Concurs! Le Secret - parfumuri originale versus parfumuri fake

24.11.14

Iubirea dintre mine si parfumuri a inceput acum mai bine de 20 ani, cand tata mi-a facut cadou primul parfum - Moments de la Priscilla Presley (cat am mai iubit parfumul asta). De atunci am avut zeci (m-as avanta sa spun chiar sute) de alte parfumuri, gusturile mi s-au mai schimbat, iar eu am invatat cu fiecare zi sa ma bucur si mai mult de parfumul pe care il port. Intotdeauna aleg parfumul in functie de starea mea pentru ca ceea ce astept eu de la un parfum este sa ma completeze.

Nu ma avant des sa cumpar parfumuri on-line pentru ca este plin de produse fake si sunt o gramada de siteuri care vand asemenea produse si se lauda ca sunt originale. In timp am invatat sa verific originea unui produs si de mare ajutor imi este acest site, unde se pot verifica codurile de lot (sau batch code) - a nu se confunda cu codul de bare al unui produs care este cu totul altceva. Nu gasesc pentru toate produsele, dar in mare parte am gasit data cand s-a fabricat produsul si mi-a fost de ajutor. Mai multe informatii despre asta puteti citi si AICI.

Cateva chestii pe care le-am aflat in timp si de care am tinut cont: in general se falsifica gramajele mari (intrucat cele mici nu sunt foarte profitabile, testerele si seturile nu sunt contrafacute) si parfumurile foarte cunoscute si extrem de vandute. Asta este unul din motivele pentru care marii producatori de parfumuri au inceput sa reambaleze produsele la 2-3 ani, asa ca daca ati avut acum cativa ani un parfum si acum vedeti alt ambalaj nu va ganditi ca e fake, cautati informatii, e foarte posibil sa se fi schimbat ambalajul.

Revenind la cumparaturile on-line, orice comanda trebuie sa vina insotita de bon sau factura fiscala, insa asta nu va garanteaza ca produsul pe care l-ati primit este original. Insa puteti sa verificati cu atentie produsul dupa ce l-ati primit. Verificati codul de lot (daca nu gasiti informatii nu va ingrijorati, nu este neaparat semn ca nu este original) si codul tiparit/ stantat pe cutie si sticla (daca acestea difera avem de-a face cu un fake). Uitati-va cu atentie la detaliile de pe cutie/ sticla - de multa ori fakeuri au o litera inversata la nume sau ceva trecut aiurea. De asemenea verificati continutul - sa fie un lichid clar, nu cu depuneri. 

Toate cele de mai sus le puteti vedea exemplificate in pozele de mai jos pe noul meu parfum de la www.aromedelux.ro. Am ales Ange au Demon Le Secret Elixir de la Givenchy, pe care l-am incercat acum 2 ani si mi-a placut la nebunie, dar n-am apucat sa il iau pana acum. Pretul parfumului a fost 249 ron pentru 100 ml, un pret mai mult decat bun, iar parfumul este 100% original. Cei de la Arome de Lux cumpara direct de la marile branduri de parfumuri atunci cand sunt loturi mari de produse si astfel pot vinde la un pret foarte bun, singurul inconvenient este ca noile lansari ajung mai greu la ei. Ceea ce mi se pare mai mult decat misto este faptul ca exista posibilitatea sa mergeti direct la sediul lor din Mendeleev sa vedeti si sa incercati parfumurile pentru a va convinge.


Doar nu credeati ca numai eu am parfum nou? Nu, am si pentru voi un voucher de 100 ron pe care il puteti folosi pe site asa cum va doriti. Pentru a va inscrie trebuie sa urmariti blogul in mod oficial (GFC sau bloglovin' - exceptie fac cititoarele mele fidele care sunt anonime, dar isi semneaza fiecare comentariu, va puteti inscrie fara nici o problema, doar sa lasati o adresa de mail la sfarsitul comentariului ca sa va pot identifica) si sa-mi lasati un comentariu in care sa-mi spuneti cum faceti voi diferenta intre un parfum original si unul fake achizitionat on-line. Cred ca-s informatii care ne vor fi utile tuturor si putem invata una de la alta. In cazul in care dati share acestui concurs pe Facebook lasati linkul in comentariu si veti primi o sansa in plus. Va puteti inscrie in perioada 24-30.11, iar pe 1 decembrie aflam cine e norocoasa. Bafta!

Later edit: de data asta norocul a fost de partea unei Anonime cu adresa de mail anamafashion@yahoo.ro. Felicitari, vei fi contactata pe mail de catre Arome de Lux.

98 de comentarii

  1. Draga Cami, din pacate nu prea stiu sa deosebesc ariginal de fake...
    Pana acum n-am avut curaj sa achizitionez on-line nici un fel de parfum, mia fost teama ca dupa ce ca dau niste bani pe el, nu este si cel original.
    Am aflat acum cu sa deosebesc un parfum original de unul contrafacut. Dupa ce am citit articolul scris de tine si articolul ce ni l-ai recomandat de pe aromedelux.ro, acum am inteles si am invata sa fac diferenta.
    Am dat share pe facebook : https://www.facebook.com/hellen2011/posts/880438125313760?pnref=story.
    Te urmaresc oficial GFC : Printesa_79.
    Multumim pentru acest concurs ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! eu cand imi cumpar un parfum prima data verific codul de bare acesta trebuie sa fie la fel si pe cutie si pe sticla,parfumul original are culoarea uniforma si un mic secret incerc parfumul pe degete daca degetele imi raman uleioase inseamna ca parfumul este contrafacut ele sunt mai uleioase decat originalele sau prin agitarea sticlutei daca bulelle nu dispar in cateva secunde 10-12sec exista posibilitate sa fie contrafacut .
    link share https://www.facebook.com/ELena.eLLe.5205/posts/598058930316988?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  3. Deocamdată nu am avut neplacerea de a achiziționat un fake pentru ca nu îmi cumpăr parfumuri decât din Sephora din afara țării si nu am ,,prins,, nici unul neoriginal.Stiu ca trebuie sa aibă un ambalaj stantat ,sa aibă bule cand il agiti ,care ulterior vor dispărea .share https://www.facebook.com/nicoleta31/posts/1030969176929281?pnref=story.Urmaresc blogul cu Mihaila Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot sa nu particip la un concurs cu parfum :). Eu de obicei verific codul de pe cutie si de pe sticla sa fie la fel si verific codul pe checkcosmetic.net. De asemenea studiez si sticla in care se afla parfumul, de obicei daca are bule de aer sau nu este simetrica/ are neregularitati pe interior e semn ca ceva e in neregula si cu produsul din interior. Schimbarea ambalajului unui parfum poate fi si semnul unei reformulari, care poate duce la diferente in felul cum miroase parfumul pe pielea unora, cat dureaza sau cat de intens e. Prin urmare, daca ti se pare ca parfumul miroase altfel fata de cum il tii tu minte si are ambalajul schimbat, e foarte posibil sa fie vorba despre o reformulare, nu despre un fake.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiam demetoda asta de verificare pe care ne-ai aratat-o. Eu am inteles ca parfumurile originale daca dai pe geam nu curg, iar cele fake curg. sincer nu am incercat dar o sa incerc pt ca sunt curioasa :) altceva nu stiu... poate ca ar trebui sa simtim diferenta si la miros, dar nu ma prea pricep :)

