Experienta mea cu Centrul Medical Pop de Basesti

9.11.12

Acum o luna am fost la un control si ulterior am facut o ecografie la tiroida in urma careia mi s-au descoperit niste noduli tiroidieni si mi s-au recomandat niste analize. Nu prea ieftine as zice, asa ca am sunat la cateva clinici pentru preturi (m-a prins intr-un moment foarte prost din punct de vedere financiar) ca am vrut in afara de analize sa repet si ecografia si sa vad ce zice si un alt medic ... 

Am gasit o oferta (voucher pentru ecografie si 3 din analizele de care aveam nevoie - 55 ron) la Centrul Medical Pop de Basesti, am cautat pareri despre ei, n-am gasit nimic rau, imi convenea ca nu era foarte departe de mine, am sunat si le-am spus de ce analize am nevoie in plus, mi-au comunicat tariful, am zis ok, am luat voucherul, am facut programarea si mi-au zis ca in maxim 10 zile de la recoltare primesc rezultatele.

M-am dus intr-o miercuri dimineata la clinica (pe 17 octombrie), totul a fost ok, mi-au dat un biletel cu care sa vin sa ridic analizele si mi-au cerut adresa de mail sa-mi trimita rezultatele cand sunt gata, urmand sa le ridic in forma tiparita cand ma programam pentru ecografie si consultul la medic. Inainte sa plec am intrebat din nou cat dureaza, mi s-a spus maxim 10 zile, dar mai mult ca sigur in 7 zile ma contacteaza ei.

Am asteptat pana pe data de 30 si n-am primit nici mail, nici telefon. Am sunat la clinica si mi s-a spus ca au avut niste probleme si mai dureaza cateva zile, am intrebat cate exact ca acel cateva putea sa insemne multe zile. Mi s-a spus maxim 2-3 zile, sa stau linistita ca ma cauta ei. 

Si am asteptat din nou ... pana pe data de 7 cand am sunat din nou la clinica si le-am spus ca am asteptat sa ma contacteze cu multe zile in urma asa cum au promis si ca au trecut 3 saptamani de cand am fost la ei. Primul raspuns a fost ca oferta a avut mare succes si d-aia se intarzie, moment in care am schimbat tonul vocii pentru ca mi-am dat seama ca asta e bataie de joc. I-am amintit doamnei de la telefon ca eu am platit niste servicii la pret intreg si ca vreau un raspuns clar cand am rezultatele la analize si pentru ca trebuia sa merg la alt medic cu rezultatele.

Mi-a facut legatura cu o alta persoana care m-a pus sa iau discutia de la capat ca nu stia despre ce e vorba si la final mi-a spus ca au avut niste probleme tehnice (primul raspuns primit in data de 30) si ca mai dureaza. Aici mi-am pierdut rabdarea, dar am continuat sa ma exprim civilizat si i-am spus ca vreau sa stiu data exacta cand sunt gata sau sa-mi restituie banii ca ceea ce fac ei e bataie de joc. Si i-am spus ca era normal sa ma contacteze cineva si sa ma anunte daca sunt probleme, nu sa stau eu sa dau telefoane si sa ma mute de la o persoana la alta. Concluzia discutiei: "aveti perfecta dreptate, ma duc acum la laborator si in 10 minute va trimit mail cu detaliile". Dupa 5 minute ma suna altcineva sa confirm adresa de mail ...si ma gandeam eu in mintea mea naiva "pana la urma sunt seriosi".

Dupa inca 2 ore nu ma contactase nimeni, deja incercam sa-mi impun sa nu ma enervez, am pus mana pe telefon si am sunat din nou la clinica si le-am spus numele si ca astept un raspuns de 2 ore. Doamna respectiva stia despre ce e vorba si s-a aratat foarte mirata ca nu m-a sunat persoana care ma anuntase ca in 10 minute am raspunsul pe mail si mi-a zis ca imediat ia legatura cu ea si ma suna.

Am primit telefon dupa cateva minute ca a doua zi pana la ora 18 primesc rezultatele pe mail. Rezultate pe care intr-adevar le-am primit ieri la ora 16. Rezultatele sunt bune, toate valorile sunt in limite normale.

