Giveaway Laura Mercier Setting Powder

27.1.11

E timpul pentru un nou giveaway. De data asta am ales un produs care nu se gaseste in Romania si despre care am scris pe blog si stiu ca multe dintre voi sunt dornice sa-l incerce. Premiul este o mini pudra de fixare Laura Mercier - Translucent (puteti citi parerea mea despre pudra aici).



Ce trebuie sa faceti pentru a participa la acest giveaway?

Sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spuneti parerea voastra despre produsul de make-up care credeti ca face diferenta intre un machiaj reusit si unul de cosmar. Care e? De ce e asa important? Ce greseala frecventa fac femeile din punctul asta de vedere?

Giveawayul va fi deschis 9 zile si 3 ore (asta e gramajul pudrei) din momentul postarii, iar castigatoarea o voi anunta pe data de 7.02 (in functie de numarul de participari, voi decide metoda de alegere a castigatoarei). Pot participa si cele ce nu urmaresc oficial blogul cu conditia sa lase o adresa de mail la sfarsitul postarii pentru a putea fi identificate in cazul in care castiga. Nu voi lua in calcul comentariile care nu nominalizeaza produsul care face diferenta si nu aduc argumente pentru alegerea facuta.

Castigatoarea va avea la dispozitie 48 de ore sa ma contacteze pentru a-mi trimite datele de livrare si dupa folosirea produsului, astept pe mail un review, care va fi publicat pe blog.

117 comentarii

  1. atitudinea unei femei stica orice,daca ai incredere in tine poti distrage atentia de la o greseala. poti purta un ruj rosu dar cu o atitudine gresita poti distruge vraja lui, poti fi pensata gresit dar daca ai o atitudine pozitiva si jucausa poti indrepta aceasta greseala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie cel mai important produs de machiaj mi se are fondul de ten, pentru ca prea am vazut fete cu dungi portocalii pe gat sau care aratau a albinos pentru ca fdt era prea deschis...cel mai important dupa parerea mea este sa-ti gasesi fdt perfect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey:) vreau sa particip...

    In opinia mea, produsul care face cea mai mare diferenta dintre un machiaj reusit si unul de cosmar il reprezinta fondul de ten. Face un machiaj reusit : daca este ales corect, in functie de tipul tenului pe care il avem , uniformizeaza culoarea ,ofera stralucire si acel efect de 'fresh" si sanatate al pielii.
    Insa totodana, fondul de ten poate sa si faca un machiaj sa devina unul de cosmar. De ce? In primul rand un machiaj devine de cosmar atunci cand fondul de ten ales este cu mai multe nuante mai inchis decat tonul tenului. Devine un cosmar atunci cand fondul de ten nu este de o calitate buna si se "branzeste " in contact cu aerul rece sau cald. Un machiaj devine de cosmar atunci cand fondul de ten se ia pe toate hainele sau obiecte pe care le mai atingem de fata.

    Sper ca am dat un raspuns destul de coorent si corect pentru giveaway-ul tau...
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca pana la urmA fondul de ten este cel mai important. Uneori, depinzand de tenul fiecaruia, te poti lipsi de pudra, concealer sau altele, dar de fdt mai rar. Cele mai mari greseli, in opinia mea, ar fi alegerea unei culori prea inchise, intinderea pana la barbie si atat si cantitatea imensa pusa pe fata. Chiar zilele trecute, fiind una mai libera, una din colege s-a machiat putin mai mult decat de obicei, adica s-a dat cu fdt. Rezultatul? O masca portocalie pana unde incepe gatul. Mi s-a zgariat retina :(.

    pnkoyster@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna
    Eu cred ca orice make-up reusit incepe cu fondul de ten...da,daca fdt nu este unul adecvat tenului,daca nu are culoarea potrivita,textura care sa avantajeze tenul...atunci nu va face decat sa scoata in evidenta defectele,in loc sa le acopere.Eu in momentul de fata folosesc Deborah-24ORE Perfect..este prima oara cand folosesc un fdt de la Deborah,insa sunt ff multumita de el:)Este fluid,usor de intins,acoperire f buna si mai ales p timpul iernii,cred ca este fdt perfect pt mine...Prin urmare fdt este vital pt un make-up "ca la carte" caci trebuie sa fie ca o a2-a piele si dupa el urmeaza aplicarea celorlalte produse! Greseala p care o fac maj femeilor? Ei bine,axact asta e,alegerea gresita a fdt...cand arata de parca si-ar fi pus o masca pe fata,cand din dorinta de a avea un ten bronzat isi aleg nuante muuuult mai inchise decat tenul lor,cand folosesc jumatate din tubul/sticla de fdt la o singura aplicare...este horror!!
    As putea sa vb despre subiectul asta inca 2 ore,insa nu vreau sa te plictiseasca comment-ul meu,cred ca mi-am facut inteleasa parerea si este de ajuns cat sa ma incadrez in conditiile acestui giveaway:) pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. care mi se pare mie produsul care face diferenta la un look???
    FONDUL DE TEN mi se pare cel mai important,chiar daca este de luminozitate,cu acoperire medie sau cu acoperire mare si chiar daca unele femei au tenul curat fondul de ten tot schimba aspectul...
    Gandeste-te la un look de pe coperta unei reviste in care modelul nu poarta fond de ten(oribil!!!).
    Cea mai des intalnita greseala este alegerea gresita a nuantei de fond de ten,si bineinteles ca atunci fata va arata ca o masaca,iar implicit diferenta de nuanta intre fata si gat fiind foarte inestetica...
    Eu nu-mi imaginez viata mea fara fond de ten,mai ales ca am un ten destul de gras si cu mici imperfectiuni si de aceea folosesc Colorstay de la Revlon:)

    blue_angel_rares@yahoo.com
    kiss*

    RăspundețiȘtergere
  7. probabil fiecare isi nominalizeza produsul - nemesis, dar parerea mea e ca cel mai penibil in cadrul unui machiaj arata un blush prost aplicat: atat ca si amplasare (te poate imbatrani si cu 10 ani) cat si ca nuanta (sa nu se armonizeze cu restul machiajului strict pentru ca autoarea are o afinitate aparte fata de acel produs)dar si ca intensitate(prea mult si risti sa arati ca un clown).

    cu fondul de ten - mai scapi...cu rimel prea mult aplicat - rezisti psihic, cu un ruj neinspirat - manci ceva si problema corectata de la sine, cu un eyeliner smuged risti sa fi catalogat ...trendy ;)) DAR cu blushul prost aplicat duci pe fata un machiaj "obositor" chiar toata ziua!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hm...Eu una consider ca produsul care poate strica un machiaj este fondul de ten.Spun asta pentru ca am simtit-o pe pielea mea.Nici acum nu-mi vine sa cred ce fonduri de ten foloseam cand eram mai mica(de slaba calitate,care imi afectau si tenul si imi apareau cosuri) si modul in care il aplicam.Mereu imi ramaneau ori dungulite,ori zone prea incarcate,de cele mai multe ori nu il intindeam bine in zona maxilarului si ramaneam cu dunga aceea oribila.Astea le-am patit pe pielea mea si cred ca orice fata a patit asta la inceputuri.E bine ca exista si blogurile despre machiaj care,pe mine cel putin,m-au ajutat mult in acest domeniu.
    Din ce am mai vazut si la alte persoane...alegerea proasta a culorii fondului de ten.De fiecare data cand auzeam pe cineva ca incearca fdt pe mana,ii spuneam ca este gresit si ca trebuie incercat direct pe fata.
    De asemenea,am mai vazut cum se lua fdt de pe fata si ramaneau dungi pe gulerul de la haina.
    O alta chestie cu care fdt poate strica un machiaj este aspectul acela de masca,atunci cand este prea mult aplicat.Pentru mine,un fond de ten perfect ar trebui sa uniformizeze tenul,nu sa il acopere cu totul.
    Inca un lucru pe care l-am observat mai mult la celebritati este tendinta de a lumina prea tare zona de sub ochi,fapt ce atrage si mai mult atentia asupra zonei.Bineinteles ca nu se machiaza ele singure,dar ar trebui sa se uite si ele intr-o oglinda,sa vada cum arata machiajul.
    Cam aceasta este parerea mea.Sper sa fie ok :D:*

    RăspundețiȘtergere
  9. Fondul de ten. Foarte multe femei fac greseli in a alege culoare corecta, modul de aplicare. Plus ca sunt unele femei care..il folosesc in exces. Daca ai un cos cat turnu' eiffel nimic nu-l poate acoperii, plus ca risti sa-l scoti in evidenta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Din punctul meu de vedere, produsul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul de cosmar este rujul. Iar asta pentru ca o nuanta prost aleasa poate strica un machiaj care fara el arata bine. Iar prin nuanta prost aleasa inteleg o nuanta care nu se potriveste cu tenul, cu parul si nu este in conformitate cu restul outfitului. O alta greseala care poate ruina un machiaj este sa folosesti rujul mai mult decat e nevoie, adica sa-l dai peste conturul buzelor sau sa folosesti un creion de buze mult mai inchis decat nuanta acestuia. Big no-no. :) In plus, rujul rosu este o arma a feminitatii, insa si acesta trebuie folosit corespunzator tenului. In caz ca ma grabesc si nu am timp sa ma ocup de o rujare corecta, apelez la un gloss si problema e rezolvata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hey buna !
    Super giveawayu'ul tau ! ♥

    Produsul de make-up care intr'adevar eu cred cu stupoare ca face diferenta este fondul de ten !
    Multe femei gresesc cand vine vorba despre acest produs !
    Alegerea fondului de ten trebuie facuta in functie de tipul de ten.De ex. :
    *daca ai tenul normal esti norocoasa pentru ca ti se potrivesc toate tipurile de fond de ten:lichid,crema,spuma;
    *daca tenul tau este gras cel mai bine ti se potrivesc fondurile de ten compacte,dar si cele lichide care contin pudra;
    *pentru tenul uscat fondul de ten lichid sau crema sunt cele mai potrivite.e indicat sa se evite fondul de ten compact pentr ca va evidentia ridurile si liniile fine;
    *iar daca tenul tau este sensibil e indicat sa folosesti texturi cat mai usoare si sa stai departe de talc,parfum,ulei.cel mai indicat este fondul de ten mineral;

    Ce am spus mai sus e lucrul cel mai important,dar sa nu uitam si de culoarea potrivita pentru fondul de ten ...
    Aceasta trebuie sa fie aceeasi cu ceea a tenului nostru pentru a nu creea aspectul de fata pictata.
    Un alt element important este cantitatea fondului de ten.Multe fete isi aplica mult fond de ten pe fata,iar apoi fata lor arata ca o masca ! NU fetelor,fondul de ten nu e creat pentru a va 'masca'..Acesta nu trebuie aplicat in cantitati mari/industriale [:))],ci doar in cantitatea necesara pentru acoperirea micilor imperfectiuni(cosuri,pete,etc.),in jur de 3-4 boabe de mazaare de fond de ten.
    Cam atat am avut de spus ! Sper ca fetele sa citeasca si sa invete ceva din ce am spus !
    Imi place mult blogul tau si te vizitez des..m-a bucurat foarte mult giveaway'ul tau si faptul ca am putut sa particip la el!
    Emailul meu este:lucya_2008_lucya@yahoo.com sau chamry_bunny@yahoo.com in caz ca voi fi fericita castigatoare !
    Am scris aici despre giveaway'ul tau sa afle cat mai multe fete : http://charmy-bunny.blogspot.com/2011/01/giveawayuri-dragute.html
    Te urmaresc cu numele Honeÿ Bunny si pe GFC.


