Ajutor: Cum aplic pudra de fixare machiaj?

11.12.10

Eu intotdeauna am folosit o pensula mare si fluffy pentru a aplica pudra (si in special pudra de fixare), insa de ceva vreme am inceput sa folosesc o pensula mai mica (gen pensula de blush) si sa aplic prin miscari scurte si usoare pudra si am vazut o diferenta destul de vizibila. Machiajul arata mai "finisat" si rezista mult mai bine pe fata.

Faceti si voi o incercare si spuneti-mi cum vi se pare. Cateodata e bine sa incalci regulile si sa folosesti un produs cu totul altfel decat este indicat.

Si un alt "truc" pe care l-am folosit in ultima perioada - nu stiu daca "truc" e bine folosit, dar nu este asa important cuvantul folosit - aplic primere diferite pe portiuni diferite ale fetei (matifiant pe zona T, verde pe zonele cu roseata si Cicaplast pe zonele uscate)  si machiajul meu arata mult mai bine (am primit niste complimente cat de luminos si sanatos imi pare tenul in niste zile in care nu eram tocmai intr-o forma foarte buna).

O alta incercare o voi face saptamana viitoare: vreau sa aplic corectorul pe cosuri si zone mici cu probleme cu o pensula foarte mica (pentru precizie) - si cand spun mica, ma refer minuscula - si ulterior sa folosesc pensula de blending. O sa va tin la curent daca este sau nu o reusita.

Voi ce metode noi de aplicare a machiajului/ de folosire a produselor ati descoperit in ultima vreme?

7 comentarii

  1. Si mie imi place ideea de a aplica primere diferite. Am incercat si eu o data si mi-a placut rezultatul. Problema mea e ca de la un timp am nasul foarte uscat, se vede urat, se exfoliaza pur si simplu... si nu stiu ce sa ii fac :(. Nu mai am rabdare sa fac totul pas cu pas, cum trebuie..

    RăspundețiȘtergere
  2. Metoda de aplicare a corectorului cu o pensula subtire pentru eyeliner si a uneia fluffy (gen Mac 217 sau Sigma ss217) folosete Lisa Eldridge cu succes.

    Urmareste clipul "Acne Covering Make-up" pe site-ul www.lisaeldridge.com

    Eu am pus in aplicare metoda si chiar da rezultate foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Mya, stiu - am scris si eu blog despre acel video al ei. Multumesc oricum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da da da, m-am uitat acum in urma...
    Citesc multe bloguri zilnic si nu mai stiu ce, cum si unde, le mai si zapacesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana acum nu foloseam deloc pudra ptr ca aveam tenul ft uscat si chiar nu simteam nevoia.
    Dar de ceva timp am tenul mixt si de atunci mor fara pudra.
    Mie imi place sa o folosesc cu buretelul si sa aplic doar unde simt nevoia :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Hey Camy,tu ce pudra de fixare de la MAC imi recomanzi?
    Eu folsesc o pensula pentru blush,nicidecum pentru pudra si tot aceeasi parere ca tine o am.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi place si am folosit pana de curand Set Powder (acum o folosesc pe cea de la Laura Mercier), insa am in geanta si Blot Powder (daca e cazul de retusuri).

    RăspundețiȘtergere