De ce sa NU cumparati de la kalapod.ro!

19.10.15


Postarea asta nu e una la care sa ma fi gandit sau care sa-mi fi imaginat ca o sa apara vreodata pe blog, dar cred ca este bine sa se stie anumite lucruri (si ce siteuri sa evitati) si e bine sa aflati si cum puteti rezolva o problema atunci cand apare. Stiti ca eu cumpar on-line mereu, e prima data cand patesc asa ceva si inca nu-mi vine sa cred de cate nesimtire si lipsa de respect am putut sa dau - siteul de care vreau sa va spun este Kalapod, nici macar n-o sa pun link catre ei ca nu merita sa le trimit trafic, dar sunt sigura ca le-ati vazut reclamele peste tot. Eu am dat o singura comanda la ei pana acum, la inceputul anului, cu plata ramburs, si nu am avut probleme.

Acum vreo doua saptamani am primit un mail cu o oferta, am vazut niste ghete care mi-au placut si pe 07.10 am dat comanda si am si achitat-o on-line ca sa scap de o grija, pe data de 09.10 am primit un telefon de la Kalapod ca nu au cum sa-mi livreze produsul si ca sa-mi aleg altceva. Le-am spus ca nu ma intereseaza alt produs, sa anuleze comanda si sa blocheze plata. Am verificat mai tarziu in contul de pe site si comanda era anulata, asa ca am stat linistita. In data de 14.10 am facut niste plati on-line si am vazut ca in data de 12.10 mi s-au tras din cont banii pentru comanda anulata. Si am incercat sa sun la Kalapod sa vad ce se intampla, n-a fost chip sa dau de ei (am sunat de cateva ori in interval de vreo 4 ore), cand sunam primeam acelasi mesaj cu "reveniti mai tarziu", am dat un mesaj pe site prin formularul de contact, m-am adresat frumos, le-am spus numarul comenzii si care e problema. Nu am primit nici un raspuns, pe 15 am incercat iar sa sun la ei, bineinteles ca din nou nu am avut cu cine sa discut, acelasi mesaj ca in ziua precedenta.

Vineri, pe 16, deja incepuse sa ma irite rau situatia, am incercat din nou sa ii sun si am patit acelasi lucru - le-am scris frumos un mail (adresat catre departamentul de reclamatii) in care le-am explicat situatia si ca incerc de zile intregi sa discut cu ei si am asteptat un raspuns, care nu a venit nici vineri si nici astazi. Am incercat sa sun din nou, acelasi robot, le-am lasat un mesaj pe Facebook (care a fost citit) si la care ... surpriza ... nu a raspuns nimeni, moment in care m-am gandit ca o sa fac prima reclamatie la OPC din viata mea, atat de tare reusisem sa ma enervez. Pana la urma am decis sa sun la cei Mobilpay, intermediarul de plati, si sa le explic situatia astfel incat sa rezolve ei. Azi e 19.10, eu am facut plata in 07.10 - s-a inregistrat reclamatia si a ramas ca vor reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp. Mi-au mai cerut niste date, intre timp am primit un mail automat de la Kalapod in care ma anuntau ca au anulat comanda (comanda care pe site apare anulata din data de 09.10), ceea ce m-a facut sa cred ca cei de la Mobilpay au luat legatura cu ei. Ulterior am primit un mail de la Mobilpay prin care m-au anuntat ca s-a creditat suma si urmeaza sa apara in contul meu in 24-48 de ore, moment in care am decis sa fac public totul ca sa stie si altii cum sta treaba.

Un pic mai devreme, in timp ce incepusem sa scriu postarea am primit un mail de la Kalapod, fara scuze, fara nici un fel de explicatie (de la aceeasi domnisoara care era foarte ofensata in data de 9 ca nu vreau altceva de pe site) care m-a facut sa ma enervez si mai tare (mi-au spus sec sa-mi verific contul dupa ce mi-au tinut banii aiurea nu stiu cate zile si a trebuit sa pierd o gramada de timp si sa dau nu stiu care telefoane sa pot sa recuperez suma platita). Concluzia: daca nu apelam la cei de la Mobilpay ramaneam si cu banii luati si fara comanda pentru ca cei de la Kalapod nu dau 2 bani pe clienti, nu raspund la telefon, nu raspund la mailuri. Un mare NU! 