    (\_ _/) ♥
    (='.'=)♥
    (\_ _/)
    Kisses from Honeÿ Bunny!

    RăspundețiȘtergere
  12. Consider ca cel mai important produs de make-up este fondul de ten. Un fond de ten ce se potriveste tipului de piele pe care il ai si nuanta potrivita iti pune in evidenta trasaturile si te poate face sa te simti mai frumoasa, mai sigura pe tine.
    Multe femei aleg o nuanta gresita ( de cele mai multe ori mai inchisa), dar cred ca daca ar aplica fondul de ten atat pe gat cat si pe urechi, le-ar putea face intr-un fel sau altul sa arate mai bine.
    O alta greseala este alegerea unui fond de ten nepotrivit tipului de piele, iar rezultatul acesteia ( in cele mai multe cazuri) poate fi dezastrous: piele extrem de lucioasa si grasa, sau dimpotriva piele excesiv de uscata, cu aspect prafos( uneori chiar si cu descuamari).
    Mai sunt si persoane care aleg sa foloseasca fond de ten doar pentru ca au extrem de multe cosuri si desi le acopera (intr-un fel sau altul), acestea necesita sa fie tratate.
    Foarte putine persoane aleg sa foloseasca fondul de ten pentru protejarea fetei de factorii externi, cele mai multe alegand acest produs doar pentru acoperirea unor imperfectiuni sau pentru a le ofei un aspect radiant.

    RăspundețiȘtergere
  13. Diferenta intre un machiaj reusit si unul de cosmar n-o vad in fondul de ten. Sigur, o culoare nepotrivita, o cantitate prea mare sau un produs de proasta calitate vor strica un machiaj. Insa asta se poate spune despre orice produs: fard (cate dintre noi n-am vazut alegeri neinspirate?), rimmel (vestitele spider legs sau ochii de raton), ruj (prea mult, pe dinti, culoare nepotrivita) etc.
    Sunt multe fete care au tenul perfect (oh, si cat le invidiez) si chiar si fara fond de ten pot avea un machiaj foarte reusit.
    In viziunea mea blush-ul face diferenta. Aspectul acela fresh al tenului care te face sa zici WOW! Din pacate linia dintre perfect si prea mult e foarte subtire asa ca multe fete prefera sa nu-l foloseasca de teama de a nu arata ca un clovn (si din pacate multe il folosesc desi arata ca un clovn :)).

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna!

    Produsul care face diferenta intre un machiaj super si unul horror este creionul pentru buze, zic eu. Ma refer la cel care nu se potriveste cu rujul, cel care are o nuanta total diferita. Fiind aplicat corect alaturi de un ruj asemanator arata super...dar aplicat cu un ruj mai deschis (asta am vazut-o de cele mai multe ori!!!) arata oribiiil. Majoritatea femeilor fac greseala de a-si lua creionul de buze cu cateva nuante mai inchis decat rujul, alta mare greseala! Un ton, maxim doua zic eu ca sunt de ajuns.
    Pentru mine e important creionul de buze, astfel fac rujul sa tina mai mult, dar si buzele par mai pline dupa aplicarea lui. Un creion de buze si un ruj in nuante gresite pot transforma cat ai zice peste un machiaj "oau" in unul "iac"...


    Te urmaresc prin GFC cu numele Andreea.

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu cred ca cel mai important produs in trusa de beauty este fondul de ten care uniformizeaza nuanta tenului sau acopera imperfectiunile in functie de nevoile fiecareia,tocmai de aceea urmaresc sa imi iau diorskin nude natural glow pe care l-am vazut laudat aici.Si da,multe femei gresesc in alegerea culorii si in aplicarea lui doar pe fata-aveam multe colege in liceu care isi luau fondul de ten cu un numar doua mai inchis sa para bronzate si il aplicau pana la gat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Desi as fi tentata sa spun ca fondul de ten este cel mai important,cred ca pana la urma este primerul,fie el pentru ochi sau fata.Degeaba ai un smokey-eye perfect daca dupa 2 ore fardurie s-au strans in pliul pleoapei sau si-au pierdut din intensitate.Este esential nu numai pentru un machiaj long-lasting ci si pentru finishul machiajului per total.Fata este mai fina,iar machiajul se intinde mult mai bine.

    mailul meu este:melon.muffie@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. eu cred ca un fond de ten poate face diferenta dintre un machiaj reusit si unul de cosmar. In ultimul timp, chiar si la scoala vad o gramada de fete care folosesc un fond de ten cu cel putin 3 nuante mai inchise decat tenul lor si... il folosesc din abundenta. pe cuvant ca fata lor arat ca si tencuita..disgratios la urma urmei. si,colac peste pupaza... nu folosesc nici pudra..le luceste fata ca la un bec. Totusi, fondul de ten te poate schimba radical daca iti gasesti culoarea potrivita si are totodata o textura cremoasa, rezistenta. Cu un fond de te potrivit si un mascara poti face minuni!

    multumim pentru giveaway!

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu m-as putea rezuma la un singur produs care ar putea strica un make-up, depinde de ceea ce vrei sa faci pe fata, depinde de situatie, de cum alegi si ce alegi, de trasaturi, de par, de sprancene, de culoarea ochiilor. Intradevar baza e cea mai importanta la un machiaj, deci alegerea unui fond de ten bun conteaza foarte mult, dar mai ales aplicarea lui. Dar eu de exemplu, m-am machiat odata si-am uitat efectiv sa-mi dau cu rimel...ma uitam in oglinda, vedeam combinatia de culori perfecta pe ploape, dar era ceva ce nu dadea stralucire, ehh, dupa ce mi-am dat cu rimel am observat diferenta enorma a machiajului, eu eram altfel. Spunea cineva ca un machiaj tine de culorile pe care le alegi si de locul unde le aplici, (deacord cu asta) niciodata de cantitatea pe care o folosesti, dar eu as contrazice ultima parte. Poate sa existe un machiaj reusit, dar devenit de cosmar datorita rimelului aplicat in exces, sau de fond de tenul prea mult si vizibil, sau de rujul rosu nepotrivit unui machiaj colorat de exemplu, sau blush strident sau nuanta aleasa gresit al acestuia si nu numai, deci nu cred ca e un produs anume care ar strica un machiaj, poate fi oricare din trusa. Iar fondul de ten este intradevar foarte importantant cum spuneam dar exista si machiaje reusite fara acesta...si ca sa fie luat in considerare si comentariul meu, nomializez fondul de ten. Asta pentru ca se vede diferit un machiaj cu baza buna fata de unul fara baza, dar asta nu inseamna ca e neaparat de cosmar.
    oana.federova@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Deja problema cu fondul de ten aplicat incorect,a devenit o banalitate...trece neobservat cand ai de a face cu persoane care sunt paralele cu make-up-ul si pentru care acoperirea fetei cu diferite chestii a devenit obicei.
    Cel mai "poluant" pentru ochii mei, e un autobronzant aplicat dupa cum le taie capul..
    E horror!Sa vezi o doamna/domnisoara care nu stie sa isi intinda si sa isi uniformizeze culoarea,sau sa isi aleaga una mult prea inchisa.E deceptionant.Nu mai spun, ca la coate si la genunchi, din cauza ca pielea se intinde si se restrange constant, apar dungile portocalii...va dati seama cum ar arata o fata cu astfel de dungi?!penibil la modul serios.Fondul de ten mai merge, dar sa fii de o culoare neuniforma si patata..:(
    Mai bine apelezi la solar, chiar daca dai cu putin in plus.Efectul e total diferit si mai frumos.Sau cel mai bine, astepti sa vina vara:)
    Nu stiu daca are vreo coerenta tot ce am scris, dar asta am considerat eu ca e cea mai mare greseala pe care o putem face in materie make-up.

    RăspundețiȘtergere
  20. in opinia mea diferenta dintre un machiaj reusit si unul horror reprezinta alegerea creionului de buze...sunt destule fete care folosesc un creion de buze maro inchis si un ruj mult mai deschis la culoare..lucrul acesta este mult mai sesizabil intr-un machiaj comparativ cu alegerea culorii fondului de ten, a fardului etc chiar si de catre o persoana care nu are vreo treaba cu makeup-ul.

    te urmaresc sub numele de sweet lory

    RăspundețiȘtergere
  21. Tusul de ochi e un element care daca nu este aplicat corect poate strica intregul machiaj. In primul rand, e nevoie de o mana sigura pentru a trasa o dunga precisa de culoare. Recomand celor ce abia se familiarizeaza cu metoda de aplicare sa exerseze mai intai acasa. E pacat dupa ce te-ai straduit minute intregi sa machiezi restul fetei, sa strici totul cu doua dungi tremurate. Sfatul meu este sa
    1.nu incercati sa o trasati dintr-o singura miscare la inceput. Linia ar trebui sa fie lina si subtire
    2. evitati aplicatorul tip buretel, acesta traseaza dungile mai gros - cumparati o pensula speciala.

    Insa cel mai important: nu confunda machiajul de zi cu cel de seara. Nu ar trebui sa ajungi la serviciu aratand precum Cleopatra!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cel mai important produs de make-up este fondul de ten! Daca nu ai fond de ten bun intr-o nuanta potrivita care sa ofere o baza pentru machiaj atunci degeaba incerci tot felul de alte trucuri! M-am saturat sa tot vad persoane cu fete portocalii, cu linii foarte evidente, cu fete cakey s.a!
    P.S: Pe 7 este ziua mea de nastere! Este grozav premiul oferit!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cu giveaway-ul asta ne-ai dat gata! In special ca ai laudat foarte mult acest produs.

    Eu cred ca produsul de make-up care face diferenta intr-un machiaj este fondul de ten. Am ales acest produs pentru ca este folosit de toata lumea, pe cand fardurile sau alte produse de make-up nu sunt folosite chiar de toate fetele.

    Cel mai important la fondul de ten este alegerea nuantei potrivite, tipului de fond de ten potrivit tenului si aplicarea potrivita. Foarte, foarte multe fete/femei gresesc foarte rau in privinta acestor lucruri.

