Prima impresie: MAC Studio Tech Foundation

11.12.10

Am vrut sa scriu ieri despre fondul de ten Studio Tech, imediat dupa ce l-am incercat, dar m-am gandit sa incerc un alt fel de aplicare si bine am facut ... daca as fi scris ieri, n-as fi scris de bine, insa azi parerea mea s-a schimbat radical.


Studio Tech este un fond de ten crema (un amestec de apa, emolienti si pudra, sa fiu mai exacta) care vine intr-un recipient cu oglinda si burete (aplicarea cu buretele a cazut din start pentru ca in mod sigur ar fi aratat ca o masca aplicata pe fata).

Ieri l-am aplicat folosind pensula F80 de la Sigma, insa mi s-a parut tenul cam incarcat (desi n-am avut senzatia de masca sau ten incarcat, ceva nu mi-a placut la aspectul final). Azi am folosit aceeasi pensula insa inainte de aplicare, am pulverizat apa termala pe pensula si totul s-a schimbat.

Nu s-a luat asa mult produs pe pensula, aplicarea a fost mult mai usoara, iar aspectul final a fost foarte natural si deloc incarcat. Desi ei spun ca este full coverage (aplicat probabil cu buretele, dar ar arata ca o masca si nu asta caut eu la un fond de ten), mie mi se pare mai degraba ca are o acoperire medie, care insa poate fi construita fara a incarca tenul.

Ce mi-a placut: a uniformizat aspectul tenului (n-am simtit nevoia de a-mi masca intr-un fel roseata tenului datorata frigului de aseara), tenul a ramas hidratat (ma simteam ca si cum nu am nimic pe fata) si aspectul a fost unul foarte natural (nu se vedea ca am folosit fond de ten), a rezistat foarte bine pe fata (peste 10 ore - l-am fixat cu Laura Mercier Setting Powder) si la final, tenul meu arata proaspat si sanatos.

Ce nu mi-a placut: nu mi-a acoperit semnele de la niste cosuri mai vechi (a fost nevoie sa aplic concealer) si, desi se adreseaza unui ten uscat, mi-a scos in evidenta o portiune uscata de pe pomete (nu era ceva evident, dar a accentuat-o si nu mi-a placut).

Un punct in plus, cel putin pentru mine, este aplicarea extrem de usoara si deloc "messy": am trecut pensula de 3 ori prin produs si am aplicat pe fata si dupa, am revenit cu buretele din dotare in jurul nasului, gurii si ochilor pentru a nu ramane semne inestetice - n-a durat mai mult de 3 minute.

Cum bine stiti nu-mi plac fondurile de ten de la MAC si am tot spus asta pe blog in repetate randuri, insa Studio Tech mi-a facut o impresie destul de buna pentru inceput. Voi reveni cu un review dupa cateva saptamani de folosire (sunt curioasa in cat timp se consuma, daca isi schimba textura, daca imi va provoca vreun cos sau mai multe, etc.).

6 comentarii

  1. Camelia, te pup!
    ai de gand sa-ti iei produse Mac si de la magazinul din Romania sau o sa le achizitionezi tot din afara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca daca o sa vreau ceva neaparat si repede, o sa iau si din magazin, dar n-o sa devin clienta fidela (nu vad rostul). :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey Camelia,tu calatoresti mult pe afara sau le cumperi de undeva online aceste produse MAC? Pupici!
    Care e cel mai bun fond de ten de la MAC din punctul tau de vedere? Ei bine,eu am tenul normal spre mixt.

    Multumesc mult de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, am scris in postarile mai vechi de shopping on-line de unde mi-am cumparat eu o parte din produsele MAC. Iar despre fondurile de ten de la MAC este o postare intreaga - asa cum am scris si mai sus (in aceasta postare) mie nu-mi plac fondurile de ten MAC deci nu pot sa spun care este cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea, uite aici postarea de care ziceam: http://coltulcameliei.blogspot.com/2010/11/pe-scurt-fond-de-ten-mac.html. Singurul pe care cu siguranta il voi recumpara este MAC Mineralize SPF15/ Loose (in rest nu justific atatia bani aruncati pe un fond de ten care nu are nimic spectacular).

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc din suflet! Eu m-am incurcat printre posturile de la MAC. Pupici :*

    RăspundețiȘtergere