7 intr-o saptamana #14

30.11.14


Saptamana asta a fost una agitata (dar cu momente frumoase), dar pe mine ma chinuie rau o raceala (cu niste simptome cam ciudate) si asta a ingreunat tot, mai ales ca aveam niste planuri pe care mi-a fost mai greu sa le duc pana la capat. Dar cu vointa orice e posibil ... iar am deviat, mi se intampla de in ultima vreme.

Am primit cateva chestii misto si care m-au facut sa zambesc larg. Nivea m-a surprins cu un voucher de 100 ron (se implinesc 15 ani de Nivea Q10 Plus anti-rid si trebuie sa sarbatorim) la Chocolat, unde am de gand sa ma duc cu mama care e mare amatoare de dulciuri. Cei de la Solaris mi-au trimis un cos plin de produse minunate si eu mi-am facut curaj sa incerc uleiul de cocos (o sa va povestesc cu alta ocazie de ce am ales cuvantul curaj, desi am mai spus de-al lungul timpului cate ceva). Am primit o geanta care imi place la nebunie (si de care o sa va povestesc in curand pentru ca are o poveste) si un parfum nou - Desire - de care n-am apucat sa ma bucur decat putin pentru ca nu mai am miros.

Puloverele calduroase si canile cu ceai au fost (si sunt) cele mai bune prietene ale mele in perioada asta si nu sunt sanse sa ne despartim curand. Ca in fiecare an inainte de sarbatori impreuna cu cativa prieteni am strans alimente, haine si jucarii si le-am dus unor familii care au nevoie de ajutor (sper sa reusesc sa fac cateva cutii si pentru proiectul Shoebox, care imi place mult - gasiti AICI mai multe detalii daca vreti sa participati si voi).

Daca ma urmariti pe Facebook probabil stiti care e povestea ultimei fotografii, una deloc frumoasa si cu un final la care lucram. Am invatat sa ne cunoastem si sa convietuim, nu e deloc usor, dar facem eforturi ... vom vedea impreuna ce ne rezerva viitorul.

Saptamana voastra cum a fost?

34 de comentarii

  1. Camelia, ce simptome are raceala cea ciudata ?
    Si eu am bolit cateva luni cu-o viroza ciudata, o tuse persistenta de care nu mai scapam, am fost la medicul de familie, am luat nu stiu cate chestii. Intr-un final, tusea mi s-a potolit cu gemoderivat muguri de carpen alb si tinctura de cimbru :) Le-am scris ca poate iti vor fi de folos :)
    Saptamana mea a fost foarte frumoasa, mai ales c-am primit si cadoul - multumesc inca o data :) Mamei mele i-a picat fata la propriu cand i-am dat punguta si i-am zis ca sunt ale ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca i-ai facut o surpriza, sa-mi spui daca vede si ceva efecte, sunt curioasa. Mie imi place mult gama.

      Imi curg ochii destul de rau si n-am miros (desi n-as zice ca-s infundata si nici nasul nu prea-mi curge). Tusea m-a ocolit pana acum. :)

      Ștergere
    2. se numeste cumva "alergie" raceala ta?

      Ștergere
    3. Poate si-un consult ORL ? :)
      Cand nu sunt sigura de o chestie, o iau prin eliminare.
      Am sa revin cu impresiile mamei dupa ce va folosi cremele :)
      Camelia, am vrut sa-ti mai spun ceva. ShoeBox e o initiativa mai mult decat laudabila. Si copiii se bucura :) Atat doar ca sunt chestiuni ce nu pot fi inlocuite cu obiecte materiale. Abandonul lasa mai multe urme decat se crede. De aproape 20 de ani imi imaginez ca pot schimba asta macar putin, ca le pot cumva indulci destinul ajutandu-i sa se echilibreze, macar putin, emotional - ptr ca, in cele mai multe cazuri de acolo decurg toate celelalte. Uneori imi spun c-am reusit, alteori ma apuca amocul si-mi vine sa fug. Sa-mi iau talpasita dintr-un loc al suferintei, dintr-un sistem cu prea multe hibe. Am fost pe picior de plecare de cateva ori si de fiecare data m-am razgandit din pricina unui pitic :) Am mai ramas gandind ca poate, poate... Am gasit un reportaj, ti-l las si tie, e tulburator. Atat doar ca e un adevar, sunt copii care ajung asa. In niciun caz nu vreau sa te intristeze, ptr ca ceva ma face sa cred ca ai o intelegere profunda a lumii. Dupa ce-am citit, iti spun sincer ca unul din sentimentele ce l-am incercat a fost de rusine. Rusine ptr toate momentele alea in care nu-mi convine, ma plang, etc...
      Cu drag
      http://casajurnalistului.ro/bruce-lee-regele-canalelor/?fb_action_ids=743820349040932&fb_action_types=og.likes&fb_source=feed_opengraph&action_object_map=%7B%22743820349040932%22%3A640051729410310%7D&action_type_map=%7B%22743820349040932%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

      Ștergere
    4. Ti-am mai zis acum ceva timp ca lectia pe care nu reusesc s-o invat e detasarea, daca as putea sa nu ma implic de fiecare data as putea sa fac mai multe. E o alta fata a realitatii ...

      Ștergere
  2. Sper sa te faci bine cat mai repede!

    Foarte frumoase cadourile primite. Sa le folosesti cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nici macar nu pot sa zic ca-s bolnava, am mai degraba o stare ciudata rau, de disconfort.

      Ștergere
  3. Am avut si saptamani mai bune, dar si mai naspa decat asta, nu ma pot plange :)
    Abia astept sa-ti revina mirosul ca sa poti scrie despre parfum. :)). Sa te faci bine, cu alte cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as zice ca-s bolnava, dar n-am miros, e a doua oara cand mi se intampla si tare oribil e.

      Ștergere
  4. Sanatate multa, stiu cum e, de cand a inceput Dragos gradinita, tot raciti am fost. Cat despre saptamana mea, nu stiu ce sa spun, decat ca a trecut prea repede. Nu am primit inca nici un cadou..desi ala de la Nivea, mi-ar surade si mie. :) M-am implicat si eu dupa posibilitatile mele in proiectul ShoeBox, alaturi de o alta bloggerita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-au sclipit putin ochii cand l-am primit, ceva dulce si bun ... mi s-a facut pofta, desi nu poftesc de obicei la dulciuri. E bine ca ne amintim sa dam oricat de putin putem. :)

      Ștergere
  5. Am avut si eu in trecut problema asta, cu pierderea mirosului si (partial) a auzului, in urma unei raceli puternice. A trecut cu medicamente puternice, desi mi-am dorit sa nu ajung la asta. Sper sa iti revii repede, multa, multa sanatate iti doresc. Cu siguranta, ar trebui sa ne implicam in proiectele de ajutorare a celor mai putin norocosi, ne cam lipseste implicarea sociala...in general. Foarte frumos gestul tau!
    Astazi am aflat si eu de proiectul ShoeBox si mi-am propus sa pregatesc cateva pachete, pana la sfarsitul saptamanii viitoare sper sa reusesc sa le predau. Si voi da sfoara-n tara, poate mai cooptez cativa prieteni.
    Sa folosesti cu placere cadourile primite! Nu stiu motivul pentru care ai retineri in a folosi uleiul de cocos, insa ti-l recomand calduros pentru hidratare (bine, varianta Solaris te face sa mirosi ca o prajitura, e cam puternica aroma) si pentru combaterea matretii (sper sa n-ai nevoie de el in scopul asta, dar nu se stie niciodata).
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea e ca la mine raceala nu prea e, adica azi nu-mi mai curg nici ochii, n-am nimic altceva, doar ca mirosul nu functioneaza. Nu-mi place cocosul, aroma, miros, nume ... nimic si asta m-a facut pana acum sa resping orice produs pe care scrie cocos, dar de data asta il incerc.

      Ștergere
  6. Camelia, este groaznic sa nu ai miros, stiu prin ce treci...eu la fiecare raceala patesc asta din cauza nasului infundat . Am incercat tot felul de picaturi care m-au ajutat putin..dar nu in totalitate.Te tine cam 3 zile , cel putin asa e la mine .Insanatosire grabnica iti doresc .Cat despre catelus...am citi povestioara lui si nu am cuvinte , unii oameni sunt sub orice critica . Cum este suportat de restul familiei ?Gentuta arata tare bine, astept sa ne-o arati in intregime :)
    (Anamaria)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea e ca nu-s racita, adica mi-au curs ochii si cam atat, dar cu mirosul tot am probleme. Nu stiu de la ce. Nici nu vreau sa ma gandesc cum i-a inchis poarta ... dar nu pot sa ma intreb ce se intampla daca nu treceam pe acolo. Au acceptat-o imediat, doar ca avem probleme de gelozie ... Alma a facut in pat 2 zile la rand sa se razbune, Bella e suparata pe mine, le rezolvam usor usor (sper).

      Ștergere
  7. de cand am vazut poza cu ceaiul, m-a dus cu gandul la o zi friguroasa cu zapada, si un ceai fierbinte.
    Sa o ai saptamana buna!

    http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu la fel, vreau ca decembrie 2014 sa fie o luna fabuloasa. :)

      Ștergere
  8. Însănătoşire grabnică! Eu pentru prima oară am ajuns până la final de toamnă fără să răcesc... ceea ce e o minune şi tind să cred că Septilin de la Himalaya a dat rezultate în cazul meu.
    Căţeluşa e o scumpică, nu ştiu cum a putut s-o arunce în stradă. :(
    Şi eu intenţionez să mă alătur proiectului Shoebox, doar timpul m-a împiedicat până acum să pregătesc pacheţelele. Sper să mă ocup săptămâna viitoare.

    Săptămâna mea a fost... bună în mare parte. Excepţia a fost "decesul" laptopului care şi-a ales cel mai prost moment să mă părăsească.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a dat calculatorul niste semne ca e obosit, dar nu vreau sa-l bag in seama. Laptopul e si el suferind, nici nu le bag in seama. Sa ai o saptamana frumoasa! :)

      Ștergere
  9. Minunate toate, si catelusul un scump♥♥♥ te pup sa le folosesti sanatoasa :*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sa ai o saptamana frumoasa. :)

      Ștergere
    2. Iti multumesc la fel , sper si eu sa fie ce-a mai frumoasa saptamana, ca tot vine ziua mea maine ,♥♥♥pupici

      Ștergere
  10. Imi plac cățelul și poșeta :) Sună aiurea alăturarea celor două cuvinte dar asta e .
    Ce suflet bun ai, sper să ți se întoarcă tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca fac un efort cred ca pot sa bag catelul in poseta. :))

      Ștergere
  11. Iti doresc ca saptamana ce urmeaza sa fie mai frumoasa si sa te faci bine curand! Geanta pare interesanta, abia astept sa o vad mai bine. Sa te bucuri de noutati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sunt bine, doar ca nu prea am miros, adica e cam selectiv, ciudat. Si tu sa ai o saptamana frumoasa.

      Ștergere
  12. Ooo, te-ai decis sa incerci cocosul? Am zis eu ca maine-poimaine te invit la castraveti :))
    Insanatosire grabnica! Sa stii ca eu scap de nas infundat cu ceai de ghimbir mai concentrat - sa fie picant bine (nu praf, ci radacina proaspata) sau cu hrean ras (daca mananc o lingurita de hrean mi se desfunda nasul de urgenta; e drept ca simt ca-mi ies ochii din orbite si-mi dau lacrimile, dar trecem peste :P). In general de la chestiile picante si fierbinti se desfunda nasul - merge si o supa fierbinte cu ardei iute (iti spune cineva care are sinuzita si i se infunda nasul de 50 ori pe an). Uneori fac si inhalatii cu vapori de eucalipt (apa fierbinte + ulei de eucalipt).

    Ma bucur sa aud de initiativa ta de a te gandi si la oamenii aflati in nevoie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am nasul infundat, pur si simplu n-am miros. Inhalatii fac si eu, dar nu e nimic de desfundat, deci nu ma ajuta. Aia cu ardei iute e din alt film, nu-mi doresc sa incerc vreodata, la fel si cu hreanul. :)

      Eu fac asta de mult, am calcat prima data intr-o casa de copii acum mai bine de 13 ani, dupa care m-a marcat o vizita intr-un azil de batrani. Nu ai cum sa uiti ce vezi.

      Ștergere
    2. Daca simti ca nu e nimic de desfundat, doar ti-ai pierdut mirosul, poate fi de la o rinita alergica. Intreaba totusi o farmacista pentru siguranta.
      Am facut voluntariat la un orfelinat in liceu...stiu cum e... acele priviri care ti se infig adanc in inima... acele manute care se agata de tine si nu vor sa-ti mai dea drumul... acele lacrimi care le inunda obrajii cand te pregatesti sa pleci... acea bucurie nemarginita cand te vad venind... asa e, nu poti sa uiti...
      La azil am fost o singura data... nu am putut sa mai revin... singuratatea din ochii acelor oameni a fost mult prea dureroasa pentru mine... sfasietoare :(

      Ștergere
    3. acum observ ca am comentat cu un alt cont, cel de google :) dar te-ai prins tu ca tot eu sunt...

      Ștergere
    4. Da, mi-am dat seama, sunt prea multe de zis si cuvintele sunt prea mici.

      Ștergere