    Cea mai mare greseala cred ca este sa folosesti o nuanta mai inchisa (eventual mult mai inchisa) decat tenul tau. Ca sa iti dau un exemplu concret, am vazut intr-o zi o fata la facultate, darguta, cu tenul destul de curat, dar care aplicase un fond de ten portocaliu cu 2-3 nuante mai inchis decat tenul. Linia dintre fond de ten si gat se vedea foarte rau in special pentru ca fata respectiva avea parul prins si o bluza decoltata. In momentul ala m-am gandit "oare fata asta chiar nu s-a uitat in oglinda??". Nu trebuia sa vezi linia ca sa iti dai seama ca nuanta fondului de ten este total nepotrivita plus ca arata ca o masca (probabil din cauza unei puteri de acoperire mare de care ea nu avea nevoie sau o aplicare foarte, foarte proasta).

    Cand achizitionezi un fond de ten este foarte important sa il aplici pe fata si sa te asiguri ca se vede cat mai natural posibil si, cel mai important, sa fie exact nuanta tenului. Pentru a alege cel mai bun fond de ten eu aleg sa ma dau cu el pe fata si apoi sa ma uit in oglinda atat in magazin cat si acasa plus ca rog pe cineva sa se uite cum arata nuanta pe fata mea la lumina zilei.

    Cand am vazut prima oara cerintele concursului aveam multe de zis dar se pare ca acum nu am avut chiar atat de multe. Sper ca am reusit sa ating toate aspectele in privinta acestui subiect.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Topicul pe care l-ai deschis este unul greu de rezumat la un singur produs. Mie dimineata cand merg cu metroul imi place sa ma uit la fete fie pentru a ma inspira fie pentru a trece lookul respectiv pe lista de asa nu. Si am vazut destul de multe greseli facute in ceea ce priveste makeup (nu zic ca eu m-as machia perfect) insa ceea ce atrage atentia aproape tot timpul este cantitatea. Vorba aceea less is more este foarte inteleapta. O cantitate prea mare de rimel, fond de ten, pudra, creion de sprancene, ruj sau gloss strica.
    Pot spune insa ca reusita unui makeup consta in abilitatea fiecareia de face mix and match. E foarte important.
    Iar ca sa numesc exact un produs de makeup care face diferenta la un makeup este rimelul in opinia mea. Ochii sunt oglinda sufletului nu si cred ca trebuie pusi in evidenta macar prin rimelare.
    Cam astea sunt opiniile mele. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt mai multe produse care fac diferenta intre un machiaj reusit si unul esuat. In general, cel mai important este tenul iar fetele au vorbit despre fondul de ten.
    Eu aleg sa vorbesc despre pudra. De ce? Pentru ca am vazut foarte multe fete care aplica pudra desi nu au nevoie sau o aplica in exces iar rezultatul este inestetic, imbatraneste mult tenul.
    Pudra, aplicata in exces, accentueaza ridurile, usuca tenul si da un aspect de masca.
    Mai atente trebuie sa fie fetele cu tenul mixt/uscat pentru ca se vor trezi ca arata mai mature daca folosesc doar pudra sau exagereaza cu aplicarea acesteia. Cred ca nicio fata nu vrea sa arate mai in varsta (exluzandu-le pe cele aflate la pubertate).

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu cred ca rimelul si fondul de ten sunt produsele care fac diferenta intre un machiaj reusit si unul nu.Am vazut fete dragut machiate, dar aveau vreo 10 straturi de rimel,sau unele care nu-si demachiaza rimelul si a 2-a zi se fac peste, si in urmatoarea zi la fel, si tot asa, si stiti toate cum arata (HORROR!!! ) si mai este problema fondului de ten gresit ales, atat ca si culoare si cat ca si textura, cele care se dau cu fond de ten pana pe barbie, dar uita de gat sau decolteu, si atunci arata ca si o masca,si-n cel mai nefericit caz, cele cu masca de fond de ten, mai au si cele 10 staraturi de rimel :)
    Te urmaresc cu numele Giorgi5, adresa mea de email este v_gica@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Dupa parerea mea creionul de buze poate naste monstri. Si aici nu ma refer la nepotrivirea culorilor, ci la faptul ca in mana nepotrivita si in momentul nepotrivit se poate ajunge la disparitati grave intre buzele naturale si rezultat. Toate femeile tind sa fie tentate de niste buze mai mari, mai pline...mai conturate!
    gen andreea antonescu in poza asta http://www.smon.ro/divertisment/hituri_si_trupe_de_carton__vedete_din_romania_131_351488.html

    RăspundețiȘtergere
  28. Wow, de giveaway :D

    As fi vrut sa aleg ca fiind cel mai important produs fondul de ten, dar pe langa acesta mai sunt si altele la fel de importante. Excluzand cazul in care un fond de ten nu se potriveste tipului de piele, sau este aplicat gresit, in exces, etc, cea mai mare greseala cred ca o reprezinta aplicarea gresita a fardului de pleoape. Am vazut fete care nu foloseau fond de ten si aratau ok, pe aceleasi fete le-am vazut folosind fdt.. Stiau sa-l aplice, aratau la fel de bine, din punct de vedere al tenului, dar ceva tot mi se pare gresit. Cred ca aplicarea gresita a fondului de ten e mai vizibila decat cea a fardului de pleoape, si cunosc putine fete care sa nu stie cand fdt arata bine si cand nu. E o chestie de bun simt.

    Pana la urma aplicarea gresita a fardului de pleoape ne poate duce in extrema cealalta, dintr-o imagine frumoasa pe care vrem sa o expunem lumii, ajungem sa fim percepute ca "lipsite de simt estetic". O spun din experienta proprie, pentru ca mult timp acordam mai multa atentie tenului, si nu ochilor. Pana cand o prietena s-a incumetat si mi-a spus: "Invata sa-ti aplici corect fardul de pleoape, special formei ochilor tai."

    Sunt multe stiluri de machiaj al ochilor, dar nu toate se potrivesc unei forme. Degeaba arata bine tenul, daca strici conturul ochilor. Degeaba atragi atentia placut asupra tenului, oglinda sufletului nu sunt ochii? Nu ei ar trebui sa dezvaluie mai multe despre o femeie?

    Si fondul de ten este la fel de important, dar imaginati-va o fata cu ten perfect si cu un machiaj total inadecvat/inestetic al ochilor.

    Scuze daca e prea lung comentariul!
    Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna!
    E super acest giveaway!
    M-as bucura sa castig deoarece nu am avut niciodata un produs de la Laura Mercier. Nu imi permit sa imi cumpar des produse scumpe dar prefer sa am putine si de buna calitate.
    pentru mine cel mai important produs de machiaj e fondul de ten. Mi se pare ca este produsul care face diferenta intre un machiaj perfect si unul mai putin reusit. Consider ca daca o fata alege sa isi machieze doar ochii si buzele, fara sa foloseasca si un fond de ten sau macar o crema colorata , machiajul nu este complet.
    Fondul de ten uniformizeaza culoarea tenului, ascunde micile imperfectiuni si ajuta machiajul sa fie armonios.
    Cele mai frecvente greseli cand vine vorba de acest produs sunt legate de alegerea gresita a nuantei. trebuie sa fim foarte atente la subtonurile pielii noastre, deoarece un fond de ten prost ales distruge tot machiajul si ne face sa aratam ciudat. A doua greseala pe care am observat-o la foarte multe fete e faptul ca nu intind bine fondul de ten, sau il aplica pe un ten care nu a fost pregatit inainte. Consider ca e foarte important sa pregatim tenul pentru aplicarea fondului de ten. Pasii pe care eu ii urmez sunt demachiere, lotiune tonica si apoi crema hidratanta. E foarte important sa alegem si textura potrivita, gradul de acoperire. Multe fete aleg fonduri de ten cu acoperire prea mare si apare efectul acela de masca.
    Pentru mine fondul de ten este cel mai complex produs de machiaj deoarece se gaseste in multe texturi si nuante. E foarte usor sa gresim cand folosim acest produs, mie mi-a luat cativa ani pana am invatat care e fondul de ten potrivit tenului meu. Toate fetele ar trebui sa acorde atentie maxima fondului de ten deoarece el este cel care va poate face sa aratati fresh si stralucitoare sau, daca nu ales cum trebuie, veti arata artificial.
    Te urmaresc cu numele Adelina Tomescu si mailul meu e tais379@yahoo.com
    Te-am pupat!
    Sper ca am indeplinit toate cerintele!

    RăspundețiȘtergere
  30. Ma aliez si eu celor care sunt de parere ca fondul de ten poate distruge sau poate salva un machiaj. Consider ca tenul e ca panza unui pictor, ori daca aceasta panza e imperfecta, la fel va fi si tabloul final.

    Un fond de ten ales corect poate ascunde o gramada de probleme legate de ten: discolorari, imperfectiuni, pete, roseata si lista poate continua. Bineinteles are limitele lui, fiindca nu se poate substitui unui regim de ingrijire adecvat tenului fiecareia. Consider ca scopul unui acestuia e sa iti ofere tenul pe care natura nu a fost indeajuns de marinimoasa sa ti-l ofere, (adica unul mereu proaspat, fara imperfectiuni si pori dilatati sau alte asemenea lucruri care ii stirbesc frumusetea) sau daca te numeri printre putinele norocoase cu un ten perfect e acela de a-l ajuta si proteja in momentele cand e obosit.

    Fondul de ten e produsul pe care il folosesti pe toata fata, ba chiar si pe gat si decolteu uneori. Prin urmare daca e aplicat prost chiar intr-un singur loc sau e aleasa prost culoarea sau textura, acest lucru se vede si se rasfrange asupra intregului machiaj. Degeaba ai un machiaj elaborat al ochilor sau ti-ai aplicat blush-ul exact cum trebuie daca tenul tau are aspectul unui morcov sau al unei masti din cauza nuantei alese gresit sau arati cu 10 ani mai batrana fiindca textura nu e compatibila cu nevoile tenului tau.
    Pe de alta parte, daca fondul de ten folosit ti se potriveste si arata natural, nimeni nu cred ca iti va reprosa faptul ca ai recurs la un machiaj minimalist, ba din contra.

    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  31. parerea mea este ca foarte multe produse influenteaza daca un machiaj e reusit sau nu, dar cred ca cel mai important este fondul de ten.
    Daca fondul de ten este ales corect, nu mai ai nevoie decat de un blush, un corector de cearcane si rimel si deja te-ai ales cu un look fresh care isi va sta super.
    pe de alta parte, daca alegi o nuanta care nu e la fel cu nuanta pielii tale, acest lucru se va vedea de la o posta , si acesta va fi primul lucru pe care oamenii il vor observa cand vorbesc cu tine.
    de asemenea, daca nu intinzii fondul de ten si pe gat, vei ramane cu o linie evidenta la barbie, si toata lumea o va observa.
    daca vreti sa va acoperiti unele imperfectiuni, nu exagerati cu straturile de fond de ten pe acele locuri pentru ca dupa cateva straturi deja se va observa o diferenta de textura si uneori si de culoare, si acest lucru nu arata nici o data bine.

    oana_hoo2007@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  32. Produsul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul de cosmar, dupa parerea mea, este blush-ul. Nu toate femeile stiu sa-l aplice corect sau sa-si aleaga nuanta potrivita tenului lor si a machiajul adoptat. Rezultatul aplicarii gresite a acestuia este "efectul de clown", cum ii spun eu.
    Mailul meu este aleka_aleka2005@yahoo.com, cu care iti si urmaresc blogul.

    RăspundețiȘtergere
  33. Din punctul meu de vedere orice produs de make-up poate face diferenta.Degeaba aplici un fond de ten perfect daca apoi te faci ca o sorcova la ochi, sau iti dai multe straturi de maascara de faci genele ca de paiajen, sau aplici un ruj care nu are nici o legatura cu machiajul ochilor sau imbracamintea.

    RăspundețiȘtergere
  34. Parerea mea este ca produsul de make-up care face diferenta dintre un machiaj perfect si unul de cosmar este concealer-ul. Este foarte important sa folosesti concealer mai ales daca ai ce corecta. De la cercane pana la pete si roseata. Cea mai mare greseala pe care o fac fetele din punctul asta de vedere este faptul ca isi aleg un concealer ori o nuanta mult mai deschisa, ori una prea inchisa, nepotrivita tenului. O alta greseala in alegerea concealer-ului poate fi si textura acestuia. Eu prefer textura unui concealer cremos, consider ca se aplica cel mai bine, fara sa se stranga in liniile fine de sub ochi.
    Un machiaj perfect consta in sublinierea avantajelor si estomparea defectelor. Concealerul constituie baza unui machiaj perfect, placut, iar cel mai important criteriu de care trebuie sa tii cont, atunci cand iti alegi concealerul este nuanta si textura acestuia.
    Mi-ar face mare placere daca as avea ocazia sa incerc pudra de fixare Laura Mercier . Sunt sigura ca este extraordinara, pentru ca am avut ocazia sa folosesc pe timpul verii tinted moisturizer Laura Mercier care a fost perfecta pentru mine.Sper sa am noroc :D! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  35. Am citit o multime de comentarii despre importanta fondului de ten si mi-am dat seama: a. fie ca persoanele din jurul meu se machiaza ok fie b. ar trebui sa-mi schimb ochelarii :))
    Pentru mine elementul crucial al unui machiaj il reprezinta mascara si o sa explic si de ce: fara el orice look e incomplet, sters (parca citisem undeva ca ar fi un trend legat de genele nerimelate, ceea ce mi se pare o chestie super-aiurea), iar cu prea multe straturi efectul este cel putin spus nefericit.
    Imi place sa vad dimineata femei care par sa aiba gene wow de la natura dar, la o privire mai atenta, sunt date cu mascara. Pe de alta parte, urasc "piciorusele de paianjen", "fulgii" negri care cad pe obraz si rimelul curs.
    Eu una plec frecvent de acasa fara fond de ten (de cele mai multe ori folosesc un tinted moisturizer si putina pudra), dar niciodata fara un strat de rimel pe gene pentru ca-mi place sa cred ca, asa, ochii sunt frumos incadrati. Ok.. poate parerea mea ar fi fost alta daca m-as fi nascut cu gene lungi-lungi si negre, dar, asa...

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna Camelia!
    Am citit ca majoritatea fetelor considera fondul de ten eventualul dusman si in acelasi timp prieten al unui make-up reusit.Partial sunt de acord cu opiniile exprimate mai sus dar as vrea sa abordez intrebarea ta mai detaliat.
    Din punctul meu de vedere nu un anume produs de make-up face diferenta dintre un make-up reusit si unul dezastruos ci aceste trei elemente esentiale:culoarea,plasamentul si cantitatea.
    Asadar daca aceste trei elemente nu sunt in echilibru in cazul aplicarii oricarui produs de make-up rezultatul final nu va fi unul multumitor.
    In cazul fondului de ten o CULOARE mai inchisa decat nuanta naturala a tenului nostru va crea acel aspect neplacut de masca,deasemenea PLASAMENTUL fondului de ten doar pana la nivelul mandibulei va crea aceeasi senzatie,greseli inalnite frecvent printre noi.Stim toate ca o CANTITATE exagerata de fond de ten,aplicata in dorinta de a acoperi anumite imperfectiuni nu va face decat sa le evidentieze si mai mult,oferind uneori un aspect"prafos"tenului,deloc natural.
    Blush-ul!o culoare potrivita ne poate oferi un aspect sanatos,un plasament corect ne poate corecta forma fetei iar cantitatea va face diferenta dintre noi si un clovn:D
    Rimelul inca un element cheie pentru un machiaj reusit dar care printr-o cantitate exagerata il poate ruina creand efectul de gene-paianjan:
    Aceleasi elemente sunt primordiale si in cazul fardurilor de ochi,al conturului de buze si asa mai departe.
    Este foarte importanta deasemenea si lumina sub care ne realizam machiajul caci ne poate insela perceptiile.Mi s-a inatmplat deseori sa mi sa para ca am aplicat prea putin blush si continuand sa aplic am avut un soc cand m-am privit la lumina zilei in oglinda retrovizoare a masinii:D Linia de demarcatie realizata de fondul de ten dintre madibula si gat poate parea de asemenea inexistenta la lumina neprietenoasa a unui bec.
    Cel mai bine este asadar sa ne realizam machiajul cu rabdare,dupa ce ne-am informat foarte bine,si nu in ultimul rand la lumina naturala:*
    Te pup:*
    Mi-ar placea sa nu alegi castigatoarea cu random pentru a reusi si noi prin alegerea castigatoarei facuta de tine, sa te cunoastem mai bine:*:*:*

    l_kryss_me@yahoo.com
    Te urmaresc prin GFC cu numele El Kryss

    RăspundețiȘtergere
  37. cel mai important produs de make-up mi se pare fondul de ten.
    spun asta pentru ca orice femeie are macar o "defectiune",
    mai mica sau mai mare pe fata, iar acest produs poate face
    minuni. folosit corect(alegerea nuantei/texturii) si in cantitati
    normale poate transforma tenul intr-unul ca de portelan, dar
    folosit gresit(cum vad tot mai des) poate provoca "dezastre"
    (efectul de masca)
    email: serban.georgiana.72@gmail.com
    nice giveaway :X :*

    RăspundețiȘtergere
  38. buna,
    cred ca cel mai important pas in realizarea unui machiaj, fie el cat de simplu, este acoperirea cearcanelor. pentru unele persoane nu este un pas necesar, dar eu, avand cearcane foarte adanci, incerc mereu sa le acoper pentru ca, oricat de meticulos m-as machia,arat obosita si prost machiata fara pasul asta. Un lucru vreau sa mai adaug aici: este foarte importanta consistenta anticearcanului. Eu am reusit pe la sfarsitul liceului sa-mi distrug pielea din jurul ochilor cu anticearcane solide. Din ziua cand am constat cat de rau stateau lucrurile, nu am mai folosit deloc astfel de produse in jurul ochilor, ci numai anticearcane lichide, usoare.
    Ar mai fi un lucru ce poate strica un machiaj: folosirea de fond de ten, pudra, corector pe o fata care are portiuni ce se cojesc de la frig. Am mai facut-o si eu, fara sa-mi dau seama de conditia tenului,si nu a iesit deloc bine

    RăspundețiȘtergere
  39. scuze, am uitat sa mentionez adresa de mail: nastase.sorina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  40. In opinia mea produsul care influenteaza cel mai mult aspectul fetei este blush-ul si bronzerul.Degeaba ai un ten uniformizat daca nu ai putina culoare in obraji care sa iti indulceasca linii aspre ale fetei.
    Ce farmec am avea daca am fi albe,fara putina culoare,cu o tenta bolnavicioasa?
    Sau vara,poate nu toate reusim sa avem un bronz perfect natural,dar ce fata nu isi doreste un ten care sa para alintat de soare.
    Dar bineinteles ca intervine si ridicolul,fetele cu obrajii maronii in toiul iernii,sau fetele cu obraji de clovn,pe strada,nu la circ.
    E mare pacat ca multe nu stiu sa foloseasca corect un blush si nu stiu ce benefii le-ar putea aduce.

    RăspundețiȘtergere
  41. Ce buna idee pentru giveaway! Te felicit :)

    Din punctul meu de vedere sunt mai multe produse care pot ruina un machiaj si o sa fac un top 3 pentru cele mai importante. Bineinteles ca si "educatia" de makeup conteaza la fel de mult ca si calitatea produselor.

    Locul 3:
    CREIONUL DERMATOGRAF/ TUSUL. Arata oribil atunci cand dunga se proiecteaza pe pleoapa si este vizibila atunci cand inchizi ochii, de aceea trebuie sa aiba o calitate buna. Deasemenea modul in care este folosit acest produs conteaza foarte mult. Nu stiu daca cuiva ii place cum il foloseste Amy Winehouse.

    Locul2:
    BLUSHUL ales intr-o nuanta mult prea inchisa pentru culoarea tenului sau aplicarea lui in mijlocul obrajilor te poate transforma intr-un clovn. Calitatea are si ea un rol important pentru ca iti poate permite sa-l blend-ui frumos.

    Locul 1:
    FONDUL DE TEN, bineinteles. Un fond de ten de calitate face diferenta. Culoarea trebuie sa fie cea mai apropiata de nuanta tenului ca sa nu apara efectul de masca, care este cel mai des intalnit la persoanele care au impresia ca acesta trebuie aplicat doar de la 1 cm de unde se termina linia parului si pana la barbie.

