Giveaway - ziua 5: pachet bio de ingrijire a tenului

5.3.13

Premiul de astazi este oferit de cei de la RoseBeauty si este vorba de un pachet bio de ingrijire a tenului sensibil care contine 3 produse din gamele Earth.Line si Sea.Line (ambele game sunt certificate BDIH pentru produse 100% naturale cu ingrediente BIO): crema bio pentru ten sensibil cu aloe vera, crema contur ochi antirid si gel-spuma de spalare a tenului cu minerale. Gasiti aici mai multe detalii despre fiecare produs in parte.


Pentru a participa la acest giveaway trebuie sa lasati un comentariu si sa-mi spuneti care a fost cea mai grava problema a tenului cu care v-ati confruntat de-a lungul timpului, cum a afectat asta increderea in sine si cum ati reusit sa treceti peste.

Asa cum am spus deja voi alege eu fiecare castigatoare in parte si voi alege folosindu-ma de inima, nu de cap. Va puteti inscrie si daca nu urmariti blogul prin GFC doar sa lasati o adresa de mail la inscriere ca sa va pot identifica.

Aveti timp pana pe 10.03 ora 22 si voi anunta toate cele 8 castigatoare in data de 15.03.

As aprecia daca ati da Like paginii sponsorului (http://www.facebook.com/RoseBeautyShop) si daca ati da share acestui giveaway pentru a avea si alte persoane sansa sa incerce produsele.

46 de comentarii

  1. cea mai grava problema, hmmm...cred ca pe timpul sarcinii, in primele luni mi-au aparut instant pe toata fruntea niste cosuri, niste pete ca sa le zic asa. a fost o problema de durata si atat de stenjenitoare incat a trebuit sa-mi fac breton :))

    mail: dumitrascu_bita@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. cea mai grava problema pe care o are acum tenul meu-urmele de la acnee,se vindeca foarte greu orice cos stors -cum am scapat de problema? nu prea am scapat-ma chinui cu exfolianti chimici si creme naturiste si medicale,care grabesc vindecarea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am dat like : Alexandra Aof
    Am dat share : http://www.facebook.com/RoseBeautyShop#!/alexandra.aof/posts/597466696948861

    GFC: Alecsa89X
    Mail: art_of_shine@yahoo.com

    De multi ani nu am mai avut mari probleme cu tenul, poate doar cate un monstrulet, din cand in cand.

    Insa acum cativa ani, am avut o problema micuta cu cosurile de pe frunte. Nu erau mari, multe si urate, insa atunci cand ai un defect, parca (vorba aia) faci din tantar armasar, ai impresia ca toata lumea il vede, cand.. poate nici macar nu observa cineva.
    Astfel ca prima mea idee a fost sa imi fac breton, sa nu se mai vada.
    Apoi, m-am gandit sa ma dau cu mai mult fond de ten sa le astup.
    Ma enerva prezenta lor atat de mult, incat de fiecare data cand imi puneam mana pe frunte, involuntar incepeam si dadeam cu unghiile, le rupeam, se inroseau si se faceau urate.

    Problema nu era una majora, insa eu imi doream un ten perfect, asa ca in oglinda, in loc sa vad cateva cosuri mici (pe care orice copil de 13-14 ani le avea) eu vedeam dinozauri si vulcani activi.

    Din fericire nu am avut niciodata probleme grave cu tenul, nu m-am confruntat cu roseata, pete, cosuri (decat cateva, asa cum spuneam mai sus, cand eram mica).

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai grava problema este tenul meu foarte uscat. De-a lungul timpului am incercat foarte multe produse, iar unele, desi mi-au hidratat tenul, mi-au produs o acnee destul de grava. Am incercat un tratament cu Zynerit recomandat de medic, care mi-a provocat o uscare si mai grava a tenului. Mi-a fost greu sa mentin un echilibru intre cele doua probleme. M-a afectat destul de mult, imi era rusine sa ma duc la scoala, nu mai stiam ce sa fac ca pielea mea sa arate normal. Ma simteam ingrozitor.
    Intre timp, mi-am facut un ritual, imi hidratez pielea dimineata si seara, nu uit niciodata sa ma demachiez si o data pe saptamana imi fac si o exfoliere pentru a scapa de cojite. Mai am si acum momente in care pielea se usuca mai rau, uneori nu pot sa aplic fondul de ten, chiar daca imi hidratez pielea inainte. Dar m-am obisnuit cumva si am invatat sa ma descurc cu problema mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mailul meu este vladu.anacristina@yahoo.com. GFC: My_ImMortal