Ati patit asa ceva? Mie inca nu-mi vine sa cred ca in 2015, in era comertului electronic, se mai poate intampla asa ceva. Normal ar fi fost sa fac reclamatie la OPC, dar sunt scarbita de tot ce s-a intamplat ca nici nu vreau sa mai aud/ vad nimic despre acest site. Kalapod, esti de tot rahatul!

57 de comentarii

  1. Nu am dat comanda de la ei pana acum, dar nici nu o sa-o mai fac. Eu am probleme cu Telekomul, mari de tot, adica facturile vin, iar netul pica de cel putin 20 de ori pe zi, cam de o luna, dar din ce in ce mai rau. Am facut sesizari, ei tot trimit echipe fictive, si tot asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca a innebunit toata lumea, platesti un serviciu, nu beneficiezi de el si ajungi pana la urma sa te trateze de parca tu esti de vina.

      Ștergere
    2. Camelia C, esti inca sub contract cu ei? daca nu...baga RDS :) eu am lucrat la ei si tot am bagat RDS deci asta ar trebui sa iti spuna ceva :))))

      Ștergere
  2. Ce nesimtiti! Ma batea gandul sa comanda o pereche de tenisi de pe site-ul lor, insa am zis sa ma duc direct la magazinul lor sa-i probez pentru ca dau mereu gres cu numerele.
    Cu siguranta am sa evit site-ul acesta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine, e clar ce fel de afaceri fac. :)

      Ștergere
    2. Wow văd numai recenzi proaste despre Kalapod,eu insa cumpărat de pe site-ul lor de mult timp și niciodată nu am avut astfel de probleme, plus ca au un tabel de mărimi pe care îl consulți înainte sa cumperi plus opțiunea de a plăti la livrare iar în caz ca ceva nu este bun oricând poți face înlocuirea produsului(eu asa am făcut cu unul din produse)nu pot spune ceva rău despre ei atât timp cât totul a fost ok.
      Incontinuare face shopping de pe site-lor și totul este super ok .
      Mulțumită 100%
      O zi frumoasă

      Ștergere
  3. Ce urat! Chiar azi am mai citit de o teapa mare cu homeycomb care acum s-ar numi storepedia (la nwradu pe blog).
    Mie mereu mi-a fost teama sa platesc online la noi in tara, iata ca nu-s degeaba paranoica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu platesc destul de des si n-am avut probleme, e prima data cand patesc asa ceva.

      Ștergere
  4. Stiu ca astfel de articole apar rar (am intalnit des varianta "nici nu merita sa scriu", dar ma bucur ca apar (nu in sensul de a ma bucura de situatie). Stim si noi cititoarele ce si cum. De multe ori cumpar produse vazute aici (care de obicei ti-au placut mult), de ce sa nu fie si invers? Multumim zic ! Seara faina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e bine sa stie, insa in general chestiile astea nu vin cu energie pozitiva, la asta m-am gandit cand am ezitat sa scriu. :)

      Ștergere
  5. Si cand ma gandesc ca site-uri din afara precum Strawberrynet sau Pink parcel imi fac refund la chestii instant, pana sa ma sesizez eu ca sunt probleme de livrare etc..... noi suntem intr-o manelizare a societatii care nu stiu unde va ajunge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu chiar am ramas putin socata de toata situatia, cand o comiti atat de grav te dai peste cap sa rezolvi ... astia nu, in 2015 sa nu poti sa dai de cineva de la o firma 6 zile mi se pare SF.

