Amintiri ... albastre

1.12.15

Mie imi place sa fac cadouri (imi place sa si primesc, insa imi place sa primesc cadouri care inseamna ceva, nu ma refer la valoarea materiala, ci la cea sentimentala, vreau sa cred ca fiecare dar are o poveste in spate si a fost atent ales si gandit), iar luna decembrie este luna ideala pentru asta, este luna in care eu sper ca fiecare dintre noi sa fie un pic mai bun si sa daruiasca mai mult si nu ma refer neaparat la cadouri care se pot cumpara cu bani, ci la timp, la zambete, la incurajari, la iubire ...


Una din chestiile cu care eu m-am luptat (desi nu e lupta mea si ar fi trebuit sa incerc sa fiu mai detasata, insa cand iubesti n-ai cum, cel putin eu n-am cum ...) in ultimii ani a fost s-o fac pe mama sa iubeasca din nou viata. Cele ce ma cititi de ceva vreme stiti deja asta, stiti cauza, stiti ca am tot incercat, au fost momente cand am si renuntat pentru ca n-am mai avut energie, anul asta lucrurile s-au schimbat in bine si mi-am dat seama ca e bine sa nu-ti pierzi speranta, oricat de imposibile par unele lucruri.

In momentul asta situatia nu este atat de roz, insa eu cred ca mama a inteles ca e bine sa te focusezi pe amintirile frumoase, pe momentele care au insemnat ceva, pe ce-a fost frumos, nu pe ce ai pierdut si postarea de astazi vreau (si sper sa reusesc) sa fie un licar de speranta pentru ceva mai frumos. Albastru este culoarea preferata a mamei, asa ca atunci cand am primit rochia albastra (am lasat link sub poze, eu am o varianta asemanatoare pe bej si gri) si am vazut ca parca ar incerca-o si ea, i-am dat-o cu draga inima, desi ii este un pic cam larga (dar se poate rezolva).

Iar albastrul ala i-a starnit o gramada de amintiri si asa mi-a venit ideea acestei postari. Esarfa in carouri mi-am luat-o eu acum vreo 2 luni (nu stiu daca v-am aratat-o, tind sa cred ca nu) si i-a placut atat de mult, incat i-am comandat si ei una, n-am gasit alta combinatie, asa ca avem esarfe la fel. Este patrata, imensa si extrem de moale. Este printre cele mai moi si calduroase esarfe pe care le am, iar datorita formei este extrem de versatila si poate fi purtata in multe feluri, chiar o recomand. Este patura ideala de luat la plimbare.

rochie - AICI
esarfa - AICI

Daca tot i-am luat esarfa cadou, m-am gandit ca e pacat sa nu profit de moment si s-o duc pe drumul amintirilor, asa ca parfumul Charlie Blue de la Revlon a fost alegerea mea, mamele voastre sigur au amintiri multe legate de Charlie. N-o sa insist acum pe subiectul asta, insa va spun sa urmariti blogul zilele urmatoare pentru ca Charlie a pregatit ceva si pentru voi ... si nu e albastru.


Ultimul dar din cele 3 a fost unul incarcat de amintiri (am ras cu mama de cutiile mici din plastic alb-albastru care erau atat de greu de gasit cand eram eu mica, cred ca este una din amintirile cele mai puternice ale copilariei mele - mama o folosea, bunica mea o folosea, Nivea era luxul cand venea vorba de ingrijire) - o cutie cu crema Nivea. Intre timp Nivea a scos editiile limitate care arata de poveste si va provoc sa puneti una in cadourile de anul asta (pentru mame/ matusi/ bunici), sunt sigura ca vor aduce un zambet pe chipul celor dragi. Eu asa o sa fac, lucrurile simple sunt alea care ne lipsesc in nebunia pe care o traim.


Albastru ramane culoarea preferata a mamei, iar Charlie Blue si crema Nivea sunt amintiri de nepretuit si nu sunt numai amintirile mamei, ci si ale mele. As vrea sa citesc si amintirile voastre ... ce culoare au?

7 comentarii

  1. Asa e este, mai mult decat cadourile materiale, sprijinul, incurajarile si persoanele sa FIE langa tine! Mai important decat orice altceva! Pe de alta parte, imi place mult "proiectul" in care ai inclus-o pe mama ta. Am tot urmarit postarile voastre si poate ca progresele nu sunt mari, dar cu siguranta exista. Si ma bucur mult :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Amintirile mele sunt rosii/grena....prima amintire pe care o am este mana mamei mele cu acele unghii grena si rotunde si cu niste margele superbe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frumos cum pot sa ne trezeasca atata emotie niste amintiri.

      Ștergere
    2. Pana la urma, amintirile sunt cea mai de pret comoara a omului.

      Ștergere
  3. Ce frumos, am citit zambind! Mama a purtat ani la rand Dune de la Dior si uitasem de existenta lui. Cred ca s-ar bucura tare mult de o sticla noua, ma interesez chiar acum de unde pot lua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe principiul asta i-am luat eu Magie Noire de la Lancome mamei la inceputul anului, desi nu-l suport. :))

      Ștergere