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum 10 ani, in plina sesiune, m-a lovit.Dar m-a lovit intr-un asemenea fel, incat imi venea sa nu mai ies din casa.Aveam impresia ca toata lumea se uita la mine, ca par o persoana murdara, neingrijita.O acnee atat de urata...pe tenul meu, care, pana cu doua-trei zile inainte, era curat.Am crezut in prima instanta ca e o iritatie, n-avea cum sa fie cosmarul meu cel mai urat devenit realitate.Ba da, chiar el era, cosmarul meu cel mai urat.O acnee atat de urata, incat mi-a intors viata cu susul in jos.Tot ceea ce faceam se concentra pe " a face ceva ca aceasta mizerie" sa dispara.Am cumparat diferite tratamente, si mai scumpe si naturiste, nimic nu a dat roade.Multi imi spuneau sa folosesc fond de ten pentru a acoperi, dar eu NU si Nu.Nu vream sa acopar, vream sa fac sa dispara.
    A inceput incet incet sa dispara.Cum?Pai intai am mers la un cabinet cosmetic pentru un tratament.Dupa ce am iesit din acel cabinet aratam de parca eram batuta cu urzica pe fata.M-am dat atunci cu bucatele de pepene galben pe fata ( asa-mi sugerase cosmeticiana).a doua zi am aplicat o lotiune pe baza de castravete de la Farmec, care a calmat, intr-adevar fata.Dupa care, am aplicat ceai de musetel, si incet-incet, acneea aceea urata si-a facut bagajele si a plecat de la mine.De atunci folosesc in fiecare vara Tenapin, o lotiune superba care-mi calmeaza tenul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna!
    Din fericire, nu am avut probleme grave. Doar cateva cosuri, care mai apar si acum sporadic. Bineinteles ca nu este foarte placut si ca afecteaza in sine intr-o oarecare masura. Depinde si cat de puternic esti ca persoana, daca lasi asta sa te afecteze.
    Adresa mea de e-mail este : iarina1@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna. Aveam 16 ani si mi-a aparut dintr-o data un furuncul pe mijlocul nasului, foarte mare, incat a trebuit sa port palarioara la scoala, sa imi fac breton, sa merg cu capul in jos o luna de zile. A fost ingrozitor de jenant, nu puteam sa il acopar ca avea nevoie de aer si nu am avut de la cine sa primesc un sfat si nici tratamente nu se gaseau ca acum. Mi-a rupt pielea si acum (dupa aproape 10 ani) am o cicatrice de crede lumea ca am cazut de pe bicicleta si au fost necesare copci.. este vizibila si se simte si la atingere. a fost teribil, mai ales la varsta aia, exceptand febra, durerea de cap, greutatea de pe fata. A fost greu cu rautatea colegilor mai ales. A trecut :) Acum am o problema cu rosaceea (tot pe nas!) si daca stie cineva produse bio bune pentru ten sensibil..va rog sa imi spuneti. Multumesc. Ecaterina M.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Camelia, e-mail-ul meu este gianinaaniela@yahoo.com. Ma numar printre cele care s-au confruntat dintotdeauna cu probleme ale tenului, nu foarte grave, dar suficient de suparatoare cat sa imi provoace depresii si sa 'lucreze' incet dar sigur la increderea de sine..Am un ten mixt, cu zona T grasa, mereu sunt rosie in zona din jurul nasului si zona barbiei, puncte negre, pori dilatati, cosuri care apar saptamanal (razlete totusi). In adolescenta am avut probleme foarte mari cu cosurile, eram un fel de ratusca cea urata, apoi tenul si-a revenit incet incet pe la 20 ani. Am facut cunostinta cu fondul de ten abia la 26-27 (acum am 31), iar poluarea din Bucuresti si folosirea de produse cosmetice de calitate indoielnica mi-au deteriorat iremediabil tenul..Am folosit produse foarte scumpe, testez lunar noi produse dar nimic nu a adus o schimbare notabila. Nu pot scapa de roseata oribila si de cosulete, sa nu mai spun de fata stralucitoare (spaima pozelor)..acum s-au adaugat si ceva riduri de expresie...am oare tenul pe care il merit? (cum zicea Coco Chanel).

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. mam confruntat din perioada adolescentei pana in prezent dar cea mai grava problema eu o intanpin pe timpul veri din cauza calduri , sebumului si a prafului imi apare pe ten mii de cosuri ,urate care lasa apoi urme ca niste nodalci ,le urasc in perioada acesta folosesc foarte multe produse care ma ajuta sa curat tenul ,masca pe baza argila pentru a le usca si chiar evit sa es din casa , am incercat prin multe metode de a tine departe aceasta problema de mine insa nu mi ramane decat sa astept sa treaca aceasta perioada.

    RăspundețiȘtergere
  11. problema mea grava a aparut in vara anului 2008, insarcinata in careva luni, am facut alergie la soare, efectiv eram rosie pe fata si decolteu, o usturime si mancarime groaznica daca ieseam chiar si 5 min afara, indiferent ca foloseam crema de protectie cu factor maxim. mi-au aparut si pigmentatii pe partea stanga de parca nu era de ajuns. nu aveam voie sa iau medicamente asa ca singura solutie era sa stau in casa pana disparea soarele.dupa ce am nascut a disparut problema cu alegia, nu insa si pigmentatiile, desi am facut tot felul de tratamente cu peeling. dupa 3 ani insa am fost in vacanta intr-o tara mai insorita si alergia a reaparut..mi-a stricat toata vacanta..am stat in caera de hotel si in restaurante majoritatea timpului numai sa nu ma vada soarele..desi eram ca un rac..rosie pe fata, o data ajunsa in tara am ajuns direct la spital internata cu perfuzii si tratamente. din pacate nu am ce sa fac, decat sa ma feresc de soare si sa folosesc protectie solara maxima.