      Ștergere
  6. Stii, e o vorba "Dai cu mainile, alergi cu picioarele!" ... sper totusi sa fie un caz izolat. Si eu procedez ca tine, achit in avans sa nu mai am grija banilor cand vine curierul. De cele mai multe ori stateam cu grija, avand in vedere plata in avans, pana imi vedeam coletul in brate. La cap. incaltaminte o singura data am comandat online, de la emag si asta doar pentru ca accepta returul produselor daca nu se potrivesc, altfel nu ma incumetam. Bineinteles ca marimea nu mi s-a potrivit, desi comandasem nr. pe care-l port in mod obisnuit. Apoi am asteptat cca 14 zile sa vina banii inapoi, dar dupa ce am trimis mai multe mesaje pentru ca initial cerusem inlocuire cu alt produs, conform unei promotii, eu crezand ca pot beneficia de acea promotie...dar nu, trebuia trimis produsul la i, verificat, aprobat si apoi returnat banii...N-am stiut toate detaliile, asadar a fost putin stresant pentru mine, in fine... s-a rezolvat pana la urma cu banii, sunt foarte ok cei de la emag... insa, in esenta, eu tot "desculta" am ramas. :) De atunci am zis ca doar in magazinele fizice o sa merg dupa incaltaminte... desi ofertele online sunt adesea mega tentante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am mereu bani cash in casa si niciodata n-am schimbat, mereu se stramba curierii si in plus nici nu stiu in ce zi ajunge o comanda, dar la noi orice e posibil ... in cazul asta nici macar banii nu erau asa importanti (desi n-aveam de gand sa le fac vreun cadou), dar eu n-am putut sa cred ca o firma isi permite sa nu raspunda la telefon/ mail/ reclamatie. Dar se pare ca e posibil.

      Ștergere
  7. Asa a patit o prietena cu H&M. Cateva luni i-au tinut banii blocati, era vorba de vreo suta si ceva de lei.
    De-aia nu ma complic eu cu cardurile, nu am, nici macar nu stiu cum se foloseste, prefer sa am eu banutu' in mana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare penibil in 2015 sa stau cu grija ca am platit cu cardu' si poate raman si fara bani si fara comanda. Firme de toata jena, daca reclamatia s-a facut prin banca (ma refer la situatia cu H&M) e un termen de 30 zile cand stau banii blocati si dureaza ...

      Ștergere
  8. Bine ca am citit articolul tau inainte sa comand ceva de la ei, au oferte atragatoare, ma gandeam eu ca it's too good to be true.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine eviti, daca nu e ceva ok e clar ca n-ai cu cine sa discuti.

      Ștergere
  9. Camelia, eu zic că în situațiile de genul acesta să faci o reclamație și la OPC chiar dacă zici că nu se mai merită sau ai tu un suflet prea drăguț; tot pe ideea de suflet drăguț, cu o reclamație la OPC poate poate mai ferești pe cineva de neplăceri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba de suflet (merci pentru parerea buna), doar ca n-am nevoie de energie negativa acum. Daca si-ar fi cerut scuze astazi si vedeam un pic de bunavointa in a repara tot rahatul nici n-as fi zic ceva, dar ce-au facut ei e nesimtire curata.

      Ștergere
  10. Ma surprinde ce ai scris...am plasat cateva comenzi la ei si intotdeauna am platit cand a sosit coletul si nu am avut niciodata probleme cu nimic, totul a descurs extrem de bine.Imi pare rau in schimb pentru ce ai patit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca nu-s singura care a patit-o, la comanda cu plata ramburs n-am avut nici eu probleme, dar mai bine ca s-a intamplat asa si am aflat cine sunt si cum lucreaza.

      Ștergere
  11. Îmi pare rău pentru experiența asta neplăcută, nici nu-mi pot imagina câți nervi mi-aș fi făcut. E greu de crezut că poate să existe atâta nesimțire...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atitudinea a fost aia care m-a deranjat, nu pot sa cred ca inca se mai practica asa ceva.

