DIY: Lemon Honey Hand Scrub

21.12.10

Va spuneam zilele trecute ca o sa scriu despre retetele pe care le-am incercat cu uleiurile esentiale pe care le-am cumparat (o sa scriu si despre amestecurile de uleiuri folosite pentru a face toata casa sa miroasa a Craciun), dar azi m-am decis sa scriu o reteta pentru un scrub de maini incercat ieri pe mama.

Eu nu am probleme cu mainile (ma refer la piele uscata), in schimb mama are niste maini groaznic de uscate desi foloseste de cateva ori pe zi crema si incearca sa se hidrateze cat mai bine. Ieri i-am propus sa-i fac eu un scrub si sa-l incerce.

Am folosit:
- 1 galbenus de ou
- o lingurita de miere
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- o lingura de zahar (eu am folosit brun)
- 2 picaturi de ulei esential de lamaie

Am inceput cu galbenusul pe care l-am spart si am adaugat in el ulei de masline si mierea. Le-am amestecat pana s-au amestecat bine si am adaugat zaharul si am amestecat iar. La final am adaugat uleiul esential si le-am amestecat pana totul a fost omogen.

Amestecul si l-a aplicat mama pe mainile umede si a masat bine toate palma (a insistat la unghii si cuticule) si l-a lasat sa stea pe maini 5 minute, dupa care s-a clatit cu apa calda si a aplicat o crema hidratanta. Azi dimineata s-a trezit cu mainile moi si hidratate.

Daca mai vreti sa scriu altfel de retete incercate, astept comentariile voastre.

12 comentarii

  1. Foarte interesant! Eu mai vreau retete ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte utila postarea ta! Ador produsele de ingrijire facute acasa! Si da, imi doresc sa mai scrii "retete" de genul asta! :) xoxo

    RăspundețiȘtergere
  3. Binenteles ca vrem!
    Mi-ar place niste retete pentru fara si par. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesante aceste tips-uri! Asteptam si continuarea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. daaaa:D eu mai vreau retele pentru fata.. imi plac tare mult produsele facute in casa

    RăspundețiȘtergere
  6. Suuuper. Suna foarte bine. Atata timp cat sunt retete bune, nu cum a fost cu dezastrul meu cu banana :)) voi incerca si eu scrubul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Super. Bineinteles ca vrem si alte retete. Pentru fata in special.
    Multumim :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu , una , chiar de rog sa scrii cat mai mult despre subiectul acesta! sunt foarte folositoare "retetele" tale. daca poti , ar fi super sa scrii si ptr fata , picioare , par...

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesante retele postate.;) Cand ai timp, nu ezita sa mai faci astfel de postari.;) Btw - am aflat ca mierea de albine reduce si roseata pielii, nu numai inflamatiile.;) Eu o folosesc pt ten in acest din urma scop. E o minune de produs!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe mine m-ar interesa si o retea pentru fata si/sau corp incercata de tine :D

    RăspundețiȘtergere