Un pahar de vin bun & putin albastru

15.11.14

In viata mea au fost multi oameni misto, insa unii au aparut in viata mea in momente nepotrivite. Sau poate eu am aparut in viata lor intr-un moment nu prea bun. Sau poate momentul era bun si noi nepregatiti ... nici nu mai conteaza acum. Uneori e bine ca drumurile sa se desparta si fiecare sa-si croiasca propria viata ... asta nu inseamna ca nu ne raman amintirile si nici ca nu avem lucruri care ne aduc aminte de acea persoana sau ca nu putem sa mai petrecem timp de calitate impreuna.

Acum multi ani in viata mea a fost un barbat misto de care ma leaga niste amintiri frumoase, dar care a vrut mai mult decat aveam de oferit la momentul ala, asa ca am decis ca e mai bine sa o luam pe drumuri diferite. Asta nu inseamna ca am uitat ce-am trait impreuna, eu nu l-am cautat niciodata pentru ca stiu ca i-as face rau, insa cred ca ranile i s-au vindecat dupa atatia ani pentru ca recent mi-a dat telefon si mi-a zis ca vine in tara si ii e dor de o noapte de vorba cu mine (si ma refer doar la vorbe, e tot ce mai putem avea). Intrucat ne leaga multe lucruri mi-a zis scurt "eu vin cu mancarea si ceva rosu, tu aduci bautura si ceva albastru". Probabil ca ati ridicat sprancenele si n-ati inteles nimic, eu insa am inteles bine. 

V-am zis ca ne leaga multe ... ceea ce el nu stie este ca eu nu prea mai am vreo treaba cu bautura de ani buni, nu ca as fi fost mare amatoare inainte, dar puteam sa ma bucur de un pahar de whisky, de un vin bun sau de un cocktail, acum lucrurile sunt putin diferite ... insa pentru ca stiu cine e si ce ii poate mintea m-am gandit ca daca tot ne vedem dupa atatia ani e cazul sa fac niste eforturi, cum stiu sigur ca va face el. 

Initial m-am gandit la o sticla de Courvouisier (tata, n-am uitat ce m-ai invatat!), insa mi-am dat seama ca daca beau 2 guri sigur ma ia somnul si gata cu noaptea speciala. Dupa aia mi-am adus aminte de Martell, dar a aparut iar problema somnului. Asa ca m-am gandit la vin rosu, singurul pe care il mai pot bea si pentru ca am vrut ceva mai special am cautat on-line niste variante (chiar nu m-am simtit in stare sa ma duc dupa bautura prin magazine). Am dat de bauturaonline si am gasit cateva optiuni mai mult decat interesante, dupa cateva minute de navigare printre vinuri am ales 3: Cabernet Sauvignon de la Apaltagua, Feteasca Neagra de la Recas Castel Huniade si nu in ultimul rand Chardonnay Ana de la Jidvei. De ce 3? Pentru ca habar n-am ce vom manca si e bine sa avem de unde sa alegem. Vinurile mi le-a adus curierul acasa, bine ambalate, fara bataie de cap si fara umblat prin magazine. Am bagat siteul la pastrare ca nu se stie cand mai am nevoie.


A doua cerinta - albastru - mi-a cam dat batai de cap pentru ca am avut mai multe idei si toate mi-au trezit amintiri. In final m-am decis la 3 (nu intamplator, dar e prea personal ca sa incerc sa explic in cuvinte): noua mea bluza albastra luata de AICI (imi place atat de mult incat sa nu va mire daca o sa va arat curand modelul asta si pe alte culori), oja Jeans Sugar de la Essence si cerceii mei preferati din perioada liceului. Dupa mai bine de 10 ani am iar in urechi 6 cercei (pantere in primele gauri si safire mici in celelalte gauri), e o senzatie noua, dar aveam nevoie de ceva vechi ... doar asa pentru confortul meu.

Despre bluza nu stiu ce sa va spun: e foarte larga si comoda, are un material foarte misto, albastrul e de vis, insa habar n-am avut cum sa fac poze ca sa si arate bine (pe umeras arata si mai ciudat, desi ea in realitate se aseaza foarte misto - insa cum talentele mele de fotomodel lipsesc cu desavarsire habar n-am sa stau in poze ca sa pun hainele in valoare - e o chestie pe care va trebui s-o schimb la anul, mi-am promis mie). Cert e ca asa cum v-am spus mai sus mai vreu cel putin 2 culori la modelul asta. 

