Lentile de contact TopVue Air

15.10.15


V-am povestit anul trecut pe blog ca eu am miopie din nastere si ca am fost purtatoare de lentile de contact ani multi. Spun am fost pentru ca ochiul meu stang este extrem de sensibil si dupa ani de zile in care n-am avut probleme (prima pereche de lentile de contact cred ca am avut-o acum mai bine de 15 ani, cu mare greutate pentru ca la vremea aia lentilele de contact cu cilindru se aduceau numai pe comanda, timpul de asteptare era extrem de mare, nu va mai zic de pret) n-a fost chip sa mai port. Anul trecut am dat o noua sansa lentilelor si am incercat 3 marci diferite si, din pacate, dupa cateva zile de purtare (cu unele am avut o relatie mai buna si mai lunga, v-am si povestit pe blog, insa in final am ajuns in acelasi punct) mi-am dat seama ca am aceeasi problema. Dar am ramas cu dorinta ...

Luna trecuta am fost contactata de cei de la Xlentile.ro pentru o colaborare si am stat in dubiu daca sa accept sau nu, primul meu gand a fost ca poate de data asta o sa fie diferit, dupa care m-am gandit ca iar iau niste lentile si dupa 2-3 purtari o sa ramana uitate intr-o cutie. Le-am spus ce problema am, le-am dat masuratorile de la medic si i-am intrebat ce-mi recomanda in acest caz. Propunerea a fost TopVue Air, niste lentile de ultima generatie din silicon hidrogel. Am cautat ceva informatii despre lentile pentru ca in cazul meu e nevoie de ceva ce poate fi manevrat usor, sa se simta cat mai usor pe ochi (sau deloc, daca se poate) si sa nu usuce ochii (si m-a convins partea cu 45% apa). Nu ma avantajeaza lentile care se pot purta si noaptea, tinand cont de istoricul meu medical nici n-as incerca sa port lentile mai mult de 10-12 ore (exagerat).

Am avut ceva emotii cand au sosit lentilele (cei de la Xlentile s-au miscat extrem de repede, totul a venit ambalat impecabil, mi-a placut sa colaborez cu ei) si le-am si folosit in ziua in care au venit. Sunt extrem de subtiri si foarte moi, au o culoare usor albastruie (ca sa le vezi mai bine in solutie) care nu se observa si cand sunt purtate, recomand sa se umble cu grija cu ele pentru ca sunt fragile. Sa le aplic n-a fost mare branza (nu stiu voi cum faceti, dar eu n-am nevoie de oglinda nici sa le pun si nici sa le scot pentru ca anii de purtare isi spun cuvantul), ceea ce mi-a placut a fost ca s-au asezat foarte bine pe ochi, cel putin pe ochiul drept cred ca a durat o fractiune de secunda sa nu mai simt lentila. La ochiul stang a durat putin pana s-a obisnuit, clipitul usor a ajutat lentila sa gaseasca pozitia buna, as zice ca dupa vreo 5 minute n-am mai avut probleme. Nu mi s-au inrosit ochii deloc, ceea ce m-a mirat foarte mult, dar m-a bucurat in egala masura.

Am purtat lentilele in zile diferite, chiar si cand ochii erau obositi si pot sa spun ca mi se par extrem de confortabile. Le-am purtat si peste 10 ore (mai mult ca un test) si in afara de un mic (extrem de mic disconfort) in partea de sus a ochiului stang (dar problema e la mine, cum v-am zis si mai sus) nu am simtit altceva. Singurele momente cand am fost constienta ca am lentile (lasand la o parte lumea mult mai luminoasa si clara care ma inconjura) ... cand am miscat capul brusc si privirea mi-a fugit in toata directiile in mod repetat intr-un timp foarte scurt. Partea mai putin placuta a fost cand a trebuit sa le scot (ma refer la primele 2 dati) pentru ca fiind dintr-un material atat de moale si subtire sunt greu de prins. Eu le dezlipeam de pe ochi si apoi le scapam. De obicei trag lentila in exteriorul ochiului ca sa o scot, insa cu TopVue Air am observat ca cel mai bine este sa le trag putin in jos si sa le prind. Cand vine vorba de lentile e bine sa experimentati si sa nu va panicati, nu raman acolo, le scoateti cumva. Si spun asta pentru ca am avut si eu aceeasi senzatie, desi am purtat de atatea mii de ori lentile pana acum.

Concluzia: am de gand sa-mi comand lentilele dupa ce folosesc ce am primit, mi se par extrem de confortabile (in cazul in care nu stiti daca vi se potrivesc si nu vreti sa aruncati banii aiurea pe site exista si varianta sa comandati o lentila), iar pretul mi se pare extrem de mic. Singurul meu sfat este sa umblati cu grija cu ele, faptul ca sunt moi si subtiri le face usor de purtat, dar si sensibile.

Daca le-ati incercat vreau sa stiu si parerea voastra sau daca aveti probleme ca ale mele si folositi ceva ce va place astept si recomandari, desi momentan sunt mai mult decat multumita de TopVue Air. Iar daca sunteti purtatoare de ochelari si aveti retineri sa incercati lentilele va spun sa nu mai stati pe ganduri, o sa vedeti viata cu alti ochi.

6 comentarii

  1. Si eu port lentile, nu acestea, de la alta firma. Dar port din acelea, 30 de zile nu le scot (teoretic, practic le mai scot noaptea). Dar ca si tine, cred ca ochiul stang a inceput sa faca fite si vad ca ma deranjeaza, mai ales cand ma demachiez si am ghinionul sa-mi intre fard/rimel.. nu e prea bine. Desi folosesc lacrimi false.. In fine, ma duc pe site sa vad cat sunt acestea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand o iei pe drumul lentilelor e greu sa te mai intorci. :)

      Ștergere
  2. tu ai aceleași dioptrii la ambii ochi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, mi-ai facut curaj, sa vedem ce iese :D

    RăspundețiȘtergere