    RăspundețiȘtergere
  12. De la varsta de 12 ani am acnee, si acum am 20. Nu vrea sa se duca in ruptul capului de la mine, si ceea ce ma enerveaza e ca acum mi-au aparut si cosuri pe gat, de exemplu, am unul mare, sub piele, umflat, dinainte de Craciun, si acum este luna martie. Mi se ingrasa fata mereu, iar fruntea e ca un bec. Si pe langa toate, mai am si tenul sensibil pe obraji, ma irit, se usuca pielea. :-( . Am scris si o postare despre giveaway-ul organizat de tine! :-*

    RăspundețiȘtergere
  13. Vai, ce daruri minunate ne-ai pregatit!!!
    Tenul meu nu mi-a facut probleme de-a lungul timpului, nici macar in adolescenta nu m-am confruntat cu acnee sau alte probleme "normale". Acum cativa ani, insa, oarecum din vina mea, tenul meu a avut de suferit. Mi-am cumparat o crema de la Vichy si nu m-am inteles prea bine cu ea. Mai exact, mi-au aparut pe fata un fel de bube uriase, cu o crusta urata. Yeak, scarbos! In perioada aceea eram implicata intr-un proiect important la serviciu si nu puteam sa lipsesc, asa ca-ti inchipui c-a fost un adevarat chin pentru mine sa ies asa din casa. Colegii stiau de la ce le am, dar oamenii de pe strada se uitau tare urat la mine. Dermatologul mi-a interzis sa ma dau cu ceva pe fata pana la vindecare, asa ca aproape o saptamana am fost privita ca o raioasa. A fost foarte aiurea, insa de atunci am invatat sa fiu mult mai atenta cu produsele pe care le folosesc si sa citesc lista de ingrediente. Acum le prefer pe cele naturale sau cat mai naturale.

    GFC: Andreea Ristea
    FB: https://www.facebook.com/invatand.arta/posts/536941319679477

    RăspundețiȘtergere
  14. Cea mai grava problema a mea o reprezinta cosurile in piele. desi acord o importanta majora ingrijirii tenului si niciodata nu sar peste cele 3 etape : curatare, onifiere, hidratare..nu pot scapa pe cosurile in piele. sunt inestetice, uneori extrem de dureroase. datorita lor trebuie sa am foare mare grija ce roduse folosesc, cat mai naturale si cu actiuni cat mai blande..

    email : yoanna_20d@yahoo.com
    am dat like, nume facebook: Anda Radulescu

    RăspundețiȘtergere
  15. In adolescenta eu aveam o mare obsesie: tenul gras. Nu aveam probleme cu acneea, dar tenul meu era vesnic "lucios". Devenise o reala obsesie pentru mine, si cum pe atunci nu exista fond de ten specific tenului gras, orice fond de ten, il facea si mai "lucios". Imi amintesc ca eram efectiv dependenta de pudra, pe care o reaplicam la fiecare jumatate de ora. Nici chiar lotiunile tonice nu ma ajutau prea mult, iar creme si lotiuni care sa regleze sebumul nu se gaseau in Romania.
    Acum, privind in urma, nu stiu daca obsesia era mai mult in mintea mea, pentru ca acum, in prezent, tenul meu e mixt.normal, fara problema majore de luciu excesiv. Nici macar nu mai folosesc produse speciale pentru reglarea sebumului, pentru ca nu simt ca am nevoie. Ori s-a mai schimbat tenul meu intre timp, ori pur si simplu a fost o obsesie adolescentina. ( mentionez ca in liceu am fost obsedata de faptul ca sunt prea grasa, apoi ca sunt prea slaba, ca sunt prea scunda, ca sunt prea inalta,ca am tenul prea deschis, ca am tenul prea inchis... deci, da am avut multe "pasarele") Multumim de concurs!
    gfc kaiyo aino

    RăspundețiȘtergere
  16. Hey, foarte tentante produsele de astazi, am rezistat eroic in celelalte zile, dar asta chiar este un premiu pe gustul meu deoarece am renuntat de mai multi ani la produsele standard de ingrijire a pielii, desi mai am, totusi, unele scapari.

    Cea mai grava problema pe care am avut-o cu tenul a avut loc vara trecuta, chiar inainte de concediu. Urma sa plecam in vacanta visurilor noastre, la Berlin, un oras in care ne doream de ani intregi sa ajungem si eventual sa ramanem :)) Cum se intampla intotdeauna inaintea marilor evenimente, m-am trezit cu o aglomerare groaznica de cosuri pe partea dreapta a fetei, in zona pe care o pun pe perna cand dorm - legatura asta am facut-o ceva mai tarziu cand m-am documentat despre posibile solutii. Am schimbat crema de fata, lotiunea de curatare, fondul de ten desfacut de prea mult timp si, cel mai important, am inceput sa schimb fata de perna si prosopul de fata zilnic sau aproape zilnic, lucru pe care nu il faceam inainte, spre rusinea mea.
    Ceea ce a atenuat vizibil problema a mai fost un produs de curatare a tenului pe baza de acid acetilsalicic (aspirina), de care mai auzisem ca ar fi un ingredient benefic in asemenea probleme, si caruia nu ii dadusem nicio sansa pana atunci. In orice caz, a durat cateva luni pana am scapat de problema, pozele prim-plan din vacanta au fost compromise si increderea de sine mi-a fost zdruncinata in perioada aceea, pentru ca ma simteam ca si cum as fi avut o diformitate.

    Cel mai urat lucru este ca lupta pe care am dus-o atunci inca mai are urme pe tenul meu, am ramas cu niste vagi pete de care nu stiu daca voi scapa pana la urma si care imi amintesc mereu de greselile trecutului in materie de igiena personala.

