5 pentru o seara relaxanta

21.12.15

Imi plac serile cu mine, imi place timpul pe care mi-l acord mie, imi place sa folosesc produse care sa-mi dea o stare de bine, care sa ma ajute sa ma relaxez dupa o zi nebuna, care sa-mi ofere linistea si relaxarea dupa care tanjesc de cand ma stiu, imi place rasfatul si cand aud cuvantul spa automat zambesc. E greu sa reusesti sa te relaxezi acasa, asa cum o faci cand mergi la spa, dar nu e imposibil. Iar eu vreau sa va povestesc ce-am facut aseara si ce-o sa fac si in seara asta, poate reusesc sa va inspir putin sau daca nu macar sa va pun pe ganduri si sa incercati sa va acordati putin timp si voua in lumea asta nebuna in care traim.


De obicei aleg baile si ma rasfat cu saruri, spume si alte nebunii, insa in ultimele zile datorita ritmului nebun in care am tot fost am preferat dusurile, rapide si extrem de fierbinti (da, stiu, asta e, imi place apa fierbinte si n-am de gand sa renunt la ea, imi asum) si am inceput sa folosesc un produs pe care l-am primit in urma cu cateva saptamani de la Pupa. Este vorba de gelul de dus regenerant anti-stres cu extract de perla si sare albastra de Persia.

Mi-a placut mirosul de cand l-am deschis prima data (pana si cutia de carton miroase superb) si am asteptat momentul potrivit sa-l folosesc. Eu aleg ce produse sa folosesc in functia de starea pe care o am, iar gelul asta de dus este perfect dupa o zi plina si agitata, cand tot ce-ti doresti este sa te relaxezi. Are ulei de patchouli, mie imi place sa respir adanc cand il folosesc si sa las aroma sa-mi indunde simturile si sa-mi relaxeze mintea, gelul face spuma multa si fina si e o placere sa-l folosesc. Ma tenteaza si celelalte variante de gel de dus in gama Home Spa, dar mi-e greu sa aleg doar una. Dupa dus imi place sa ma cuibaresc in halatul meu pufos si calduros (dar extrem de usor, inaintea aveam unul care atarna asa greu, desi era extrem de pufos) si sa ma intind pe pat, pe o parte si sa imi eliberez mintea de orice gand pentru cateva minute. Uneori imi iese, alteori nu ... eu incerc insa de fiecare data.


Pasul urmator e atmosfera din dormitor (de obicei acolo sunt momentele mele de rasfat total, in restul casei exista sigur vreo patruped cu alte ganduri decat ale mele), uneori am grija de asta inainte sa intru la dus, alteori dupa ce ies de la dus. Pentru seara asta am ales o lumanare dulce si gurmanda - Frosted Vanilla & Cupcake Delight - de la Airpure, pe care astept de ceva vreme s-o savurez. Aseara am ales niste uleiuri mai orientale, totul depinde de starea mea, asa cum spuneam la inceput.


Cand totul miroase frumos (in perioada asta am si un brad micut in dormitor, cu cateva lumini discrete si relaxante, asa ca e si usor intunecat in camera, ceea ce imi place mult) urmeaza pasul urmator - crema de corp. Astazi, ca si ieri, am ales o crema pentru masaj (cu unt de shea si diverse uleiuri) tot de la Pupa ca sa am parte de intreaga experiente de home spa, cum m-au invitat ei. Eu am crema emolienta hidratanta cu extract de nufar, care este o placere, insa mai sunt si alte variante disponibile, pentru toate gusturile.

Mi-e greu sa descriu aroma, o simt calda, usor picanta (are niste ulei de cuisoare pe acolo, probabil pus cu cap ca sa-ti atate simturile), extrem de hidratanta, dar fara sa lase o pelicula uleioasa, un rasfat pentru corp si simturi. Imi place sa insist pe picioare si pe palme si sa-mi ating usor si anumite puncte indicate in reflexoterapie. Mirosul ramane pe piele si il simt si dupa cateva ore.