Acum ma intreb eu: pot sa am incredere in rezultatele primite? Miercuri mi s-a spus ca mai dureaza si ieri - dupa ce am schimbat tonul vocii - au fost gata. Ce garantie am eu ca nu s-au copiat de la un alt pacient sau nu mi-au dat valori la intamplare? (ca doar s-au auzit atatea cazuri).

Sincer va spun ca nu-mi mai vine deloc sa ma duc sa fac ecografia si consultul medical pentru care de altfel am platit ... pentru simplul motiv ca nu-mi inspira pic de incredere un centru medical care isi trateaza asa clientii. De vorbit au vorbit frumos si atmosfera din clinica a fost ok, insa eu stiu un lucru ... atunci cand am o problema de ordin tehnic, pun mana pe telefon, imi sun clientii, imi cer scuze si fac tot ce pot sa rezolv, nu tratez totul cu indiferenta si nici macar nu incerc sa contactez persoanele care mi-au platit niste bani pentru niste servicii.

Daca ma contactau si-mi spuneau adevarul (sa presupunem ca problema tehnica e reala) nu as fi scris postarea asta ... insa sa ma plimbi la telefon 10 zile si sa ma pasezi de la unul la altul mi se pare o mare bataie de joc si o dovada clara de neprofesionalism ... inca sunt multe oferte pe net pentru diverse servicii la acest centru medical ... asa ca as vrea sa stiu daca ati fost acolo si ce experienta ati avut (poate pur si simplu la mine a fost ghinion).

In locul meu ati avea incredere in rezultatele primite? Sau le-ati repeta la alta clinica?

Later edit: am fost sunata de la Centrul Medical - dupa ce le-am trimis mail ca nu am garantia ca rezultatele sunt corecte - si mi-au explicat ca probele au fost tinute in conditii optime (respectiv la congelator la -20 grade) si mi-au garantat ca nu sunt probleme in ceea ce priveste corectitudinea documentelor transmise, m-au invitat si in clinica pentru un consult si o discutie, insa am refuzat. Important e in final ca analizele sunt bune si nu am alte probleme, nu o sa mai stau sa ma gandesc la tot ce s-a intamplat.

22 de comentarii

  1. Eu m-am lecuit de experienta asta cu voucherele si nu imi mai trebuie niciodata.
    Stiu ca sunt tentante pentru ca sunt ieftine, dar mai bine platesc pretul intreg si ma bucur de niste servicii ok, decat sa isi bata unii joc de mine.
    Am cumparat doar doua vouchere pana acum si cu amandoua am avut experiente negative, asa ca nu mai vreau sa incerc.

    Eu in locul tau as repeta analizele, ca sa fiu sigura. Daca nu iti permiti acum, luna viitoare cand iei banii.

    *Eu nu am mai auzit e clinica pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu una as repeta analize la alt centru si m-as duce si la cabinetul cu pricina si as vb cu cei care au putere de decizie cu intrebarea...dupa atat de mult timp, cum pot fi eu sigura de serviciile dvs, ce garantie imi dati?! Doar ca sa iti elimini un gand ori ca sa stii ca nu ai tacut si ti-ai spus nemultumirea total fondata pe lipsa lor de profesionalism si cu o nuanta in ceea ce priveste mersul la opc ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ti-am zis si pe FB, n-am nici o incredere in oferte de genul acesta si, ca sa iasa basma curata, pot oricand da 'copy-paste' la rezultatele altei paciente. Cum sa te joci asa cu nervii unui client... nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  4. desi e binevenit cate un voucher, eu pentru asa ceva n-as apela la ele

