Parfum Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel

5.10.15


Cand am vazut prima data ca cei de la Yves Rocher urmeaza sa lanseze o noua varianta So Elixir am devenit extrem de curioasa. Varianta clasica nu ma incanta foarte tare (si cand scriu asta ma refer ca imi place, dar m-am plictisit destul de repede de parfum), insa So Elixir Purple imi place la nebunie pentru vremea rece, are ceva fascinant si-l port cu placere de fiecare data. 

Varianta Bois Sensuel (numele mi se pare extrem de inspirat, ambalajul la fel, eu oricum am o slabiciune pentru nuantele de maro) este creata de Olivier Cresp si Marie Salamagne, doi din creatorii variantei originale (Marie este cea care a creat varianta So Purple si a facut o treaba minunata, dupa parerea mea) si are note de iris, patchouli si vanilie. M-am gandit ca n-are cum sa nu-mi placa asa ca am dat comanda profitand de oferta de care v-am povestit aici (parfumul la 50 ml este inca redus pe site si oferta cu varianta de 15 ml oferita cadou este din nou disponibila, asa ca daca il vreti profitati), desi stiam ca urmeaza sa primesc pentru testare varianta de 30 ml. Pur si simplu n-am avut rabdare, am vrut sa-l incerc si acum am toate 3 variantele disponibile - 15, 30 si 50 ml (n-o sa le pastrez pe toate, bineinteles, dar m-am gandit ca arata bine in poza).

Parfumul este misto, imi aminteste de varianta originala, dar cu o dulceata care il face mult mai placut, notele florale nu se mai simt asa puternic. Eu ma asteptam sa fie si mai dulce si sa aiba ceva care sa ma fascineze (ma gandeam ca o sa am aceeasi reactie pe care am avut-o cand am mirosit Rose Absolue prima data), dar nu s-a intamplat. Imi place si l-am purtat de cateva ori, insa nu m-a facut sa ma indragostesc cum s-a intamplat cu So Elixir Purple (poate tuberozele sa fie cele care au facut Purple deosebit, nu stiu, nu-s fana tuberoze, dar parfumul ala are ceva special si nu ma asteptam sa-mi placa asa mult, fiind destul de puternic). E o parere pur personala si tine de gusturi, imi doream sa fie mai vanilat si cu note lemnoase mai puternice. Mi se pare ca dupa 30 minute dupa ce-l aplic vanilia dispare total si simt numai mirosul de iris, care nu e deloc rau, dar nu e ceea ce speram eu sa fie. Parfumul rezista multe ore, isi pierde putin din intensitate, insa ramane pe piele.

Este un parfum elegant, oriental, usor lemnos, usor floral, cu note interesante, potrivit pentru vremea rece sau pentru serile cand vreti sa va simtiti intr-un anumit fel si daca v-a placut varianta clasica sigur o sa va placa si asta. Asa cum v-am spus deja imi place si o sa-l port toamna asta, dar simt ca ii lipseste ceva ca sa ma fascineze, insa sunt sigura ca multe dintre voi o sa-l adorati, parfumurile sunt ceva atat de personal, incat ceea ce am povestit eu aici sunt doar simple impresii. Daca nu sunteti sigure mergeti intr-un magazin si vedeti cum e.

Daca vreti sa-l incercati oferta de aici mi se pare cea mai buna, iar daca l-ati incercat deja vreau sa stiu cum vi s-a parut si daca va place sau nu. Sau fiti atente la postarile de pe blog, peste fix o saptamana am o surpriza si are si miros de Bois Sensuel.

22 de comentarii

  1. Sunt si eu tare tare curioasa sa il miros, dar momentan nu e in buget sa dau comanda Yves Rocher..Poate o sa imi bag nasul in magazin cand ajunge la raft. Chiar azi port Neroli al lor si imi place enorm. Variana originala So Elixir nici mie nu imi place, dar descrierea astuia suna bine de tot...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am putut sa port Neroli, imi da dureri de cap, insa mamei ii place mult.