    Mail-ul meu: anca punct orjen at gmail punct com
    (scuze de formulare, dar m-am saturat de spam)

    RăspundețiȘtergere
  17. fb - ccarmenelena
    share https://www.facebook.com/ccarmen.elena.9/posts/552345078131404 , de asemenea gfc smilingelf
    Am cumparat acum multi ani o masca de fata fara nume important si o vopsea de par nuanta de roscat, in urma aplicarii mastii dupa 5 mine chipul mi-a luat foc, simteam ca ma arde, am spalat, uscat insa am ramas cu iritatie pe toata fata timp de 2 zile,aveam nuanta de roz spre rosu, eu avand un ten masliniu. Mi-am revenit dupa spalaturi dese cu ceaiuri de musetel, tamponari cu lapte si iaurt. Am aplicat si vopseaua in ziua cu masca, parul meu saten/negru a devenit o nuanta de portocaliu, aproape de culoarea semaforului, am rugat-o pe sora mea sa imi cumpere un nuantator, am devenit o superba roscata :) cu chipul asortat timp de 2 zile :)

    RăspundețiȘtergere
  18. gfc:mimi mimi
    share:http://www.facebook.com/mihaela.petrescu.507/posts/108724252631500
    Ce urasc la tenul meu sunt cosurile si cicatricile lasete de acestea.Desi credeam ca la 21 de ani vor disparea nu a fost asa.Pe la 14-16 ani aveam multi pe frunte,acum mai mult pe obraji.Ca sa mashez fustrarea mea,am inceput sa folosesc fond de ten depe la 17 ani,destul de rar,dar acum folosesc zilnic.Imi fac diferite feluri de masti naturale,dar folosesc si creme mai usoare si scrub de fata.In plus am probleme si cu excesul de sebum.Daca nu imi trece o sa apelez la crioterapie sa mai scap de ele.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cea mai mare problema a tenului.. Nu pot spune ca am o problema grava a tenului , insa tenul meu este foarte uscat si in permanenta am niste bubutie gen cosuri , dar care nu se storc. Nu stiu ce sa fac , am incercat aproape toate produsele , Lady's , Oriflame,Avon , Vichy , pana la produse naturiste. Ma enerveaza , mai ales ca nu pot scapa de el , cel putin nu am reusit pana acum... Daca nu as avea aceste bubite , probabil nu m-as mai machia , pt ca imi place mult mai mult sa fiu naturala, insa ma simt diferita , inferioara si imi e rusine pur si simplu sa ies asa . Mi-ar face mare placere sa incerc produsele si sper ca m-ar ajuta ...

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga Camelia,tocmai am descoperit blogul tau!:)
    Cea mai grava problema a tenului meu au fost cosurile.Au aparut inclusic pe decolteu.Am reusit sa scap de cosuri folosind niste produse de la L'oreal.Nici nu mai stiu daca se mai gasesc.Cum mi-a afectat increderea de sine?:) A ruinat-o pur si simplu:P Nu mai vroiam sa ies din casa.Dar,treptat,folosind produsele,au inceput sa dispara si indrazneam din nou sa zambesc si sa iau bluze decoltate:)
    Mailul meu e claudiavaga@yahoo.com, iar blogul meu ciocolatacuzahar.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  21. dermatita seboreica..si a trecut de la sine in cativa ani , norocul meu. cred ca a fost totusi o forma usoara . in rest nu pot sa zic ca am avut probleme cu tenul :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu am avut niciodata probleme majore cu tenul dar tin minte in liceu aveam un cos care imi aparea intre sprancene...de fiecare data cand faceam ceva important. Daca era vreun banchet, vreo petrecere, vreun examen oral sau vreo intalnire eu aveam cosul ala in frunte. Imi revenea periodic si ma facea sa ma simt ingrozitor. Sufeream tare mult...asa cum numai adolescentii stiu sa sufere pt toate prostiile. :) Din pacate, atunci nu ma preocupa deloc ingrijirea tenului astfel incat nu-i faceam nimic...doar asteptam sa treaca. La un moment dat...nu a mai aparut si de multi ani nu l-am mai vazut. Poate pt ca acum ma ingrijesc mai bine, cine stie. In orice caz era foarte frustrant si intradevar imi afecta increderea si ma facea timida si prostuta. Nu indrazneam sa zic nimic doar pentru a nu iesi in evidenta cu acel mosntru in frunte. :)) Rad acum...dar vai, atunci era o drama.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cea mai grava problema a tenului meu este si a fost intotdeauna acneea . Incepand cu adolescenta, mi-a dat tarcoale mereu, ceea ce mi-a adus multiple neplaceri si zile in care mi-as fi dorit sa ma pot incuia in casa si sa nu mai ies vreodata.
    Nu am reusit nici pana in clipa de azi sa trec peste aceasta problema, desi am deja 28 de ani. Am tot pus-o pe seama stresului, a mediului in care lucram, apoi a sarcinii, schimbarilor hormonale, acumularii de kg in plus, etc etc.
    Cum o tin sub control? Imi fac gomaj de cel putin 2 ori pe saptamana, imi aplic masti facute in casa si nu stiu daca e ok asa, insa evit sa imi incarc tenul cu fond de ten zilnic, mi se pare ca devine sufocat si imediat imi apar noi eruptii.
    Sper sa scap vreodata si de problema aceasta..