    RăspundețiȘtergere
  6. am dat si share :P https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=317354091808584&id=100006019877771&pnref=story
    oricum sunt chiar curioasa ce metode mai exista pentru a le verifica

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu compar sticlele de pe siteurile oficiale,de asemenea ma uit pe fundul sticlei si la datele de pe ambalaj.La informatii precum firma ce produce parfumul respectiv si la adresa scrisa corect.Mai agit si sticla si daca isi revine continutul la forma initiala intr un timp scurt e de bine ;)) e mail: new_camy86@yahoo.com, gfc: carmen marilena t.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună! Am citit de multe ori despre cum se deosebesc parfumurile originale de cele contrafăcute, iar un test important de făcut acasă după ce credem că am cumpărat ceva original este să îl agităm foarte bine. La parfumul original, bulele ar trebui să dureze câteva minute bune, în timp ce la cele contrafăcute, în câteva secunde dispar. Bineînțeles că testul acesta este bine de făcut și în oraș la cumpărături, deoarece sunt și magazine care spun că vând produse originale și își înșeală cumpărătorii. Nu trebuie să uităm nici de verificarea codului tipărit, iar pe fundul sticlei să scrie clar țara de proveniență și data la care a fost produs.

    Mulțumim pentru informațiile pe care ni le-ai împărtășit. Te urmăresc pe GFC cu numele Mirabela Vlad și am dat și share pe Facebook: https://www.facebook.com/gianinamirabela.vlad/posts/10203911821848636?pnref=story.

    O zi călduroasă și liniștită!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna!
    Nu mi-am cumparat niciodata un parfum din mediul online, tocmai de teama de a nu da bani in vant pe produse care nu sunt originale...nu prea stiu sa deosebesc originalul de fake si totusi sper ca am acasa parfumuri originale, dintre cele mai bune, pe care le-am primit cadou! Subiectul e discutabil...cred ca numai un specialist poate confirma autenticitatea pentru un parfum.
    Multumim pentru sansa!
    gfc: nadia candrea
    https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/901089739911036?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  10. de cand am vazut poza cu parfumul asta pe FB-ul tau ma tot gandesc ca al meu (cel clasic) se termina.. iar mie imi place mult si varianta clasica
    eu nu am cumparat niciodata online tocmai de teama asta - majoritatea parfumurilor le-am luat din aeroport

    RăspundețiȘtergere
  11. Ghizdavu iuliana simona;nu am cumparat parfumuri online, adevarul este ca acum am aflat cum se poate verifica un parfum daca este original sau este fake ,recunosc nu imi permit sa imi cumpar parfumuri scumpe ,gfc;iuliana simona ghizdavu ,share;https://www.facebook.com/iulianasimona.ghizdavu/posts/1498443897099874?pnref=story,multumim pentru concurs

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu am la fel ca tine o pasiune imensa pentru parfuri pe care i-am transmis-o mamei in asa fel incat nu mai iese neparfumata din casa, Sincer n-am putea trai fara parfum.
    Un parfum original are timbru, ambalajul este intact, logo-ul firmei nu este modificat in niciun fel, iar mirosul este persistent.
    GFC: Alexandra Ioana

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am cumparat parfumuri online, adevarul este ca acum am aflat cum se poate verifica un parfum daca este original sau fals ,insa am o pasiune pentru parfumuri,le ador fara ele nu putem exista .
    GFC claudiamihaescu
    FB claudia mihaesci
    EMAIL claudia_mihaescu81@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai nu prea am mare experienta cu parfumurile pentru ca am inceput sa le tolerez doar de putin timp, parfumuri high end nu am avut, mai mult de la firmele care vand in retele binecunoscute de noi toate sau din magazinele de cosmetice obisnuite. Am dat comanda si pe un site care e la mare cautare acum, am zis sa incep cu un spray de corp - dar m-a dezamagit pentru ca la cat de laudata e firma VS pe atat de slaba e rezistenta acestui spray, asa ca am pornit cu stangul in comenzile mele de parfumuri online. Stiam si eu de existenta unui site unde poti verifica autenticitatea parfumului si mai stiam ceva de existenta unei holograme pe parfumurile originale, dar nu mai stiu cat de actuala e treaba cu holograma.
    GFC: ramona gadja
    share https://www.facebook.com/gadja.ramona/posts/873932582617198?pnref=story
    Multumim pentru concurs, esti mereu generoasa cu noi cititoarele tale :-*

    RăspundețiȘtergere
  15. Metoda cu verificarea codului acela o folosesc si eu. Si mai am o tactica: pulverizez parfum pe un geam/oglinda si daca nu curge foarte repede, inseamna ca e originial. Daca se prelinge imediat pe geam, e foarte probabil sa fie fake. E vorba aici de cantitatea de apa din parfum. Metoda aceasta mi-a explicat-o un parfumier, in Franta. Gfc: Andreea Sirba

    RăspundețiȘtergere
  16. de obicei verific introducand codul de bare pe : www.upcindex.com. cumpar numai din locuri un de stiu ca au produse originale .
    https://www.facebook.com/corina.vancea

    RăspundețiȘtergere
  17. Online cumpar numai de pe un anumit site dupa ce am citit review-uri pozitive de la clienti sau vedete tv...in general imi cumpar din parfumerii cunoscute din tara sau in afara..pt mine testul geamului daca e trecut este un parfum de firma:) pulverizez pe geam daca cea mai mare parte a lichidului se scurge, atunci contine multa apa sau alte substante nocive; ambalajul, mirosul fac diferenta si pretul un parfum original nu poate costa foarte putin.