Paharele de vin sunt pregatite si am pus si masa, dar am ales inca cateva lucruri care sa ma faca sa ma simt in largul meu, totusi au trecut niste ani pe care va trebui sa ii acoperim si eu recunosc ca nu ma simt extrem de bine in pielea mea acum. Lumanarea Egyptian Sandalwood (am "imprumutat" din nou apartamentul vecinilor si trebuie sa semene a casa, nu a apartament nelocuit), parul meu desfacut (pana n-am vazut poza asta n-am realizat cat mi-a crescut parul intr-un an si 3 luni, nu stiu daca va mai amintiti ca anul trecut in vara m-am tuns si aveam parul pana la umeri - am trecut pe lista tunsul, e absolut necesar), oja albastra pe unghii, pielea mea fina (trebuie sa incercati Cocoa Indulging Body Milk de la Nivea - miroase fenomenal) si parfumul meu preferat (Very Irresistible de la Givenchy) sper sa-mi dea o stare de bine si sa ma simt in largul meu. N-am emotii, dar ceva simt ...


Ce nu apare in poze? Muzica buna in surdina, o patura moale si calduroasa, amintirile care ma coplesesc, zambetul pe care sper sa mi-l pastrez, arsura pe care mi-am facut-o la mana mai devreme cand am copt ceva si inelul pe care ma tot gandesc daca sa-l port sau nu.

Sa aveti o seara minunata, a mea va fi cel putin interesanta si sunt sigura ca ma va invata multe. Nu e nimic romantic in postarea asta daca v-ati gandit vreun moment la asta (nu sunt adepta ciorbei reincalzite), dar uneori mi-e dor de oamenii cu care am comunicat pe toate planurile, dar pe care din diverse motive viata (sau eu) i-a indepartat. E un test pentru mine si sper sa-l trec cu brio. Si daca e sa fiu pana la capat sincera ... am nevoie sa fiu tinuta in brate si el chiar stie s-o faca. Am spus tot!

15 comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Anca, a fost cu zambete, dar si cu lacrimi. M-am simtit bine. :)

      Ștergere
  2. Din anumite motive, m-ai dat peste cap cu postarea asta.
    Enjoy your special night!
    Cristina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, cateodata avem nevoie de un impuls ... poate e cazul sa ... nu stiu sa ce ... sa ceva. O zi frumoasa sa ai. :)

      Ștergere
  3. Eşti minunată!
    Seara frumoasă!
    Să ne povesteşti.. dacă vrei!

    Te pupic !
    Parfumul <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, a fost frumos ... si trist. Dar e bine ca a fost. :)

      Ștergere
  4. Sper ca ai avut o seara frumoasa .
    Sticla de vin cu numele Ana este foarte interesanta :) Te pup, ma duc la vot.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost frumoasa, dar si trista, insa nu regret nimic. N-am baut-o pe Ana. O sa ma duc si eu mai tarziu. :)

      Ștergere
  5. Sper ca a fost o seara asa cum trebuia sa fie. Ce par frumos ai! <3 Nu-l taiaa!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost interesant, insa e greu sa te intorci in timp si sa confrunti cu niste alegeri, m-am simtit bine. E prea mult si creste la loc, deci o sa-l tai. :))

      Ștergere
  6. frumoasa postarea,sper ca ai avut o seara cum ti-ai dorit-o.Parul e prea frumos ca sa il tai,evantual sa il filezi,sa ii mai iei din volum,daca te deranjeaza. pupici!















    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost frumos, m-am simtit bine, e prea lung si greu de intretinut, intr-un an e la fel de lung, nu are sens sa stau cu el asa. :)

      Ștergere
  7. Esti asa o fata speciala, as fi vrut ca seara ta sa fie numai cu zambete, meriti asta! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost asa cum a trebuit sa fie, uneori si lacrimile ne invata lectii pretioase. :)

      Ștergere