      Ștergere
    2. Camelia, cam a ce miroase Neroli? Sa zicem ca daca ar fi o prajitura ar avea ca ingrediente x, y, z. Adica sunt curioasa de impresia ta ( de ce dureri de cap? e un parfum greu? )
      Ma tenteaza de ceva vreme sa-l iau, n-am ajuns pe langa vreun YR fizic ca sa-l testez, asa ca stau in expectativa.
      In alta ordine de idei, So Elixir Bois Sensuel miroase pe mine fix asa cum imi imaginez ca miroase o doamna de 90 de ani, cam acrita de viata si cu hainele tinute muuuult la naftalina :) Nu ne potrivim, nu ne potrivim, asta e :)

      Ștergere
    3. A Neroli, este un miros specific, nu pot sa-l compar cu ceva (cred ca am si scris de el la un moment dat), e puternic, are si ceva mosc, pe mine nu miroase deloc bine.

      Ștergere
  2. So Elixir Purple este și unul din preferatele mele pentru sezonul rece, iar pe acesta încă nu l-am încercat! L-ai descris foarte frumos și m-ai făcut curioasă în privința lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam sa fac un top 5 al parfumurilor de la Yves Rocher si cred ca So Elixir Purple are locul asigurat. :)

      Ștergere
  3. Si eu am profitat de oferta, cumparand 2 parfumuri (neroli si tendre jasmine) de 50 ml si primind 2 sticlute mici din bois sensuel. Pe mine m-a inhibat putin sticluta maro si acum chiar imi pare rau ca nu am luat varianta mare, imi place mult mai mult decat purple. Ioana V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie Neroli imi da dureri de cap, iar Tendre Jasmine doar l-am incercat desi am o sticla de 50 ml, la primavara o sa ii acord si eu mai multa atentie. :)

      Ștergere
  4. Sa stii ca nici pe mine nu m-a dat pe spate , dar este ok atat am avut de zis :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interesant si atat, n-are nimic special, eu asa il simt.

      Ștergere
  5. chiar maine am programat articolul in care-mi spun parerea despre acest parfum :). si eu ma asteptam sa fie putin altfel, insa eu ma declar multumita de el, probabil si pentru ca mi-a placut mult So Elixir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nemultumita nu-s nici eu, doar ca am avut asteptari cam mari. :)

      Ștergere
  6. Si mie imi place enorm varianta purple.. din pacate mai am foarte putin din ea.. si inca nu m-am hotarat daca o recumpar sau caut altceva pentru iarna. Tind sa-mi placa mai mult parfumurile foarte puternice cand e frig

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca e din nou pe site Purple (intr-o perioada nu mai era in stoc).

      Ștergere
  7. So Elixir Bois Sensuel este varianta mea preferata! Pana sa il miros, parfumurile mele preferate Yves Rocher erau Quelques Notes d'Amour, Voile d'Ambre si Rose Fraiche. Am primit de la ei un plic prin posta care continea un servetel parfumat cu noul parfum So Elixir, persista excelent, oriental cum imi place mie, sunt bucuroasa ca am facut o descoperire noua :). Mi-am dat imediat seama ca nu va fi pe placul tuturor cum nici Voile d'Ambre nu este, fiecare parfum are fanii lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand vine vorba de parfumuri sunt multi factori care influenteaza, inclusiv PH-ul, ca sa nu mai zic de gusturi. :)

      Ștergere
  8. So Elixir Purple îmi place și mie. Pe acesta nu l-am încercat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe mine m-a făcut să mă îndrăgostesc de la prima mirosire, spre deosebire de varianta Purple care n-a fost pentru mine. Chiar îmi place mai mult decât m-aș fi așteptat, am presimțit bine de data asta că e pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place, depinde mult si de PH-ul pielii, pe mine e ok, dar nu spectaculos. Am folosit aseara Vanille Noire si e altceva. :)

      Ștergere
  10. Eram tare interesata sa citesc o parare despre acest parfum. La urmatoarea comamda sigur nu va lipsi din cos. Dupa descrierea ta este exact pe gustul meu. :)

    RăspundețiȘtergere