      Ștergere
  12. Nu mă mira, eu am comandat o pereche de pantofi foarte frumoși ( în poze) și m.am pomenit
    Acasă cu o pereche de pantofi kitsch- osi grav :((

    RăspundețiȘtergere
  13. Hmmm si eu eram cu gandul intr-o zi sa comand de la ei, camelia daca mai ai astfel de probleme poti lua legatura si cu banca :) daca e intemeiata cererea o sa primesti banii inapoi :) Dar ai avut o idee buna sa iei legatura cu cei care au facut plata sa zic asa :) Eu am avut o experienta foarte placuta cu cei de la dominium care dupa ce am primit o pizza arsa si am observat asta dupa ce am ajuns acasa si a 2 zi mi-au trimis 2 pizza si sosuri pana si "piciorus" din acela in mijloc :) nu stiu sa explic mai bine :) am fost foarte incantata de asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banii erau deja in contul lor, era mult prea complicat sa fac reclamatie la banca (au niste termene clare de 30 zile de verificari si asteptari, stiu cat dureaza), s-a rezolvat mai usor cu cei care au intermediat plata. Oricum de toata jena, asa ar trebui sa procedeze orice comerciant care o comite (nici nu conteaza din ce cauza se ajunge la probleme), daca n-ai trimis ce trebuie rezolva, foarte misto atitudinea celor de la Dominium.

      Ștergere
    2. Da asa e cu banca dureaza...eu am o problema ca vreau sa cam dam in judecata pe cei de la Security din Paris...ori trebuie sa sun sa vad cum fac cu ei ca am stat in aeroport pe banci o noapte de geaba impreuna cu sotul din cauza ca au fost ei tampiti si ne-au refuzat imbarcarea la un zbor..le-am trimis un mail de vreo 2-3 luni si inca nu am primit nici un raspuns acuma ca mi-am adus aminte ...sun maine si ii iau la 13-14 :) dar la franceza mea de balta sper sa ma inteleg cu ei in engleza. Si bagajele ajunsesera la destinatie, dragut nu? am stat fara haine fara mancare fara sa ne ofere cazare... :)

      Ștergere
    3. Dar de ce v-au refuzat imbarcarea?
      Incredibil...

      Ștergere
  14. Te inteleg perfect...si eu am avut o neplacere la comanda H&M. Cand s-a deschis magazinul online codul meu de 25% reducere brusc nu a mai mers introdus , dar am trecut peste fiindca erau reduceri enorme si eu cumparand f des din magazinul lor fizic am zis ca merita sa comand, ca or sa fie de calitate buna. Ei bine erau de o calitate jalnica... subtiri spre transparente,deja scamosate tricourile negre, culori sterse si nu ca in poze, marimea xs larga ca un xl.... Bineinteles ca m-am aruncat din prima la o comanda de 300 de lei :))... iar acum imi port bluzitele si tricourile pe sub alte haine , ca la ce calitate au... Deci atentie maxima la comenzi online!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai auzit si eu de probleme d-astea cu loturile de haine de la H&M cand au deschis, nu stiu ce s-a intamplat, eu n-am luat decat tenisi si niste chestii pentru casa on-line de la ei si n-am avut surprize.

      Ștergere
  15. De cateva zile am inceput sa tot caut site-uri cu pantofi, este un articol bine-venit, chiar ieri ma uitam la acest site, iar cand am intrat pe FBul lor, nu erau pareri, commenturi..era ciudat. Erau doar likeuri si pareri bune,ma gandesc ca cele nasoale au fost sterse. Am vazut doar o tipa care zicea ca si-a comandat ceva si nu era deloc ca in poza, asa ca nici nu am mai intrat pe site. Imi pare rau ca ai patit asta, dar mi-ar placea sa vad un articol cu siteuri de incredere, sau macar aici un raspuns, daca ai incercat ceva din romania,in special siteuri cu pantofi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si eu ca nu se poate lasa mesaj, probabil ca au fost prea multe reclamatii si au decis ca e mai bine sa evite. Nu stiu siteuri de incredere cu incaltaminte in Romania, eu sunt dificila cand e vorba de ce port, chestii d-astea ieftine imi iau sa ies cu cainii la plimbare ca oricum se distrug repede, dar de astia m-am lecuit.

