Postare la nervi

7.1.11

Postarea asta este doar ca sa nu injur pe cineva sau ca sa nu explodez eu de nervi.

Am o zi plina la munca cu multi nebuni care toti vor ieri produsele daca se poate si poate sa le dam si niste bani ca ne fac favoarea sa apeleze la noi (expresia "poate ma bagi in fata" mi-a suierat azi pe la urechi de prea multe ori ca sa mai fiu capabila de amabilitate).

In ultima ora si 40 de minute am schimbat 26 de mailuri (da - 26, nu am scris gresit) cu o clienta care nu stie sa citeasca sau este incapabila sa priceapa ce i se spune. In ultimele 15 minute i-am spus in 3 mailuri acelasi lucru, i-am dat print screen la conditiile de vanzare si i-am dat si un link direct catre conditiile cu care a fost de acord cand a dat comanda dar nu s-a deranjat sa le citeasca si care ii spun negru pe alb acelasi lucru pe care il repet eu de mai bine de 1 ora.

Am ajuns la exasperare, iar ea o tine sus si tare cu "rambursabil" si ca nu se grabeste, eu ii spun ca toate comenzile cu o valoare mica (sub limita specificata clar) se achita integral in avans ca asta e regula firmei si nu se schimba pentru nimeni si ea dupa toate astea achita mai putin de jumate din suma. Am repetat "integral", "toata suma", "nu partial" si "achitati suma de pe factura proforma" incat simt ca-mi plesneste capul.

Stiu ca nu mai am rabdare desi ar trebui s-o am, dar nu pot sa pricep cat de greu e sa intelegi ca nu schimba nimeni regulile pentru tine ca n-ai tu chef sa procedezi ca toata lumea sau pur si simplu nu te duce capul sa pricepi ce ti se explica?

Voi, cele ce lucrati cu clientii, cum procedati? (simt nevoia de o tigara, desi nu mai fumez de mult timp)

25 de comentarii

  1. Eu de mult timp tot spun ca nu as avea rabdare sa lucrez direct cu clientii. Cred ca as lua-o razna din prima zi... nu sunt genul care sa suporte toata prostia idiotilor din jur... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. nici eu nu fumez.. ma descarc dupa vorbind cu colegele.. ce poti face?? oameni si oameni..

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai bine postezi decat sa fumezi..
    .. cat despre clienti, incerc sa le explic, iar daca nu se poate .. nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  4. oamenii astia:-<
    incearca sa vorbesti ..sa te descarci..vorbeste cu noi:)
    posteaza:)

    RăspundețiȘtergere
  5. da,asa e.si la mine,crede ma,mai sunt de astia,cateodata nu mai pot,dar rabdare,rabdare...cred ca altfel nu se poate.nu stiu.hai ca o sa fie bine,te rog,linisteste te,asta e lumea.te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ai ajuns sa ai nevoie de tigara inseamna ca deja esti la capatul rabdarilor. cunosc senzatia si inca bine. eu nu aveam probleme cu clientii si mai mult cu sefii din partea straina care nu intelegeau cum e cu legislatia la noi si mereu trebuia sa le explic aceleasi lucruri de n ori. sau imi cereau ceva acum si peste 5 minute imi ziceau ca vor cu totul altceva si ca tot eu nu am inteles ce vroiau in conditiile in care le dadeam fwd mailuri cu ce imi cerusera. e tare greu sa ai parte de oameni incuiati care aud si vad numai ce vor.
    gandeste-te ca azi e vineri si mai e putin pana diseara, iar maine e sambata si 2 zile poti sa stai linistita :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O Doamne. Mi-aduc aminte de o discutie avuta aseara cu o clienta, care m-a frecat o jumatate de ora ca nu a vrut sa cheltuiasca niste bani si a facut o plata din greseala, si daca e asa, sa ii dam banii inapoi=)) de parca asa ar functiona lucrurile, tu apesi un buton ca idioata si apoi toata lumea e la picioarele tale si-ti rezolva prostia. Uneori imi pare tare rau ca nu le pot spune oamenilor ca sunt total idioti:))

    RăspundețiȘtergere
  8. E cel mai greu lucru... tragi aer in piept si o iei de la capat, n-ai ce face! Si eu trec cam prin aceleasi lucruri si am un singur sfat: fa tot posibilul si nu te mai gandi la ce s-a intamplat naspa la job si acasa. Atata timp cat ai si un interval de relaxare, ai sanse mari sa nu rabufnesti...

    A... si mai e ceva: razi! Daca schimbi punctul de vedere, sunt sigura ca ti se va parea ca uneori e chiar caraghios!

