Unde si cu cine as pleca

26.11.12

Incepusem intr-o vreme sa va arat imagini din locurile pe unde am fost de-a lungul timpului, dar n-am continuat (nu stiu de ce), insa astazi vreau sa va povestesc despre ce n-am incercat dar as vrea sa incerc: calatorii diferite, lucruri neobisnuite, experiente unice, adrenalina. Ciudat ca n-am incercat lucrurile astea daca ma gandesc la anii lucrati in turism si pregatirea mea de baza ... dar asa e viata: nu stii niciodata unde te duce chiar daca iti faci un plan initial.

Recent am vazut la televizor un reportaj despre calatoriile cu trenurile de lux si ma gandeam ca ar fi misto sa ma urc intr-un tren de lux si sa plec la plimbare si asa am cautat circuite cu trenul si am inceput sa-mi construiesc in minte o vacanta. Am gasit o gramada de vacante tematice si cateva programe de turism interesante (nunti in strainatate, calatorii cu Orient Express, calatorii in spatiu si multe altele).

Nu stiu daca ma atrage mai tare o calatorie cu The Royal Scotsman sau cu Venice Simplon Orient Express, daca o sa am bani sa plec in vreunul din astea doua circuite va anunt ... in ultima perioada am mers rar de tot cu trenul si cea mai lunga calatorie a mea a fost Bucuresti-Viena intr-o perioada cand medicul cardiolog nu mi-a permis sa calatoresc cu avionul. Chiar mi-a placut desi a fost obositor, asa ca as fi chiar fericita sa plec pe o perioada mai lunga si sa vad cum e sa calatoresti cu trenul in varianta de lux. In calatoria asta as lua-o pe mama cu mine si sunt convinsa ca i-ar face mare placere.


Tot pe acelasi site am vazut ofertele pentru croaziere si nu pot sa zic ca nu m-am imaginat de cateva ori intr-o croaziera pentru ca as minti. In final sunt femeie si ma mai loveste romantismul si imi imaginez o poveste siropoasa cu EL care ma ia pe sus si ma duce intr-un loc superb si ma face sa-mi pierd capul. O sa am grija sa ii soptesc la ureche ca mi se par fabuloase Superlativul Caraibelor si Perlele Asiei si o sa fie asa incantat de entuziasmul meu ca o sa ma duca in amandoua. Nu costa nimic sa visezi, nu?


Si pentru ca primele mele alegeri au fost "cuminti" as vrea sa incerc si ceva mai periculos dar nu ma pot decide intre scufundari cu rechini si zbor in spatiu. Ma tenteaza amandoua dar parca ma "cheama" mai tare rechinii. Imi place apa, rechinii nu-mi plac in mod deosebit si nici nu stiu daca prefer Marele Alb sau Rechinul Tigru, dar sunt sigura ca ar fi o experienta pe care s-o tin minte toata viata mea. Cu cine as merge? Grea decizie ... inclin intre o prietena si iubit ...


Care din cele trei propuneri ale mele va tenteaza si cu cine ati pleca in vacanta? Si daca tot am deschis subiectul ... aveti vreo vacanta in plan in perioada urmatoare?

11 comentarii

  1. Interesante idei. Eu as opta pentru scufundari, nu stiu de ce, dar mereu am fost atrasa de ideea asta. Cand eram mica visam sa fiu biolog marin, eram fascinata de-a dreptul de documentarele cu scufundari si animale marine. Poate candva voi avea ocazia :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am revenit recent de la Paris, am in plan Barcelona si/sau Lisabona. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut si eu reportajul cu trenurile de lux si chiar mi-a placut ideea. As merge intr=o asemenea calatorie.
    Dar si o croaziera cred ca ar fi super!

    RăspundețiȘtergere
  4. Scufundarile cu rechini sunt senzationale, cred ca ar fi un mix bun intre peisajele senzationale din Bahamas sau Guadalupe si adrenalina. Daca facem un calcul, 5 sau 8 nopti cu toate mesele, bauturi si transfer de la aeroport ar fi intre 2900-3100 dolari, ceea ce face un tarif mai bun decat la un hotel. Si sa nu uitam de rechini...Bravo Voyagers Club daca ofera si altfel de vacante decat cele clasice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie cu rechinii mi-ar fi frica! Cu trenurile de lux m-as duce negresit :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu vreau chestia aia cu strainatatea. :)) Si croaziera dupa ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna bine toate, dar cu siguranta mi-ar face mare placere o calatorie cu un tren de lux (mi se par nostalgice oarecum, ma duc cu gandul la alte vremuri); mai ales ca intotdeauna mi-a placut sa calatoresc cu acest mijloc de transport. M-as duce singura intr-o astfel de calatorie, sa fiu doar "eu cu mine", sau poate mi-as lua cel mai bun prieten cu mine, ma mai gandesc :).

    RăspundețiȘtergere
  8. O calatorie cu trenul (de lux, nu varianta autohtona:p) si cu iubitul meu si sa uitam de griji!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabriela, secretul e sa-ti doresti cu adevarat si o sa apara si ocazia. :)

    TheMay Day, frumos. Si eu vreau in Spania. :)

    CarmenG, ambele sunt la fel de tentante pentru mine, desi cred ca daca ar fi sa aleg as inclina totusi spre croaziera.

    Anonim, suna bine de tot.

    alicee, si mie putin :))

    Chocolate, vrei prea multe :)

    Jade, nu e rea nici varianta cu singuratatea, dar parca e mai amuzant in 2.

    Cecilia, nu se stie de unde apare surpriza. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Desi nu am mers niciodata nu trenul,prefer o calatorie cu acesta decat o croaziera.Ma simt mult mai sigura in tren decat pe apa:D

    RăspundețiȘtergere
  11. in croaziera - doar sunt "topita" dupa apa si balaceala (de zodie rac) - cred ca l-as lua pe iubitul meu cu mine mai ales ca niciun dintre noi nu am avut vacanta de niciun fel anul acesta

    RăspundețiȘtergere