Nebuni ... la volan

11.11.10

Dimineata cand ma duceam la munca, un cretin era sa intre direct in mine ... eu am virat stanga  sa intru in curtea de birouri si el mergea pe trotuar fara sa se uite si m-am trezit cu el in viteza direct in masina mea, daca nu claxonam insistent, intra fix in mine (n-avea nici o treaba, vorbea cu cel din dreapta fara sa se uite pe unde merge - si repet mergea pe trotuar). Cand am ramas pe loc si l-am intrebat unde se uita, a inceput sa rada ca prostu' ... si pentru ca era dimineata si m-a socat nesimtirea lui, i-am spus si lui ce parerea am despre el (si parerea mea era departe de-a fi una buna sau exprimata amabil). Am vrut sa scriu pe blog cand am ajuns la birou, dar m-am gandit ca ii dau prea multa atentie. Si am incercat sa uit.

Ca sa fie ziua completa, seara venind spre casa, am patit-o si mai rau cu un cretin care mi-a taiat fata si am franat in ultima secunda. Eu eram pe banda 2 si am oprit la o trecere de pietoni, in dreapta mea pe prima banda a venit un tampit cu un Seat rosu (iesit dintr-o parcare laterala) si a fost aproape sa-l calce pe cel de pe trecerea de pietoni. Barbatul de pe trecere l-a injurat, iar ala a demarat in tromba dupa ce a trecut omul pe trecere, eu am plecat normal de pe loc, iar la 15 metri ma trezesc ca imbecilul ala ca vireaza stanga in fata mea s-o ia pe o straduta (eu am franat in ultima secunda, iar cel ce venea pe sens opus a trebuit sa traga pe cealalta banda sa-l evite pe cretinul cu Seat).

Desi sunt o persoana colerica si ma enervez foarte usor, cu greu injur la volan (conduc de mai bine de 13 ani si nesimtirea in trafic e o aventura de zi cu zi), insa azi am reusit sa ma enervez si sa il injur pe tampitul cu Seatul cum nu am facut de mult (eu injuram, cel ce a trebuit sa traga pe prima banda injura si mai injura si omul de pe trecere pe care era sa-l ia pe sus) si pe respectivul l-a durut in c.. de noi si si-a vazut mai departe de cursa lui de raliu.

Ce or avea asemenea specimene in cap? E treaba lor daca vor sa moara, dar de ce pun in pericol alte vieti doar pentru ca sunt inconstienti si tampiti? (poate o sa va povestesc candva accidentul de masina pe care l-am avut acum 8 ani cand a intrat o betoniera in mine si m-a zburat 9 metri peste trecerea de pietoni la care eu oprisem regulamentar si soferul a si plecat de la locul accidentului - stiti de ce a intrat in mine si nu a oprit la trecere? se uita dupa o pustoaica care iesise de la liceul de langa trecerea de pietoni si nu a vazut nici trecere, nici persoana de pe trecere si nici masina in care eram eu si eram oprita la trecere! no comment!)

Nu pricep Politia Romana ce pazeste in loc sa se ocupe de toti tampitii care sunt adevarate pericole publice atunci cand ies pe sosele!!! (cel cu betoniera desi a fost vinovat si au fost pagube mari de tot, a fugit de la locul accidentului, a ramas cu carnetul de sofer pentru ca avea 3 copii in intretinere si cum meseria lui era "sofer", ce sa-i faca politia?)

14 comentarii

  1. Politia nu pazeste nimic, asta e ceva clar si nu e nimic nou...

    Cu accidentul am ramas socata dar nu ma mai mira nimic in Ro.