    Am incercat sa las un comentariu cat mai "scurt si la obiect".
    Multumesc de giveaway, n-am castigat nici unul pana acum dar...cine stie. :)

    RăspundețiȘtergere
  42. dupa parerea mea machiajul frumos incepe mereu cu o piele ingrijita. daca nu te speli pe fata, n-ai chef sa te pensezi si ai o mustata de te invidiaza pisica ta, e clar ca oricat de frumos te-ai machia, vei arata totusi ridicol. eu cred ca ingrijirea coraspunzatoare tenului este ceva ce nu ar trebui neglijat. atatea fete vad care in loc sa scape de acnee, cauta ceva s-o acopere. dorm machiate si se mira ca au din ce in ce mai multe cosuri.
    daca te ingrijesti, nu ai nevoie de tone de fond de ten, poate un singur corector te ajuta la tot ce ai de acoperit. sunt si eu de acord cu fetele, fondul de ten este cel care iti poate creea usor probleme, nu vrei sa pari o stafie in poze pentru ca fondul tau de ten este mult prea deschis pentru tine, dar nici oompa-loompa nu vrem sa fim nici una dintre noi. o nuanta mai inchisa se iarta, daca stii sa intinzi produsul cum trebuie, dar cand baza e cu 3-4 nuante mai inchisa decat restul corpului, risti sa arati ridicol. deci pentru mine fondul de ten este cel care face diferenta. daca trebuie sa mentionez si ceva dezastruos, as mentiona liplinerul pentru ca INCA nu stiu romancele sa-l foloseasca si isi traseaza un contur de toata jena. nu trece zi sa nu vad o fata/ femeie care foloseste un lipliner maro cu rujul roz sau unul roz peste buze super uscate, probabil le place cum se aduna creionul intre crapaturi. mie mi se pare dezgustator si n-as putea saruta o asemenea fiinta.

    RăspundețiȘtergere
  43. super acest giveaway!Dupa parerea mea diferenta intre machiaj reusit si un esuat este facuta de fondul de ten si pudra.de aceea trebuie sa alegem cu grija fondul de ten si nuanta potrivita pentru tenul fiecareia care sa fie aplicat dupa ce demachem tenul.cat despre pudra trebuie sa avem grija sa nu exageram cu aplicarea acesteia deoarece tenul nostru va parea foarte incarcat.adresa mea este ella213ella69@yahoo.com.pupici

    RăspundețiȘtergere
  44. offffff, tot de fond de ten voiam sa iti vorbesc si eu..... Dar , lasa , tot de el ma leg! Deci (stii ca orice poveste buna incepe cu acest cuvant"deci" de parca ar fi o concluzie:D ),fondul de ten este cel mai tricky , dupa parerea mea , poate sa aduca o mare imbunatatire aspectului sau sa te faca sa semeni cu o gheisa dar nu neaparat clasica cu fata alba.
    Daca nu stii ce culoare este poptrivita tenului tau , poate aparea o disconcordanta clara intre pielea neacoperita si cea acoperita de fdt. Se poate vedea la urechi ,linia parului, gat , decolteu daca nuanta nu este cea potrivita. De asemenea , daca este aplicata in cantitate mare , poate aparea ca o masca si poate sa iti accentueze ridurile si liniile fine . Daca nu are consistenta potrivita , poate sa iti faca tenul si mai uscat sau sa nu intre bine in piele... Daca nu are puterea de acoperire necesara tenului tau si chiar ai nevoie de acoperire ptr cosi,cearcane sau pistrui , iar nu este bine.
    Insa , daca t-ai gasit fdt porivit nuantei si tipului pielii, atunci nu mai ai nicio grija . Este clar ca indiferent ce machiaj ai aborda , in ceea ce priveste tenul nu mai ai probleme.
    Daca pot sa mai adaug un produs , acela ar fi blushul!
    Am vazut multe persoane care fac greseli in aplicarea lui. Altele il aplica unde nu trebuie , mult mai jos de pometi , altele aleg culori nepotrivite sau aplica prea mult , iar rezultatul este dezastruos!Ma simt de parca ar fi o arta sa aplici blushul:), trebuie sa stii cand sa te opresti!Sa arati de parca esti putin imbujorata :) si foarte fresh !
    te urmaresc sub numele de foxy_kory

    RăspundețiȘtergere
  45. daca ma intreba cineva asta acum ceva vreme cred ca si eu as fi nominalizat fondul de ten, sau un exces de blush sau bronzer dar acum cred ca sprancenele colorate cu diverse creioane pot strica orice make-up. Cand eram mica eram socata de femeile care isi pensau sprancele pentru a si le desena apoi cu un creion, pana de curand am crezut ca numai femeile in varsta din copilaria mea faceau asta insa m-am inselat, am intalnit niste surori care au acelasi obicei si au in jur de 20-25 ani, haios mi s-a parut cand isi asortau ,,sprancenele" cu vestimentatia si culorile fardului asa am vazut si sprancene verzi, albastre; eu voi invata pe oricine are urechi sa auda ca sprancenele proprii sunt mai bune decat un creion, urate, cu goluri, strambe, inegale oricum sunt mai bune decat nimic

    RăspundețiȘtergere
  46. Eu as spune ca baza de machiaj este extrem de importanta. Trebuie sa fie foarte hidratanta, dar sa nu lase un ten uleios.
    Nu de putine ori, m-am trezit cu cojite de piele+ fond de ten din cauza ca baza de machiaj nu-si facea treaba bine. Dar asta s-ar clasifica la produs cosmetic.
    Ca produs de make-up as spune fondul de ten.
    Daca este un fdt bun cu o nuanta potrivita, nici nu este remarcat. Doar uniformizeaza culoarea tenului. Dar daca are un pigment puternic si nici nu stii sa-l aplici, face intregul machiaj un dezastru!

    e-mail: miha_loves_zaf(at)yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  47. Hey
    Eu consider ca un produs care face cu adevarat diferenta, in cazul persoanelor cu tenul mixt insa curat, este o pudra matifianta. In loc de fdt se poate folosi o crema nuantatoare pe care sa o fixezi cu pudra pe zonele predispuse la exces de sebum, care devin inestetice pe parcursul zilei. Intr-adevar daca alegi o pudra intr-o nuanta prea inchisa, sau aplici mult prea multa poate distruge un machiaj, lasandu-ti fata prafoasa, cakey.
    In viziunea mea ar mai fi astfel de produse: anticearcan intr-o nuanta prea deschisa, blushul aplicat prea puternic si neuniform, rujul aplicat impreuna cu un creion contur intr-o nuanta vizibil diferita, nuanta de ruj care nu te avantajeaza si iti arata dintii mai galbeni, te face sa pari mai palida si lista mea ar putea continua...

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna Camelia! Am sa raspund la intrebarile tale din punctul meu de vedere, si in ceea ce priveste fata mea..:)) Produsul care face diferenta la mine este fara doar si poate rimelul. Oricat m-as machia, aranja, daca nu sunt data cu rimel, nu-mi place cum arat.Dupa ce termin toate procedurile, ma dau cu rimel, si atunci am impresia ca totul se leaga. Cat despre o greseala in ceea ce priveste acest produs.. cred ca aplicarea in exces face genele sa arate foarte urat...

    RăspundețiȘtergere
  49. Desi toate fetele tind sa scrie despre fdt eu una il ignor (desi e aplicat prost si in nuanta nepotrivita ) atunci cand vad o pitipoanca curcubeu pe strada care isi asorteaza fardul cu bluza , pantofii , geanta ,pantalonii si bluza in aceiasi culoare sau total la polul opus un ruj rosu cu un fard verde si o tinuta galbena mov sau roz .

    RăspundețiȘtergere
  50. Eu cred ca orice produs care este folosit in exces face diferenta. Juma' de tub de fond de ten cu 2 numere mai inchis decat nuanta tenului pe o platforma accidentata cu cojite si mai stiu eu ce bubite (Doamne fere' ca la unele persoane nu e de glumit si imi pare teribil cand vad ca isi dau silinta si nu scapa de acnee-aici e vina naturii), blush roz fuchia/rosu purpuriu intins pana la tample+ un rujulet care e aplicat cu muuult peste conturul buzelor,asezonat cu un sfert tub gloss. De conturul marginit de picioare de gaze nu mai zic. S am uitat de corector in cea mai deschisa nuanta pe ten bronzat.Super,nu?

    O sa te/va ingrozeasca ce povestesc eu aici: aveam o colega in liceu care se machia de seara cu tot tacamul(muuuult), dimineata mai aplica putin glos si era fresh. Cum se spala domnita pe fata dimineata, cum se intampla ca machiajul era intact sau daca ea mintea(desi nu cred) , asta nu mai stiu :)) Soc si groaza,nu? Crescatorie de acarieni =))

    Nu vreau sa par rea sau mai stiu eu cum dar eu am vazut cazuri si cred ca nu sunt singura.

    RăspundețiȘtergere
  51. Interesanta tematica.Pentru mine, am observat ca starea tenului in dimineata respectiva face diferenta intre un machiaj reusit si unul groaznic.
    Daca nu-l demachiez cu foarte mare grija si in profunzime seara, si nu ii adaug ser si crema de fata se vede diferența in felul in care se aplica si se comporta machiajul a doua zi.In cazul in care sunt mai comoda fondul de ten nu se intinde bine, blush-ul e patchy iar concealer-ul intra in ridurile fine.Elementele astea pot face o combinatie de cosmar daca nu pregatesc tenul in prealabil.natusi_k@yahoo.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  52. Si eu sunt de parere ca fondul de ten poate ajuta enorm un machiaj sau il poate distruge. De fapt, de asta ii si spune "fond" pentru ca reprezinta baza de la care pornim in crearea unui look intreg. Referitor la orori in aplicarea lui, am vazut multe si toate m-au marcat, in sensul ca mi-au oferit un exemplu de "asa NU" si m-au determinat sa fac tot ce tine de mine sa nu ajung sa arat asa.
    Saptamana trecuta, o colega de master avea niste portiuni foarte uscate de piele langa nas si betonase bine zona cu fdt, creand un peisaj de la care nu-mi puteam lua ochii. O alta colega, din liceu, imi va ramane in memorie toata viata datorita aspectului portocaliu si a dungii precis delimitate dintre fata si gat pe care si-o desena zilnic cu fond de ten. As mai aminti fetele care aplica produs in exces, obtinand acel aspect de incarcat, murdar, ceva ce nu ai vrea sa atingi.
    Cat despre avantajele fondului de ten : cred ca e un produs mirific, pe mine cel putin ma umple de incredere si ador sa invat noi lucruri despre el, sa-l aplic, sa vad cum ma transform. Pot sa adaug doar gloss si rimel si arat minunat.

    RăspundețiȘtergere
  53. imi place tema..deci ma bag la comentat:
    :) sunt 3 chestii care fac diferenta dintre un machiaj reusit si unul dezastruos, nu e numai unu! fondul de ten, rimelul si creonul de sprincene! daca folosesti toate cele 3 produse gresit..nici nu mai conteaza restul, in schimb daca folosesti fondul de ten corect, rimelul si creonul de sprincene potrivite, machiajul e salvat chiar daca ti-ai vopsit exagerat ochii sau buzele :))

    RăspundețiȘtergere
  54. Oh, nici nu imi imaginam ca o sa fie atatea comentarii. Cum am vazut postul, m-am gandit la fondul de ten, aparent, chiar e o parere raspandita.
    Fond de ten ales gresit, aplicat necorespunzator, > dezastru. Aveam o colega de apartament, se chinuia cu acneea.. Si cu toate astea, aplica 3 straturi de fond de ten, care in loc sa amelioreze problema, parca mai rau o agrava.
    Rimel aplicat in exces > Gene lipite si inestetice > dezastru. ( eu am o obsesie cu rimelul.. imi place atat de tare, dar ma deranjeaza cand vad o persoana care nu stie sa il foloseasca ).
    Creionul contur buze > culoare gresita > catastrofa.
    Gloss in exces > bleah!