Niste sosete pufoase si calduroase sunt de nelipsit in reteta asta de relaxare, dar tocmai pentru ca-s de nelipsit am uitat sa le iau la poze, mi-am luat recent unele noi de la Lidl (in dungi, gri cu alb, bineinteles sa se asorteze cu halatul - cum adica nu conteaza?) care imi plac mult, asa mult ca le-am ascuns sub perna si am uitat sa le scot pentru poza.


Ultimul pas e cuibaritul in pat cu o patura moala si calduroara, asta din poza cu patrate este una dintre cele mai inspirate achizitii ale mele de anul asta, am vazut-o intr-un magazin, am mangaiat-o, n-am luat-o, mi-a ramas gandul la ea, m-am intors, am platit-o, am luat-o acasa si imi place mult. E usoara, extrem de moale si foarte foarte calduroasa. Sub patura, cu tableta sau laptopul in brate si cu castile in urechi e finalul rasfatului ... ca sa fie ideal mi-ar trebui si-o cana de ceai pe noptiera, insa cum ceaiul nu se face singur uneori sar peste pasul asta, recunosc ...

Daca aveti si voi un "ritual de relaxare" in perioada asta as vrea sa-mi povestiti in comentarii ce si cum, iar daca stiti pe cineva ca mine care adora astfel de momente si vreti sa ii faceti un cadou inspirat gama Home Spa de la Pupa are aprobarea mea (eu sper ca Mosu' a citit ce i-am scris si nu uita sa-mi aduca un scrub salin si o apa parfumata din gama asta, aroma am lasat-o la alegerea lui.)

11 comentarii

  1. Da, si mie imi place apa fierbinte desi nu e chiar recomandata... dar si eu imi asum! Al meu ma intreaba cum rezist...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai fost si eu intrebata cum de nu am arsuri la cat de fierbinte e. :)

      Ștergere
  2. Frumos rasfat! Iarna mea miroase a brad (si vara la fel, dar trecem peste)... inainte sa intru in baie pun in vasul de aromaterapie cativa stropi de ulei de brad, sa ma intampine aroma de padure cand ma intorc in dormitor :) Imi place sa fac baie in care adaug spumant de pin (cel de la DM) - e cel mai relaxant spumant pe care-l am - pur si simplu inchid ochii si imi imaginez ca sunt in padure, ca inspir parfumul pinilor... Ma spal apoi cu gelul de dus cu lemongrass, care mi se pare mie ca vine foarte bine in completarea parfumului de pin, ma cremuiesc cu crema cu AHA de la Neoteric (da, nu are parfum, dar tocmai asta imi place la ea, ca lasa pielea mirosind a curat si atat), apoi ma parfumez cu un strop de Caldion (un spray ieftin, dar tare drag mie - imi aminteste de luna de miere). Ma strecor in botosii pufosi, ma cuibaresc in patura pufoasa (o cheama Pufulica)si citesc pana adorm :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tine clar e padure, o sa ma gandesc si eu la un nume pentru patura, nu mi-a trecut prin cap s-o botez pana acum. :))

      Ștergere
    2. Pai trebuie s-o diferentiez cumva de restul paturilor :P

      Ștergere
  3. hmm.. pentru relaxare eu mai adaug si o masca de fata (cumva ma relaxeaza mult sa fac asta)
    aaaa.. si dupa ce aplic crema de fata folosesc ceva.. unealta de masaj de la the body shop cu cap ca un arici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate va povestesc cu alta ocazie si de rasfatul tenului, desi in ultima vreme m-am cam puturosit cu mastile. :)

      Ștergere
  4. Ma relaxeaza si pe mine baile lunci si fierbinti, o lumanare, un masaj, ceva bun de mancare, sau un serial care imi place ma ajuta sa ma relaxez. Si parfum! Bineintes ca nu apelez la toate aceste metode de relaxare simultan. :D Cate unul, sau hai 2-3 combinate :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma parfumez inainte sa ma bag in pat (adica in 5 minute ca asta a fost ultimul comentariu la care am raspuns), ai ceva preferinte? :))

      Ștergere
  5. Mă faci să vreau puțin răsfăț acum, la prânz. :)) Dar nu-mi „permit”, mrrr. Iar la mine nu e răsfățul complet dacă nu e și o baie fierbinte în program... de minim 30 minute (deși e cam puțin și atât). :))

    RăspundețiȘtergere