      Ștergere
  16. Pe mine cel mai tare ma surprinde cate persoane se plang mai sus de acelasi site...iti dai seama ca sunt de fapt probleme serioase acolo. Nici nu o sa comand vreodata.

    te pup

    www.miu-miu.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uita-te si la atitudinea lor de mai sus, eu am relatat o intamplare reala (tot ce am scris se poate dovedi cu mailuri si mesaje cu date si ore) ... de toata jena.

      Ștergere
  17. Eu nu am comandat de la ei dar a comandat o prietena si la a doua utilizare i s-au rupt sandalele.. dar asta e chiar josnic! Acum vad ca au avut grija sa raspunda la postarea ta, dar cand iti voiai banii inapoi nu ai avut cum sa dai de ei. Foarte urat.


    https://addictedladies.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aveau atata elan si pana sa fac publica situatia era si mai bine - 2 comentarii lasate pe blog prin Facebook, acelasi mesaj lasat prin platforma de comentarii, mesaj lasat pe profilul meu personal si pe pagina de Facebook a blogului, dar nici macar o scuza pentru situatia creata si pe care n-au rezolvat-o ei ... trist.

      Ștergere
  18. Vai ce urat!

    http://strumfette.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  19. Am avut retineri si vad ca a fost mai bine...
    Oh si cate plangeri au curs despre karla - punct ro, care isi tot schimba numele, site-ul, au facut campanii care sa acopere mizeria - eu una nu am mai avut curajul sa returnez produsul si sa mai pierd si bani pe curier. In cazurile acestea oare de ce nu se trimite curierul cu banii, sa ridice produsul pe baza unui proces verbal...
    Citisem tocmai un comentariu pe un alt blog: "Si eu astept banii pentru un produs returnat din octombrie 2012, am trimis si mailuri, dar nici un raspuns. Mai nou vad ca nici profilul de facebook nu mai apare, probabil l-au dezactivat pentru ca erau numai comentarii negative si plangeri. Ar trebui sa ne stangem mai multi tepuiti si sa facem un demers serios impotriva acestei firme fantoma."
    Patania mea:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.321997571248858.76253.270790806369535&type=1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca sunt multe siteuri care procedeaza asa, dar de multe ori ti se face atat de sila ca nici nu mai zici cat de neseriosi, dar se pare ca ar trebui sa luam atitudine mai des, poate asa realizeaza si ei ca respectul e ceva absolut necesar in relatia cu clientul.

      Ștergere
  20. Nu inteleg ce vad ei de improscare cu noroi, tu ai redat obiectiv niste date concrete. la ziua de s-a intamplat aia si cealalta, normal ca dupa atatea zile ai scris pe blog, tocmai e de apreciat ca ai avertizat ca exista niste probleme. Ei nu constientizeaza, dar poate si lor treaba asta le da de gandit si chiar ii ajuta, peste cateva luni iti vor multumi poate, poate au un flux de proceduri cu probleme in companie, poate nu au om specializat pe customer care, adica faptul ca au dat un copy paste dintr-o lege si au pus un text scris la nervi, arata ca nu au nici macar un PR pregatit sa raspunda, care nici macar nu a citit articolul tau. Nu conteaza ca au 50 de oameni sau 5000, depinde ce fac, sa faca un audit. Sa zica merci ca le-ai servit chiar un mistery shopper gratis, ca idee un proiect de mistery shopper incepe de la 300 de euro, asta ca sa le dau si eu un info cadou. Tu ai incercat toate metodele de a comunica cu ei, uite ca numai dupa ce ai facut ceva public au raspuns.... asta spune multe. By the way, eu am primit refund azi de la Pink Parcel UK ca uitasem sa imi dezactivez abonamentul, nu mai aveau unde sa livreze si oamenii au reactionat instant.... gen nu v-am gasit, please have your money back si voiau sa stie ce s-a intamplat de am plecat. Si le-am zis ca eu sunt in Romania , ca faceam comanda cu livrare la cineva care s-a mutat din UK, dar ca ei au business super misto....sa ne intelegem, comanda de 15 lire.....peanuts as spune si ei au reactionat de parca erau super brand si eu eram client gold.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca a inteles cineva ceva, asta daca au citit situatia creata de incompetenta lor - nici macar n-au anulat comanda in sistem pana ieri cand s-a sesizat Mobilpay, mai mult decat jenant ... foarte misto atitudinea celor de la Pink Parcel, asa trebuie discutat cu un client. Si noi ar trebui sa luam atitudine mai des, nu sa ne gandim lasa ca asta e, ma fac si eu vinovata de asta.

