Charlie, Charlie de la Revlon

5.12.15

Scriu postarea asta cu zambetul pe buze, da' un zambet atat de larg ca nici nu vi-l puteti imagina. Parfumurile reprezinta una din placerile mele (declarate si extra mega declarate), iar amintirile legate de primele mele intalniri cu diverse parfumuri au locul lor bine definit in sufletul meu. Probabil ca pentru majoritatea dintre voi, B.U. si C-thru sunt cele care v-au marcat adolescenta, nu este si cazul meu ... prima mea amintire legata de un parfum este in stransa legatura cu Rococo, "celebrul" parfum polonez, dupa care urmeaza o avalansa de amintiri cu Charlie de la Revlon. Prin viata mea, intr-o forma sau alta, au trecut toate cele 5 de mai jos si fiecare imi aminteste de o anumita perioada si de anumite trairi care ma incercau la vremea respectiva.


Nu stiu daca cunoasteti istoria parfumului Charlie sau istoria brandului Revlon, asa ca o sa incerc sa va spun pe scurt (nu garantez ca-mi si iese) cate ceva - prima varianta creata a fost Charlie Blue (in 1973) si numele a fost dat de cel care a creat brandul Revlon, Charles Revson. Charles Revson a creat Revlon in 1932 (dupa ce compania cosmetica pentru care lucra la acel moment, Elka, nu i-a oferit pozitia la care spera) si primele produse aparute pe piata au fost ojele, initial create pentru saloane, iar ulterior au ajuns si in magazine. Pasul urmator au fost rujurile (pe care eu le consider printre cele mai reusite formule de pe piata si in ziua de astazi), apoi au ajuns si la parfumuri si alte produse parfumate.

Asa cum spuneam prima varianta aparuta a fost Charlie Blue si a venit ca un raspuns la parfumul Estee lansat la acea vreme de Estee Lauder. Campaniile de publicitate pentru acest parfum au creat destul de multe controverse la vremea lor (eu am in minte si acum reclamele in care apareau Cindy Crawford si Lauren Hutton) si cred ca multe femei la vremea aia si-au dorit sa se simta precum femeile din reclamele Charlie, pana si Oprah a avut in emisiunea ei in 2007 un segment dedicat impactului pe care l-au avut reclamele pentru parfumurile Charlie si a declarat ca si ea s-a simtit inspirata de ele.

De-a lungul vremii au fost scoate pe piata diverse variante (inclusiv una pentru barbati in 1974, care nu se va produce de mult timp), unele au ajuns si la noi, de altele nici n-am auzit. In acest moment in Marea Britanie si implicit si pe piata noastra sunt disponibile 5 variante: White, Silver, Gold, Blue si Red, variante de care vreau sa va si povestesc astazi pentru ca pretul este extrem de mic, apele de toaleta sunt extrem de misto si mie mi se pare ca au pierdut mult teren in ultimii ani si lumea a uitat de ele.


O sa incep cu Charlie Blue, prima varianta aparuta pe piata in 1973 si prima varianta de care eu imi amintesc, desi nu cred ca am folosit parfumul asta de mai mult de 3 ori in viata mea. Este un parfum lemnos, condimentat, cu ceva note de mosc, lemn de santal, iasomie, trandafir, insa un pic cam aromat pentru mine. Mi se pare un pic prea puternic (dar nu puternic in sensul de imi da puteri de cap), mi-as fi dorit un pic mai multa finete, asta insa nu ma impiedica sa ma gandesc la mama de cate ori vad sau simt aroma acestui parfum (clasica anilor '80 daca ma gandesc bine), cred ca este preferatul ei din gama Charlie pentru ca-l asociaza cu niste amintiri extrem de frumoase.


Urmatorul aparut in 1993 este Charlie Red si este primul parfum Revlon pe care l-am avut eu, intr-o varianta de 30 ml (care nu stiu daca se mai produce, n-am mai vazut de mult timp gramajul asta) si pe care as putea sa-l recunosc oricat si oriunde. Desi notele de baza (miere, lemn de santal, mosc, cedru, ambra) te duc cu gandul la un parfum oriental, Charlie Red este, din punctul meu de vedere, o combinatie perfecta de flori, de dulce si de sexy. Regasim printre note floare de portocal, gardenie, violete, piersica, tuberoza, orhidee, ylang-ylang, lacramioare si trandafir, care se combina intr-o explozie de arome si sentimente si eu inca il port atunci cand vreau sa-mi amintesc de vremurile cand ma simteam, libera, fara griji si cu toata viata inainte. Nu stiu daca ar mirosi bine pe orice piele, insa pe a mea miroase extrem de bine si de "viu" si o sa ramana mereu pe raftul meu cu parfumuri.


