Fake-uri jalnice MAC pe okazii.ro

25.9.10

Camelcutza mi-a tot zis sa-i iau exemplul si cand vad fakeuri ale unor produse cosmetice pe siteuri gen okazii.ro sa scriu despre ele pentru a atrage atentia. Eu am pe blog o postare mai veche (o gasiti aici) despre produse fake de la MAC si cum sa le deosebiti si sa va feriti de ele.

Mai devreme ma uitam pe okazii sa vad ce a mai aparut si am vazut niste fakeuri atat de jalnice si nereusite incat nu am putut sa ma abtin si mi-am zis ca e cazul sa iau o atitudine. Motivul pentru care nu am facut-o pana acum a fost ca intr-un fel consider ca cei care cumpara fara sa se documenteze (atunci cand e vorba de un produs care nu se gaseste in Romania), merita intr-un fel ce li se intampla. Insa mi se intoarce stomacul cand vad oamenii care au feedback 100% pozitiv si niste calificative de nu poti sa crezi si ei vand numai fakeuri.

Prin urmare postarea de astazi este dedicata produselor contrafacute MAC care se vand pe okazii. Vor urma si altele pentru ca eu sper ca putem schimba ceva.

Incep cu acest blush 9g din 'colectia Hello Kitty'. Am mai spus si repet: blushurile MAC au denumiri, nu se identifica prin 01, 02, 03, nu au si nu vor avea niciodata aplicator/ pensula de genul celei prezentate in poza de pe okazii. Va pun mai jos o poza cu un blush original din colectia HK lansata de MAC sa vedeti diferentele.


Alt produs care vad ca are succes este fardul de ochi cu oglinda si aplicator. Am mai spus si o s-o mai spun: fardurile MAC nu au aplicator (cu atat mai putin buretei) si oglinda, nu au fund dublu sau deschidere dubla. Fardurile au denumiri, nu numere. Nu exista Fard de genul 01 Black. Puteti vedea aici un fard fake vandut pe okazii. Pun mai jos o poza cu un fard real MAC.


Tot pe okazii gasiti multe seturi de pensule MAC (de la 7 la 32 bucati toate fakeuri de prost gust). Le puteti vedea aici, aici si aici. MAC nu a lansat decat o singura data un set cu 8 pensule full size acum cativa ani si a mai avut o oferta anul trecut cu 4 pensule full size intr-un portfard. In rest seturile de pensule 'special edition' contin 4 sau 5 pensule cu maner scurt (acum cativa ani au fost niste seturi care au avut si 6 pensule) care dupa numarul pensului au specificatia SE (MAC 219SE) si se lanseaza cu diverse colectii (si sunt in tonul colectiei respective - maner colorat: auriu, argintiu, rosu, etc.). Va pun mai joc cateva poze cu astfel de seturi care, repet, au maner scurt si sunt incriptionate cu numarul pensulei.



Trusele de farduri sunt alte produse destul de intalnite pe okazii.  In prima mea postare gasiti detalii despre cum arata trusele MAC, cate farduri au, ca nu vin cu buretei, ca n-au oglinda si exceptiile de la regula. Gasiti aici, aici si aici niste exemple de truse fake MAC, iar mai jos va pun niste poze cu truse reale lansate de MAC





Alte produse de-a dreptul caraghioase care se vand pe okazii sub numele MAC: pigmenti MAC la 25 ron (nici macar n-au avut grija sa 'puna' pigmentilor nume de pigmenti MAC, ci au pus numele unor farduri) - ii puteti vedea aici, rujuri MAC la 14 ron - aici, creion MAC cu ascutitoare la 6 ron - puteti vedea minunea aici, Eye Prep+Prime (mai multe culori decat sunt disponibile oficial) - minunati-va aici.

Si de-a lungul timpului, am mai vazut si altele de acest gen, unele mai reusite, altele de-a dreptul de prost gust sau chiar comice. Daca credeti ca ar trebui sa continui seria asta, astept comentariile voastre.

Si nu uitati: daca e prea ieftin sa fie adevarat, in mod sigur nu e adevarat!