    RăspundețiȘtergere
  18. gfc:alina hurmuz
    share:https://www.facebook.com/alinaflorentina.hurmuz/posts/718965538180470
    fb:https://www.facebook.com/alinaflorentina.hurmuz
    si eu am o pasiune pentru parfumuri ,insa ma rezum la cat imi permite bugetul,unul original imi iau o data pe am restul anului ,din astea normale intre30-60ron, pentru ca nu imi permit parfumuri scumpe ,nu am cumparat online niciun parfum ,nu stiam de metoda ta de verificare,multumim.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sincer, eu imi dau seama imediat dupa modul in care miroase.. pentru ca se pot desosebi, sincer si eu iubesc parfumurile.. le iubesc de mor.. <3 Muuuultumesc pentru detaliile importante.. pentru atunci cand vreau sa-mi cumpar un parfum nou!
    Share: https://www.facebook.com/budoi.catalina/posts/1014046495278240?pnref=story
    Gfc: Gabriela Catalina: https://plus.google.com/u/0/105924248249947920930/posts
    Muuultumim frumos pentru concurs!

    RăspundețiȘtergere
  20. GFC : Granpier Rodica
    Sincer,nu achizitionez parfumuri online,mereu le primesc cadou de la sot sau de la fetele mele cu ocazii festive,sau nu :) si nici nu ma pricep sa le deosebesc :)))),imi dau seama doar daca parfumul nu persista ,e clar ca e fake....
    SHARE : https://www.facebook.com/rodica71/posts/758645657558879?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Camelia, felicitari pentru achizitionarea acestui parfum, nu stiu exact cum miroase, dar am vazut ca e preferat de foarte multe femei, asa ca o sa fac si eu o vizita intr-un mall, special ca sa-l miros, sant sigura ca e super ! ..eu mi-am luat cu buna stiinta cateva fake-uri din cele preferate de mine, deoarece atat mi-am permis la momentul respectiv, ma dau cu ele in special in casa dupa ce fac dus, chiar daca nu persista prea mult, prefer sa miros frumos dupa ce m-am imbaiat....si de curand mi-am luat 2 testere care persista mult mai mult..am gasit si eu inainte aceleasi specificatii pe care le-ai gasit si tu pe pagina parfumuridelux, pe care le-am citit cu atentie si mi-am notat acest site ca sa stiu de unde sa-mi aleg parfumuri originale pe viitor..extrem de interesante, explicite si utile aceste informatii, incetul cu incetul am invatat sa deosebesc fake-urile de cele originale..codul de lot de pe cutie trebuie sa fie stantat si identic cu cel de pe sticla, deasemeni e foarte important e ca logo-ul firmei sa nu fie modificat in nici un fel..de obicei fake-urile au mici modificari in ce priveste numele parfumului atat pe sticla cat si pe cutie, scrisul este mai mare si mai ingrosat...
    Fb: Laura L. Myrvold ; Gfc : LAURA LOREDANA MYRVOLD ;
    Link share : https://www.facebook.com/laura.myrvold/posts/10204575580125360
    Multumim mult pentru concurs , o saptamana placuta ! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. fc smarandache daniella share https://www.facebook.com/smarandache.daniella/posts/1552555358313238 gfc smarandache daniela Nu am cumparat parfumuri online, adevarul este ca acum am aflat cum se poate verifica un parfum daca este original sau fals insa sunt pasiunea mea.Ador sa am multe parfumuri.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu am inteles ca parfumurile originale daca dai pe geam nu curg, iar cele fake curg. Inca nu mi-am achizitionat nici un parfum de pe un site.
    Fb Dane Dn
    E-mail love3_mee3@yahoo.com
    Bloglovin Dane Dn
    Share https://www.facebook.com/daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa/posts/410506129099508?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna,
    De regula nu prea cumpar on line, pentru ca nu am incredere ca este original. Am dat comanda pe un site din Romania caci era la reducere si cand l-am primit am constatat ca e fake.. si de atunci direct din parfumerie sau Shop ... Un aspect care trebuie avut in vedere este pretul pe care il au site-urile din Romania care vand asa ceva comparativ cu cele din afara, gen StrawberryNet ( fara sa fac vreo reclama) si recenziile celor care au achizitionat produse de pe site-ul respectiv. Ideea e sa il poti returna dupa ce l-ai primit acasa si ti-ai dat seama ca e fake.. Firma si marca sunt evidentiate la cele originale, inclusiv pe ambalajul exterior (cutie) cat si pe recipientul de parfum, iar esenta este una mult mai puternica si care persista mai mult... :)
    share: https://www.facebook.com/lacra.lacry.7/posts/879368488762974?pnref=story
    GFC si Bloglovin: Lacramioara Baltag

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna, eu cumpar online de la aoro, si nu am avut surprize vis-a-vis de parfumuri, sunt tentata sa imi iau un parfum de la Emag. Gfc si Fb Claudia Simion mail claudia_3187@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  26. fb:https://www.facebook.com/valy.hurmuz
    share:https://www.facebook.com/valy.hurmuz/posts/644831195626318
    gfc:vali hurmuz
    cand imi cumpar un parfum prima data verific codul da bare sa fie identic cu cel de pe sticla ,nu cumpar on line din mall sau aeroporturi stiu ca acolo nu prea au produse fake .:)

    RăspundețiȘtergere
  27. Zamfir Ramona-Dora24 noiembrie 2014 la 19:45

    Si pe mine m-a invatat iubitul meu cum sa fac diferenta intre un parfum fake si unul original. Prima oara, fac 2 teste. Pulverizez parfumul pe un geam/oglinda iar daca o mare parte din el se scurge inseamna ca are un continut mare de apa si este fake. De asemenea, agit parfumul, acesta nu trebuie sa aiba impuritati. Daca spuma creata, bulele, dispar in mai putin de 10-15 secunde, atunci parfumul e original. Si nu in ultimul rand, verific daca codul produsului inscriptionat pe fundul cutiei este trecut si pe sticla parfumului.

