Precizare TRESemme

25.9.10

Yellow Jade m-a intrebat daca samponul contine "Sodium Lauryl Sulfate" si ca sa nu ofer o informatie eronata si sa va dau raspunsul corect (cred ca raspunsul la intrebare e interesant pentru mai multe dintre voi), Radu mi-a raspuns la aceasta intrebare si mi-a dat detalii legate de gama Naturals (despre care eu am scris in graba ca e mai naturala decat naturalul).

Raspunsul strict la intrebare ar fi 'nu, nu contin SLS', insa raspunsul corect este 'contin insa Amonium Lauryl Sulfate sau Laureth (surfactant)'. Informatii despre razboiul SLS/ ALS versus natural gasiti destule pe internet (pentru cele ce sunt interesate). Eu va spun sincer ca nu sunt interesata in mod deosebit de acest subiect, deci nu pot oferi informatii suplimentare. Imi place sa judec un produs, in primul rand, dupa modul in care interactioneaza cu mine (in cazul asta cu parul meu) si efectele pe care le produce sau nu.

Revenind la gama Naturals, informatia data de mine a fost gresita (recunosc ca m-a pasionat Fresh Start mai mult si v-am explicat si de ce). Gama Naturals nu este o gama 100% organica si nu este lipsita de sulfati (desi numele ales de cei de la TRESemme te face sa crezi altceva). Atat samponul si cat si balsamul contin "lower sulfates" (au la baza o concentratie mai mica de sulfati decat gamele obisnuite), dar contin extracte organice de portocala (cel pentru volum) si aloe vera si avocado (cel pentru hidratare). Ce mai cred ca trebuie precizat este faptul ca balsamul nu contine silicon.

Mi s-a parut corect ca fac precizarile astea pentru ca anterior oferisem alte informatii.

Am uitat sa precizez ca samponul si balsamul din gama Naturals au doar 736 ml (fata de 946 ml cat au celelalte game) si sunt un pic mai scumpe.

Daca aveti comentarii sau pareri de impartasit despre SLS/ ALS sau despre subiectul asta, va astept la comentarii.

Un comentariu

  1. Multumesc mult, Camelia, pentru informatii. Ma interesa subiectul in mod deosebit pentru ca de circa 2 ani am ales sa nu mai folosesc geluri de dus/de igiena intima/pt curatarea tenului + sampoane ce contin SLS. Am fost uimita de rezultate, calitatea pielii s-a imbunatatit mult, parul e mai fin... mi s-a intamplat sa folosesc ocazional, in vizita la prieteni, cate un sampon sau gel de dus cu SLS si simt imediat diferenta. Mi se par foarte agresive si chiar nu-mi doresc sa revin la ele.
    Cat despre balsamul TRESemme, e foarte bine ca nu contine silicon. In ceea ce priveste Amounium Lauryl Sulfate, am gasit, printre altele, urmatoarele info : "ALS sau Ammonium Lauryl Sulfate este tot un surfactant pe care il regasim in sampoane, paste de dinti, geluri de dus, sapunuri si in general cam in tot ce se presupune ca face spuma, dar mult mai bland. De altfel gradul lui de risc pe cosmeticdatabase este 1, egal cu cel al uleiului de masline. Nu exista niciun studiu care sa dovedeasca potentialul iritant al acestui ingredient, indiferent de procentajul continut de produsul final. Iar Ecocert il accepta...."
    Pt mine e suficient. Cat despre cantitate si pret, oricum raportul e foarte bun si am incredere in recomandarile tale, deci cred ca voi plasa comanda pana la urma.
    Apreciez mult ca ai revenit cu aceste precizari :)

    RăspundețiȘtergere