46 de comentarii

  1. Da, cred ca ar trebui sa continui seria aceasta. Mi se pare foarte util si cred ca ar ajuta pe multa lume :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi s-a intamplat o chestie asemanatoare.. i-am trimis mesaj unui vanzator ca vinde niste fake-uri ordinare si macar sa spuna adevarul si sti cine m-a injurat? nu, nu vanzatorul ci un cumparator! pe langa injuraturi mi-a zis ca sunt o frustrata ca probabil eu nu-mi permit sa cumpar originale ca ea si si sa nu-mi mai vars nervii pe vanzatorii nevinovati! In cazul asta.. cu tot respectul toate fete care cumpara de la oamenii aia isi merita soarta. Am vrut sa fac si eu un post legat de mac dar mi-am dat seama ca nu merita osteneala, cine este suficient de inteligent si-a dat seama pana acum ca pe okazii nu exista mac original.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta postarea ta! Bravo!!
    Cred ca multe persoane accepta sa isi cumpere fake-uri de acest gen doar pentru a se lauda in fata celor care poate nu cunosc aceasta firma.
    Am si eu o colega care a venit odata cu un ruj exact ca cel pe de okazii si ce se mai lauda si se mandrea cu el.Iar eu (experimentata cat de cat dupa ce am citit blogurile voastre) radeam in liniste.
    Fake-urile la textura si modul cum se comporta pe parcursul zilei sunt mai proaste decat cele luate din obor.
    Nici eu nu am niciun produs Mac ,dar nu m-as injosi niciodata sa ma laud cu ceva contrafacut.

    RăspundețiȘtergere
  4. exact asta voiam sa subliniez si eu:prea ieftine sa fie adevarat!!!!ah seturile alea de pensule sunt de la"fraulein"-ei imita cam orice brand,dar cel putin la noi aici se stie..ma bucur k mi-am regasit cateva produse printre imaginile tale:)..te pupic si un week-end cat mai placut iti doresc..

    RăspundețiȘtergere
  5. F. utila aceasta postare, ca si cealalta de altfel, pe aceeasi tema.

    Bine zis: "...nu uitati: daca e prea ieftin sa fie adevarat, in mod sigur nu e adevarat!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, am scris si eu despre fake`urile astea, si am subliniat faptul ca NU doar pe okazii se intampla asta,ci chiar pe eBay. Setul de pensule MAC le vezi pe ebay cu 70-100 euro!!! Si se jura ca e original si are o gramada de calificative pozitive! La noi macar sunt 100 de lei.

    La urma urmei nu e prost cel care vinde, prost e ala care chiar crede ca marfa e autentica . Sau poate se gandesc "ce daca`i fake?" Fake`uri sunt peste tot! Long live the chinese people:))

    Teoretic te interesezi inainte sa cumperi ceva. Eu am dat peste oameni care au fost sinceri si cand am intrebat mi`au zis ca e fake..

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincera sa fiu, fiecare are datoria sa se documenteze inainte de a cumpara, mai ales cand e vorba de okazii.ro. Mie mi se pare ciudat ca oamenii cumpara falsuri atat de ordinare (si aici nu e vorba numai de MAC, ci si de Chanel, Guerlain etc.)...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu trebuie sa cunosti foarte bine marca MAC pentru a-ti da seama ca cele de pe okazii sunt doar niste fake-uri.. Vanzatorii astia nu au pic de rusine! Dar, intr-un fel, bravo lor ca isi scot banii pacalind multe fete care nici cand intra in posesia produsului si il folosesc nu se prind ca e fake. Inainte sa cumperi nu cred ca e asa greu sa te uiti pe internet unde gasesti o gramada de postari despre diferentele intre originale si fake-uri. Poate daca o sa vina MAC si la noi nu o sa le mai mearga atat de bine acestor vanzatori...

    Voiam sa te intreb ceva... care sunt cele mai bune blush-uri? M-am uitat la Mac, Nars si Bobbi Brown. As alege Mac pentru ca e mai ieftin dar as vrea sa imi iau ceva bun totusi... Thanks! Kiss

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ca ne-ai avertizat!
    Sincer eu nu stiu sa fac diferenta si sunt convinsa ca sunt multe alte fete in aceasta situatie.
    Acest post e foarte util pentru noi. Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  10. Adina, de la Bobbi Brown n-am incercat deci nu-ti pot raspunde. Blushurile de la Nars sunt mai pigmentate decat cele de la MAC, si unele si altele sunt foarte bune. Acum as inclina spre Nars, insa sunt la fel de multumita si de cele de la MAC.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu eram gata sa cad in plasa fake-uilor pe e-bay, cand inca habar nu prea aveam de originalele MAC si Nars, imi facusem un whis list si erau si asa numitii pigmenti de la MAC. Foarte bun articolul si cred ca daca mai multe blogerite ar face public diferite descoperiri de fake-uri de pe ocazii, e-bay sau de oriunde ar fi, ar putea fi prevenite inselatoriile.
    O seara placuta in continuare la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  12. pe okazii trebuie sa te pregatesti pt aproape orice, eu am gasit o trusa de farduri care ei o dadeau l'oreal si va garantez ca aia e trusa lor cum sunt eu eva longoria, la inceput, eu inocenta, am crezut in cei ce vand pe acolo si mi-am comandat diverse de la o singura persoana (cum nu ma duce capul sa iau un lucru si sa vad daca e bun si dupa sa comand si restul, am luat un blush, vreo 3 pigmenti-nu mac si altele) si cand mi-au venit acasa am descoperit ca dragutul vanzator mi-a dat si un bonus: un fard de pleoape si o crema de fata care expirase prin 2007, toate produsele mele mult asteptate si sigur nu ieftine erau expirate, de atunci nu mai am incredere

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte ultil acest post.multumim!mi-ar placea sa mai continui cu seria asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. mda din pacate unii sunt negustori necinstiti! Intodeauna vor exista cei care sa vanda fake uri la absolut orice: cosmetice,masini etc.