    RăspundețiȘtergere
  24. Ma bantuie si pe mine acneea inca de prin clasa a 5-a si nici acum nu am scapat de ea,la 23 de ani. Increderea in mine era cu siguranta la pamant din cauza acestei probleme, credeam ca lumea ar trebui sa nu ma placa pentru ca am cosuri.Dar am reusit sa trec peste asta, desi si acum mai cateva urme pe fata. Cred ca doar o interventie cu laser m-ar mai ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Probleme cu tenul inca am si nu mai sunt adolescenta.Am 29 ani si o fetita de 4anisori.Puncte negre si cosuri imi dau si acum batai de cap si am cateva semne urate de la ele.Dar cea mai grava problema am avut-o la facultate si s-a repetat intr-o vara,cand alaptam si nu puteam sa iau tratament.Din cauza soarelui si a prafului mi s-a ars pielea de pe fata si gat atat de rau,incat eram desfigurata.Pielea mea arata a scoarta de copac,rosie,basici cu puroi,umflata,groaznic.Am ratat un examen la facultate pt ca nu puteam iesi asa din casa,imi amintesc cum plangeam si eu si mama,cat de groaznic aratam.Iar a doua oara am patit-o la mare,prima zi de plaja cu bebita mea(avea 5 luni).Mi s-a explicat ca orice crema sau spray as folosi,ar fii in zadar,deoarece se elimina prin lactatie(alaptam) si mi s-a recomandat sa intrerup alaptatul si sa fac tratament intravenos si sa ma internez.Evident ca nu am putut sa ma internez si sa renunt la alaptat.M-am chinuit o vreme cu fiole de calciu si magneziu(inghitite) si unguent advantan si sprey calmant pt arsuri.A fost cumplit...

    RăspundețiȘtergere
  26. Cea mai grava problema a inceput anul trecut in aprilie. Eu am tenul uscat as putea spune, dar in aprilie mi-a aparut acnee in zona barbiei, destul de dureroasa. In acea perioada nu aveam posibilitatea sa ajung la un dermatolog si situatia se agrava. In disperarea de a scapa de problema am apelat la toate variantele posibile si mai rau faceam pentru ca nu faceam decat sa agravez. Dupa luni de zile in care incercam sa le acopar cum puteam, dar de fiecare data cand ieseam imi era rusine cu fata mea, am avut posibilitatea sa merg la un dermatolog. Bineinteles ca pe langa problema cu acneea, dermatologul mi-a spus ca tenul meu este foarte uscat și foarte patat, ca e sensibil la razele ultraviolete si pe langa tratamentul pentru acnee trebuia sa urmez si ale tratamente pentru celelalte probleme. Asa ca la indrumarea dermatologului am inceput lupta si in perioada actuala pot spune ca e mai bine. Fata mea arata mai bine si acneea nu mai este. Imi mai apar cateva cosuri in anumite perioade, dar fata de cum a fost pot spune ca e bine. Mi-am recapatat din nou increderea in mine... nu mai incerc sa evit sa ma intalnesc cu anumite persoane cum faceam in acea perioada...deci ii multumesc Lui Dumnezeu ca am trecut peste si sper din suflet sa nu mai fie nevoita nicio fata sa treaca prin asemenea stari. Oricum grija pentru ten trebuie sa fie printre prioritatile noastre de zi cu zi. Mai dificil este cu produsele de calitate,care sunt scumpe,deci greu de achizitionat. Multumim pentru concursuri si pentru cuvintele frumoase pe care le primim mereu, chiar si atunci cand spui ca nu ai inspiratie... esti originala si asta conteaza...
    email: moraru.andreea@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Cea mai grava problema a inceput odata cu pubertatea. Am avut un soc cand au inceput sa imi apara o multitudine de cosuri si puncte negre. Nestiind absolut nimic despre ingrijirea tenului, am aplicat intr-o seara singura solutie la care m-am putut gandi atunci : mi-am 'curatat' obrajii si nasul cu piatra ponce. Ranile au trecut intre timp, acum ma informez constant, investesc timp si resurse, pe scurt incerc sa am grija de mine. Dar am invatat pe propria piele ca lipsa de informare si de suport are urmari...destul de rusinoase uneori.

    RăspundețiȘtergere
  28. Povestea mea incepe acum multi ani, cand datorite unor probleme medicale cat si pubertatii, am inceput sa am mari probleme cu tenul.
    La origine ten gras,faptul ca s-au adaugat si problemele de mai sus, au facut ca pielea mea sa erupa(la propriu) si nu cred ca aveam un centimetru de piele neafectat.
    am incercat de toate, de la dermatolog si la recomandarea sa , tratamente costisitoare cu laser, pana la tratamentele naturiste si cele...sa le spun"babesti",insa nimic nu functiona.
    Viata mea era oribila, nu aveam curajul sa imi salut prietenii sau sa-mi fac altii noi de teama ca ei sa nu rada de mine.Cel mai groaznic a fost ca s-a si intamplat, iar acest moment m-a facut sa ma retrag in cochilia mea, in propriul univers.
    N-am mai pastrat legatura decat cu cativa prieteni, nu mai ieseam din casa, ii uram pe toti cei ce-mi spuneau ca nu e asa de rau si ca toate se rezolva, crezand ca tot ce fac ei e sa isi bata joc de o problema pe care eu n-o pot controla.Mersul la scoala era pentru mine un calvar! Purtam tone de machiaj , incercand sa acopar o problema ce devenise de mult una emotionala.
    Pana intr-o zi..
    Pana in ziua in care l-am intalnit pe el, cel ce-mi este chiar si acum alaturi si cel care m-a salvat de la o viata in alb si negru.
    "S-a intamplat asa, ca orice altceva.."
    Ne-am intalnit pe holurile liceului si intr-o zi la fel de trista precum cele ce obisnuiam sa le petrec, am primit un mesaj, de la el, in care spunea : "Esti frumoasa! " .
    Moment in care, firesc(pentru mine :)) ) m'am enervat (crezand ca e vorba de aceeasi gluma proasta) si l-am repezit asa de rau incat si mie mi-era frica de mine:)) Oh,dear..
    Dar spre fericirea mea, el n-a cedat, asa ca,cu teama de o noua dezamagire in suflet, i-am acordat sansa ceruta si am inceput o relatie.
    Din acel moment n-am mai simtit nicio secunda ca am o problema, ma simteam iubita si apreciata pentru ceea ce eram de fapt si nu pentru o calitate pur fizica.
    Stiam ca sunt protejata, urechile mele erau gadilate in fiecare zi de un "te iubesc " sau "imi faci viata mai frumoasa" si nimic nu ma mai putea atinge!
    Doar el m-a facut sa-mi recapat increderea in sine, sa merg oriunde cu capul sus si sa ma bucur de orice-mi ofera viata.