Charlie White, lansat in 1994, n-are nimic din cele doua variante aparute inainte lui. Este floral fructat (violete, piersici, iasomie, lacramioare, trandafiri, pepene verde), insa foarte fresh si acvatic, usor pudrat, iar asta nu-l face placut pentru toata lumea. Eu imi amintesc cum ma furisam la ai mei in dormitor si deschideam masuta de toaleta, ma asezam pe jos cu sticla de parfum in brate si ma gandeam daca sa ma parfumez sau nu, iar asta ramane o amintire extrem de pretioasa, desi parfumul in sine n-are nimic de-a face cu mine, cea de astazi. Este prea simplu si prea floral pentru mine, insa l-as putea purta combinat ca un alt parfum.


Charlie Gold, aparut in 1995, este oriental, cu note florale si pana nu-l incerci pe piele nu ai cum sa spui daca ti se potriveste sau nu. Pe langa notele de portocala, caisa, pruna, violete, frezii, in acest parfum se regasesc si note de lemn de santal, scortisoara, caramel, cuisoare si cedru, care in mod normal m-ar duce cu gandul la un parfum condimentat si cald, lemnos, usor pudrat si floral, dar care pe mine nu miroase asa, dar probabil ca acum am si alti termeni de comparatie si asta ma face sa-l simt prea simplu. Mama mi-a spus ca ei inca ii place si o sa ii placa mereu pentru ca-l "simte".


Charlie Silver, ultimul de care vreau sa va povestesc, a fost lansat in 1997, si la prima mirosire mi-a amintit de Charlie White, insa il simt mai complex, perfect pentru vara si ma leaga de el niste amintiri extrem de placute, cred ca este parfumul pe care l-am imprumutat cel mai des de la mama in perioada liceului. Este floral (magnolie si lacramioare), fructat (caisa, piersica, para), usor citric (lime) si putin dulce, insa si acvatic si imi place. Si pe el il "vad" combinat cu alte parfumuri, chiar si cu o alta varianta a lui Charlie.


Desi au trecut atatia ani si istoria parfumurilor a luat-o pe un drum atat de complex, eu inca admir simplitatea acestor parfumuri (desi recunosc ca pentru mine Blue si Gold au ceva vintage si-mi aduc clar aminte de anii '80 si '90) si cred ca ar merita mai multa atentie, mai ales ca rezistenta lor inca ma uimeste. De cate ori folosesc Charlie Red parfumul ramane impregnat in haine si il simt pe piele ore bune, variantele florale si chiar Red mi se par extrem de potrivite pentru o adolescenta care de-abia descopera parfumurile pentru ca daca incepi cu ceva extrem de complex (cum sunt majoritatea parfumurilor de astazi) e mai greu sa inveti sa admiri si sa descoperi un parfum. E parerea mea strict personala si consider ca pretul le face mai mult decat accesibile.

Nu stiu daca cineva care n-a avut de-a face cu parfumurile astea le va aprecia, insa am vazut reactia mamei cand i-am pus Charlie Blue in mana si stiu si reactia mea cand am mirosit din nou Charlie Red dupa nu stiu cati ani, asa ca poate n-ar fi rau sa va aduceti si voi aminte sau sa aduceti cuiva drag aminte de Charlie, Charlie de la Revlon.

Si pentru ca am zis ca ne intoarcem in timp am pregatit si pentru voi o varianta de 100 ml a lui Charlie Red, varianta mea preferata, fie sa-l redescoperiti, fie sa-l incercati pentru prima data. Tot ce aveti de facut este sa urmariti blogul (GFC/ bloglovin'/ in mod anonim si constant - lasati adresa de mail la sfarsitul comentariul daca ultima varianta se aplica pentru voi) si sa lasati un comentariu (aveti timp pana pe 15 decembrie) in care sa-mi spuneti prima voastra amintire legata de Charlie sau prima data cand ati auzit de parfumurile Charlie de la Revlon. Pe 16 o sa fac un update la postare si o sa anunt castigatoarea. Bafta!

