Briose cu oua si ciuperci

22.11.14


Cand v-am aratat pe Facebook poza cu tava (de-abia scoasa din cuptor) cu briose mi-ati cerut reteta, asa ca incerc sa-mi amintesc ce am pus si sa va spun. N-am respectat vreo reteta anume, am vazut cateva videoclipuri pe Youtube cu diverse retete si am facut una dupa dupa gusturile mele.

Pentru 12 briose (sau mini omlete sau cum vreti sa le mai spuneti) am batut 5 oua si am adaugat putin lapte (nu stiu voi cum faceti, dar eu mereu adaug lapte cand fac omleta - este mult mai pufoasa, asa ca am mers pe principul asta si acum), am pus condimente (sare, praf de usturoi, curcuma si niste ierburi de Provence), am taiat 6 ciuperci (cam multe, dar asta am vrut) si am adaugat niste fulgi de ceapa ca nu am gasit borcanul cu arpagic uscat (ca pe ala intentionam sa-l folosesc). 

Am pus amestecul in tava (cam 3/4 in fiecare spatiu) si am adaugat deasupra niste branza de capra (asta aveam in casa - ar fi mers mai bine niste parmezan) si le-am bagat la cuptor (preincalzit) la 220 grade pentru 20 minute. Au iesit super bune si se pot pastra in frigider 3 zile - eu am mancat cate 2 la micul dejun cu rosii cherry si mi-au placut mult.

Intentionez sa incerc si alte variante, in special cu legume pentru ca se fac super usor si sunt foarte bune. Daca va place mancarea picanta puteti adauga si ceva sos in compozitie sau chili sau ce va place, puteti sa le faceti exact dupa gustul vostru. Voi faceti ceva asemanator?

15 comentarii

  1. yummy-yummy,ce bine arata! multumim de reteta Camelia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, sunt gustoase si usor de facut, era pacat sa le tin numai pentru mine.

      Ștergere
  2. Yumiiii, arata super!! Cred ca am sa le incerc si eu, sunt usor de facut si cred ca sunt si satioase, numai bune pentru micul dejun :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! O sa incerc si eu si daca imi ies dau de veste :)

    RăspundețiȘtergere
  4. OMG !!! Ce bine arata ! Trebuie sa incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine, cred ca-s tare delicioase. Trebuie sa incerc si varianta asta.
    Eu fac ceva asemanator, un sufleu dupa reteta lui Montignac: cascaval si branza de vaci, oua batute (galbenusurile si albusurile se bat separat; galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor, iar albusurile spuma se adauga la final, pentru a forma o crusta aerata), si alte ingrediente, dupa dorinta: piept de pui, ciuperci, ardei, etc. E foarte yummy, iar aroma te baga in boale, nu ai cum sa rezisti.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, da. Parca ti-am mai zis ca eu mananc foarte des omleta la micul dejun. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mi-ai zis n-am tinut minte. :) Eu nu prea mananc oua, adica am avut perioade cand n-am pus gura pe oua 2-3 luni, acum mananc mai des.

      Ștergere
  7. Eu fac ciuperci umplute cu bacon, cascaval, coditele ciupercilor, sare, piper, patrunjel...la gratar! Foarte simplu de facut si DELICIOASE!!! :D

    RăspundețiȘtergere