    RăspundețiȘtergere
  9. M-am mai calmat - lucru datorat si faptului ca mi-a dat o pauza clienta cu mailurile, sper ca s-a dus sa achite diferenta de bani. In alte conditii m-as fi amuzat, dar cand am asa mult de munca si trebuie sa stau la fiecare cateva minute sa dau aceleasi explicatii, parca nu mai rezist. Dar vorba voastra - mai e un pic din ziua asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. I know the feeling!
    Eu am lucrat ca supervizor pe custommer online support si m-am confruntat de prea multe ori cu situatii in care trebuiau sa stea cate 4 oameni sa ii explice un lucru altui destept.
    Desi regulile si conditiile erau clare, mereu se trezea cate unu sa spuna ca suntem niste hoti, ca suna la politie si ca ne batem joc de lume pe fata:))

    RăspundețiȘtergere
  11. te inteleg perfect.. si mie mi-a venit cateodata sa-i iau la bataie pe unii.. daca prostia nu doare n-ai ce-i face

    RăspundețiȘtergere
  12. clientii mei sut bancile straine(adica cele din state) si te-ai mira cat de batuti in cap pot sa fie uneori! cel mai des cand vad ca nu am cu cine, ori ii sun ori ii las in pace si le scriu peste vreo ora intr-o varianta mult mai clara si daca nici atunci nu vor, fac cum zic eu si zic cum zic ei

    RăspundețiȘtergere
  13. Citez: "Calmogen ... Pentru starile acute episodice de hiperactivitate vegetativa si psihoneurologica, se pot administra 1-2 capsule dimineata, cu efecte favorabile in tot cursul zilei."
    Sa fie autoinducerea in stare de leguma prin luarea pastilei "nesimtitului" o solutie?

    Te inteleg perfect!
    Ema

    RăspundețiȘtergere
  14. Ema, am gasit o solutie mai buna: m-am apucat sa fac fundite ... cele mai mici si mai dragute funde rosii pe care le-ati vazut vreodata din mana mea ies la ora asta! :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Miuri, fundite de fundite pentru fetite. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai bine faci fundite decat sa fumezi :)

    RăspundețiȘtergere
  17. oh, te inteleg perfect cami :)
    eu lucrez in call center si 8h pe zi asta fac! vb cu tot felu de oameni : de la oameni care nu stiu sa lege 2 vorbe, la oameni beti, oameni care se cred prea destepti si tot asa. am zile in care-mi vine sa-i injur prin tel, sau sa le dau cate una-n cap :)) dar nu pot ca apelurile-s inregistrare si am probleme la evaluare :(
    ideea e ca iti trebuie rabdare multaaaaaa, si multa stapanire de sine. si neaparat sa reusesti, dupa munca, sa te deconectezi. sa uiti ce-a fost si sa faci ce-ti place tie ca sa te reincarci cu energie pozitiva :)
    cred ca in orice domeniu ai lucra dai de oameni din astia..trebuie sa invatam sa traim unii cu altii.

    RăspundețiȘtergere
  18. offff, te inteleg perfect.daca i-as avea in fata nu as ezita sa-i strang de gat si sa le dau cu pumnii in cap.

    RăspundețiȘtergere
  19. Asa eram si eu cu nervii pana am decis sa imi schimb domeniul de activitate :D Nu stiu daca asta este solutia pe care ti-o recomand, dar pe mine m-a facut fericita :)
    Te pup, incearca sa rezisti!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Anca, mie imi place ce fac, dar ma omoara interactiuni cu clientii care e inevitabila.

    RăspundețiȘtergere
  21. Interactiunea vroiam sa zic, oboseala isi spune cuvantul.

    RăspundețiȘtergere
  22. :))
    imi vine sa dau paste la comentariul lui tiff4mk. si eu tot in acelasi domeniu lucrez si nu credeam k restul europei este atat de inapoiat menta si imbecilitatea este in largul ei. de obicei cand vb cu ei la telefon desenez moduri dureroase in care pot sa moara si pun pe hold si ii injur :)). merge si sa vb cu colegele, ca si ele se intalnesc tot cu atata caru` de prostie. stiu cum e, mai rup cate un pix, mai fac hartii bucatele :)), le mai doresc sa crape. chill. asa e, multa rabdare si rezistenta la stres :(

    RăspundețiȘtergere
  23. M-am ciocnit de atatea ori de situatii de felul asta incat chiar nu pot sa iti spun exact cum trec peste ele...de multe ori incep sa vorbesc urat, desigur, la adapostul monitorului. Alte ori rad, dar imi dau seama ca sunt prea multi oameni care cu informatia in fata, detaliata, la indemana, nu se deranjeaza sa o citeasca sau o sa priceapa...asta e mai grav. Si atunci cam dau in plans...Si eu inca fumez...deci tigara e prima pe care o aprind...
    Nu ne arati si noua funditele tale?

    RăspundețiȘtergere
  24. e bine cunoscut faptul ca lucrul cu oamenii e cel mai greu... pt ca fiecare om e diferit si cu piticii lui...

    RăspundețiȘtergere