Ce poti sa iei cu 70 lei de pe Aliexpress?

21.10.15


Mi s-au tot pus intrebari despre comenzile date pe Aliexpress, cum e, cum se plateste, in cat timp ajung comenzile, unde ajung si multe altele. Am fost intrebata de ce prefer sa cumpar on-line si nu ma duc in magazine sa iau de acolo diverse lucruri pe care as putea sa le gasesc. Sper ca postarea de astazi sa raspunda la o parte din intrebari si sa va ofere si o idee de ce puteti cumpara, eu mi-am setat o limita de 70 lei pentru aceasta postare si mai sus vedeti tot ce-am luat de banii astia (toate produsele au beneficiat de transport gratuit si au ajuns in termen de 15-50 zile de la cumparare).

Aliexpress este un bazar unde vand diversi vanzatori (de asta e bine sa verificati fiecare ce calificative are), fiecare cu politica lui proprie (fiti atente la termenul de expediere pentru ca sunt vanzatori care mentioneaza ca pot expedia coletul si dupa 30 zile de la cumparare), cu preturile pe care le considera corecte sau mai putin corecte (nu va repeziti sa cumparati de la la primul produs pe care il vedeti, cautati alternative, ca si in cazul ebayului sunt diferente mari, pozele identice nu garanteaza ca este vorba de aceeasi calitate a produsului, cititi cu atentie descrierea, puneti intrebari daca aveti dubii si uitati-va si la parerile celor ce-au cumparat, unii dintre ei pun si poze ale produsului primit si poate sa va ajute mult). 

Fiecare vanzator expediaza ce vinde, fiecare are metode diferite de transport, deci e posibil sa ajunga coletele si la vama (mie unul singur mi-a ajuns si am destule comenzi date, valoarea a fost mica, habar n-am de ce a ajuns acolo). Am primit colete si in 15 zile, dar si in 50, fiecare tranzactie este protejata si in dreptul ei va apare cate zile de protectie a trazactiei mai sunt (daca nu vine in acest interval discutati cu vanzatorul si vedeti ce se intampla). Plata se face prin card (nu este posibil prin Paypal) si nu sunt probleme. Am avut si surpriza sa nu-mi ajunga un colet (am recuperat banii de la vanzator) sau sa primesc un produs care nu corespunde (un medalion oxidat), am trimis poza, am primit banii inapoi. Nu e nimic complicat, doar o gramada de posibilitati. Ca si sortiment de produse as zice ca-s mai multe decat pe ebay, unele preturi sunt mai bune, altele nu, depinde mult de tipul de produs comandat.

De ce prefer sa cumpar asa? Pentru ca gasesc o gramada de prostii (cuvantul prostii este folosit cu o doza de afectivitate pentru ca-mi plac chestiile care-mi fac viata mai frumoasa si care nu sunt neaparat necesitati) pe care la noi nu le gasesc, pentru ca nu cheltui multi bani si pentru ca pot sa-mi fac mici placeri fara sa fie nevoie sa ma limitez la alte lucruri. Si pentru ca e comod sa stai in fata monitorului si sa primesti ce comanzi acasa (v-am mai spus ca eu am un postas de treaba care nu ma pune pe drumuri aiurea). 

Sa va spun ce mi-am luat cu 70 lei: 3 perechi de cercei care imi plac la nebunie (chiar vreau sa mai caut cercei in genul celor cu Love - mi se pare misto sa incepi cuvantul intr-o ureche si sa-l termini in cealalta sau in cazul meu in aceeasi ureche, dar in gauri diferite; notele muzicale n-au nevoie de multe cuvinte, iar cei cu pietre albastre par mult mai scumpi si arata foarte bine), 5 creioane de desenat pe unghii (asta pentru ca nu m-am putut decide la o culoare), o gramada de stickere pentru unghii (nu se stie cand am chef de vreun model), un medalion cu un mesaj frumos (pe spate scrie learn from yesterday live for today hope for tomorrow), un al medalion cu elefanti (pe care l-am facut deja cadou), niste post it-uri cu catei (ca nu am putut sa le rezist), 2 esarfe super dragute, suport pentru casti (sa nu le mai gasesc incurcate prin geanta), agrafe in forma de inima (cine n-are nevoie de agrafe?), alte post it-uri sub forma de bandaj (ca n-am mai vazut pana acum), o creta lichida sa las mesaje pe tabla sub forma de inima din bucatarie (nu gasesc creta normala cand o caut), alte stickere pentru unghii (de ce nu?), un inel superb (inima - catel, nimic de zis), o bratara pentru picior (ca n-am avut niciodata si de ce nu pana la urma) si niste tatuaje temporare care s-au dovedit mai bune decat tot ce-am incercat pana acum (3 zile pe mana fara sa se murdareasca vreun pic pe margine - marea probleme cu tatuajele de genul asta). 

Voi cumparati de pe Aliexpress? Cum vi se pare siteul? Dar produsele si preturile? Vi se pare utila postarea asta? Ati aflat informatii noi sau raspunsuri la anumite intrebari?

11 comentarii

  1. Doar ce am ridicat doua comenzi de pe Aliexpress, 2 coliere statement, 10 $ si un set de 4 instrumente pt cosuri si puncte negre, 3 $. Nu am avut probleme, au venit relativ repede, cam 3 saptamani, posta vamala (la noi in Constanta nu se poate altfel, tot ce provine din afara spatiului UE ajunge acolo). Per total, am fost multumita de toata experienta. Imi place siteul la nebunie, trebuie doar sa ai timp si dispozitie sa cauti prin toate "prostiile", sa gasesti unele chestii de care nici nu stiai ca ai nevoie :)). Si bineinteles, bani sa ai, in rest gasesti de toate pentru toti, si, cu putina atentie la detalii, poti sa faci niste cumparaturi interesante :). Imi plac cerceii cu piatra, arata foarte bine,sa folosesti sanatoasa tot ce ti-ai cumparat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc la fel, o gramada de lucruri sunt si unele la preturi chiar misto, dar sa ai timp sa cauti ca sunt multe nebunii pe acolo. :)

      Ștergere
  2. Ce draguti sunt fluturasii, imi plac enorm .
    Tot ma bate gandul sa dau si eu o comanda pe acest site, ma tenteaza niste inele gen Pandora.
    Imi place ceea ce ti-ai luat, cerceii albastri sunt superbi .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am pus si tie unii daca tot iti plac - ti-am trimis mail, sa te uiti si sa-mi raspunzi. :)

      Ștergere
    2. Multumesc , ti-am raspuns :)
      (Anamaria)

      Ștergere
  3. Mvaaai de viata mea cate dragalasenii! Bijuteriile sunt extrem de simpatice si adevarul e ca pentru gablonturi nu prea merita sa platesti sume mari. Nail art pen-urile alea suna foarte interesant, please do share cand le incerci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai poftit si tu putin, nu? O gramada de chestii d-astea sunt pe acolo, timp si bani sa ai. :)

      Ștergere
  4. Sunt atat de dragalase si de multe, ai facut o super afacere. Imi plac cerceii, esarfele si acel inel special in mod deosebit. Sa te bucuri de toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, se gasesc o gramada de chestii la ei, iar unele preturi sunt chiar de ras - tatuajele au fost pana intr-un leu folia, stickerele de unghii la fel.

      Ștergere
  5. Buna! Exista posibilitatea ca site-ul aliexpress sa iti mai multi bani de pe card? Adica mai mult decat costa cumparaturile? Ms :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, poate sa existe o diferenta mica de la cursul valutar, dar ceva extrem de mic.

      Ștergere