    Traficul din Buc e horror, nu am ce zice, e imposibil sa nu te intalnesti cel putin o data pe zi cu un sofer nebun care sa iti puna atat tie, cat si celorlalti conducatori, viata in pericol. Partea proasta este ca poti merge tu oricat de calma, cu grija si sa fi cat de atenta vrei ca, daca cei din jur nu au grija, o patesti clar. Eu nu am cuvinte sa descriu acesti soferi.... Tocmai ptr traficul din Buc mi-am schimbat masina si mi-am luat un Smart :))

    App... ce parere ai de noua lege cu cauciucuri de iarna?? :|

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai ce-am auzit la televizor ca din 2011 se va pune in aplicare si ca nu e valabil si pentru oras. In Romania poti sa dai cate legi vrei, pentru nesimtire nu exista lege si nu se va schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asemenea indivizi ma sperie pe mine si ma fac sa ma razgandesc sa dau de carnet.
    Sunt idioti pentru ca nu le pasa nici de viata lor si nici de a altora! :|

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii...e o vorba: some people are alive only because it's illegal to kill them! Eu nu stiu exact despre ce lege e vorba, insa banuiesc ca se introduce obligativitatea cauciucurilor de iarna. Nu pot sa zic decat ca ma bucur. Sunt mult prea multe accidente pe motiv de patinaj. Adica...dupa ce ca e polei afara si aluneci si-asa, unii au tupeul sa iasa cu cauciucuri de vara sa faca partie...
    Ca sa nu mai zic ca atunci cand da prima zapada se sta cateva ore la schimbat cauciucurile (eu nu, ca eu le schimb la inceputul lunii noiembrie).

    RăspundețiȘtergere
  5. mai, cel mai tare ma enerveaza pe mine misoginii care spun de multe ori "femeie la volan", cand multi dintre ei sunt vai de capul lor la capitolul condus. Sa ai grija de tine, nu te baza pe politie..

    RăspundețiȘtergere
  6. Epurica, crezi ca daca ai cauciucuri de iarna nu patinezi deloc? Mie mi se pare o mare prostie. Cu multe masini poti merge cu cauciucuri de vara fara sa ai nici cea mai mica problema, asa cum am mers eu asta iarna si nu am ramas in zapada si nu am patinat nici maca o data. In schimb am vazut o gramada care nu erau in stare sa iasa cu masina din zapada... Macar au fost inteligenti si nu te obliga si in oras... Plus ca nu are toata lumea atatia bani sa cumpare cauciucuri... bv tie ca tu ai...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam de accidentul tau de acum 8 ani . Bine ca nu ai patit nimic.

    Cat despre acesti soferi profesionisti... dai de ei la fiecare strada.. mie acum cateva zile mi-a taiat un taximetrist calea in sensul giratoriu : eu veneam cu viteza si boul s-a bagat , l-am claxonat , si culmea TOT EL A FACUT SCANDAL! a oprit masina!!! in sensul giratoriu si s-a dat jos! Traficul - evident blocat! Mi-am vazut de drum...am ajuns acasa, am stat putin si m-am dus dupa el ! Pfoaaa ce m-am enervat si ce scandal i-am facut. Si el imi zice ca ce fac scandal ca el s-a asigurat si avea timp sa se bage!! Si pe urma imi zice ca el are mai multa experienta decat mine! Pfff... i-am si zis , ca daca era un nesimtit, nu mai punea frana ca mine si se baga din plin in el si atunci ramanea fara carnet si somer era 3 luni!

    Nesimtitii... taximetristii astia sunt cei mai periculosi ! Conduc ca nebunii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt total de acord cu Iguanitza! Taximetristii, care cica sunt soferi ca deh.. conduc toata ziua, sunt cei mai periculosi! Si mai sunt si foarte nesimtiti si se cred stapani pe sosea. Dupa ce ca incurca toata circulatia si opresc cate 10 masini unde nici nu e statie de taxi de nu ai loc sa treci de ei...

    RăspundețiȘtergere
  9. Iguanitza, nu pot sa zic ca n-am patit chiar nimic (eu de abia iesisem din spital - operata, imi scosesera fierea si am intrat in volan cu totul si m-a afectat, am si acum pe partea stanga o umflatura ca o galma unde am fost taiata, s-a format ca o aderenta la operatie si ar fi trebuit sa ma duc sa ma taie iar, dar n-am mai vrut; iar maica-mea are niste discuri deplasate la coloana in urma accidentului care ii creaza probleme destul de grave; dar am zis merci ca nu ne-a omorat si ca am scapat intregi si noi si Ricky care era in masina si nu stiu cum n-a fost zdrobit de bordul masinii). Insa a trecut, a ramas in trecut.

    De taximetristi nici n-am ce sa zic ... ca nu mi-ar ajunge cuvintele.

    Adina, ai perfecta dreptate. Cred ca au dreptul la orice si ca totul se invarte in jurul lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ooo...imi pare rau :( dar ma gandeam mai mult la ce te-ai gandit tu acum. Bine ca nu s-a intamplat altceva...ca acum cine ne mai povestea despre una alta si despre produsele cosmetice? Cine ne mai povestea despre MAC aproape in fiecare zi? Cine??

    RăspundețiȘtergere
  11. In 5ani am avut parte de multe, dar asta inseamna traficul in Buc.
    2 sunt de mentionat: aveam carnetul de 2luni cand un camion m-a "impins" sa ma scoata de pe sosea, pt ca cel care il depsea pe el a vrut sa evite ciocnirea cu cei de pe contrasens si ia intrat brusc in fata, maxim era ca eu eram pe prima banda a pasarelei care trece peste centura Buc, la intrare in Bragadiru, bine ca a avut de suferit doar masina: lateralele strambate pe toata lungimea masinii de camion si de bara de pe marginea pasarelei. Nici pana azi nu am recuperat banii pt reparatia masinii de la cel care a facut triplarea.

    Cea mai recenta intamplare e din vara, dar m-a socat mai rau decat cea de acum aproape 5ani: un taximetrist a oprit la trecere, de fapt pe trecere, printre pietoni, eu in spatele lui(la o distanta ok)si s-a gandit bou' sa dea inapoi...asa, in mijlocu' strazii. In momentul cand am vazut ca vine spre mine, m-am blocat complet...pur si simplu nu mi-am putut controla degetele sa il claxonez. Din asta m-am ales doar cu o zgarietura pe bara din fata. Taximetristul a avut o explicatie demna de un cimpanzeu, scoasa printre ranjete/ rasete: te-am vazut ca esti in spate, daaaa'... si a inceput sa se scarpine in cap...

    RăspundețiȘtergere
  12. Legat de cauciucurile de iarna, la mine erau un must have :)) in iarna am avut ocazia sa fac o intoarcere de 180 de grade, cu ocazia asta am patinat si eu :D. Chiar sunt curioasa sa vad cum se comporta, in toate iernile, si eu si tata ne-am descurcat bine merci si fara anvelope de iarna.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe mine nu ma mai mira nimic! Aici parca-s batuti in cap cand ploua! Efectiv circula cu viteza melcului,nu semnalizeaza,schimba banda in ultima clipa de aproape ca da peste tine,numai lucruri "bune"!

    Culmea e ca aici nu prea ai ce sa le ceri,sunt ei batuti in cap! Sunt unii oameni care nu au stofa de soferi si basta! Ar trebui sa nu isi mai forteze "inteligenta" sa conduca o masina!

    O zi buna si sper,lipsita de alte incidente de genul!

    RăspundețiȘtergere
  14. imi pare rau,dar intradevar,sunt foarte multi tampiti la volan.si eu conduc,dar,slava domnului,nu am patit nimic niciodata.ma innerveaza cei,care vorbesc la telefon in timp,ce conduc,o secunda de neatentie ne poate costa viata,si alte lucruri,care distrag atentia.apropo,de cauciucuri de iarna,trebuie sa le avem,e siguranta noastra,conteaza mult!iarna trecuta nu am avut roti de iarna si mergeam ca barca,am lasat masina,nu am condus.si nici nu as vrea sa intre cineva in mine,care nu poate avea controlul masinei.te pup.

    RăspundețiȘtergere