    Eu as alege Alien-ul
    http://aromedelux.ro/thierry-mugler/2765-parfum-thierry-mugler-alien-edp-reffilable-60ml.html , dintotdeauna mi-a placut, insa mereu mi s-a parut ingrozitor de scump si am renuntat..poate vine Mosu’ cu el ca am fost cuminte anul acesta :D

    Link share: https://www.facebook.com/dora.zamfir/posts/687752331332985?pnref=story

    Urmaresc demult blogul prin GFC, Bloglovin' si Fb. :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Prima data verific cutia si ambalajul, scrisul de pe cutie, ingredientele.
    Apoi mirosul si persistenta parfumului.
    GFC: Allale
    share:https://www.facebook.com/amira.tudorie/posts/749476965146138

    RăspundețiȘtergere
  29. Gfc: Cristina Sterie
    Share : https://www.facebook.com/cristina.cris.7946/posts/756880131015349?pnref=story
    Buna Camelia !
    Ei bine eu cand cumpar un parfum original ii opresc sticluta si acel carton in care e el pus si cand cumpar dupa net ma uit foarte bine dar de cele mai multe ori imi iau de la Avon au parfumuri destul de bune la preturi acceptabile. <3

    RăspundețiȘtergere
  30. Mihaela Grigoras
    https://www.facebook.com/mihaela.grigoras.10/posts/720373291350075?pnref=story
    Nu stiam nici o metoda de testare. De aceea am preferat mereu sa cumpar din magazine serioase, chiar daca m-a costat un pic mai scump.

    RăspundețiȘtergere
  31. Atunci cand cumpar din magazin, inspectez cu atentie ambalajul - daca sursa nu e foarte sigura. Daca iau online, sunt foarte atenta cand primesc produsul, la modul in care arata ambalajul, tipla, daca sticla sta fixata in cutia interioara si asa mai departe. Am aflat de curand si de posibilitatea de a verifica online.
    Chiar le-am scris celor de la Arome de lux un mesaj pe facebook, vreau sa iau un parfum cadou pentru fina mea, dar am nevoie de el pana miercuri, sper sa imi raspunda la timp si sa mi-l poata livra.
    https://www.facebook.com/adina.mbmb/posts/763487553698861

    RăspundețiȘtergere
  32. Multumim pentru sfaturi. Inca nu am cumparat on line parfumuri, insa am cumparat unele replici si la o prima vedere seamana izbitor de bine. Unele replici sunt absolut asemanatoare, incat sunt elemente de finete care difera: materialul capacului, culori, cartonul cutiei e murdar etc.
    GFC: Lorena Pintilie
    share: https://www.facebook.com/lorena.pintilie.7/posts/10203237524691050?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  33. Ca metoda de diferentiere intre parfumurile fake si cele originale, obisnuiesc sa pulverizez parfum pe un geam/sticla/oglinda. Parfumurile originale ar trebui sa ramana "acolo", pe cand cele fake obisnuiesc sa se scurga.
    e-mail: dulce_iulia2001@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  34. imi dau seama de originalitatea unui parfum, pulverizand pe oglinda: cele originale raman acolo, avand consistenta putin "uleioasa", pe cand cele fake, curg precum apa..pupici :*:* mail: pink.vice@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna! Foarte interesant articolul, nici nu stiam ca exista atatea metode prin care iti poti da seama! sincera sa fiu, daca cumpar de pe un site, mi-ar fi putin teama sa il iau la verificat, pe principiul "mai bine sa nu stiu, dupa ce am dat banii pe el", dar recunosc ca studiez si eu ambalajul.am cumparat de 2 ori parfumuri online dar am fost multumita, mirosul e persistent, iar parfumurile autentice au si un miros clar de "parfum bun".
    Pe bloglovin te urmaresc cu Ioana Iov, am dat share si pe fb: https://www.facebook.com/overdose90/posts/968821026480839?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  36. Evit sa cumpar online parfumuri, nu comand decat de pe site-uri unde pot vedea parerile clientilor. Evit sa cumpar de pe site-uri nou aparute, sau de genul... okazii. Primul semn de indoiala ca parfumul poate fi un fake e pretul mult mai mic, comparativ cu alte magazine.
    E-mail: Stoian.lore@yahoo.ro
    Fb: https://www.facebook.com/andreea.blue.1/posts/573056432793835

    RăspundețiȘtergere
  37. share: https://www.facebook.com/anytta.gaby/posts/831049616916938?pnref=story
    gfc" Themakeup Device
    themakeupdevice@gmail.com
    Cred ca diferenta intre un original si un fals ar fi aceea ca, la parfumul fals se simte initial un miros de alcool si nu reuseste sa treaca prin toate transformarile celui original. Parfumul fals nu persista si in timp se deterioreaza. ( am patit-o cu un fals, Thierry Mugler- depuneri in lichid, modificari ale consistentei)

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna, eu imi iau parfumuri de pe sie uri cu traditie sa zicem:-) doar daca primesc un parfum verific codurile. Codruta_silaghi_lma@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  39. Off, au trecut ani buni de cand n-am mai pus mana pe un parfum original. Eu imi iau repicile de la Refan. Cat despre autentificarea originalitatii parfumului, nu stiam mare lucru. Am retinut in schimb ponturile tale-le voi folosi la nevoie.
    gfc:handmade jeww
    ym:handmadejeww@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna Camelia,

