "culoare" tenului si-asa palid si putin rimel ca sa accentuez oarecum ochii (si-asa figura e palida). Eventual un balsam de buze. Dupa asa o perioada, prea multe nu poti face si decat sa accentuezi si mai mult starea de rau prezenta sau pe trecuta, e bine sa te machiezi minimalist. Ma intreb daca un blush ar putea "inviora" chipul intr-o astfel de situatie?! Cu parul, la fel, il prind in coada sau il aranjez cat de cat sa stea decent, sa nu se sperie lumea ... de tot:) la o prima vedere. :)

    PS: E bine ca ai transpirat. Inseamna ca tratamentul pe vcare l-ai urmat isi face efectul. Tusea este si ea expectorant? Daca da, eu zic ca e semn bun in acest caz. Aceasta favorizeaza eliminarea secretiilor bronsice. O sa te faci bine in scurt timp.;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfff... eu cred ca ar trebui sa vizitezi un doctor. In cazul asta cu siguranta nu m-as aranja pentru ca sigur as sta in casa dar daca ar fi vorba de munca as pleca nearanjata, mi-as lua portfardul cu mine si as ocupa baia cateva minute. Sper sa nu te simti la fel si maine... Kiss

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu de obicei am cearcane, iar cand sunt bolnava cu atat mai mult. Asa ca anticearcanul e nelipsit. Pe langa asta mai adaug putin ruj si daca ma simt in stare si rimel..

    RăspundețiȘtergere
  7. sincer eu cand sunt racita numai de aranjat nu mi arde, si plec asa..fara sa folosesc nimic insa pe parcursul zile regret amarnic cand aud prin jurul meu "oh, doamne, dar ce ai patit?".. sfatul meu e sa consulti un doctor, n o sa treaca de la sine deci cred ca asta e singurul lucru pe care poti sa l faci.:*

    RăspundețiȘtergere
  8. In aceste momente...aplic doar un fond de ten,rimel,gloss si gata.Cand sunt bolnava nu ma simt capabila de absolut nimic si as arata si inestetic..(cam tare).Insa imi iau liber 2-3 zile pana imi revin ,moment in care stau tolanita in pat..fara pic de make-up

    RăspundețiȘtergere
  9. In zilele in care mi-e rau si trebuie neaparat sa ies din casa, imi aranjez sprancelene, aplic mascara, putin blush si gata.
    Ai grija de tine! :*

    RăspundețiȘtergere
  10. In zilele cand ma simt rau si chiar nu am de ales si trebuie sa parasesc domiciliul produsele esentiale sunt fdt, blush si mascara.Fara ele chiar nu pot sa ma simt umana..Eu planuiesc sa ma machiez si in spital dupa nastere ca sa nu imi speriu vizitatorii, asa ca....:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Deena, mi se pare absolut normal :))

    RăspundețiȘtergere
  12. daca sunt bolnava si trebuie sa ies din casa...ma dau cu fdt si aplic corector unde am nevoie - consider ca e destul pentru a arata decent

    RăspundețiȘtergere
  13. In zilele cand sunt racita si trebuie sa ies din casa ma dau cu putin fdt sau crema nuantatoare ca tind sa fiu mai palida cand sunt racita,putin blush,rimel si eye liner daca ma simt in stare

    RăspundețiȘtergere
  14. iti doresc multa sanatate si insanatosire grabnica :*

    RăspundețiȘtergere
  15. lucky me ca lucrez de acasa..dar cand e musai sa ies din casa in starea asta ...nu prea fac nimic decat pudra si balsam de buze rosu..o leaca de culoare..Sa te faci bine!

    RăspundețiȘtergere