    :)))

    RăspundețiȘtergere
  55. Produsul care ar putea strica un make up reusit .. dupa parerea mea este creionul pentru buze , din cauza faptului ca uneori femeile nu aleg aceeashi nuanta ca si a rujului sau incearca sa isi mareasca buzele cu ajutorul lui .

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna,
    din punctul meu de vedere fondul de ten este foarte important. Eu prefer un fond de ten cu acoperire mica (e drept ca nici nu am probleme majore cu tenul, sau cel putin asa cred ), care sa nu ma faca sa arat ca o masca ,ci doar sa-mi dea o usoara urma de stralucire (nu luciu inestetic).
    Cred ca foarte multe femei gresesc in alegerea unui machiaj exagerat ziua, iar mie personal nu-mi plac buzele conturate agresiv cu creionul,care de multe ori este intr-o nuanta mult mai inchisa decat rujul.

    RăspundețiȘtergere
  57. Consider ca produsul cu care ai putea da gres aplicand in exces este blushul. In primul rand trebuie ales in ton cu nuanta pielii si in al doilea rand, trebuie sa ai grija sa il folosesti corect: adica discret, dar sa se si vada efectul propus. Altfel, riscam sa aratam ca niste paiate, din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  58. Eu sunt mai conservatoare intr-ale machiajului, ma machiez in cateva feluri pe care consider ca le stapanesc si deseori ezit sa incerc culori mai extravagante de teama ca nu va iesi ce trebuie. Cea mai mare diferenta am constatat-o in momentul in care am inceput sa folosesc fond de ten. Degeaba ma agitam eu in jurul ochilor, fara fond de ten fata mea arata terna, pielea nu avea coloratia aceea uniforma care pune in valoare un machiaj reusit si, cu exceptia catorva fete care au un ten prea curat pentru a avea nevoie sa foloseasca acest produs, la majoritatea care nu-l folosesc se vede lipsa lui. Bineinteles ca de aici decurg o serie de alte probleme: culoarea, blending, cantitatea aplicata, calitatea produsului, insa un minim de simt al ridicolului ajuta enorm in rezolvarea acestor probleme. Chiar si cu toate aceste dileme, eu tot consider ca merita, pentru ca efectul fondului de ten la mine a fost unul de exceptie. Acum, machiajul minim incepe cu fond de ten si oricat de grabita as fi, pe el tot il aplic.
    Cat despre toate celelalte produse, este de la sine inteles ca orice greseala strica "minunea" creata, dar cheia este tot in simtul ridicolului, as zice eu. Personal, am o mica problema cu blush-ul, nu prea-l stapanesc si folosesc culori deschise (aproape ca nu se vede, dar deh, creierasul meu e mai linistit cand stie ca m-am dat si cu blush). Eu cred ca e mai bine sa nu se vada (desi nu obtii efectul scontat), decat sa se vada de la semafor...
    Asa ca produsul cel mai important ramane, cred eu, fondul de ten, insa cand e vorba de machiaj - si nu numai! - cel mai important e simtul ridicolului!

    Am scris despre giveaway-ul tau aici: http://septembriejoi.blogspot.com/2011/01/giveaway-by-camelia.html
    Nu cred ca e obligatoriu, dar am preferat sa o fac (macar atat!).

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna,
    alegerea unui fdt nepotrivit tipului de ten, cu siguranta va strica machiajul. Parerea mea este ca daca nu sti cum sa il alegi, apeleaza la un ajutor cunoscator sau nu il folosi. Am vazut colege de birou care aratau "tencuite" pe fata si mi se pare horror de tot.

    RăspundețiȘtergere
  60. buna!!!
    ceea ce strica un machiaj este exagerarea parerea mea!Adica atunci cand exagerezi cu fondul de ten se vede ca si cum ai avea o masca!daca dai prea mult mascara genele se vor lipi una de cealalta si se va vedea oribil!cu blushul la fel..trebuie sa fie mai discret si foarte multe alte produse de make up care tre sa le folosesti in cantitate rezonabila!!!
    daca pui atat cat trebuie si ai grija sa bleduiesti corect nu are cum sa nu iti iasa un machiaj frumusel:P

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna Camelia,

    Dupa parerea mea, produsul care face diferenta este fondul de ten.De multe ori este ales prost, aplicat ca o masca contur, intins in par, etc.Imaginea aia de cosmar de masca care iti contureaza fata, mult mai inchisa la culoare decat gat, urechi, maini.Textura prost aleasa, culoare nepotrivita, prost aplicat, cam asta ar fi.

    GFC-Irini
    me_irini_23@yahoo.com

    O zi buna si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna, Camelia...Produsul de make-up care face diferenta este, in opinia mea, mascara. Aplicat corect, cu masura, poate defini ochii intr-un mod extraordinar.
    Un produs cu o formula nereusita, lipicioasa sau pur si simplu folosit in exces va strica insa tot. Nimeni nu vrea sa petreaca o jumatate de ora imbinand culori pe pleoape, pentru ca apoi sa strice tot cu niste gene "spider legs".

    As mai vorbi aici si de bronzer. Cine are un pigment deschis al pielii si alege un bronzer inchis, aplicat generos...e prada usoara pentru criticii in materie de beauty. Nimeni n-ar trebui sa arate pamantie, cu conturul maroniu pe la tample. Ne machiem ca sa aratam fresh looking, sa radiem de sanatate, nu de boala.
    Bineinteles ca pentru toate astea e nevoie de o "panza" cat mai curata, de o piele ingrjita si de un fond de ten bine ales. Mult succes tuturor si tie multumiri pentru generozitate. Sunt "alice.left" pe GFC, alice.left@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna Camelia, wow, iarasi un giveaway frumos:)
    Din punctul meu de vedere sunt doua produse care fac diferenta in machiaj, fondul de ten, cum au spus si fetele mai sus, dar si o pudra buna sa fixezi totul.
    Fondul de ten, este cel care iti uniformizeaza fata, iti ascunde din imperfectiunile, dar te si protejeaza( SPF-ul). Acum daca alegi un produs prost ( nu e obligatoriu sa fie un fond de ten de milioane de lei, ci sa ti se potriveasca), pe care il aplici si prost, produci un dezastru. La fel si pudra, daca pudra ai aplicat-o cu 2 nuante mai deschise sau mai inchise, te-ai machiat ca de carnaval.
    In schimb, daca ai aplicat un fond de ten bun pentru tipul tau de ten si il fixezi cu o pudra la fel, iti creezi o fata luminoasa si un ten care zambeste.
    Pana la urma important este si bunul simt al fiecaruia!
    Te pup si o zi cat mai buna :)

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna!

    Stiu ca s-a mai mentionat lucrul acesta, dar si eu consider ca produsul de make-up care ar putea strica cu totul un machiaj este, in principal fondul de ten, intrucat alegerea unui fond de ten nepotrivit nuantei tenului si tipului de ten (uscat, acneic, gras, sensibil) poate da o senzatie de masca, in plus poate avea o putere de acoperire prea mare sau prea mica. De asemenea vad multe fete care nu stiu sa foloseasca un fond de ten. Vad pe strada fete cu o fata portocalie si cu o dunga foarte evidenta a fondului de ten, in plus, cu gatul si decolteul alb. How weird is that?
    Dar un machiaj mai poate fi stricat si de un makchiaj al ochilor strident, alaturat unor buze rosii ca focul sau un roz d-ala strident si cu un contur al buzelor mult mai inchis :|. Am vazut cazuri si am ramas tablou cat de oribile pot fi.
    Oricum ar fi, inainte sa inceapa sa se machieze sau sa foloseasca produse de make-up de orice fel, toate fetele ar trebui sa se informeze cum trebuie aplicate aceste produse pentru un finish cat mai natural si placut.

    RăspundețiȘtergere
  65. Cu siguranta fondul de ten e cel mai important element al machiajului. Chiar daca ochii sunt machiati perfect, daca tenul nu este omogen, fin si usor stralucitor, aproape tot farmecul dispare. Culoarea si acoperirea sunt esentiale si daca ne gasim fiecare produsul care ni se potriveste putem fi sigure ca vom primi numai complimente. Un alt aspect foarte important pentru mine este cat de natural este finishul. Daca cei din jur nu sunt siguri daca te-ai dat sau nu cu fdt dar iti spun ca iti arata foarte bine tenul, then you hit the jackpot! Pe de alta parte efectul de masca e cea mai mare greseala, aplicarea de produs in exces, si diferenta de culoare intre fata si gat sunt foarte neplacute.
    Eu folosesc in prezent fondul de ten mineral si mi se pare extraordinar, se adapteaza si "traieste in simbioza"cu pielea, imi acopera imperfectiunile, nu incarca, nu se vede, e extraordinar!
    Si ca tot vorbim despre lucruri importante in make-up, nu-mi place tendinta tinerelor de a nu face diferenta intre un machiaj de seara si unul de zi. Din punctul meu de vedere fardurile metalice, de exemplu, ar trebuie folosite numai seara nu la 10 dimineata!
    Multumim pentru premiul grozav!
    gabriela.ciobotaru[at]ymail[dot]com

    RăspundețiȘtergere
  66. Doresc si eu sa ma inscriu, insa pt ca ce am avut de spus, nu incape in acesta casuta:), am ales sa-ti trimit mail. Multumim pentru acest givaway.;)