    RăspundețiȘtergere
  5. Clar as repeta analizele la o alta clinica. Eu m-am mutat in Sibiu de ceva vreme (din Bucuresti) si am constatat ca si in Sibiu exista Polisano, chiar 3 clinici (daca nu mai multe). Spun asta pentru ca si in Bucuresti este Polisano. Vroiam sa spun ca pana si cu unii medici de la Polisano am avut niste probleme si am renuntat la clinica asta "fancy". Si asa am descoperit Sanostar (parca nu este si in Bucuresti); pe cuvant ca merita toti banii clinica asta, serviciile ei si medicii. Am mers de doua ori pana acum, la o doamna doctor ginecolog extraordinara si la o alta doctorita endocrinolog. Iar luni merg pt analize hormonale, ca si tine, sa vad daca am probleme cu tiroida. Pretul e normal in opinia mea, adica 45 lei TSH, 45 lei FT4 si 50 prolactina. In cateva zile sunt gata si am si tratamentul, daca e nevoie. Nu merita niste reduceri luate nu stiu de unde cand e vorba de sanatatea ta, timpul tau, nervii tai si banii tai (care in final vor fi mai multi decat ai fi dat normal). Scuze pentru roman! :p De doua zile am descoperit blogul tau si-mi place tare mult! Raman fidela! :)

    Andreea, Sibiu

    RăspundețiȘtergere
  6. Dorina, aici nu e vorba ca m-am dus sau nu cu voucher pentru ca asa cum am spus si in postare o parte din analize le-am platit la liber (pret intreg); eu n-o sa plec niciodata de la premiza ca daca un serviciu este oferit pe voucher e prost, poti sa patesti experiente si mai urate cand te duci ca si client normal in orice loc.

    RăspundețiȘtergere
  7. cuvinte ratacite, clar o sa fac alte analize sa le compar si daca rezultatele sunt altele, lucrurile nu vor ramane asa. Insa chiar nu vreau sa ma mai enervez pentru lucruri de genul asta, mi-am impus sa iau totul cu calm si sa nu ma mai consum aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice wonders, am citit comentariul de pe Facebook dar n-am mai apucat sa raspund. Cum i-am zis si Dorinei eu am platit o parte din analize la liber, deci nu pot sa zic ca s-au purtat asa ca a fost o oferta cu voucher, insa intr-adevar increderea mea in ceea ce mi-au trimis nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela, nu are nici o legatura voucherul cu ce s-a intamplat, cum am spus si in postare si mai sus, eu am platit la liber o parte din analize, deci faza cu "e cu voucher, nu conteaza" nu prea e plauzibila aici. E vorba doar de cum lucreaza sistemul sanitar in Romania, fie el privat, fie de stat ... pentru mine un voucher nu e binevenit, eu am sunat la clinica si am vrut sa achit direct la ei serviciile sa nu mai iau voucherul si ei mi-au spus ca il iau deci ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Andreea, am tot spus si in comentariile de mai sus si in postare ca aici nu e vorba de o reducere sau de o experienta pe voucher, eu am platit niste servicii la liber si s-a intamplat ce s-a intamplat ... nu am auzit de nici una din clinicile mentionate de tine, o sa ma interesez.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca mai bine repeti analizele. Pentru servicii legate de sanatate cred ca voucherele nu sunt cea mai buna optiune ... merg pentru un tuns sau un tratament facial, dar pentru analize medicale cel mai bine apelezi la o clinica decenta. De exemplu nu am vazut niciodata oferte de vouchere pentru clinici precum MedLife, Medicover sau Regina Maria, doar la clinici aparute ca ciupercile peste noapte :)

    Si daca rezultatele la analize difera in alta parte, poti face plangere de exemplu la Protectia Consumatorului ca sa-ti recuperezi banii si ca alti oameni sa nu mai aiba incredere in aceasta clinica. Sper totusi ca analizele sa iasa la fel, adica bine :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Adriana, am scris si mai sus ca o parte din analize sunt platite integral de mine deci n-au nici o legatura cu voucherul, iar clinica nu este una aparuta ieri sau alaltaieri sau intr-un apartament de bloc, nu pot sa spun asta pentru ca ar fi neadevarat. Le-am scris un mail ca am de gand sa repet analizele si ca voi compara rezultatele si ca daca exista diferente ... lucrurile nu vor ramane asa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Intamplator, lucrez in sistem si stiu ca analizele pentru markerii tiroidieni dureaza 1 zi, maxim 2. Stabilitatea probelor e redusa, maxim 7 zile, deci nu as lua de bune rezultatele. Cu putin scandal, cred ca iti poti primi banii inapoi. Daca ai nevoie de mai multe info, anunta-ma si punem la cale un plan. Nu inteleg de ce sa platesti pentru ceva ce nu e ok.