    Btw organizez un little giveaway daca te intereseaza.O zi cat mai placuta.Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, postarile acestea sunt binevenite.. in mod sigur, ce e prea frumos sa fie adevarat clar e fals.. eu am aflat lucrurile acestea de pe youtube dar sunt sigura ca nu toate fetele urmaresc asa ca inca o data spun ca sunt binevenite postarile acestea :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna! te rog fa-mi o favoare si acceseaza linkul lasat de mine si spune-mi te rog daca produsele de pe blogul asta si de aseamenea fake-uri. Doresc sa-mi cumpar fondul de ten guerlain... crezi ca sunt fake-uri si aici? astept raspunsul tau. Multumesc, Anca http://cosmetice-rickyluca.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  17. Anca, de la acest vanzator mi-am luat eu primerul L'oreal de pe okazii si produsul meu a fost ok. Nu cunosc fondurile de ten Guerlain incat sa-ti pot da un raspuns sigur. Din poza pare real (ambalaj, sticla, prospect), nuanta exista la Guerlain, pretul este insa cam mic (pe ebay nu gasesti acest fond de ten mai jos de 37-40 lire).

    RăspundețiȘtergere
  18. De multe ori era sa cad in plasa unor astfel "vanzatori",ceea ce m-a oprit a fost pretul prea bun ca sa fie adevarat.
    Totusi cazurile prezentate de tine sunt usor de depistat cu putin research,dar am vazut multe produse excelent copiate,doar pretul dand de banuit.

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna! tipul l-a redus de la 100 de lei ca nu il cumparase nimeni. Am mai comandat si un clush cliniqe , un primer l'oreal si o pudra de minerale si acum sunt nehotarata daca sa merg inainte cu comanda sau nu....tare mi-e teama sa nu fiu pacalita, fiindca n-am folosit nici unul din bradurile astea. Singurele cosmetice pe care le am sunt smashbox :) (luate din usa, si apropo mac-ul e destul de ieftin acolo)

    RăspundețiȘtergere
  20. daca te duce putin capul este imposibil sa cumperi astfel de produse si sa crezi ca sunt originale..

    RăspundețiȘtergere
  21. buna!
    imi place mult postarea!Si am si o intrebare:sa ma incred in oamenii care imi spun ca aduc MAC Cosmetics direct de la 'sursa' adica de pe site,si imi cer $6-$10 in plus fata de pretul produsului in sine?astept raspuns:*

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna, eu nu vad sensul sa platesti comision cuiva (sunt oameni care fac asta si unii sunt seriosi - depinde de om) cand poti cumpara tu direct de pe siteuri gen allcosmeticswholesale (gasesti detalii in postarile cu shopping on-line) si altele la fel.

    RăspundețiȘtergere
  23. pt un incepator, pensulele astea fake mi se par ok... DOAR pentru incepatori. in rest, nu..

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna!Foarte interesant postul tau;incerc sa ma prind si eu care sunt fake si care nu;
    Zilele trecute am vazut intr-un renumit magazin din Cluj trusa farduri Mac 32 culori la 58 lei......mi se pare ca sunt fake-uri la pretul asta,in plus cele in set vin in maximum 15 nuante,nu?
    :)
    La truse cum pot sa "vad"care sunt oke si care nu?

    RăspundețiȘtergere
  25. Louise Tanasa, nu exista paleta de 12/ 18/ 24/ 32 farduri de la MAC. Ei vand separat o paltea cu 15 sloturi goale si refilluri de fard mono.

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna, credeti ca si fardurile de la Maybelline, L'oreal sunt contrafacute? Nu de alta, as putea sa le cumpar si din magazine dar mi-e mai usor de pe okazii..imi vin direct acasa;)).. nu cred ca s'ar mai obosi sa le falsifice si asa nu sunt prea scumpe, nu se compara cu cele lansate de marile branduri...dar sunt ok

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca exista fakeuri pentru multe produse la care nici nu ne gandim, insa in general nu se complica nimeni cu produse cu valoare mica decat daca sunt vandute in cantitati foarte mari.