    In fond ,frumusetea nu e nimic mai mult decat o stare de spirit..iar eu incepusem sa ma simt frumoasa.
    In timp, si problemele cu tenul s-au mai ameliorat,datorita investiigatiilor si tratamentelor medicale indicate, iar eu sunt cum nu se poate mai fericita ca ma bucur de sustinerea si iubirea unui om special,dar si ca am o piele din ce in ce mai curata!
    Sper ca nu te-am plictisit si ca-ti place, daca pot sa spun asa, povestea mea cu happy end.

    RăspundețiȘtergere
  29. Uuuu, delicat subiect...cel putin pentru mine, problemele tenului imi dau dureri de cap ingrozitoare. Povestea mea sau, mai bine zis, durerea mea de cap a inceput anul trecut prin luna septembrie (trebuie sa mentionez ca pana atunci, timp de 23 de ani nu am avut niciodata probleme cu tenul). M-am trezit intr-o dimineata cu niste pete rosiatice pe piept care incet-incet se transformau intr-un fel de acnee. In prima faza nu i-am prea dat atentie insa, cand am vazut ca nu dispar si ca se inmultesc , am mers la dermatolog, care mi-a spus ca nu stie care este problema, ca probabil am schimbat vreun produs din rutina de ingrijire (ceea ce nu facusem). Mi-a dat tratament, l-am urmat, intr-adevar au mai disparut dar, dupa ce am terminat tratamentul, mi-au aparut pe fata, aveam fata invadata de niste puncte ce semanau oarecum cu acneea, iar dermatologul mi-a spus ca intr-adevar este acnee si la fel, mi-a prescris un unguent, neavand nici un diagnostic concret. Problema era ca fata mea fiind extrem de sensibila, se descuama. Si, pe langa asta, o luna nu am putut iesi din casa, tenul meu era distrus, toata fata era plina de asa-zisa acnee. Prin noiembrie-decembrie am mai scapat de ele, au mai ramas doar la nivelul mandibulei , dar le puteam acoperi cu fond de ten si puteam linistita sa ies la lumina. :) Dar partea cea mai "frumoasa" abia acum incepe...dupa ce am semi-scapat de aceasta forma de acnee, am dat din lac in put si am facut o forma severa de varicela care, la randul ei, s-a gandit ca ar fi frumos sa imi lase cateva amintiri pe fata, asa ca m-am ales, pe langa deja batrana acnee, cu niste cratere de toata frumusetea pe care incerc din rasputeri sa le "tratez". Cam asta ar fi problema mea cu tenul, problema care persista si, care se pare, nu ma va parasi prea curand. Iar eu, ca o visatoare, acum tanjesc dupa tenul meu curat si fara probleme din adolescenta...sper sa revina cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cea mai mare problema pe care am avut cu tenul au fost cosurile. Mai am si acum cateva dar am reisit sa scap de ele cu ceai verde aplicat pe ten.
    Noi femeile avem mare nevoie sa aratam bine si acest aspect este legat si de felul in care aratam.

    RăspundețiȘtergere
  31. Cea mai grava problema a mea a fost acneea din zona barbiei si acum o detin din pacate.Mai exact pe maxilarul drept am o zona cu probleme unde oricat le-as trata tot acolo sunt, cand imi e lumea mai draga mi se face cate o galma de nici u ii vine sa ies din casa, o punga in cap cred ca ar fi solutia.Mereu mi-a fost jena sa ies cu un cos cat casa pe fata, parca simteam ca toata lumea se uita la mine si sunt criticata si motivul de ras al unora.Am incercat creme,sapunuri, ceaiuri insa mai nimic nu a reusit sa ma scape de ele. Un remediu care le-a mai redus este malaiul inmuiat in lapte si frecat usor cu el pe zona cu problema, mama m-a invatat si nu le-a vindecat insa zona s-a micsorat. Cu timpul m-am obisnuit cu faptul ca va mai iesi din cand in cand cate unul si aplica reteta mamei o data pe saptamana plus o chema pentru cosuri cu speranta ca imi va trece si mie odata si odata.

    RăspundețiȘtergere
  32. Cea mai mare problema a mea este tenul uscat si sensibil :( de la vant si frig mi-se usuca pielea si-mi apar niste pete rosii ma ustura si ma mananca...am mai scapat un pic acum,folosesc o crema hidratanata care am castigat-o la un concurs si vad ca e super buna si cremoasa ...sper sa scap definitiv de acest lucru ca sincer m-am saturat de usturimea si mancarimea lui...am folosit fel si fel de creme hidratante dar inca n-am gasit leacul sa vad ca nu mai am probleme :( daca intr-o zi nu ma dau cu crema iarasi am probleme :( si pielea de pe maini e uscata...nu stiu care e cauza :(

