Femeia viitorului esti chiar tu!

15.10.15


Va spuneam zilele trecute ca sambata am fost la o conferinta - Femeia Viitorului (gasiti detalii despre proiect atat pe site, cat si pe pagina lor de Facebook si chiar va recomand sa le urmariti activitatea pentru a afla despre urmatoarea conferinta si sa vedeti ce workshopuri se vor organiza, dar si pentru a afla informatii utile) - si ca vreau sa va povestesc despre asta. Nu obisnuiesc sa ma duc la astfel de evenimente si mai ales sa stau atat timp (9 ore) intr-un loc, dar am simtit ca trebuie sa merg si m-am dus si nu regret nici o secunda. Nu stiu neaparat daca e vorba ca am invatat ceva nou, ci mi s-au confirmat niste lucruri, mi-am adus aminte de altele, insa ceea ce m-a bucurat cel mai mult a fost ca am vazut acolo peste 250 femei, cu inima si mintea larg deschise, femei care stiu ca nu conteaza ce inaltime ai, cate kilograme arata cantarul, ce culoare are parul tau, femei care vor sa fie cea mai buna versiunea a lor, femei carora nu le e teama sa zambeasca unei necunoscute. Si asta e minunat, e atat de simplu si atat de minunat!

N-o sa va dau multe detalii despre ce am vazut/ auzit, au fost destui speakeri, unii mi-au placut mult, altii mai deloc (si, desi nu e frumos, recunosc ca era sa adorm la un discurs), a fost un panel de discutii, am aflat si lucruri noi si interesante (m-am intristat un pic cand am auzit ca sunt in coada listei atunci cand vine vorba de solidaritate intre femei, nu ca m-ar fi mirat prea tare), insa am plecat de acolo zambind pentru ca am realizat (daca mai era cazul) ca atitudinea e cea mai importanta. Am vazut femei carora nu le e jena sa fie ceea ce sunt, fara perdea, fara teatru, fara ipocrizie, femei care - desi departe de "perfectiunea" fizica - au o atitudine care te face sa spui "esti minunata!", femei care sunt femei, femei care nu-si doresc sa devina femeia barbat, ci vor doar sa fie informate, sa faca lucrurile cat mai bine, sa fie cea mai buna versiune a lor.

Au fost cateva momente in timpul conferintei care nu pot fi descrise in cuvinte si vazute de-afara probabil ca pot parea exagerate, insa energia atator femei adunata la un loc e ceva ce face lumea sa vibreze si asta am simtit eu si sunt sigura ca au simtit toate cele de acolo. Mi-a placut mult Simona Chiriacescu de la Q Yoga Flow si o sa ii fac o vizita la un moment dat, ne-a invatat un exercitiu simplu pe care eu l-am tot facut zilnic si ... e greu sa-mi aleg cuvintele, unele lucruri se simt, nu se spun, asa ca nici n-o sa incerc. Un moment care m-a facut sa zambesc larg si m-a incarcat de energie si m-a facut sa ma gandesc sa incerc ceva ce nu m-a pasionat niciodata a fost cel al lui Florin Romascu (posibil sa-l stiti din trupa Sistem) care a avut un moment magnific cu a lui toba africana - puteti citi mai multe despre djembe aici. Nu stiu daca e vreo filmare a momentului, insa e ceva ce ma bucur extrem ca am experimentat in viata asta. Vreau sa aflu mai multe despre Stefana Badiu si Carleta Tiba pentru ca m-au emotionat momentele lor. Si despre Ofelia Neagu si Gabriela Gruianu Gambra, cele care au avut aceasta idee si au organizat totul, trebuie sa ma documentez mai bine pentru ca au ajuns la mine cuvintele lor.

Am zis ca nu scriu mult si m-am intins ... ceea ce vreau sa va spun este ca avem in noi puteri si talente de care nu avem habar (sau daca avem le ignoram), ca atitudinea e aia care face diferenta, ca atunci cand ai mintea si inima deschise lucrurile bune vin spre tine. Vreau doar sa va spun sa zambiti, sa iubiti si sa traiti frumos!

4 comentarii

  1. Deci au existat si asemenea momente :)) ( ma refer la cel cu somnul)
    Oricum banuiesc ca a fost o experienta frumoasa, altfel nu te duceai .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti dai seama, e imposibil sa-ti placa toate lumea, apar si momente de plictiseala sau subiecte care nu te atrag prea tare. :)

      Ștergere
  2. Eu merg cu placere la astfel de evenimente pentru ca ma incarca de energie pozitiva.

    RăspundețiȘtergere