    Pana acum nu am cumparat parfumuri online. Deci nu stiu daca as recunoaste imediat un fake. Stiu insa ca nu mi-as cumpara niciodata un parfum de pe strada. valentina_tracicar@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna.Desi ma tenteaza destule site-uri on-line pline de parfumuri nu am incercat decat Aoro si sunt super multumita.Stiu ca apar si controverse legate de el dar in timp eu am descoperit ca este ok.De obicei imi iau parfumuri mai vechi nisate si acolo le mai gasesc ,din noile aparitii putine ma tenteaza.Stiu ce arome ma avantajeaza si nu dau gres....de obicei sunt intrebata cu ce ma parfum ma dau.Nu sunt omul unui singur parfum sau brand dar mi-as dori din suflet sa-mi aduc aminte cum se numea primul meu parfum primit la 18 ani din Franta.Sfaturi nu prea am de dat doar ca la fel ca orice relatie ea se construieste in timp deci dati o sansa si parfumurilor on-line poate cine stie veti fi surprinse placut. FLORINA florina_atanasiu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  42. Cred ca o singura data am avut si eu un parfum original Bright Crystal Versace , l-am primit cadou in rest ... doar replici . Undeva printre dorintele mele pe termen lung ( deja dorinta este de vreo 3 , 4 ani ) este sa imi cumpar si eu o data in viata asta un parfum de parfum cum s-ar zice . Nu stiu cu cat se va prelungi dorinta , inclin sa cred ca va ramane mult , mult timp neandeplinita dar speranta moare ultima , nu ? :)) Daca mi-as permite as cumpara on line de pe siteurile care le stiu serioase , nu as avea nici o indoiala de originalitatea lor .
    Cu dorinta si speranta , particip pana atunci la acest concurs ptr care iti multumim cu numele de FB : Lamiita Durac
    GFC : Lamiita

    RăspundețiȘtergere
  43. Evit sa comand parfumuri online de frica sa nu ma pricopsesc cu un un fake.
    Dar stiam cateva reguli pt a diferentia un original de un fake...in primul rand verificarea ambalajului, verificarea codului de pe cutie si de pe sticluta.
    GFC: CarmenG

    RăspundețiȘtergere
  44. https://www.facebook.com/alexandrescu.corina/posts/785441824834869?pnref=story
    gfc : coryalecs
    Atata timp cat ambalajul si recipientul sunt identice este greu sa diferentiezi un parfum oroginal de unul fake , poate pretul sa mai faca diferenta , dar nu este obligatoriu . Poate parerile celor care au mai cumparat sa conteze mult , desi eu prefer sa ma conving singura . Un numar de lot , un cod de bare , formula prea uleioasa nu este tocmai in regula , apoi culoarea , mirosul peristenta , daca pateaza hainele ...asa ma ghidez eu .

    RăspundețiȘtergere
  45. Am cumparat parfumuri online, de pe site-uri unde am stiut ca le pot returna daca mi se pare ceva suspect la ele. Le verific codul online, verific cat persista pe piele si le fac si testul oglinzii ( le pulverizez si vad cat de repede se scurg).
    Gfc : Alina Stan
    Share : https://www.facebook.com/stan.alina.mirela/posts/961878590506367

    RăspundețiȘtergere
  46. GFC: Alina Sampetru
    Share: https://www.facebook.com/alwssa/posts/995387910478248?pnref=story
    Daca nu sunt sigura de autenticitatea unui parfum, prima data verific pe forumuri daca persoanele care au achizitionat parfumuri de pe anumite site-uri sunt multumite sau nu. Mi-am achizitionat parfumuri de pe aromedelux si de pe aoro si am fost foarte multumita.
    Cum le-am verificat? Prima data am examinat folia cu care era invelit parfumul. Daca nu este aplicata corect si se misca atunci cand il atingi inseamna ca nu este original. Cutia in care se afla parfumul nu trebuie sa aiba urme de lipici sau banda adeziva, trebuie sa fie intacta si dintr-un material dur, carton de cea mai buna calitate. Datele prezente pe parfum cat si pe cutie trebuie sa coincida si sa fie corecte din punct de vedere ortografic. Codurile de bare trebuie sa fie pe fundul cutiei parfumului. Verific si sticla parfumului de imperfectiuni, zgarieturi sau alte semne de imperfectiune. Parfumurile fake, de obicei, contin o substanta uleioasa. Un parfum original rezista pe piele o anumita perioada, in timp ce la unul fake mirosul dispare destul de repede. Agit sticla pentru a vedea cat de repede dispar bulele, stiu ca trebuie sa dispara dupa 10 secunde sau il pulverizez pe un geam sau o oglinda si vad daca se scurge. Testul final il fac la Marionnaud sau Kendra: merg cu o hartie pe care am pulverizat parfumul meu si il compar cu cel din magazin.

    RăspundețiȘtergere
  47. Pana acum nu am cumparat un parfum online, ci doar din magazin, de frica fake-ului, ca nu am stiut cum sa verific autenticitatea lui. Stiam doar ca pot sa verific codul de bare dar am zis ca nu e cazul... Oricum multumesc pentru informatie, este foarte utila si o voi folosi la urmatoarea ocazie!
    FB: Gaby Gabi
    share: https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.coltulcameliei.com%2F2014%2F11%2Fconcurs-le-secret-parfumuri-originale.html%3Fspref%3Dfb&t=Camelia+scrie+...%3A+Concurs%21+Le+Secret+-+parfumuri+originale+versus+pa...

    RăspundețiȘtergere
  48. Eu nu stiu nimic nou, in afara de faptul ca trebuie sa fim atente la cutie, sticla, coduri, lichid. Niciodata nu am cumparat parfumuri online, asa ca nu prea am incercat aceste metode..ma rog, am auzit zvonuri, cum ca si in magazine mai apar fakeuri..
    gfc: morphine

    RăspundețiȘtergere
  49. Fb. Micu Mihaela , GFC. Mihaela Micu
    share: https://www.facebook.com/micu.mihaela.39/posts/396077983876558
    mail: miha_iuga1980@yahoo.com
    Pana acum nu am cumparat un parfum online de frica fake-ului pentru ca nu stiam sa verific autenticitatea lui .Eu am cumparat doar din magazin. Dar citind articolul de mai sus mi-am dat seama cat de util este .Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  50. Am studiat putin site-ul inainte sa ma inscriu la acest concurs,sa vad daca ma atrage ceva . Intr-adevar au o gramada de parfumuri la preturi atractive. Cand vine vorba de parfumuri , recunosc ca sunt foarte selectiva cu magazinele online .Comand cu incredere de pe Strawberrynet si Aoro, le-am verificat codurile de fiecare data pe site-ul lasat de tine mai sus (si nu am avut niciodata vreo surpriza) . De pe site m-au atras in mod special Very Irresistible Sensual de la Givenchy si parfumul ales de tine . Nu stiu pe care l-as alege :) Multumim pt concurs.
    (Anamaria) anamafashion@yahoo.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiu ce-as alege intre cele 2, varianta Sensual a lui Very Irresistible e de vis, dar si Le Secret Elixir e misto, greu de tot ... amandoua nu se poate?