Later edit: Anca Ipate, felicitari! Charlie Red e al tau, astept mail cu datele tale pentru a-ti expedia premiul.

26 de comentarii

  1. Primele parfumuri din anii de liceu cred ca tot Rococo si Vanderbilt au fost ...☺️.Revlon Charlie l am primit cadou prin clasa a 12 a de la o prietena Draga din Franta,care era o împătimită a parfumurilor si cosmeticelor....si au trecut multi ani de atunci .Cu ocazia asta ..mi s a facut un mare dor de ea.Adresa mea de mail este mih_crmn@yahoo.com .Multumim pentru concurs,iti doresc si tie un Mos Neculai bogat si zile frumoase in familie !,

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima mea experienta cu Charlie a fost si momentul in care am inceput sa folosesc primele parfumuri. Cred ca se intampla in urma cu vreo 15 ani, cand tata mi-a adus din una din calatoriile lui in afara tarii parfumul Charlie Gold. Din acel moment am devenit cea mai populara, atat la scoala cat si in grupul meu de prieteni :D Adresa de e-mail este: oanatrof@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Camelia!
    Am auzit de Charlie in urma cu 20 de ani, de la o colega de liceu.
    Sa ai un Mos Nicolae bogat si sofisticat ! :)
    GFC: Poem

    RăspundețiȘtergere
  4. GFC Calmatuianu Mihaela
    Nu stiu daca ar trebui sa ma simt prost, dar eu nu am auzit pana in acest moment de acest parfum. Nu mi l-a recomandat nimeni niciodata si nici nu l-am gasit prin magazine, insa sunt deschisa la il incerc. Din cate observ din comentarii multe persoane il cunosc si il plac. Sper sa il pot purta si eu intr-o zi <3 Multumim pentru concurs!
    Adresa mail mihaela.calmatuianu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit de Charlie in urma cu 15 ani pe cand lucram într-un magazin ce comercializa parfumuri. Nu l-am folosit niciodată dar m-ai făcut foarte curioasa acum:). Multumim pentru review;) . Email:elena_simina@ yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am avut placerea sa folosesc acest minunat parfum.Dupa cum se vede ,cred ca sunt adorabile. gfc:Tatiana Sorina e-mail:vs_tatiana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am auzit de aceasta gama de parfum pana acum,ma bucur sa aflu despre ea aici,in aceasta postare interesanta .Multumesc de informatii,multumesc pentru review.Email: gabryela67@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Primul Charlie incercat a fost Red si asta acum 11ani. De-abia ma angajasem si adusese o colega spre vanzare. Am fost foarte incantata de el si urmatoarea data mi-am luat Charlie Silver si Blue. Apoi colega a plecat de la firma si nu am mai avut de unde sa mai cumpar. Email: veratudorache@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Anul acesta am auzit pentru prima dată de acest parfum. Cred că tot pe blogul tău am citit despre el. :)
    GFC: Denisa

    RăspundețiȘtergere
  10. Personal, nu am avut niciun parfum Charlie. Și nici măcar mama, ca să îmi aduc aminte de aroma lui măcar...
    Dar, anul acesta, le-am descoperit pe toate în parfumeriile din Viena! Le-am testat atunci, m-am și documentat despre ele, odată ajunsă acasă.
    Coincidență sau nu, preferatul meu a fost de asemenea Charlie Red :)

    P.S. Sunt abonată la GFC cu numele: Cristina Moldovan

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate nu stiam nimic despre aceste parfumuri pana acum si nici nu le-am incercat vreodata. Cred ca le-am vazut in ultimii ani la DM, insa nu pot spune ca mi-au trezit interesul. Pana acum, evident. Neaparat trebuie sa le incerc.

