Rujuri mate ieftine

26.10.15


In ultimul an am primit o gramada de intrebari legate de rujurile lichide mate care se gasesc la metrou (si probabil si in alte parti, dar magazinele alea de la metrou sunt cele mai bune surse pentru astfel de produse, banuiesc ca si cele mai cunoscute) si de fiecare data raspunsul meu a fost nu stiu, nu m-au tentat, nu le-am incercat, nici nu m-am uitat la ele. 

In urma cu cateva saptamani am luat mai multe produse de la un vanzator de pe Aliexpress si am vazut si "faimoasele" rujuri (pret pana intr-un dolar) si m-am gandit ca n-ar fi rau sa iau unul si sa vad cum e, astfel incat sa pot raspunde si la intrebari cand mi se pun. Dupa m-am gandit ca totusi unul nu va fi tocmai ideal sa pot sa emit o parere, asa ca am mai cautat cateva variante asemanatoare (bineinteles ca numele difera in functie de vanzator) si in final am adunat patru si nu pot decat sa ma bucur ca am avut inspiratia sa nu ma opresc la unul si nu pentru ca-mi plac, ci pentru ca-s total diferite si parerea mea n-ar fi fost foarte realista daca ma opream la primul.

Primul luat e si primul din poza si pot sa-l descriu usor ca fiind o bomba chimica - miroase atat de puternic a parfum si a ceva benzina/ motorina ca nici nu m-am gandit sa-l folosesc pe buze si m-am intrebat sincer cine ar avea curaj sa foloseasca asa ceva, l-am incercat pe mana si cu greu am reusit sa-l curat. Dupa ce-am facut pozele a ajuns in cosul de gunoi. Cam asta as fi zis daca nu luam si alte variante.

Celelalte trei sunt luate de la vanzatori diferiti (am vrut sa testez piata, ce sa zic), pretul lor a fost intre 3 si 4 lei, miros ok (insa atunci cand am incercat sa le aplic am simtit ceva chimic si la ele), textura e ok, sunt foarte pigmentate, ca si rezistenta nu ajung la bomba chimica de care v-am spus mai devreme, nuantele sunt chiar dragute, dar nu pot sa zic ca ma vad purtandu-le. Prefer alt tip de produse, nu ma simt ok cu ele pe buze, am dubii mari in privinta a ceea ce contin, asa ca am preferat sa le incerc doar cat sa pot sa scriu si le-am dat.

Asta e parerea mea dupa ce-am incercat patru dintre ele, nu mi se potrivesc si nici nu-mi inspira incredere (asta o banuiam dinainte, dar am zis sa trec totusi peste aspectul asta), eu prefer sa am un ruj pe care sa-l port cu placere decat patru-cinci care sa-mi dea idei ciudate si la care sa ma uit cu scepticism. E parerea mea personala si nu trebuie sa ofenseze pe nimeni, daca le-ati incercat si va plac (sau nu) astept si parerile voastre.

14 comentarii

  1. Si eu am rezerve in privinta lor pt ca si rujurile de firme cunoscute contin destule chimicale pe care le mancam la propriu, cu atat mai mult astea. Sunt tentante asa cand le vezi, dar parca nu le-as purta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca ficatul meu e "vinovat" (eu oricum am un miros foarte dezvoltat) dar am simtit imediar chimicalele in rujurile astea, mai mult decat in alte produse, desi banuiam asta ...

      Ștergere
  2. Aha, deci nu sunt singura cu pitici! am incercat si eu astfel de rujuri (chiar si pe primul din poza ta, doar ca al meu nu mirosea chiar tare), dar nu ma pot impaca deloc cu senzatia de pe buze... nu stiu sa o descriu... parca as avea o banda de scotch lipita pe buze :| Si eu le-am dat altora care nu aveau problema asta.
    Daca vreau sa obtin un efect cat de cat mat, aplic un ruj obisnuit (fara sidef, desigur), tamponez usor buzele cu un servetel, pun un strop de fond de ten matifiant si il intind bine pe buze, mai aplic un strat de ruj pe care-l tamponez, si gata :) Efectul este unul decent, nu chiar ca al acestor rujuri mate, dar macar ma simt bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singura si pe buna dreptate ... eu mi-am luat ceva de la Kat Von D si chiar ma gandeam ce diferenta uriasa poate sa fie.

      Ștergere
  3. Cu siguranta n-as cumpara asa ceva. Exista si cosmetice mai ieftine dar bune .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  4. :(
    nici nu vreau sa le incerc!
    am vazut si eu cateva!

    RăspundețiȘtergere
  5. Înseamnă că eu am avut noroc, ale mele nu au niciun iz de chimicale, au doar un miros floral foarte subtil. :D Am și eu îndoieli față de conținutul lor, dar ținând cont că nu le pun pe ten și nici nu le mănânc ca pe rujurile obișnuite... n-am probleme în a le purta, deși nici nu întind prea des mâna spre ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clar sunt loturi si loturi, asta cu mancatul nu-mi ofera cine stie ce siguranta, ca pigmentii aia intra si in buze ....

      Ștergere
  6. Le-am vazut pe cateva bloguri si parca mi-au starnit interesul, dar am uitat de ele si n-am mai luat nici macar unul. Insa nu am incredere de obicei in produsele luate de la metrou, zac produsele alea cu lunile pana se cumpara si nu mai zic de continutul dubios :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din ce statie de meteou sunt luate? Am vazut la IDM cu 10 lei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt cumparate de la metrou, am mentionat in postare de unde sunt luate.

      Ștergere