Guest post: Anca - weekend la Straja

7.3.13

Anca, o cititoare a blogului, a castigat un weekend pentru doua persoane la Straja (la giveawayul organizat aici) si mai jos gasiti impresiile ei. Ma bucur ca v-ati simtit bine si v-a placut.

Pentru mine a fost prima oara cand vizitez Straja asa ca a fost o mare bucurie sa pornesc la drum. Eram tare narabdatoare sa ajung sus la aer curat si zapada din belsug! Am pornit din Timisoara, Joi(14 febr) dimineata, impreuna cu prietenul meu. Am avut parte de o zi insorita exact asa cum imi place mie ca sa ma binedispun. In drum spre Straja am vazut multe peisaje frumoase, printre care si ruinele de la Sarmizegetusa. Ajunsi la Lupeni am luat telegondola pana sus in statiune. Urcarea a durat in jur de 15 minute, iar panorama a fost superba. Am luat un bilet dus-intors care a costat 15 lei de pers, bani care consider ca i-a meritat pe deplin. 
Ajunsi sus pe munte am avut surpriza sa fim intampinati de vant, ninsoare si troiene de peste 1m. Cam greu ne-am deplasat cu bagajele dupa noi prin zapada, mai ales ca din cauza viscolului cararea catre cabana era acoperita total. De la telegondola pana la Cabana Zeni am facut cam 10 minute. Cabana este situata vis-a-vis de schitul din Straja, cu o panorama superba spre Lupeni. Asta e unul din lucrurile care mi-a placut de la prima vedere, deoarece multe cabane din statiune erau inghesuite una in cealalta cu vedere spre cabana vecinului :) La cabana am fost primiti de gazda cu un ceai cald si o cafea. 
Mi-a placut mult si cabana in stil rustic, cu o sala de mese incapatoare si bucatarie total utilata, camere micute dar curate si confortabile cu tv si baie proprii. In sala de mese era si un frigider unde puteai sa-ti pui mancarea. Noi am luat cate ceva pentru micul dejun cu noi. Pranzul l-am servit in diferite locatii din statiune, cel mai mult ne-a placut la Restaurant Monatana: mancare delicioasa, preturi bune si servirea ireprosabila chiar si la ore de varf. In prima zi doar ne-am plimbat prin statiune sa stim de unde se inchiriaza schiuri si unde sunt partiile. In urmatoarele zile am fost la partia Platoul Soarelui care este cea mai potrivita pentru schiori incepatori, eu din pacate nu am avut curajul sa schiez dar l-am urmarit pe prietenul meu. Eu m-am dat cu saniuta :)) Vremea a fost putin rece si ceata deasa, dar nu ne-a stat in calea bunei dispozitii. 
Cele doua zile pe partie au trecut foarte repede si a venit si dimineata de Duminica, cand trebuia sa ne facem bagajele si sa ne indreptam spre casa. Afara era o zi senina si un soare de iti era mai mare dragul, iar noi muream de ciuda ca e asa o vreme tocmai cand plecam. La pranz ne-am luat ramas bun de la gazde cu promisiunea sa revenim si anul care vine. Am luat din nou telegondola si am facut cale intoarsa la Timisoara. 
Pentru noi a fost un weekend frumos, ne-am relaxat si ne-am incarcat de energie. Chiar am simtit nevoie de o astfel de iesire

8 comentarii

  1. Va recomand tuturor sa mergeti in statiunea Straja in aceasta perioada. Din cate am aflat sezonul de schi e deschis toata luna martie. Merita sa faceti putina miscare si sa va bucuratie de aerul de munte!

    RăspundețiȘtergere
  2. cabana aceasta cred ca e singura care nu are "vecin" . in rest , inghesuiala maxima . eu cum stau langa statiune , nu am fost anul acesta deloc , nu am avut chef de atata aglomeratie . dar tu Camelia .. esti cumva din Lupeni ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! M-ai convins sa ma duc si eu la Straja :)

    RăspundețiȘtergere