      Ștergere
  27. Buna, crezi ca trusa aceasta http://www.okazii.ro/catalog/65394740/trusa-farduri-machiaj-urban-decay-naked-palette.html ar fi contrafacuta? E atat de faina si nu prea se gaseste la noi, cel putin am fost la Sephora si nu aveau...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din poza respectiva nu ai cum sa-ti dai seama daca e sau nu originala paleta. Daca cauti pe net, ai sa gasesti multe postari pe bloguri de afara care arata elementele diferite intre o paleta Naked originala si una fake.

      Ștergere
  28. https://picasaweb.google.com/115858358262463174146/CosmeticeOriginaleLaCelMaiMicPret#5691275783430942642
    Ce parere ai despre trusele din imagine?

    RăspundețiȘtergere
  29. Dar de fondurile de ten MAC tot de pe site-ul respectiv ce parere ai? Multumesc frumos pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti pe blog o postare despre fondurile de ten MAC cu detalii, pe okazii sunt atat produse originale, cat si fakeuri. (nu exista fonduri de ten editii limitate, cu insemnele nu stiu carei colectii, etc.)

      Ștergere
  30. Nu cunosc nici unul din acele produse ca sa am cu ce sa le compar, insa pozele alea par poze generale de prezentare, nu facute special de cei de pe site, deci nu cred ca au vreo relevanta.

    RăspundețiȘtergere
  31. Fetelor dar chiar sunteti obsedate de lucruri de firma???sunt multe truse de de fard care nu am auzit nimic si nu ma intereseaza daca sunt de firma atata timp cat stiu cum sa le folosesc si credeti-ma ca degeaba ai o trusa de 200 ron daca nu stii sa te pui in valoare cu acele culori ba chiar arati mai rau decat nemachiata.Sunt niste lucruri elementare foarte bine de stiut pentru fiecare anatomoie a fetei,tipul tenului,ochilor,culoare a parului,alura corpului,buzelor de care trebuie sa se tina cont si atat.Nu uitati voi dati viata culorilor pe chipul vostru si conteaza mai putin pretul atata timp cat sti sa te pui in valoare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Cand vad acest lucru ma gandesc daca toate sunt fake-uri ... ma tenteaza o trusa de pensule Fraulein de pe okazii, dar ... nu le-as cumpara daca nu sunt de calitate. Daca stiti va rog sa-mi spuneti. :)

    RăspundețiȘtergere
  33. http://www.okazii.ro/catalog?user_list=pro_cosmetics&sort=timp_ramas_desc

    http://www.okazii.ro/catalog?user_list=totalbeauty&sort=timp_ramas_desc
    am cumparat de la acest utilizator truse naked2 chiar 3 buc. si sunt falsuri, au oglinda de plastic dezlipita si fara cod pe spate la cutie pensula fake pigmentii slabi, nu recunoaste vinde la pret de original, deci atentie la total beauty sau pro cosmetice pe mercador e aceeasi tipa din targu jiu

    RăspundețiȘtergere
  34. NU SUNT BUNE ASA K MAI BN LE LUAM DIN MAGAZINELE MAC,DECIT SA FIM PACALITI.

    RăspundețiȘtergere
  35. Normal ca sunt fake-uri!! nu te poti astepta ca la 100 sau maxim 200 RON sa cumper trusa cu 150 de farduri cand CEL MAI IEFTIN fard in magazinul MAC din Munchen este 15 euro!

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna! Ce imi puteti spune despre paletele Fraulein de e okazii? Pe site-ul lor arata ca fac acele palete si ca acestea costa in jur de 15 euro, in lei, in jur de 66 de lei, exact pretul cu care il vand ei. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  37. Violet, nu am ce informatie sa-ti ofer despre produsele Fraulein ca nu le cunosc, insa sunt multe magazine on-line care le vand si in mod sigur sunt originale.

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna Camelia,momentan locuiesc in Anglia,crezi ca mi ai putea recomanda un site de incredere de unde pot comanda produse MAC ?Multumesc mult! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Siteul oficial MAC UK, de ce sa cauti un magazin cand poti comanda direct de pe site?

      Ștergere
  39. Buna Camelia te mai deranjez cu o inca intrebare,am gasit un site unde scrie ca au produse veritabile parisax. Stiu ca intrebarea nu se incadreaza in topic,mii de scuze,dar chiar am nevoie de parerea unui cunoscator.Voiam sa te intreb daca stii ceva de site ul asta,daca sunt de incredere.Mutumesc mult! http://shopping.flu.ro/director/www-profesionalcosmetics-ro/produs/171125/Fard+pleoape+Rosu+Caramiziu.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu siteul si nu cunosc nici produsele Parisax, cei de la elevina au si ei Parisax si produsele sunt ok, am luat si eu de la ei altceva.

      Ștergere