    RăspundețiȘtergere
  33. gfc : Pascu Ionela
    p.ionela21@yahoo.com
    Din fericire nu am probleme grave cu tenul, dar unele cosuri care apar si dispar si unele semne care imi raman, dar dispar si ele la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  34. gfc: irina
    share: http://www.facebook.com/irina.olteanu.94/posts/434564739952767
    m-am ales in urma cu 2 ani cu o cicatrice pe barbie. desi toata lumea imi spunea ca este inobservabila, mie mi se parea cat un crater de meteorit. am utilizat produse specifice cicatrizarii la momentul respectiv, cum este Cicaderm, dar ea a ramas. putin mai mica, e adevarat, dar eu o vad. in fiecare zi cand ma uit in oglinda simt cum ochii mi se duc fix catre ea si nu-mi doresc decat un remediu, chiar si chirurgical, pentru a scapa de ea. nu stiu daca mi-a afectat increderea in mine, dar cu siguranta stiu ca fac tot posibilul sa o ascund sub machiaj. cred ca si acest lucru inseamna ceva

    RăspundețiȘtergere
  35. cea mai urata problema a tenului meu sper sa ramana acneea din clasa a6a. pur si simplu mi-am distrus fata folosind un fond de ten prost formulat si de care nici nu aveam nevoie. mi-a luat mult sa il fac sa revina in standerdele normale pentru un adolescent. imi mai ies monstruleti ocazional si incep sa cred ca nu voi scapa niciodata de punctele negre dar macar se poate corecta cu fond de ten si nu imi e rusine sa ies din casa ;))

    RăspundețiȘtergere
  36. Care a fost cea mai grava problema a tenului cu care v-ati confruntat de-a lungul timpului, cum a afectat asta increderea in sine si cum ati reusit sa treceti peste?

    Cea mai mare problema a tenului meu, problema cu care inca ma confrunt, este acneea. Nu este datorita alimentatie, poluarii,mainilor murdare pe fata etc, ci din cauza factorului genetic.
    Ma confrunt cu aceasta problema de aproximativ 5 ani, iar in ultimii patru ani nu ieseam din casa fara de crema cu SPF/fond ten/corector/pudra. Tenul meu este sensibil si deci, pe langa acnee, iarna se usuca usor iar vara se irita si mai usor. :))
    A fost ca un pumn dat fix in centrul stimei de sine. Unde este atata perfectiune (tv, reviste, internet etc), te simti usor frustrat. Toti sunt "buni", numai tu esti "defect". Iar cand intervin si semnele post acneice (yupeee, am si d-alea :)) ), e cu atat mai frustrant. Singura cale de a trece peste e sa fi sincer cu tine: da, am acnee, am si semne. Si ce? Sunt atatia altii care nu au volumul parului meu/ nasul carn/buze subtiri etc. Ei nu se plang, nu ma plang nici eu. Sincer, eu asa am reusit. Asta si machiajul.
    Am reusit, cam de un an, sa tin acneea sub control. Am incercat: pastile (Azitrox 500 mg), creme (Skinoren, Garnier, Gerovital, Gercossen, Vichy, Avene, Acnezine), unguente (cu tataneasa iar apoi cu galbenele), geluri (Izotrexin), de la geluri de curatat gercossen la vichy si la nivea, de la sapun cu borax si ceai de pelin, gomaj cu malai, cu samburi de caise sau spume pentru curatare blanda. Si alte adjuvante: "ser" Zineryt, argila (Aslavital), masti de fata (Ilksi, Avon), lotiuni tonice, plasturi pentru puncte negre, tratamente facute in farmacie, apa de trandafiri (care functioneaza cel mai bine pentru tenul meu, mai ales vara). Am ajuns pana la tratamente cu azot lichid. Trebuie insa sa recunosc ca sprijnul celor dragi si un consum de minim 2 litri de lichid pe zi au facut ca aceasta perioada sa fie mult mai usor de suportat.
    In prezent folosesc pentru fata 80% produse romanesti si/sau BIO. Crema cu spirulina hofigal, gel de curatare gercossen (cu laptisor de matca), argila praf (aslavital), apa de trandafiri. Cele trei produse prezentate (in special crema pentru ten sensibil si gelul de curatare) consider ca nu vor aduce niciun efect negativ tenului meu, avand in vedere cat de bine se simte cu produsele romanesti/bio.
    Am citit comentariile fetelor de mai sus si multe par sa merite acest premiu, insa decizia iti apartie in exclusivitate. :) Sper ca produsele sa ajunga la o persoana care chiar sa aiba nevoie de ele.

    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  37. Cea mai grava problema a tenului meu de cand ma stiu si pana in prezent, este reprezentata de cosuri si de puncte negre. Chiar le analizez atent aproape in fiecare seara si problema este ca nu ma pot abtine sa nu umblu la ele, desi stiu ca nu le fac nici-un bine , ci din contra, apoi bineinteles ca a doua zi ma trezesc cu o explozie de alte cosuri datoare faptului ca am zgandarit unul singur, iar bacteriile se imprastie incat formeaza cosuri mai multe. Cel mai deranjant mi se par cand se extind cateva si pe gat. Eh , alea chiar nu le suport sub nici-o forma! [ nu ca le-as iubi pe restul...] . Si da, cosurile afecteaza increderea in sine a oricarei persoane, cred. Nu e nimic frumos la cosuri, decat ca iti ruineaza tenul si te simti urat, ca sa zic asa, chiar daca le acoperi cu fond de ten, tot degeaba...

