Descoperire: La Roche Posay Cicaplast

3.12.10

In ultimele saptamani, am tot auzit/ vazut ca multa lume lauda Cicaplast de la La Roche Posay, care este o crema reparatoare - descriere oficiala: "Cicaplast accelerates the skin barrier recovery process with a formula containing:-A mineral complex of copper, zinc, and mangance to promote epidermal barrier recovery. -Madecassoside: to help restore the balance in the epidermis barrier and optimal skin recovery. -Its higher water resistant, antibacterial adhesion texture acts as a protecting barrier. Perfectly absorbed, non sticky and easy to apply. This hydrating and soothing fluid relieves tightness."

Dupa ce am vazut videoul Lisei Eldridge (il gasiti aici) privind machiajul tenului acneic, deja ma convinsesem ca trebuie sa incerc neaparat acest produs ca prea e laudat, dar am rezistat tentatiei. La cateva zile, am citit pe un blog din afara pe care il urmaresc, niste laude despre aceasta crema si ce minuni a facut pentru tenul respectivei si am zis ca e un semn.

M-am uitat pe net la preturi si am vazut ca erau diferente mari (de la 36 la 52 ron) si am intrebat la vreo 3 farmacii de langa birou si la una am gasit cu 35 ron si mi-am si luat crema in ziua respectiva.

Ce probleme aveam la momentul respectiv? O zona foarte uscata deasupra buzei (nu stiu cum s-a intamplat) care arata foarte urat dupa ce ma machiam (desi zona era hidratata corespunzator), niste urme de cosuri (pe care le tot chinuiam eu aiurea si aveau niste cojite de care nu mai scapam) si vreo 2-3 cosuri in curs de aparitie (le simteam, dar nu se vedea nimic). Timp de 3 zile, am aplicat crema dimineata si seara si zonele uscate mi-au disparut complet, urmele de la cosuri s-au dezumflat (asta ma deranja - ca se vedeau urat) si cojitele au disparut, nu am vazut insa vreo estompare a urmelor ce le aveam sau vreo accelerare in vindecarea cosurilor.

Asta s-a intamplat inainte de ziua de sambata, cand a murit Ricky, si totul mergea bine - insa in zilele ce-au urmat nu mi-a mai ars de creme si urmarire evolutie si altele de fel, insa va pot spune ca pentru tenul care are tendinta de a se usca pe anumite portiuni (mai ales pe vremea asta rece) face minuni. O sa incep s-o folosesc din nou si am sa fac un update privind capacitatea de accelerare a vindecarii anumitor leziuni ale pielii.


12 comentarii

  1. de abia astept update-ul, pentru ca ma confurnt si eu cu acneea si la fel ca tie, imi raman cojite de care de abia scap, recunosc ca le mai sacai si eu. Daca iti prieste poate o voi lua si eu, poate imi mai curata tenul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si astept update-ul pentru ca mi-au ramas cateva urme care ma streseaza.. sper sa fie de bine :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Astept si eu update-ul, cu toate ca ma cam tenteaza sa-l iau... Daca nu te superi, la ce farmacie ai gasit-o mai ieftina? :) merci mult

    RăspundețiȘtergere
  4. si pe mine m-a tentat doar ca Ella (top secret) i-a facut un review negativ si asta m-a dezumflat. oricum acum cautceva pentru albirea petelor mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai gasit-o la un pret foarte bun.;) Si eu astept cu interes update-ul.

    De la LP, am testat intr-un final Effaclar Duo care mi-a priit si... am impresia ca si aceasta crema face ce "pretinde", ca si cealalata.

    Chiar sper sa-ti priiasca!;)
    Pls, sa ne tii la curent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Camelia astept cu nerabdare update-ul, imi face cu ochiul aceasta crema

    RăspundețiȘtergere
  7. Ella, e facut la cateva saptamani dupa postarea astea, cauta prin arhiva si il gasesti.

    RăspundețiȘtergere
  8. De cateva luni fac un tratament cu laser Fraxel si crema asta mi-a fost data de dermatolog ca sa ma ajute la regenerarea mai rapida a pielii si chiar isi face treaba si e mult mai buna decat omoloaga ei de la Avene.Eu o mai folosesc din cand si pe fata cand imi simt tenul mai uscat si dimineata am pielea supla, fina asa ca de bebe :)
    Merita incercata.
    E bine ca ai scris si despre pret pantru ca eu am dat 46 de lei pe ea de la Sensiblu asa ca o sa ma reorientez.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. fashionstoryandmore, postarea este din 2010 si pretul era valabil atunci, acum nu stiu ce pret mai are

    RăspundețiȘtergere