Impresii ... ELF Powder Brush

22.9.10

Astazi am folosit pensula de la ELF si acum pot sa fac o postare completa si corecta despre ea fara sa fiu influentata de prima impresie nu tocmai buna (poze si prima mea parere despre pensula le gasiti aici).

Primul test a fost spalarea si va spun sincer ca am avut emotii pentru ca manerul este subred (asa cum v-am povestit deja) si mi-a fost frica ca se va face bucati. Nu s-a facut, dar viata lunga nu cred ca are. Am spalat-o cu sampon special de pensule si chiar mi-a placut cum s-a comportat la spalat. Nu a lasat vopsea, nu a mirosit si nu a pierdut decat un fir de par la clatire (ceea ce mi s-a parut fantastic si am zis ca poate e minunata si o sa fie totul ok).

De uscat s-a uscat destul de greu (aproape 2 zile) in conditiile in care am folosit brush guardul si pensula a stat cu perii in jos. Nu m-am asteptat sa dureze atat de mult pentru ca nu este chiar asa de densa (cum e de exemplu cea de la Sigma). Si-a mai recaptat un pic forma (probabil si datorita brush guard) pentru ca a venit turtita si cu o forma dubioasa.

Acum urmeaza folosirea. Va spun din start ca nu am curaj sa o folosesc cu fond de ten lichid din cauza manerului si pentru ca nu mi se pare suficient de densa pentru asta (poate voi face un test si asa si va voi spune cum mi se pare). Deci am folosit-o pentru fond de ten mineral Lily Lolo, pudra de fixare si blush.

Ce mi-a placut: perii sunt foarte moi, te mangaie pe fata, din punctul asta de vedere nu am nimic de reprosat (am eu pensule mult mai scumpe care nu sunt asa fine). Nu m-a deranjat la aplicare taietura perilor (de care am scris luni si am si facut mai multe poze sa vedeti cum arata), insa tot nu mi se pare normal ca o pensula sa fie finisata asa. Chiar pot sa spun ca mi-a placut mult cum "ia" produsul si il aplica, iar in prima faza am fost chiar incantata de performantele ei in ciuda problemelor mentionate deja.

Am aplicat pudra verde de la LL pentru neutralizarea rosetii, am aplicat fondul de ten LL si am blenduit peste concealer (mi se parea mie ca pensula care am folosit-o nu a fost cea ma buna) si mi-a placut aspectul tenului si mai ales faptul ca nu pierduse nici un fir de par. Si mi-am zis in sinea mea: ce minune! Chiar e buna desi ma racaie pe creier cum e finisata. Dupa care, s-a produs evenimentul de care mi-era frica: cand am aplicat pudra m-am trezit cu 3 peri pe fata si 2 pe gat intr-o fractiune de secunda si erau niste peri lungi, ceea ce m-a facut sa inteleg ca nu e deloc normal ce se intampla (cand o pensula naparleste, i se rup 2-3 peri micuti). Aici e vorba de cum a fost lipita - perii aia au iesit cu totul, deci ma intorc la problema initiala: e finisata ca un rahat (imi cer scuze de limbaj, insa sunt iritata).

Pensula ar fi una foarte buna, daca ar fi finisata asa cum trebuie. Manerul scartaie si se misca, perii sunt taiati stramb si inegal si colac peste pupaza, mai si cad (nu stiu care e mecanismul de fixare a perilor, insa mai mult ca sigur se face prin lipire).

Imi pare sincer rau ca s-a dovedit a fi un produs de proasta calitate, insa raman la parerea mea initiala: in Romania s-au adus produse mult mai proaste decat cele de afara (daca a doua pensula luata pentru giveaway ar fi fost ok as fi zis ca a fost o intamplare). O pensula care arata ca cea care am primit-o eu nu poate avea atatea review uri pozitive.

Dar pentru ca pensula chiar mi-a placut, o sa fac un efort si o sa-mi comand aceasta pensula de pe siteul din UK sa vad daca exista diferente.

Daca aveti norocul sa primiti o pensula buna, cred ca o sa va placa si o sa-si faca treaba foarte bine, insa nu cred ca este o pensula care sa tina foarte mult in timp.