    GFC: Iuliana Alina

    RăspundețiȘtergere
  12. buna, nici eu nu am auzit pana acuma de acest parfum, chiar m-ai facut curioasa:) ar fii dragut sa il pot incerca

    RăspundețiȘtergere
  13. adevarul e ca nu am incercat niciodata niciun parfum Charlie, ba chiar azi cred ca e prima oara cand aud de ele. Totusi, din descriere, mi se pare ca s-ar potrivi pe gusturile mele toate, chiar citeam notele la fiecare si-mi ziceam - hmmm... si asta imi place, si asta :D
    te urmaresc de tare mult cu Gfc si mai nou si cu Bloglovin - Claudia Choice

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna!n am reusit sa incerc nici un parfum din acesta gama
    maria_ene_1964@yahoo.com
    gfc Ene MARIA

    RăspundețiȘtergere
  15. Sincera sa fiu nu am mai auzit de acest parfum ,dar ma teneteaza Charlie Gold <3
    GFC: Granpier Rodica
    Email: rodicagranpier@ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Sincera sa fiu, pana sa citesc aceasta postare nu auzisem de aceste parfumuri, insa dupa cum ai poestit despre ele, toate par atragatoare :D
    Mail: paula_paw92@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Din pacate nici eu nu am auzit de Charlie, dar m-ai facut curioasa sa incerc un asemenea parfum. Foarte curioasa!!! Deci, niciodata nu este prea tarziu.

    GFC cameliacovaci05
    E-mail cameliacovaci05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Prima data am auzit de Charlie chiar de pe blogul tau. Sunt o incepatoare on ce priveste parfumurile desi nu-s adolescenta
    ;) M-a intrigat de prima data de cand am citit despre parfum la tine pe bloc si mi-a dorit sa-l incerc. Gfc -Ramona Gadja
    Mail-maria.ramona79@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mii de scuze pentru greselile de scriere, telefonul imi joacă feste..

      Ștergere
  19. Mie imi place foarte mult Charlie Gold pe care il avea o colega de facultate prin 1998, dar altul nu am incercat.
    ramonadancea_26@yahoo.com
    GFC: Ramona Dancea

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna,
    sunt o mare iubitoare de parfumuri.Charlie este parfumul folosit in urma cu foarte multi ani,primit cadou si care mi-a placut foarte mult.Chiar nu imi aduc aminte de culoare,poate ar trebui sa caut sa vad ce se producea prin 1987...L-am redescoperit anul trecut si mi-a fost greu sa decid culoarea ,pentru ca doream acelasi parfum.Asa incat le-am luat pe rand:unul Gold (cadou pentru o prietena ) unul Blue (cel mai puternic) si unul Silver. Nici unul nu parea ACEL parfum.Anul acesta am mai luat unul White.Desi tie ti se pare simplut,mie imi place.Dar nici acesta nu este ACELA.Ar mai fi de incercat (poate anul viitor) Gold si Red.GFC ValentinaT50

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa am pățit și eu. De parfumul Charlie am auzit prin 1988, când profesoara de istorie miroase demențial de bine la ore. Era un parfum "verde" și te ducea cu gândul la citrice, lemn, habar nu am. Am cumpărat parfumul Charlie White, care aducea puțin cu amintirea mea olfactiva. Nu este același parfum, clar. Speram sa aflu de la voi care se apropie de ce caut eu. Știu sigur ca era un Charlie.

      Ștergere
  21. Nu am auzit de acest parfum pana acum. Poate pentru ca fac obsesii pentru o firma anume si nu ma mai uit si la celelalte. Chiar m-ai facut curioasa. lacatus.asigurari@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  22. Prima mea amintire cu un parfum Charlie (pe etajera mamei, acum vreo 20 de ani) nu e nici pe departe la fel de intensa ca a mamei: "Am avut eu un parfum (a se citi Charlie Gold sau Blue - ma cam lasa memoria), cand ne-am mutat aici, pe care nu l-am mai gasit nicaieri". :))))
    GFC: Anca Ipate

    RăspundețiȘtergere
  23. Roxy_catalina@yahoo.com e prima data când aud dar sunt f curioasă sa l incerc

    RăspundețiȘtergere
  24. GFC: Gavriloiadina
    Mail: gavriloiadina@yahoo.com
    Prima dată am aflat despre Charlie de la Revlon de la o prietenă, care îl tot lăuda.Sinceră să fiu nu m-a impresionat la început, dar mai apoi m-am obișnuit cu el, l-am primit cadou și chiar l-am cumpărat la rândul meu.

    RăspundețiȘtergere