Prima impresie: Yves Rocher Culture Bio

10.9.10

Nu stiu de unde am astea 2 creme bio de la Yves Rocher (crema de zi si de noapte), cred ca le-am primit la un moment dat si ieri m-a lovit un gand sa le si incerc, desi aveam o banuiala vaga ca bio = miros de plante (ceea ce eu nu suport), macar sa stiu si eu cum sunt si ce fac (daca fac).

Cremele vin in aceste sticle de "portelan" (nu stiu ce sa zic ca este) si au pompita (si ambalajul ar fi eco friendly, se lauda ei). Produsele din aceasta gama (am vazut ca exista si crema de ochi, demachiant) au ingrediente 99,4% naturale (verificate si certificate) si printre plantele folosite sunt: flori de galbenele, aloe vera, frunze de maslin, karite si multe altele (nu sunt vreo experta in plante ca sa continui lista si sa spun ce fac fiecare).

Primul lucru de care trebuie sa vorbesc este mirosul. Ce mi-am imaginat eu mirosea a plante, ce este in realitate difera un pic: este un miros ciudat de plante si ... inca ceva (inca nu ma pot pronunta, dar nu-mi place). Sper sa pot trece peste miros ca sa folosesc cremele ceva vreme sa vad daca sunt bune de ceva.

Textura cremelor mi-a placut, au intrat usor in piele, sunt lejere si nu au lasat vreo pelicula grasa sau altceva pe ten. Crema de zi promite a fi o baza buna de machiaj si lumineaza tenul. Am folosit-o dimineata si s-a intins bine, a hidratat tenul (nu am vazut vreo luminozitate deosebita), dar fondul de ten s-a aplicat usor.

In ceea ce priveste crema de noapte, o sa ma povestesc o intamplare de dimineata. Cand m-am trezit cam buimaca (ce e drept, m-am trezit foarte devreme si eu nu sunt o persoana matinala), m-am dus sa ma spal pe ochi si mi-am atins fata fara intentie si mi-a sunat alarma in cap "dar ce-a patit fata mea ce e asa fina?" ( stiti vorba aia "piele de bebelus" - nu am eu probleme de hidratare, insa fata mea se simte si arata asa doar dupa folosirea unei masti). Deci din punctul asta de vedere, m-a surprins mai mult decat placut. Si am mai avut o surpriza placuta: de la raceala si suflat nasul, aveam pielea cam uscata pe lateralele nasului chiar daca mi-am dat eu cu creme (dimineata zona arata mult mai bine si era hidratata).

Daca nu ma va "dovedi" mirosul cremelor si am sa le pot folosi o perioada de timp mai lunga, o sa fac un review complet la ele insa crema de noapte m-a impresionat placut (m-am uitat acum si pe makeupalley si desi are reviewuri foarte putine, toate sunt pozitive).

Ati incercat ceva din gama asta?

5 comentarii

  1. Eu le am cam de multisor in wishlist, dar cum comandam de la yves rocher prin posta si ei nu mi-au mai trimis oferte... m-am lasat pagubasa si am trecut la altceva. Cred totusi ca o sa dau o raita prin vreun magazin de-al lor sa-mi iau macar crema de zi (crema de noapte nu prea obisnuiesc). Oricum, suna promitator!
    In ceea ce priveste parfumul, mie-mi plac cosmeticele care miros a plante :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am folosit decat o crema matifianta YR care nu era bio dar mi-a lasat niste cosuri urate pe fata. De atunci nu ma mai desprind de cremele mele de zi cu zi ca sa incerc altele noi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie mi`e aiurea cu mirosul de plante.. venise mama acasa cu o crema de fata care cica era bio.. si cand am mirosit-o mi s`au dus toate gandurile bune :)) nu am folosit creme de fata de la YR .. a , ba da.. am folosit una cu extract de musetel si stiu ca mi`am luat`o de 2 ori dar nu mai tin acum minte cum era :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Le am si eu si sincera sa fiu nu prea sunt multumita de ele. Mirosul mie mi se pare ca e un amestec de plante, tinctura si spirt - nu e tocmai cel mai sexy parfum, dar fie...
    Crema de zi s-a dovedit a nu fi o buna baza de machiaj, in sensul ca atunci cand am aplicat fondul de ten peste ea, a inceput sa se stranga scamute si a trebuit sa ma spal pe fata si sa o iau de la capat, cu alta crema.
    Crema de noapte nu-mi place pentru ca nu e suficient de hidratanta pentru tenul meu uscat, pot spune chiar ca-mi usuca tenul putin.
    Prin urmare i le-am dat mamei pe amandoua :)

    RăspundețiȘtergere
  5. clarra, o sa scriu zilele urmatoare un review la ele (mie chiar imi priesc, o sa dau detalii).

    RăspundețiȘtergere