Review: MAC Studio Tech Foundation

8.1.11

Stiu ca reviewul asta e unul asteptat, insa am vrut sa pot sa acopar toate aspectele cand voi scrie despre el, deoarece sunt atat lucruri pozitive, cat si negative de spus si ar fi fost pacat sa nu acopar toate aceste informatii. Voi face acest review punctat - ce-mi place si ce nu pentru ca este mai usor asa.

Gasiti aici (unde am scris prima impresie dupa folosire) detalii despre ele. In acest review doar voi puncta ce-mi place si ce nu.

Ce-mi place:
- textura crema il face foarte usor de aplicat (eu am folosit pensula F80 de la Sigma pe care am pulverizat inainte apa termala sau Fix+, dupa care am revenit cu buretele lui pentru zona de sub ochi, nas si colturile gurii)
- acoperirea se poate construi - poti ajunge la full coverage foarte usor (este foarte importanta metoda de aplicare)
- uniformizeaza tenul si aspectul final este unul natural si mat
- tenul ramane hidratat si se simte foarte natural la atingere
- este practic si foarte usor de folosit
- este o baza foarte buna pentru blush, bronzer - se aplica mult mai usor
- arata foarte bine in fotografii

Ce nu-mi place:
- se consuma relativ repede (la o folosire zilnica - eu una n-as putea sa-l folosesc zilnic pentru ca acoperind porii, probabil m-as umple de cosuri - nu cred ca tine mai mult de 1 luna, 1 luna si jumatate maxim la o folosire usoara)
- nu acopera semnele vechi de cosuri sau petele. - este nevoie de concealer
- nu rezista mult pe ten (desi dupa prima folosire am spus altceva, timpul mi-a dovedit ca rezistenta lui este undeva in jur de 4-5 ore indiferent de primerul sau pudra de fixare folosite)
- accentueaza zonele foarte uscate ale tenului (desi are apa in componenta si este indicat tenului uscat) si se vad destul de urat

La ce trebuie sa fiti atentie:
- tenul trebuie hidratat foarte bine inainte, altfel aspectul final este departe de natural
- trebuie fixat cu o pudra (va aluneca de pe ten daca nu este fixat)
- daca aveti probleme cu porii, va arata urat in acele zone
- este absolut necesara aplicarea cu pensula/ burete care au fost umezite cu apa termala astfel veti obtine efectul de masca

Imi este destul de greu sa trag o concluzie pentru ca este un fond de ten care mie imi place si pe care l-as mai cumpara (nu pentru a-l folosi zilnic, insa daca plec undeva in weekend este foarte practic sau daca am de mers la un eveniment pentru cateva ore si vreau sa arat impecabil, este cea mai rapida si usoara metoda) pentru ca mi se pare versatil si foarte usor de folosit (in general in weekend intind mana dupa el cel mai des), insa in acelasi timp recunosc ca are niste aspecte negative care nu-l fac fondul de ten ideal.

Nu l-as recomanda cuiva care are tenul foarte uscat si probleme cu pielea care se descuameaza si nici cuiva cu ten excesiv de gras si pori dilatati si alte probleme de gen, dar pentru unele dintre voi poate fi fondul de ten ideal de aceea spun: daca aveti un ten cu mici probleme si cautati un fond de ten crema cu o acoperire medie si care sa arata natural, s-ar putea sa devina unul din preferatele voastre.

4 comentarii

  1. am studio fix,dar in ultimul timp nici asta nu imi place.multumesc pentru review.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Modniza, mie nu-mi plac fondurile de ten de la MAC si am spus-o mereu (Studio Fix m-a umplut de cosuri). In afara de Studio Tech si de cel mineral pulbere, n-as folosi nici un altul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu un fdt MAC, il tin degeaba pana il arunc sigur...In unele zone am porii dilatati si se vedea oribil. Si nici nuanta n-am nimerit-o :)) ghinion, mai e si scump :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Good to know!
    Ma ingrijoreaza totusi ca Studio Fix te-a umplut de cosuri...eu visam la el, sper sa n-am si eu probleme cu el.

    RăspundețiȘtergere