    RăspundețiȘtergere
  67. Desi primul lucru care mi-a venit in minte a fost fondul de ten [nu numai mie din cate am zarit pe aici:D], dar apoi m-am gandit mai bine. Consider ca baza de machiaj este cea mai importanta. Eu inainte nu foloseam [nici nu ma interesa, consideram ca este doar ceva pe care sa dai banii cand te plictisesti] si pot face diferenta intre un machiaj in care ai folosit baza sau nu. Eu cred ca, oricat de bune sau de scumpe sunt produsele cosmetice, fara un ten hidratat si bine curatat, fondul/pudra/fardul, se amesteca cu impuritatile de pe fata, si in loc sa ne ascunda micile defecte, fac exact opusul, un ten care arata incarcat si imbatranit, si niciuna dintre noi nu cred ca doreste asa ceva. Baza de machiaj este prima etapa a unui machiaj bine realizat, il face sa para mai natural, sa reziste mai mult pe fata, de asemenea ne protejeaza si hidrateaza pielea, si nu lasa sa se amestece produsele folosite si sa faca din fata noastra un mic ''circ''. La intrebarea ta cred ca oricare din elementele pe care le folosin intr-un machiaj il pot strica, daca nu alegi culoarea potrivita, sau daca exagerezi cu, cantitatea. Dar a stii sa te machiezi inseamna a stii sa le alegi potrivit trasaturilor tale, deci prin urmare baza mi se pare cea mai importanta.
    Multumesc pentru premiu si ocazia de a participa la giveawayul tau!
    GF - bbs
    bluemonoxide@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  68. Asa cum au spus unele fete de mai sus,fondul de ten reprezinta un detaliu important care poate face usor trecerea de la un machiaj reusit in unul de cosmar.
    Incepand de la alegerea unei nuante mai inchise (doar pentru a obtine un ten cat mai bronzat in miez de iarna) pana la textura.
    De-a lungul anilor am incercat atat fonduri de ten ieftine cat si mai scumpe si am avut ocazia sa aflu cu ce ma inteleg cel mai bine,ce produs imi lasa aspect de masca etc.Nu totul tine de pret si de modul in care reusesti sa faci niste selectii.Sa iti dai seama ce te avantajeaza si ce nu.
    Mereu am fost adepta stilului cat mai natural.
    O alta parte importanta,pana la alegerea fondului de ten este si hidratarea,ingrijirea tenului.
    Degeaba alegem un produs corect daca tenul nostru nu este ingrijit corespunzator ,nu avem grija de el.Cred ca aceste doua lucruri se coreleaza perfect.
    Nu voi pune in discutie cromatica,modul in care unele persoane se dau cu rujul gresit sau umblu cu smokey eyes in plina zi.
    Pentru mine un element cheie este ingrijirea tenului,si daca produsele din aceasta gama le-as putea trece in sectorul de make-up cu siguranta as fi vorbit despre ele:)

    Te urmaresc cu numele Dedeea:)

    RăspundețiȘtergere
  69. Consider ca sunt mai multe produsele care pot face diferenta intre un make-up reusit si unul de cosmar,dar daca ar fi sa aleg unul singur acesta ar fi primerul (in primul rand de ochi, apoi de fata). Este cel care face o diferenta vizibila, mai ales in cazul ochilor. Spun asta din experienta proprie, tenul meu este mixt (spre gras) de cand ma stiu. Deci degeaba pierd mult timp pentru a realiza machiajul perfect daca stiu ca in 2-3 ore pielea incepe sa fie "lucioasa", pleoapele uleioase, culorile isi pierd din intensitate si se strang in pliu...
    Asa cum multe fete au spus, alegerea si aplicarea fondului de ten poate ruina un machiaj. Dar nu l-am ales ca fiind cel mai important deoarece exista fete cu un ten perfect, sau aproape perfect, care au nevoie eventual doar de un tinted moisturizer (care poate fi la fel de bun ca un fond de ten cu acoperire mica) :)
    mail : mee.dave@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna,
    GFC: Mihaela
    mihaelatudor2010@yahoo.com
    am postat pe blog: http://mihaela-sunshine.blogspot.com/2011/01/giveaways.html

    Din punctul meu de vedere cel mai horor produs e autobronzantul. Mai ales vara atat la munca cat si pe strada sunt multe persoane care nu utilizeaza corect autobronzantul. Sunt unele care pur si simplu uita de fata, aplica mai mult produs in unele parti ale corpuri si raman cu pete, am o colega la munca care ,desi stie prea bine ca produsul pateaza hainele, utilizeaza produsul inainte de a iesi din casa si mai tot timpul are hainutele patate...
    Conteaza foarte mult si felul in care ai grija de piele. Daca iti exfoliezi, hidratezi etc corect pielea si folosesti autobronzantul cel mai bun pt tine nu vor mai fi probleme.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  71. imi place mult "tema" concursului,pot sa raspund intro clipita. Blushul si sprancenele fac totul pentru mine.
    Blushul face fata mai slaba,conturata,ii da dimensiune. daca e aplicat in exces,we get the clown look.
    Cat despre sprancene,daca sunt decolorate,nu e bine.daca sunt rare,nu e bine,daca sunt tatuate,nu e bine. daca sunt in nuanta gresita,nu e bine. Trebuiesc definite intro culoare ce arata natural in functie de ten si par,arcuirea si grosimea in functie de forma fetei si deja totul arata mai bine.

    te urmaresc deja,nu e primul giveaway la care particip:).
    pucca_dd@yahoo.com e adresa mea de mail:)

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna! Foarte fain, giveaway! tare mi-ar placea o asa pudra..:)

    In ceea ce priveste conditia, parerea mea sincera este ca principalul produs de make up este fondul de ten. Aceste trebuie adaptat la nevoile si tipul de ten, pe un ten uscat, descumat cu probleme, un fond de ten compact nu se potriveste pentru ca nu va face altceva decat sa accentueze si sa apara acel efect de masca. La fel cum pe un ten gras, nu poti pune un fond de ten hidratant, efectiv se va scurge si va arata groaznic fata, lucioasa.

    Un al doilea criteriu il reprezinta, culoarea. Vad pe strada, zilnic, adolescente si nu numai, acoperite cu tot felul de nuante care pur si simplu nu li se potrivesc. In general, mult mai inchise decat ar trebui. Diferenta fiind sesizabila intre fata si gat.

    Apoi, faptul ca nu il intind asa cum trebuie, tample, gat si creaza senzatia si aspectul de fals. Desi, machiajul este un accesoriu folosit, pentru a ne face sa aratam mai bine, nu mai rau.
    Cam asta ar fi parerea mea..

    Iar in cazul in care nu e un machiaj cu fond de ten, ceea ce ma intristeaza e abuzul de crion dermatograf negru. Negru si negru..fara nimic altceva pe fara, imbatraneste mai ales abolescentele..

    Te urmaresc cu dana savin. Sper sa castig, daca nu..next time :)

    RăspundețiȘtergere
  73. Produsul care determina factorul "(non)horror" al unui machiaj?... S-au dat multe raspunsuri: fondul de ten, blush-ul, pudra, etc. Personal, insa, inclin spre concealer ca element cheie al unui machiaj reusit: chiar si in cazul folosirii unui fond de ten cu putere mica de acoperire sau a unei "tinted moisturizer" care sa permita luminozitatii pielii sa transpara (sau chiar sarind cu totul peste acest pas), tenul poate sa arate totusi perfect in conditiile in care privirea nu ne este atrasa asupra cearcanelor, pe de-o parte, si a micilor imperfectiuni inerente (de tipul cosurilor, rosetii, petelor, etc.) pe de alta parte. In plus, in cazul unui light-reflective concealer folosit sub ochi, cearcanele sunt acoperite, dar se aduce si un plus de luminozitate fetei, contribuind la un aspect proaspat si odihnit, in ansamblu. Si, cu un concealer opac bun, ca Secret Camouflage - Laura Mercier (daca giveaway-ul tot marca asta e :)) ), orice alte indicii ca pielea nu este chiar perfecta dispar fara urma. Ce ramane este o "panza" perfecta pe care se mai poate picta sau care poate fi lasata ca atare.
    In consecinta, da, concealer-ul iti poate fi cel mai bun prieten. Sigur, nu pot nega nici ca, ales nepotrivit, va atrage si mai mult atentia asupra zonelor pe care vrei sa le "conceal", sa le ascunzi. Nuanta nu trebuie sa fie nici prea inchisa, nici prea deschisa in raport cu nuanta pielii tale, altminteri privirea se va indrepta intocmai pe zonele pe care le vrei camuflate. De preferat este folosirea unui set care sa contina cel putin doua nuante, una mai deschisa si una mai inchisa pentru a ingloba schimbarile de culoare pe care le sufera pielea de-a lungul anului: vara comparativ cu iarna, de pilda.
    Textura trebuie iarasi aleasa cu atentie: sub ochi, personal cred ca e de preferat un concealer mai fluid, care sa nu ramana intre liniile fine ale pielii, dand un aspect imbatranit.
    In plus, marginile zonei ascunse cu concealer trebuie "blenduite" bine pentru a nu distruge iluzia de ten perfect, dar natural.
    Per total, insa, tind sa cred ca, in masura in care nu esti la fel de norocoasa ca Venus a lui Botticelli sa ai un ten ca portelanul, iti vei datora machiajul perfect unui concealer bine ales si aplicat adecvat.
    (eliza666pintilie [at] yahoo [dot] com)

    RăspundețiȘtergere
  74. Hello! Consider ca ceea ce face diferenta dintre un machiaj reusit si unul de dezastru este fondul de ten. Din pacate am observat multe persoane care nu isi aleg ori culoarea potrivita( nuante ori mai deschise ori mai inchise decat nuanta tenului lor), ori textura potrivita tipului de ten pe care il au sau..nu il aplica corect lasand urme inestetice pe fata.

    Cat despre pudra Laura Mercier, pot spune ca am auzit numai cuvinte de lauda si mi-o doresc de foarte mult timp.

    Te urmaresc cu numele Raluca, adresa mea de mai este raluca_miron02@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  75. Din punctul meu de vedere, de multe ori, difenta intre un machiaj reusit si unul nu prea e blushul. Vad tot mai multe fete imbujorate ca niste clovni si ma intreb daca s-au uitat in oglinda inainte sa iasa asa pe usa.

    RăspundețiȘtergere
  76. Hm,imi incerc si eu norocul.
    Produsul care face diferenta dintre un machiaj horror si unul normal este din punctul meu de vedere fondul de ten.De ce?Pentru ca sunt o multime de persoane care nu stiu sa-si aleaga corect fondul de ten!Multe fete folosesc fond de ten prea inchis,sau prea portocaliu,si arata ca proaspat scoase din cuptor.Multe dintre aceste persoane nici nu il aplica cum trebuie,si se vede o diferenta foarte mare intre fata si gat.Tot legat de culoare,vad multe fete dornice sa aibe ten de portelan care fac greseala si isi iau fond de ten multe prea deschis la culoare,si arata ca un cadavru.

    RăspundețiȘtergere
  77. Important este sa ai o atitudine pozitiva, sa zambesti, pentru ca atunci si fata iti este luminata, iar machiajul te va avantaja, si nu uita sa pui un gloss discret pe buze -Nu este necesar sa pui kilograme de fond de ten, rimel, pudra,farduri etc......important este ca tu , ca si femeie, sa stii sa te pui in evidenta, sa fii naturala, pentru ca esti unica,...si nu uita sa zambesti:)

    ....sper ca numele acestei creme sa-mi poarte noroc :)

    cele bune,
    laura

    RăspundețiȘtergere
  78. Dincolo de atitudine, cred ca rujul/glossul, produsele cosmetice pentru buze, sunt cele care pot ruina un machiaj. O gura conturata urat sau cu nuanta nepotrivita poate fi un statement eronat despre persoana in cauza.
    Niste buze crapate, dar pe care troneaza un ruj rosu aprins, in miezul zilei, dstrug credibilitatea si urma de rafinament a oricarei femei.
    Rujul e cel care afirma daca esti ingenua, indrazneata, timida sau conservatoare. E cel pe care barbatii ajung sa-l sarute, sa-i cunoasca mirosul, gustul, sa tanjeasca dupa buzele care il poarta.
    Este cel cu care se identifica nu doar fizicul unei femei, ci si pshihicul, pentru ca buzele sunt cele cu ajutorul carora rostim ce ne trece prin cap.