14 comentarii

  1. Acum sunt din ce in ce mai curioasa si astept sa vad si eu pensula mea... de ce nu le dai mail celor de la elf in care sa le spui ce ai patit? Sigur o sa iti trimita alta. La ultima comanda am avut o problema cu un produs si mi-au trimis altul fara sa imi ceara macar sa returnez produsul sau sa fac o poza in care sa le arat problema.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-am uitat mai atent la a mea, mai ales ca ainceput sa-si recapete forma, si mi se pare ok. Nu ii pica perii, par simetrici si egali, nu i se misca manerul...asta cu manerul am patit-o la foarte multe pensule elf din gama obisnuita. Acum urmeaza sa o spal si sa vad cum se comporta:D

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am de la ei pensula oblica pt blush si sunt multumita de ea...am observat ca depinde intr-adevar de noroc, multor fete li s-a intamplat sa le "naparleasca" pensula...

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca nu ti-a placut.. chiar nu pot intelege cum se intampla asta in romania, din descrierea ta rezulta o cu totul alta pensula decat cea pe care o am eu..(este finisata drept,nu are probleme la maner,o singura data i-a cazut un fir de par la prima spalare si se usuca in max. cateva ore).
    Si ma mai enerveaza o chestie, eu am cumparat 2 pensule din state cu 6$ echivalentul a 20 de ron si aici una singura se vinde cu 18 ron +9 ron taxele postale.. mi se pare cam prea exagerat..

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil ca o sa le scriu un mail doar ca sa le spun ca pensula e departe de a fi calitativa si sunt curioasa sa vad daca si ce-mi raspund (macar ca idee sa vad daca sunt seriosi sau nu).

    RăspundețiȘtergere
  6. asta zic si eu Camelia.. sa le dai un mail celor de la Elf sa le explici situatia, macar sa ai un raspuns..

    RăspundețiȘtergere
  7. Le-am scris, sa vedem daca si ce-mi raspund.

    RăspundețiȘtergere
  8. Camelia, eu am primit pensula mea ieri. Cred ca ai avut mare ghinion si ai nimerit un lot prost. :(
    Pensula mea este taiata ok, e dreapta si manerul nu e subred deloc. Intr-adevar cand am scos-o din ambalaj a fost putin cifulita ca statea ciudat acolo dar si-a revenit repede. Deci din punct de vedere al calitatii eu sunt foarte multumita, am nimerit una buna.Si am luat-o de aici, din Romania. Am avut 3 pe comanda (inca 2 pentru niste prietene) si toate au fost la fel, fara probleme, le-am verificat personal...
    Imi pare rau ca a ta nu a fost ok... :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Voi pune poze pe blog cat mai curand, sa o poti vedea. te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Abia astept sa vina si pensula mea..sunt curioasa :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Anda, ma bucur ca tu ai fost mai norocoasa. M-am mai uitat cu atentie si la cea pentru giveaway (am lasat-o la birou ca de aici o voi expedia) si intr-adevar pare mult mai "sanatoasa" ca cea pe care am incercat-o eu, deci e posibil sa fi fost pur si simplu ghinion.

    RăspundețiȘtergere
  12. Comandand cele 3 pensule din gama standad, mi-am dat seama de calitatea acestor produse.

    Cred ca desi le-au schimbat numele, culoare si au diversificat nr. produselor, merg pe aceleasi principii in ceea ce priveste modul de fabricare si "ingredientele/"materia prima" folosite.

    Mari asteptari nu trebuie sa avem de la aceste produse.

    Pretul si mie mi se pare usor ridicat pt Ro., insa este explicabil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar te rog, Camelia, s-o testezi si cu fondul de ten lichid intr-o zi. Eu daca mi-as lua-o, mi-as lua-o exclusiv pt. fdt. Inteleg ca are peri sintetici care cred ca nu absob prea mult produs... Regret, insa, sa aflu ca a pierdut peri... imi imaginez c-o sa piarda peri si cand o sa aplici fdt. lichid, poate chiar mai multi. :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Aici pot sa fac o precizare : cand am fost in tara ultima oara, am pus o comanda pe elf.ro cu sora'mea. Toate bune si frumoase, cel mai mult mi-a placut blush-ul "Shy". acum vreo luna, am facut o comanda pe site-ul din uk ( locuiesc in irlanda) si surpriza!!! blush-ul shy, exact acelasi luat din tara, complet diferit la textura, calitate si evident culoare. Cel din uk "sta" toata ziua pe fdt nu dispare ca cel din ro dupa cateva ore, e mult mai pigmentat si mai fin si "matasos". si cu pensulele luate din ro am avut probleme, s-au dezlipit manerele la spalare, iar cele din uk sunt bine mersi dupa n spalari

    RăspundețiȘtergere