      Ștergere
  21. Bine ca ne-ai spus, chiar zilele trecute ma uitam la ei pe site si vroiam sa dau o comanda, acum cu siguranta nici nu mai intru pe acel site !!
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la urma cred ca am facut bine ca am scris, chiar daca m-a iritat dimineata avalansa de mesaje pe care am gasit-o de la ei. :)

      Ștergere
  22. Imi pare rau de experienta ta neplacuta.
    Sa stii ca oricand poti suna la banca si sa faci refuz la plata daca se mai intampla sa ai banii blocati :)

    Seara faina :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banii nu erau blocati, ci ajunsesera deja in contul lor din 12 (pentru ca nu au anulat tranzactia asa cum era normal), procedura cu banca o stiu, dureaza multa si aici nici nu era solutia indicata. Sper doar sa nu mai pateasca si altii la fel, dar dupa atitudinea lor ma indoiesc ca o sa ramana un incident izolat. Sa ai si tu o noapte linistita!

      Ștergere
  23. Eu am patit ceva asemanator cu www.karla.ro. Site-ul trimite alte produse decât cele dupa site, numerele sunt ciudate, daca trimiti produsele retur sunt probleme mari cu returnarea banilor. Uitate pe net sa vezi cate persoane nemultumite, multi au facut reclamații la OPC si site-ul încă functioneaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Karla sunt tepari celebri, ar trebui scris bloggerilor care accepta pentru o rochie moca sa recomande pe blog si in social media un site care are atatea plangeri la OPC. Aici e doar unul din articolele cu aproape o suta de comentarii negative la acest moment: http://www.rokolla.ro/2013/01/karlaro/

      Ștergere
  24. Nu stiu CE sa spun dar EU am comandat 3perechi de pantofi si au fost foarte promti in toate.despre calitate nu pot spune mimic rau dar ramane de vazut .

    RăspundețiȘtergere
  25. Legat de calitate lasa de gandit.Eu am comandat o pereche de papuci si una de sandale.papucii sunt lucrati groaznic.nu i poti incalta nu seamana dreptul cu stangul.IAR sandalele scartaie din toate incheieturile cand mergi cu ele.o firma jalnica.nu recomand nimanui.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am facut multe comenzi la ei
    Azi făceam comanda a doua zi veneau cu ea.Am avut tot timpul ce am cerut,măsurile s-au potrivit.mai putin la copii unde am achiziționat 3 produse de incaltaminte cu acelasi număr dar nu s-au potrivit unul cu celalalt.la copil nu as mai comanda.in rest pt adulți a fost ok.trebuie sa ținem cont si de raportul calitate pret.nu putem cere lux la 30-40 lei,dar sunt bunicele.la banii ăstia daca se rup luam altii.

    RăspundețiȘtergere
  27. Astazi am cumparat si eu si pot spune ca cu trecerea anilor Kalapod au devenit mai seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu comand de ani buni de la ei si sunt super multumita. Comanda vine rapid, marimile corespund, cred ca doar o data am returnat ceva si in cateva zile am primit alta marime. De cand i-am descoperit n-am mai cumparat pantofi, sandale etc fizic din magazine. Am de toate de la ei cizme, sandale, botine, pantofi sport. RECOMAND

    RăspundețiȘtergere