      Ștergere
    2. Camelia :)) , avand in vedere ca mai am 2 pe drum de la Yves Rocher , cred ca unul e suficient si l-as alege pe primul . Pe al doilea poate in vara..nu l-am testat in magazin dar m-am indragostit de sticluta lui cand am vazut=o la tine . Am dat un search..si din ce am inteles e mai varatic..citric.
      (Anamaria)

      Ștergere
  51. Share https://www.facebook.com/cata.popopop/posts/527613054042980
    FB/Bloglovin Cata Pop
    Mail bryana_krolyna@yahoo.com
    Eu am inteles ca un parfum facke curge mult mai repede de pe un geam decat unul original.

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna. Din pacate eu nu am avut prea multe parfumuri si nu le pot deosebi inca https://www.facebook.com/rodica.rosalie/posts/1576392975915095?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna, Camelia.
    Stiu doar de acel truc: dai un puf pe mana si daca[] curge, atunci e fake. Desi nu prea sunt sigura in legatura cu acest truc...
    Problema e ca nu am mai comandat online parfumuri...dar stiam de acel site unde poti verifica daca e fake sau nu. Intrebarea mea e: daca e fake, respectivul magazin online ar accepta sa-mi dea banii inapoi? In cazul de fata, magazinul prezentat in acest articol. Daca da, atunci as prinde curaj sa fac comenzi online de parfumuri, pretul mult mai mic fata de magazine gen sephora,douglas fiind principalul motiv.
    Cine stie, poate am noroc de data asta. :)
    Te urmaresc pe bloglovin cu numele "sunshinne". :)
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  54. Ce coincidenta! Si mie imi place parfumul asta! Si cel simplu era nemaipomenit. Cred ca sunt o fata Givenchy!

    RăspundețiȘtergere
  55. Ma uit la ambalaj,la miros,la sigiliu si il verific pulverizand pe geam.
    FB/ Bloglovin Mara Pia
    Share https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=760380524027181&id=100001657214626
    butterfly_fluffyy@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna,

    super tari sfaturile tale, insa as vrea sa te intreb ceva. In poza a 3-a in care se vede fundul cutiei, de ce este lipit codul acela de bare?
    Am primit si eu cadou un parfum si tot asa era, avea cutia taiata si deasupra lipit cu abtibild cu un cod din asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este codul magazinului, probabil ca sa se evite furtul sau sa se poata scana.

      Ștergere
    2. FB:Aicin bubu
      share:https://www.facebook.com/aicin.bubu/posts/864740570227459

      Nu prea stiu trucuri de deosebire a unui parfum fake sau unul original. Diferenta intre un parfum cumparat online sau din magazin nu e prea mare , am avut neplacerea de a cumpara un fake chiar din magazin di renumitul Sephora care nu persista deloc , am cumparat si online de la fashion tribes care e super , dar am indraznit sa cumpar si de pe aoro asta la insistentele unei prietene care a zis ca sunt originale ca bla bla bla , si bineinteles ca tocmai eu mi am luat teapa .:D

      Ștergere
  57. Nu ma refer la alarma antifurt pe care o pun magazinele, eu ma refer la hartia cu codul de bare din poza a 3-a care se vede ca e lipita, ti-am zis asa am si eu un parfum si sub hartiuta asta cutia parfumului a fost taiata si nu inteleg de ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce a fost cutia ta taiata, este codul de bare al magazinului pentru scanare in sistem, nimic mai mult.

      Ștergere
    2. Pai ce cod de bare sa puna pe cutie daca parfumul e sigilat, e in tzipla?

      Asta ar inseamna sa desigileze parfumul, sa lipeasca hartia aceea cu codul de bare si apoi sa resigileze tzipla la loc.


      Ștergere
    3. Toate parfumurile de la Givenchy au eticheta aia (nu doar asta), nu stiu sa-ti spun ce si cum ca nu m-a interesat niciodata de ce e eticheta acolo si ce reprezinta, ti-am spus doar care e banuiala mea (ca producatorul pune codul de bare pentru magazine sau poate asa sunt marcate loturile diferit, habar n-am).

      Ștergere
  58. Buna,
    eu imi dau seama dupa modul in care se "scurge" pulverizarea. Originalul nu se scurge, dar fake-ul da. Tot la fake se poate umple sticla cu apa si nu se vede nimic ca diferenta, dar la original se albeste continutul (se poate testa si la pulverizare; in locul in care s-a pulverizat se pune putina apa). Multumim de sfat e foarte util.
    Eu prefer sa iau din Marionnaud pt ca te alegi cu puncte (de pe urma carora primesti niste bani) si atunci cand au oferta de 20-30% (daca iei 3 produse).

    GFC: Cristina Iorgulescu

    RăspundețiȘtergere
  59. Nu prea mai iau de pe net, dar dupa persistenta se poate vedea daca e original sau nu. Daca persista la fel ca cel din magazin, sunt sanse mari sa fie original.
    PS: sper ca nu e o problema ca am comentat cu cont gmail, sunt abonata de pe contul de yahoo.

    RăspundețiȘtergere
  60. Ma uit la cutie si ca sa fiu sigura incerc varianta geamului, daca curge mai repede este facke, daca curge mai greu este original.
    Share https://www.facebook.com/giorgiana.gio.1069/posts/1506577909602263?pnref=story
    Bloglovin Giorgiana Gio

    RăspundețiȘtergere
  61. Stiu si eu de varianta cu codul care trebuie sa fie si pe cutie si pe sticluta, mai e cartonul care fixeaza parfumul in cutie care n-ar trebui sa lipseasca de la un parfum original. Capacul trebuie sa fie fix, pulverizarea pe oglinda care trebuie sa ramana acolo. Si mai e mirosul persistenta care ar putea ajuta. Bloglovin/gfc: Ana-Maria Gurgu Share: https://www.facebook.com/Dulcikanik1.veve/posts/902961749734200?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  62. GFC: Alexandra Gavrilă
    Inainte de a-l cumpara ma duc intr-una din parfumeriile celebre sa cer o mostra de parfum pt a sti cum miroase acesta. Sunt atenta la cutia parfumului sa aiba aceeasi denumire ca si sticla acestuia, sa aiba numarul lotului de pe sticla la fel ca cel de pe cutie. Inspectez parfumul la lumina sa n-aiba niciun fel de depuneri, si-l pulverizez pe geam: daca curge este fake [ar avea o cantitate mare de apa], daca nu, este original. Pt a ma convinge 100% agit sticluta de parfum si daca se aude zgomot din interiorul sticlutei, este fake.
    Share: https://www.facebook.com/gavrila.alexandra.nicoleta/posts/906657472685742?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  63. GFC: Giorgiana Radu
    Ma uit la numarul lotului sa fie acelasi, atat pe sticla parfumului cat si pe cutia acestuia, pulverizez pe geam si daca curge inseamna ca este fake pt ca are prea multa apa in continut si agit sticla sa ma conving ca nu se aude nimic ciudat in interiorul acesteia. Daca se aude, totusi, este fake.
    Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1504034066515148&id=100007257079061&pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  64. GFC : sanda6
    https://www.facebook.com/cristea.sanda.7/posts/943302925697897?pnref=story
    Eu , sincer , nu am cumparat niciodata un parfum din mediul on-line , tocmai pentru ca mi-a fost teama sa nu fiu dezamagita . Sunt cateva magazine in orasul meu de la care am cumparat parfumuri de care am fost multumita . Persista mirosul , nu am facut alergie la ele , am preferat sa merg la sigur .

    RăspundețiȘtergere
  65. Gfc: Simona Păun
    Share: https://www.facebook.com/simo.super.587/posts/1522896834630368
    Nu am cumpărat niciodată parfumuri online pentru că nu am avut încredere, dar parfumurile cumpărate din magazine fizice le-am testat pe oglindă (clasica testare). Dacă parfumul se prelingea pe oglindă după ce pufăiam, clar era fake. În rest, mă mai uit la ambalaj, la nume, la cartonul care fixează parfumul în cutie.

    RăspundețiȘtergere
  66. Gfc:georgyaaa
    Fb:Georgyaa Geoo
    Share:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=868249863193722&id=100000261480494&pnref=story
    Sincera sa fiu nu mi-am cumparat dupa net nici un parfum, dar cred ca mi-as da seama dupa miros cel original persista 6-7 zile cred...si fake sigur o zi, asta deduc eu, sincera sa fiu nici la astz nu prea ma pricep bine, multumim te pup

    RăspundețiȘtergere
  67. gfc:lari_delia
    share: https://www.facebook.com/gradinariu.larisadelia/posts/757184074317170
    Nu prea cumpar parfumuri online, dar cred ca diferenta intre ele este pretul, cutia, denumirea...

    RăspundețiȘtergere
  68. gfc vios77ro
    Un parfum original are timbru, ambalajul este intact, iar mirosul este persistent.

    RăspundețiȘtergere
  69. gfc: Andreea M
    Nu cumpar parfumuri online dar ca metoda de a le verifica e sa le agiti si sa vezi bulele. Daca dureaza se presupune ca e de calitate iar daca bulele dispar imediat e slab.(exemplul cel mai bun este apa: nu face bule cand o agiti)

    RăspundețiȘtergere
  70. FB. Lucica Lazar
    GFC. Lucica Lazar
    Share. https://www.facebook.com/lucica.lazar/posts/655000327953544?pnref=story
    Am aflat si eu cateva trucuri despre parfumurile originale si cele fake.Cutia ar trebui sa aibe acelasi cod de bare ca de pe sticla,cand il agiti sa ramana limpede bulele sa dispara repede,sa persite mirosul mai mult timp.
    Sincer sa recunosc nu prea imi iau parfumuri originale pentru ca nu-mi permit,iau fake ca sunt mai ieftine :D
    Multumim de articol este foarte util! :-*
    Multumim pentru concurs! :-*

    RăspundețiȘtergere
  71. buna
    o singura data mi-am cumparat un parfum de "firma" de la taraba era Burberry si cred ca diluat cu apa- curgea din sticla cand am ajuns acasa cu el....eram si eu mai micuta, nu stiam prea multe, intre timp am mai citit, am aflat si eu de acest cod de lot, dar inca nu am indraznit sa fac cumparaturi;
    -e bine ca aromedelux.ro este un site care se respecta, despre alte magazine atat online cat si fizice am auzit pareri impartite

    mail anca23elena [@]yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  72. GFC: Jullya_alexxa
    Share: https://www.facebook.com/jullya.cryss/posts/950642098298033?pnref=story

    Am cumparat de vreo 3 ori parfumuri de pe net, de pe FashionDays.. Banuiesc ca au numai produse originale, nu pot spune ca am verificat inainte daca sunt cu adevarat originale... Le-am luat acum vreo 2-3 ani.. Insa am acum pe telefon o aplicatie unde scanez codul de bare si imi spune de la ce produs e.. In felul acesta putem vedea ce nu e original.

    RăspundețiȘtergere
  73. Sincer, eu nu prea știu cum deosebesc un parfum original de unul fake. De pe net nu am comandat parfumuri până acum decât de pe Strawberrynet, unde am înțeles că sunt originale.
    Share: https://www.facebook.com/denise.ad.31/posts/549165658553157?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  74. ma uit la tara de provenienta , parfumul original are si un timbru cel putin alea de la Dior am vazut ca au .
    share:https://www.facebook.com/YadyDeea/posts/982670168416558?pnref=story
    gfc:andreeabacau

    RăspundețiȘtergere
  75. Eu una nu sunt foarte pricepută la parfumuri, dar încerc să îmi dau seama după cât de mult persistă mirosul.
    GFC: Gavriloiadina
    Bloglovin: Adina Gavriloi
    Share: https://www.facebook.com/adinamirabela.gavriloi/posts/808300865879578?pnref=story
    Mail: gavriloiadina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  76. GFC Paola Paola
    Share : https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=809727149090736&id=100001603751353
    Camelia, nu stiu si nu am stiut niciodata sa deosebesc replicile de original dar din fericire nici nu a trebuit ca nu imi cumpar parfumuri online. Prefer sa le cumpar din magazine de profil sau sa mi le cumpere sotul din strainatate :)

    RăspundețiȘtergere
  77. gfc marisara15
    share https://www.facebook.com/porumb.maria/posts/809924549070687?pnref=story
    sincer nu am cumparat pana acum on line si nu prea stiu sa fac diferenta intre unul fake si unul original , asa ca ce am citi aici imi va fi de mare ajutor daca ma voi gandi sa cumpar vreodata .

    RăspundețiȘtergere
  78. nu stiam sa deosebesc un parfum original fata de unul fake dar acum ca tot vin sarbatorile voi fi mai atenta si sper sa nu mi se intanple mie
    gfc:claudia_mami
    share :https://www.facebook.com/nicoleta.ciocoiu.9/posts/603026819804085?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  79. Cristina te felicit pentru articol.
    Eu nu obisnuiesc sa cumpar parfumuri on line deoarece nu am incredere.... Am ajuns sa fiu sceptica deoarece o prietena si-a comandat un parfum si era un fake.Mi-am dat seama imediat deoarece avea un miros diferit ,nu persista ca originalul in plus codul de bare era lipit pe cutie si nu printat,asa cum este la parfumurile originale.La o analiza minutioasa am vazut ca avea capacul din plastic,pe cand la cel original este din sticla(aici ma refer la parfumul respectiv).Apoi cutia era din carton de calitate inferioara si era neglijent ambalat,dovada ca le fabricau pe banda rulanta :)
    link share:https://www.facebook.com/nicolae.denisa/posts/952825778079460?pnref=story
    GFC:Denisa Nicolae

    RăspundețiȘtergere
  80. Am cazut si eu in plasa parfunurilor cumparate on line.....Oferta generoasa,pretul mic,livrarea rapida m-au determinat sa cumpar.A fost prima si ultima data cand s-a intamplat acest lucru.
    De atunci a trecut ceva timp,poate s-a mai schimbat ceva in domeniu.......cert este ca eu cumpar doar din magazine fizice, unde am posibilitatea sa testez efectiv ceea ce cumpar.De la ambalaj pana la persistenta parfumului...toate detaliile sunt trecute prin ''sita''.Si ma declar multumita!

    RăspundețiȘtergere
  81. GFC: coman.ella
    share: https://www.facebook.com/ella.coman.18/posts/698744063573126
    Eu am descoperit de curand ca poti testa online codul de la parfumuri pentru a vedea cand au fost fabricate si imi testez asa parfumurile cumparate, dar in rest ma bazez mai mult pe noroc :)

    RăspundețiȘtergere
  82. Nici eu nu mi-am cumparat pana in prezent parfumuri online, de fapt cumpar cosmetice destul de rara de pe ner si nu, nu stiu sa deosebesc un parfum original de unul fake, nici de metoda asta nu stiam...dar am aflat azi. :D
    GFC: Mere Verzi
    Bloglovin: Mere Verzi
    Share: https://www.facebook.com/merreverzi/posts/1570614853157688?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  83. Nu mi-am cumparat pana in prezent , parfumuri online. Imi dau seama de un parfum fake cand il pulverizez pe piele si nu isi mentine mirosul mai mult de 3-4 ore. Cele originale....Numai "scapi" de mirosul lor :)))
    Chiar am aflat o metoda noua, poate in viitor ma va ajuta si chiar o sa-mi cumpar parfumuri online, avand in vedere ca sunt mai ieftine.
    Multumim!
    Bloglovin : Diana Uricu
    Gfc : Diana Furby
    E-MAIL: very-important-person-18@hotmail.it

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Share : https://www.facebook.com/diana.uricu/posts/10205140213566243?pnref=story

      Ștergere
  84. Parfumuri scumpe cumpar cam rar, atunci cand cumpar merg intr-un magazin avizat,acolo pot sa il miros mai bine, sa analizez ambalajul,codul,dar si ingredientele, online nu am avut inca curaj sa comand parfumuri scumpe:)
    gfc:petcu
    share:https://www.facebook.com/stefania.petcu.9/posts/738245616224364?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  85. FB, Bloglovin: Ene Maria, mail:maria_ene_1964@yahoo.com, share:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=323541221167281&id=100005342163092&pnref=story, inca nu am comandat online parfumuri, deci, informatiile din materialul tau imi vor fi foarte utile.

    RăspundețiȘtergere
  86. Parfumuri originale si scumpe nu prea se gasesc in dulapiorul meu cu minuni, insa inainte de a cumpara de pe internet ma informez referitor la site-ul de unde achizitionez si parerile altor clienti, precum si informatiile furnizate de site-ul respectiv.
    share : https://www.facebook.com/Violeta.Negru.P/posts/854970061202733?pnref=story
    gfc: Ingeras

    RăspundețiȘtergere
  87. FB, Bloglovin : Dulce Ale, mail: dulce_ale28@yahoo.com, share:https://www.facebook.com/dulce.ale.5/posts/771950622878680?pnref=story N am cumparat pana acum parfumuri online, dar, in mod cert, voi tine cont de ceea ce ne ai impartasit.

    RăspundețiȘtergere
  88. Givenchy Ange ou Demon Le Secret este parfumul de care m-am indragostit din prima clipa :)

    RăspundețiȘtergere
  89. Multumim pentru sfaturi, bune ideile de verificare daca parfumul este original

    RăspundețiȘtergere