    Am dat like paginii tale de Facebook si paginii sponsorului cu numele Pinky Rainbow, te urmaresc prin GFC cu numele just_pinky, iar adresa mea de mail este pinky_rainbow16@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  38. Cea mai mare problema a mea este cu punctele negre de pe nas si langa. Am ramas cu semne si gauri unde am avut puncte negre adanci, nu se vindeca deloc si nu-mi trec, oricat m-as spala cu tot felul de geluri si produse speciale pentru asta. Cosuri n-am, riduri n-am, dar cand stiu ca aproape zilnic imi maltratez nasul, imi vine sa ma urc pe pereti.
    email: andreeam0105[@]gmail[.]com
    GFC: Andreea Mihai

    RăspundețiȘtergere
  39. Din pacate tenul meu a avut de suferit din cauza acneei, iar increderea in sine a inceput sa dispara o data cu cresterea in varsta, iar fondurile de ten nu faceau fata pentru ca arata oribil si nu puteam pune toata sticla pe fata. Dar in timp, aceasta problema a disparut fiind probabil o problema hormonala, iar acum ocazional mai apare. Totusi ceva roseata si unele pete au mai ramas si increderea in sine a mai crescut:)

    RăspundețiȘtergere
  40. Cea mai mare problema pe care am avut-o cu tenul meu, a inceput la pubertate: acneea. Mai bine de zece ani m-am luptat cu aceasta problema cum am stiut eu mai bine, fara a cere ajutorul unui dermatolog. M-a afectat foarte mult deoarece mi-am pierdut increderea in mine, eram retrasă, nu socializam aproape deloc, fiind complexata de aspectul oribil al tenului meu. Apoi am mers la mai multi dermatologi pâna sa gasesc unul bun, care sa-mi dea un tratament adecvat. Dupa ce am încercat tot felul de tratamente externe mi-a fost prescris si un medicament. L-am luat timp de 1 an de zile si am scapat de aceea acnee vulgară. Eram foarte fericita ca aveam tenul impecabil si asta se vedea si in relatiile mele.
    Acum mai am probleme cu tenul, dar nimic atât de grav ca inainte. Puncte negre, descuamare in unele zone si pete rosii, pe care incerc sa le tin sub control.
    In concluzie iti trebuie răbdare si perseverenţa ca sa obţii ce-ti doresti in viata!

    RăspundețiȘtergere
  41. Cea mai mare problema a tenului meu, daca o pot numi asa, este ca e sensibil si uscat, primavara, toamna si iarna, sensibil si mixt vara! Ma inrosesc de la dusul de dimineata, anumite produse; dragul de el (tenul) se si rideaza, dar nu o vad ca o problema, asa sunt eu, si adevaratele probleme sunt cu totul altele!
    Produsele arata minunat!
    Gfc: maria
    email: maria_cleja@yahoo.com
    Multumim mult!

    RăspundețiȘtergere
  42. Tehnic, am probleme cu punctele negre in zona T si cosuri dureroase uneori pe linia maxilarului, dar pe mine ma deranjeaza cel mai mult vizual aspectul tenului.
    Am de mai multi ani o problema cu depigmentarea treptata a pielii. Pe corp nu m-a deranjat atat de mult, dar pe fata, la stadiul de azi, daca nu maschez se vede ciudat trecerea de la zona fara pigment la cea normala, mai ales in jurul ochilor si sub nas.
    In plus daca nu tin bine hidratata fata imi este cam greu sa fac toata operatiunea de camulfare(aici sa traiasca Laura Mercier caci m-a ajutat mult).

    RăspundețiȘtergere
  43. De-a lungul timpului nu am avut foooarte multe probleme cu tenul, spre deosebire de cat am avut de indurat cu parul.
    Acum cativa ani am dezvoltat o forma de acnee, insa usoara, care a trecut de la sine. Tot atunci aveam si un ten foarte gras, ceea ce era intradevar deranjant, pentru ca la anumite intervale trebuia pur si simplu sa imi sterg fata cu servetele ca sa nu mai luceasca .
    Dupa aproximativ 2 ani, cand de altfel mi-am schimbat si obiceiurile alimentare cosurile au disparut, la fel ca si excesul de sebum. Insa, am trecut in extrema cealalta: mi s-a uscat tenul atat de mult incat se cojeste permanent , chiar daca il hidratez.

    Emailul meu este : maria_onea94@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  44. Cred ca orice adolescent s-a confruntat mai mult sau mai putin cu problema acneei. M-am numarat si eu printre acestia si da, mi-a afectat foarte mult increderea in propria persoana si deschidereacatre alte persoane. Intre timp lucrurile s-au mai domolit insa am o prietena care inca se lupta cu acest impediment. M-as bucura daca as putea gasi pentru a o slutie care sa-i redea increderea in propria persoana.

    RăspundețiȘtergere
  45. Problema care mi-a marcat adolescenta si tineretea timpurie a fost acneea, pe care am incercat sa o tratez cu enspe mii de tratamente, produse, variante care n-au reusit decat sa ma lase din ce in ce mai dezamagita si de complexata. Nu cred ca voi reusi vreodata sa rezolv aceasta problema definitiv, este vorba de un fond genetic care ma predispune la astfel de probleme. De altfel, acneea este si motivul pentru care am inceput sa ma machiez, pentru ca, acoperindu-mi defectele, puteam capata mai multa incredere in mine. Si astazi machiajul are aceasta calitate, de a ma face sa ma simt un pic mai frumoasa si implicit mai sigura pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  46. Am fost afectata si eu de cosuri dar m-au ajutat fondul de ten si corectorul si remediile naturiste.Cel mai bun lucru e sa te simti bine in pielea ta iar frumusetea interioara se oglindeste pe chip.E-mail:tess_aniela@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere