Descoperire: Crema maini Ovaz Bio (Yves Rocher)

29.1.11

Azi m-am hotarat sa scriu despre un produs pe care l-am cumparat eu, insa l-a folosit mama si am vazut efectele lui si consider ca merita sa scriu despre el. Este vorba despre crema pentru maini Ovaz Bio din gama Plaisirs Nature de la Yves Rocher.

Mama are probleme cu pielea de pe maini de ani multi: este foarte uscata si neplacuta la atingere. Si desi a fost la doctor si a incercat diverse tratamente si creme de maini, efectul de hidratare este doar unul de moment si dupa cateva zeci de minute, mainile ei seamana iar a "glasspapier" (nu e o descriere placuta, dar asta e senzatia pe care o ai cand te atinge cu mana). De-a lungul anilor, a primit numai de la mine zeci de creme de maini de la diverse firme (inclusiv creme scumpe gen Moisture Glove de la Clinique sau faimoasa crema cu unt de shea de la L'occitane) si desi se unge de cateva ori pe zi, mainile ei nu raman hidratate timp indelungat.

Printre alte cadouri de Craciun, m-am hotarat sa ii iau si niste produse cu ovaz bio (nu sunt eu innebunita cu produsele bio, dar mi s-a parut mie ceva la gama asta) si mai ales sa ii iau crema de maini. Cand a primit-o, n-a zis nimic. Cred ca s-a gandit in mintea ei "iar alta crema de maini", dar n-a zis nimic. Am intrebat-o acum vreo 3 saptamani daca a incercat-o si mi-a zis ca nu si eu am tot insistat sa o incerce ca stiu eu ca e buna si mi-a zis ca o sa inceapa s-o foloseasca din ziua aia daca tot am intrebat-o de ea si o laud atat. Si discutia a ramas acolo.

Ieri vine mama la mine, mandra toata de ea, si-mi zice "pune mana pe mainile mele". Eu uitasem complet de crema si discutia din urma cu 3 saptamani si m-am gandit "ce-o fi apucat-o?". Si aici s-a produs minunea: in sfarsit dupa ani de zile, mama are maini fine. Nu seamana cu ale mele (dar la mine e cadou de la natura pielea fina a mainilor, eu imi dau cu crema pe maini o zi da, 2 nu sau invers - mereu uit), dar nici nu se mai compara cu mainile pe care le avea acum 1 luna, de exemplu.

Concluzie: crema asta este chiar buna. Nu stiu cat de bio este, dar este foarte usoara, intra imediat in piele si hidrateaza pielea foarte bine, efectul mentinandu-se ore intregi, iar folosirea pe termen indelungat aduce imbunatatiri vizibile in textura pielii. Mirosul este unul placut (ovaz cu migdale dulci), desi mie personal mi se pare un pic cam puternic. Pretul este 25 ron pentru 200 ml (care la o folosire zilnica ajung pentru cel putin 3 luni) deci pretul nu mi se pare exagerat.

Am primit si eu niste produse din gama Plaisiris Nature, dar cu ulei de masline. Acum sunt chiar curioasa sa le incerc. Vor urma pareri in curand.

Ati incercat produse din gama asta? Cum vi s-au parut? Recomandati ceva?

17 comentarii

  1. ma bucur penru mama ta, inseamna ca crema asta e chiar buna.
    as incerca'o si eu dar am atatea creme...:))
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Camelia,
    Am făcut si eu cadou de crăciun crema de corp, de data asta, din aceiași gama, sorei mele.
    Bineînțeles a trebuit sa suporte controlul de calitate, după ce a desfăcut Nora cadoul, am taxat 3 picături din sticluța;D
    Pe lângă faptul ca miroase foarte delicat și total neagresiv, adică nu schimba mirosul parfumului, este si extraordinar de hidratanta iar textura este foarte catifelata.
    Am sa încerc cu siguranța crema de mâini , pentru ca eu, din păcate nu sunt asa de norocoasa ca tine.
    Mulțumim de review.Exhaustiv ca de obicei:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar sunt foarte bune cremele din gama bio, eu o folosesc pe cea cu organic vanilla.Si eu am probleme cu pielea mainilor iarna si crema asta chiar imi face pielea foarte fina si miroase foarte puternic a vanilie

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am testat gama aceasta de la YR, dar iti spun sigur ca nu sunt bio. Arunca un ochi pe eticheta...
    Poate ca sunt bune, nu contest, dar ma cam supara faptul ca pacalesc consumatorul spunand ca sunt bio cand ele de fapt nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  5. DiAnais, ai dreptate, nu sunt...dar produsele din gama sunt hidratante ...
    E supărător când cei de la marketing fac afirmații greșite ce pot fi ușor dovedite cu o simpla verificare a etichetei de către consumator.Lucru care spune multe si despre noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. ma bucur ca ai descoperit o crema miraculoasa pentru mainile f uscate. si eu am aceeasi problema ca mama ta si am incercat multe creme de maini fara succes, inclusiv yves rocher, dar gama normala. sper sa aiba efect si la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar trebui sa inaugurezi o rubrica "Mom's corner"sau"Mom's reviews":))

    RăspundețiȘtergere
  8. Aceeasi problema ca si mama ta am si eu: mainile mele erau mereu uscate si nimic nu mi se hidrata! Port manusi cand deretic prin casa, cand spal vase, folosesc crema de maini de 700 ori pe zi si degeaba, erau mereu aspre si cand ma trezeam dimineata, ma duceam direct la baie sa le umezesc un pic cu apa pt ca le simteam f uscate si nu puteam atinge nimic pt ca mi se facea pielea de gaina!
    Asta pana la Ivadidra de la Ivatherm! Crede-ma ca este cea mai buna crema de maini folosita vreodata si am folosit muuulte!!! Ii recomand din tot sufletul crema asta mamei tale si daca nu-i place, promit ca i-o cumpar eu:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar m-ai facut curioasa. Voi incerca aceasta crema cat de curand. Chiar daca nu este bio, daca are efect, n-am ce reprosa. :-*

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ! Si eu folosesc produse Yves Rocher si mi se par bunicele , imi place Serul de noapte Revitalizing Serum Culture BIO pt. fata cel cu pipeta ...Crema de maaini ei spun ca are in compozitie ovaz bio deci nu toata crema e bio , decat ovazul , trebuie sa fii atent la exprimare :D

    RăspundețiȘtergere
  11. nu am incercat nimic de la ei inca dar suna tare bine efectul asupra mainilor mamei tale!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu nu am incercat vreo crema de la YR, dar tot pentru maini am o crema de la Bottega Verde tot cu migdale dulci, care intra foarte repede in piele si hidrateaza suficient(cand pun prea multa nu se mai absoarbe, dar oricum eu o pun pe straturi). cred ca e ceva cu ingredientul asta, de bine.. => cremele chiar functioneaza :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Am primit zilele trecute un catalog de la yves rocher si chiar vroiam sa imi comand un gel de dus si o lotiune de corp din gama asta,dar cu siguranta o sa incerc si crema de maini daca spui ca are un efect "miraculos".De la ei am avut crema de maini cu arnica si mi-a placut,chiar imi catifela mainile.

    RăspundețiȘtergere
  14. sunt foarte bune toate produsele lor

    RăspundețiȘtergere
  15. crema nu este BIO, ovazul folosit in aceasta crema este cultivat bio, scrie ,,Cremă pentru mâini Ovăz bio,, nu ,,crema bio pentru mâini cu Ovăz,,

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim, nici n-am afirmat undeva ca e bio, ci am spus ca habar nu am cat de "bio" e.

    RăspundețiȘtergere