Ganduri de sfarsit de an

31.12.15


Anul asta a fost unul extrem de greu pentru mine, nu as exagera cu nimic daca as spune ca ultimele 6 luni au fost cele mai urate din viata mea, probabil (sper) ca va veni o zi cand o sa inteleg de ce atata durere, de ce atata suferinta, nu cred ca voi putea sa vad vreodata asta ca pe ceva ce imi va deschide alte orizonturi, habar n-am ... n-am fost in viata mea atat de vulnerabila, nu m-am simtit niciodata atat de singura, n-am luptat niciodata atat sa ma dau jos din pat in fiecare dimineata, n-am plans niciodata atat, dar probabil ca era nevoie de toate astea ca sa ma gasesc pe mine, nu stiu ... am avut si multe momente frumoase anul asta, oameni frumosi care mi-au aparut in cale si toate astea au facut cumva lucrurile mai usoare, insa nimic nu s-a comparat cu plecarea Bellei, nimic n-a lasat urme in sufletul meu atat de adanc, nimic n-a putut sa depaseasca in intensitate dorul de ea. 

N-are sens sa ma mint si sa va mint, nu pot sa neg ce simt, nu pot sa neg gaura din inima mea, nu pot sa ma fac ca nu exista si sa va povestesc ce misto am petrecut eu anul asta, dar stiu ca anul asta n-a fost usor pentru multe dintre voi, tocmai d-asta vreau in ultima zi a anului sa ne amintim de lucrurile frumoase de anul asta, de momentele alea care ne-au mangaiat sufletul si exact asta fac si eu acum, incerc sa adun cateva momente din 2015 care mi-au bucurat inima si m-au facut sa vreau sa traiesc si ziua de maine:

- toate momentele petrecute cu Bella (inclusiv ultimele zile care au fost cele mai urate din toata existenta mea, dar in acelasi timp mi-au aratat ce inseamna iubirea, m-au facut sa inteleg pana unde sunt capabila sa merg, m-au invatat mai mult decat orice alte experienta de viata), sunt profund recunoscatoare ca am putut sa fiu langa ea tot timpul si ca a plecat auzind vocea mea si cuvintele "te iubesc"

-  vacanta la Viena - am intalnit-o pentru prima data pe Amelie, nepoata mea, si a fost dragoste la prima vedere, am reusit in sfarsit sa stabilesc o legatura reala cu cealalta nepoata a mea, Celina, am petrecut clipe frumoase cu varul meu si ne-am amintit multe lucruri si oameni, am depasit o bariera fizica care m-a facut sa vad lucrurile altfel (mi-as fi dorit sa nu-mi fi taiat viata aripile atat de repede dupa momentul asta)

- un ceai pe care l-am baut intr-o seara de august cu un om minunat care a vazut in mine ce eu nu mai puteam sa vad 

- un telefon primit de ziua mea (n-a vorbit nimeni, dar am auzit ceva ce mi-a transmis mai mult decat orice cuvinte)

- plimbarile cu mama

- bratara pe care v-am aratat-o aici

- cateva mesaje primite de la voi in care imi spuneati ca anumite cuvinte ale mele v-au ajutat sa treceti mai usor peste anumite lucruri

- concertul lui Stefan Banica de la inceputul lui decembrie

- tatuajul de pe mana stanga, mi l-am dorit mult, a iesit exact cum am vrut si ma uit la el de cate ori simt ca e greu sa respir

- castigul la o tombola, nu neaparat pentru premiu, ci pentru ca mi-a confirmat ceva

- o inghetata mancata intr-o vineri seara

- fiecare zambet pe care am putut sa-l ofer

- cuvinte spuse de necunoscuti atunci cand aveam cea mai mare nevoie de ele

- fiecare caine pe care l-am intalnit si mangaiat anul asta

- cand am simtit ca-mi zambesc ochii (si am simtit de multe ori asta in prima jumatate a anului)

Va doresc un an plin de bucurii si impliniri, de sanatate, de oameni si momente care sa va bucure sufletul, sa aveti parte de tot ce e mai frumos pe lume, iar la randul vostru sa puteti sa faceti bucurii altora. Nu va spun ce-mi doresc mie, insa raspunsul e in poza de mai jos si poate fi citit de cei/ cele ce vor sa inteleaga. Sa ne recitim cu bine! Un an nou fericit!

27 de comentarii

  1. Nu sunt amatoare de petreceri de sfarsit de an, dar ziua asta si cea de maine sunt minunate pentru ca iti lasa impresia unui nou inceput... si ca ai ocazia sa o iei de la capat.
    Te imbratisez, Camelia, sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ai un an frumos, chiar sper sa fie un nou inceput pentru multi dintre noi!

      Ștergere
  2. Ce frumos ai scris .
    Este bine ca o ai pe Alma langa tine , nu a fost nimic intamplator.
    M-am uitat si eu la concertul lui Stefan Banica (dar televizat)si mi-a placut foarte mult .
    Sa ai parte de un an nou asa cum ti-l doresti , draga mea .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anamaria, nu numai pentru mesajul asta, pentru toate cuvintele si gesturile frumoase, au venit in cele mai potrivite momente. Sa ai un an frumos, un an exact asa cum ti-l imaginezi! :)

      Ștergere
    2. Draga Camelia, iti multumesc pentru fiecare moment in care am simtit ca nu sunt singura persoana care poate iubi cu tot sufletul, o fiinta care nu-mi poate spune in cuvinte cat de mult mă iubeste ea pe mine dar care îmi arata asta mai mult decât toti cei ce o fac cu mii de cuvinte. Iti doresc sa intalnesti oameni croiti dupa sufletul tau, sa-i ai alături pe toti cei ce iti fac inima sa rada si sa reusesti sa depasesti orice obstacol se va ivi in calea ta. La multi ani, om frumos!

      Ștergere
    3. Multumesc Oana, asa sa fie! Sa ne fie bine tuturor, sa invatam sa fim mai buni si mai intelegatori si sa ne bucuram si sa apreciem ce avem. :)

      Ștergere
  3. Multumesc, Camelia! Un an nou fericit! Ma regasesc in articolele tale de suflet, sa avem parte de un an 2016 minunat! Faptul ca i-ai spus te iubesc si ai stat mereu langa ea, inseamna muult, inseamna totul.. spun din propria experienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-as fi dorit sa fie altfel (Ricky a plecat tot din bratele mele), as fi suferit enorm daca n-as fi fost acolo, ultimele 2 saptamani din viata ei a avut nevoie mai mult decat oricand de mine si eu am fost acolo, mi-am dorit asta. Sa ai un an minunat, cu bucurii si impliniri!

      Ștergere
  4. Sa fie bland cu tine, anul ce va veni. La multi ani, Camelia - emoticon smile.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani draga mea si iti doresc din suflet tot ce tu iti doresti!
    Te pup, cu drag...

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea, mie mi-ai adus atatea momente de zambete, de tot felul, incat sunt convinsa ca 2016 va fi un an in care si tu vei zambi mai mult. Sa ai un an dupa sufletul tau si sa fii inconjurata de ceea ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca esti extrem de puternica, minunata si capabila sa vezi lucrurile frumoase din viata, si sper ca 2016 sa nu-ti mai ia nimic, doar sa-ti aduca oameni si momente de calitate. Iar articolul de final de an din 2016 sa contina o lista lunga de lucruri ce te-au bucurat! La multi ani! Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa fie, Georgiana. Sper sa ai si tu un an frumos, plin de bucurii si impliniri, simt ca avem nevoie de asta. :)

      Ștergere
  8. La mulți ani și un nou an mai bun și mai frumos, la final de 2016 să poți alcătui o listă de cel puțin zece ori mai lungă cu momentele frumoase de care ai avut parte!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, Camelia, un an mai bun, cu pace!

    RăspundețiȘtergere
  10. Îți doresc un 2016 plin de bucurii și liniște sufletească dar mai presus de toate Îți doresc să fii fericită!

    RăspundețiȘtergere
  11. Putini ani se pot "lauda" ca au fost mai naspa decat 2015. La mine problema am fost eu, eu trebuie sa-mi schimb atitudinea, anul n-a avut nicio vina, dar jur ca ma simt mai bine de cand s-a terminat.

    Bring it on 2016! Sa-ti aduca numai zambete si experiente frumose! Si multa sanatate! Cam ce-mi doresc eu mie iti doresc si tie! Sunt convisa ca asa va fi!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani si un an nou infinit mai bun si mai fericit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mă bucur că pe lista ta e ceva lucrat de mine... La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere