O zi cu Rares

21.11.14

Azi am fost dadaca ... m-a vizitat nepota'miu dupa ce-a fost la scoala. Primul lucru pe care mi l-a spus cand a intrat pe usa "doamna e cosmarul vietii mele" (banuiesc ca era cam nervos ca avea multe teme), asa ca am inceput bine - eu radeam si el era botos. Nu l-a tinut mult, a inceput Alma sa ii cante si a uitat tot. Cred ca v-am mai zis ca Alma e cel mai vorbaret catel pe care l-am intalnit, in mod sigur candva a fost soprana (puteti sa radeti cat vreti dar o mai strig si Ozana din cand in cand). Ma gandesc serios sa o inregistrez sa vi-o arat si voua, e fenomenala.

Dar sa revenim ... am negociat ce sa mancam si el o tinea sus si tare cu cartofii prajiti, eu nu si nu. Nici n-am mai incercat sa-l conving sa manance o supa, era o cauza pierduta. In final l-am convins sa incercam ceva nou (pentru el) si am facut impreuna clatite din zucchini. Nu stiu daca faptul ca a contribuit si el a contat, dar a mancat tot si mi-a zis ca mai vine la mine sa ii mai fac. I-am facut si un desert la pahar cu fructe si iaurt si a fost incantat.

Dupa care a inceput circul, eu ii ziceam sa facem lectiile, el o tinea cu jocuri. Mai intai am jucat un joc inventat de el - ceva pe hartie cu niste mutari ciudate, i-am facut pe plac, dar de-abia asteptam sa ii treaca cheful si sa treaca la altceva. A inceput iar cu masinile, m-a zapacit ... de unde sa ii scot eu jocuri cu masini? M-am apucat sa caut si pana la urma am gasit un site cu jocuri cu masini de care a fost incantat ca erau multe si avea de unde sa aleaga. Si s-a facut liniste ... cu tableta in mana, o cana de ciocolata calda cu marshmallows si o briosa a fost cel mai fericit.


Cat s-a jucat el mi-am vazut si eu de ale mele si s-a facut tarziu si-a venit maica'sa sa-l ia acasa si a inceput iar circul ... ca el nu pleaca, ca el ramane cu Alma si cu Toto (motanul). Pe cat imi e de drag pe atat m-a enervat, era marait de la oboseala si a facut circ desi stia clar ca tot trebuie sa plece acasa ca a doua zi se ducea la ziua unui coleg. Cand a ajuns acasa mi-a dat telefon ca mai vrea desert la pahar ... am inceput sa rad ... si mi s-a facut dor de el.

Voi ce experiente de "dadaceala" aveti?

13 comentarii

  1. Eu am fost dadaca timp de 5 ani si am stat cu baieti de 3 asa ca acum cand am si eu unul de aceeasi varsta, ma consider experimentata, dar nu e asa, pentru ca atunci cand jobul e full time si sentimentele sunt altele, e altceva cand e al tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca e altceva cand e altul, dar tot sunt momente cand te scoate din sarite, nu? :))

      Ștergere
  2. In primul rand iti scriu ca as dori tare mult sa ne pui si o filmare ca Alma,o stiu din poze si e adorabila! <3. Iubesc enorm animalele,am trei catei si doi pisoiasi :)
    Cat despre copiii iti spun din propie experienta ca trebuie sa te inarmezi cu toata rabdarea din lume :) si baiatul meu dw aproape 9 ani e genul de copil care ma ajuta sa pregatim masa, nu e mofturos dar nu ii place sa mananca imediat ce vine de la scoala.Sta o jumatate de ora la calculator,tot pe joc cu masini Gta San Andreas sau gta Miami Vice( pe care i le-am instalat cu buna stiinta in calculator :). )Dupa joaca cere mancare,apoi la teme. Nu suporta sa stea singur cand face teme,desi se descurca de minune singur ii face placere sa ma tortureze :) tinandu-ma langa el. Dupa teme din nou joaca sau daca ii cer ajutor la ceva nu zice nu.Toate astea i le accept copilului meu,insa nu as putea rabda prea mult cu copilul altuia ,am si eu pe baiatul soramii tare rasfatat si mofturos...nu as sta cu el nici o ora macar,norocul lui ca sta mama mea cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi doi ne intelegem destul de bine, tocmai pentru ca nu se vedem foarte des - de obicei ne distram bine impreuna, parca de cand e la scoala il simt mai incordat si nu-mi place deloc. Reactioneaza altfel.

      Ștergere
  3. Eu lucrez cu copii, asa de vreo 20 de ani :)))
    Da' ma crezi ca tot mai am de invatat ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In fiecare zi e de invatat cu ei, dar iti trebuie nervi de otel. :)

      Ștergere
  4. Eu sunt cadru didactic.
    Inseamna ca intelegi o mica parte din ceea ce am de ,,indurat" eu zilnic :) asta amplificat la un total de peste 30 copii.
    Priveste mereu situatia din perspectiva lor si cauta mereu sa argumentezi orice le propui. Te inarmezi cu rabdare si eventual ,,dai in mintea lor" putin pentru a vedea dincolo de motive. Cauta sa fii amuzanta intr-un mod autoritar si totodata distreaza-te in compania lor.
    Http://glamupdoll.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu cum e, vara'mea e educatoare, s-a intamplat sa ma mai duc la ea sau sa ma sune cand e intre atatia copiii ... eu incerc sa ii tratez de la egal si sa ne distram impreuna si pana acum am avut succes.

      Ștergere
  5. Eu nu am prea multa, doar cat am vizitat sau am fost vizitata de copii, dar de obicei veneau cu mamele la pachet. Daaar urmeaza sa avem un finut sau o finuta peste cateva luni si sper sa mai prind ceva indemanare. Te-am inteles perfect la chestia cu iubitul si enervatul, asa sunt eu cu fetele prietenei mele cele mai bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te antrenezi, e bine. M-am enervat pentru ca chitaia aiurea ca stiam si singur ce si cum, dar stii cum sunt copiii ... :)

      Ștergere
  6. Ce frumos! Sa-ti traiasca. O bucurie.. <3

    RăspundețiȘtergere
  7. iti spun sigur ca i-a placut ce a mancat pentru ca a participat si el; copiilor le place sa se implice la bucatarie de cele mai multe ori, doar ca oamenii mari nu-i prea lasa.. mie una imi place mult sa gatesc cu copiii

    RăspundețiȘtergere