    RăspundețiȘtergere
  14. Alina Anghel, multumesc de informatie, chiar aveam nevoie de o parere avizata pentru ca asta am gandit si eu fara sa stiu ceva despre probele de sange.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu stiu ce sa-ti zic. In majoritatea clinicilor/spitalelor este o lipsa totala de dezinteres pentru pacienti. Am avut neplaceri atat cu clinici particulare (regina maria, polimed, medlife) cat si cu spitale (municipal si panduri). Lipsa lor de interes (de multe ori pe banii mei) au dus la un diagnostic gresit ... ulterior la o agravare a situatiei. De la o simpla otita am ajuns la o mastoidita cronica cu un timpan perforat. Toate astea in timp ce ma tratam sub supravegherea unui medic. Frumos, nu? Acum ma tratez tot pe banii mei si am ajuns sa cheltui 500 lei in doua saptamani pe medicamente si investigatii clinice.
    Tot ce pot sa fac e sa-ti urez succes si noroc la un medic care sa nu fie plictisit de munca.

    RăspundețiȘtergere
  16. arianna, urata experienta si din pacate noi am ajuns sa nu ne mai mire asa ceva ... ceea ce e cu adevarat trist. Sanatate multa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ah, si chestia cu repetarea analizelor la alta clinica - o sa-ti dea urmatoarea replica: chiturile de prelucrare a probelor si valorile de referinta pot fi diferite in functie de clinica, asadar nu poti compara clinicile, si implicit rezultatele. Eu zic asa: le dai un mail argumentat, cum ca probele deja erau compromise cand au fost bagate in lucru (asta daca nu au dovezi ca nu e asa) si astfel rezultatele nu sunt relevante, in concluzie vrei sa ti se restituie banii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Alina Anghel, sa vedem daca imi raspund la mail si macar stiu ce am de spus, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  19. si daca platesti integral niste analze nu ai siguranta ca ti le fac cum trebuie, pentru ca suntem un popor de "lasa ca merge si asa, io sa fiu sanatos". Mi-am facut analizele cu tata, si cand am primit rezultatele, eu le aveam groaznice pe cele de ficat, si el super bune. Saracul s-a panicat ingrozitor, doar ca eu sunt mai paranoica si i-am zis ca sigur le-au inversat (el a avut hepatita cand era mai tanar). Le-am repetat la alt laborator, si surpriza, sunt in parametri normali!

    RăspundețiȘtergere
  20. Camelcutza, asta ziceam si eu intr-un comentariu mai sus .. e trist ca am ajuns a ne gandim "asta e" si ca acceptam sa fim tratati ca atare.

    RăspundețiȘtergere
  21. Camelia,normal ca nu este in regula ceva:ori nu ai niciun fel de noduli tiroidieni pentruca acest lucru s-ar fi reflactat prin acele analize scumpe prin care se verifica functia Glandei Tiroide ;a doua varianta :poti avea noduli tiroidieni dar analizele sunt prost facute.Eu in voucherele romanesti nu am nicio incredere de cand au scos o reducere la un cabinet stomatologic si acel cabinet nici macar nu stia de acea reducere (noroc ca am dat telefon sa intreb ,inainte de a-mi cumpara oferta)
    Conteaza mult cum te simti:daca tu crezi ca ai avea probleme cu Tiroida iti recomand sa iti repeti analizele,daca te simti bine atunci nu are rost sa le umpli lor buzunarele
    Iti doresc sa iti fie bine

    RăspundețiȘtergere
  22. mariana, pot sa existe noduli tiroidiene si totusi tiroida sa functioneze normal - cunosc si eu cazuri, se pare ca e si cazul meu, ceea ce e bine - trebuie doar tinuti sub control.

    RăspundețiȘtergere