    RăspundețiȘtergere
  79. Probabil daca as fi scris printre primele fete un comentariu la acest post as fi zis si eu FDT. Este primul lucru care mi-a venit in minte dar cum am tot amanat postatul m-am gandit sa ofer si o alta perspectiva, poate 1% din fetele care fac greseli de machiaj vor citi astea si vor invata ceva. Cred ca produsele de machiaj cu prea mult sclipici sunt un alt faux-pas al machiajului, mai ales cel de zi, si mai ales cele cu bucati mari de sclipici. Fie ele farduri de ochi, sau blush-uri sau iluminatoare sau mai stiu eu ce, le fac pe unele fete sa arate ca un glob de discoteca in miezul zilei, mai ales ca uneori sclipiciul nu sta la locul lui. Sa vezi fete machiate in felul asta pentru mine e o problema, mai ales sa le vezi venind asa la un interviu alaturi de fusta mini. Nu zic sa se foloseasca etern numai produse mate dar putin discernamant in selectarea produselor nu strica, mai ales pe principiul less is more.

    RăspundețiȘtergere
  80. Fardul de obraz,cu siguranta, este un produs de makeup crucial, rock or fail, care te poate face sa arati superb, cu obrajii sculptati, sau ca un clown. Iar diferenta este de doar 1-2 cm. Vad tot timpul multe fete pe strada cu prea mult blush in obraj, prea sus, prea pana la urechi si tot timpul ma gandesc ca daca si l-ar fi aplicat cum trebuie le-ar sta grozav.
    Cheers,
    galesha@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  81. Indiferent de situatie, chef si timp tenul trebuie sa arate impecabil. Altfel degeaba ai cele mai tentante buze rosii, daca privirile se opresc pe cosul ce rasare pe obraz sau asupra cearcanelor.
    Niciodata nu sar peste corector. Vara sau cand ma grabesc poate ca nu port fond de ten dar corector am.
    Problema este sa gasesti unul din variata gama disponibila care sa ti se potriveasca din punct de vedere al culorii, texturii, puterii de acoperire, rezistentei etc. Iti lumineaza fata ascunzand cearcanele si roseata si iti uniformizeaza tenul mascand micile imperfectiuni care altfel ar atrage atentia.
    Reversul medaliei: un corector prost nu va face mare branza sau mai rau va atrage atentia asupra acelor zone: se aduna in pliuri sau e prea prafos, este prea deschis la culoare sau nu se potriveste culoarea, nu este bine facuta trecerea de la el catre culoarea pielii etc.
    Eu inca mai caut unul perfect pentru vara...

    RăspundețiȘtergere
  82. Dupa parerea mea, produsul care face ca un machiaj sa fie unul reusit este fardul de obraz. Si asta pentru ca este cel care iti evidentiaza cel mai bine trasaturile fetei si care te poate pune in valoare foarte frumos. Daca insa nu este aplicat unde,cum si cat trebuie, poate strica totul,poate da aspectul unei fete obosite sau pur si simplu iti poate inaspri trasaturile. De asemenea,este foarte importanta si culoarea,care trebuie sa se potriveasca cu nuanta tenului si a rujului.

    Andra Enache, andraena90@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  83. Buna. Din punctul meu de vedere, fondul de ten face diferenta. Poate face minuni cu orice fata care si-l alege si il aplica corect. Altfel, rezultatul e cel pe care il va zilnic dimineata in metroul bucurestean. Ori prea inchis cu dungi la urechi, gat sau tample, ori e exagerat si e combinat cu pudra, ori e adunat ingrozitor in zonele cu riduri la femeile mai in varsta.
    M-am abonat si in Reader, dar adresa mea de mail este: cosmina.spiridon@yahoo.com
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  84. Buna!Produsul care mi se pare ca face diferenta dintre un machiaj frumos si unul urat este fondul de ten ales gresit, acela care da impresia de masca, fie ca nu este estompat si se vede delimitarea dintre fata si gat(sau chiar urechi), fie ca este ales cu o nuanta prea inchisa fata de cea naturala sau textura aleasa nu este cea buna si arata prafos.Consider ca un fond de ten bun ar trebui sa iti imbunatateasca aspectul fetei si sa se potriveasca cu tenul si sa nu fie un produs care este evident ca l-ai folosit.De asemenea am observat la fetele care fac aceasta greseala ca, de obicei, au si ochii foarte conturati cu negru, lucru care dupa parerea mea completeaza machiajul nereusit.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  85. Nu prea m-am putut hotari daca sa aleg fondul de ten sau creionul/fardul de sprancene, dar il aleg pe cel de-al doilea, pentru ca poate fondul de ten care arata urat mai poate avea scuze gen descuamari, acnee netratata, lipsa exfolierii sau a hidratarii... Dar aspectul sprancenelor cred ca e unul dintre secretele minune ale chipului armonios. Degeaba iti dai cu fond de ten si farduri de milioane daca sprancenele tale arata de parca ar fi trecut printr-un razboi. Creionul de sprancene folosit excesiv mi se pare INGROZITOR. Majoritatea fetelor nu reuseste decat sa si dea o forma oribila, nenaturala, in neconcordanta cu nuanta parului... Cu fardul parca sunt mai acceptabile lucrurile, ca nu innaspreste atat de mult trasaturile, dar tot un fiasco iese in general. Apreciez fetele care stiu sa si "umple" golurile si sa isi deseneze frumos sprancenele, nu sa si traseze o forma pana la jumatatea pometilor. Am exagerat, dar am un exemplu concludent in preajma si ma ingrozeste de fiecare data aspectul ei, desi trasaturile sale nu-s urate, iar sprancenele naturale cam rare, dar dragute.

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna! In opinia mea, caracterul definitoriu in machiajul unei femei il confera fondul de ten. Daca acesta este bine ales, potrivit nuantei tenului, de calitate si corect uniformizat, machiajul este unul reusit. Daca, dimpotriva, fondul de ten este mult prea deschis, respectiv inchis, are aspect de "masca", putere de acoperire slaba, se ia pe haine sau confera fetei un aspect uleios dupa o anumita perioada de la aplicare, efectul poate fi unul dezastruos.
    O zi frumoasa!
    Madalina okicaprui_m@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  87. Wow, ai pus la bataie un premiu tare dragut in primul rand!tare mi-ar placea sa incerc o pudra buna matifianta!

    Cat despre produsul ,,cheie", am observat ca majoritatea fetelor sunt de acord ca fondul de ten este intr-adevar extrem de important si nu doar atat, alegerea corecta a culorii transforma in bine sau in rau intreg machiajul. Insa pentru ca deja s-a spus asta, as vrea sa adaug si despre blush acelasi lucru. Mai intai ca pentru mine, blushul joaca un rol crucial. Nu ies din casa fara blush si punct. Am un ten alb, tare palid, cu subton galben, deci fara blush arat in permanenta bolnava:)) Pentru mine e chiar mai important decat fondul de ten, pentru ca, folosita o nuanta potrivita- roz deschis, usor coral, acel roz ,,sanatos" - fata mi se transforma, pometii si trasaturile mi se accentueaza, pielea capata un aspect healthy& glowing. Totusi si in acest caz, o culoare nepotrivita pielii noastre, sau un mod de aplicare barbar(prea mult de exemplu, sau pur si simplu gresit, nerespectand linia pometelui) duc la un aspect de clown sau poate nu chiar asa exagerat, dar macar un aspect fake si tot e rau. In concluzie, putin blush rozaliu, aplicat corect, poate sa ne ilumineze intreaga fata si sa ne faca mai tinere, mai vesele, mai frumoase! E asa simplu.

    Pupici,
    Sandra(te urmaresc cu acelasi nume)

    RăspundețiȘtergere
  88. Camelia, parca esti Zana Buna pentru noi:)

    Am citit cateva comentarii si in majoritatea am vazut ca fetele au ales fondul de ten ca fiind produsul de make-up care face diferenta intre un machiaj reusit si unul mai putin reusit sau chiar prost :) la fel cred si eu, cel mai urat lucru mi se pare dunga aceea inestetica dintre fata si gat. Alte fete isi gresesc nuanta si arata foarte rau sau nu-l intind cum trebuie si raman cu dungi portocalii pe fata. Nici eu nu mi-am gasit inca nuanta potrivita, nici n-am investit multi bani in cautarea ei pentru ca nu-mi permit, dar mereu am pus mai putin si am intins bine bine fara sa raman cu dungi.
    Desigur ca si fardurile aplicate prost sau dermatograful in exces sunt greseli, insa parca cea mai urata dintre toate e greseala alegerii si aplicarii fondului de ten. Aceasta este parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  89. Ceau. M`am gandit mult timp ce sa raspund si primul meu impuls a fost sa zic ca fondul de ten.. apoi m`am gandit mai bine si mi`am dat seama ca nu fondul te ten contureaza fata si armonizeaza machiajul ci modul in care sunt conturate sprancenele.
    Deci pentru mine un machiaj poate deveni dezastruos daca sprancenele nu sunt conturate cum trebuie sau chiar deloc.
    Indiferent de produsul folosit acesta trebuie aplicat dupa anumite criterii
    - respectand forma naturala a spranceleor
    - folosind culoarea potrivita pentru tenul si parul utilizatorului iar daca acest produs nu e folosit cum trebuie poate schimba radical un machiaj bine realizat si normal ca pentru a contura sprancele acestea trebuie sa fie pensate.
    Sper ca ne vei zice si tu care e din punctul tau de vedere produsul care poate distruge un machiaj.
    Te urmaresc cu numele de Bianca Han.
    E`mail byutzik_a@yahoo.com
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  90. Produsul de makeup care face diferenta este fondul de ten. Daca alegi o culoare nepotrivita, poti ajunge sa strici cel mai reusit machiaj, pentru ca arata ca o masca. Cred ca asta e si greseala pe care o fac cel mai des femeile.

    alexa12_02[at]yahoo[dot]com

    RăspundețiȘtergere
  91. un concurs cu un produs esential este intotdeauna binevenit si foarte inspirat! :)

    imi place tema concursului pentru ca avem acces la atat de multe opinii!
    eu m-am tot gandit care, ce, cum ma supara vizual cel mai mult la un machiaj. nu stiu daca poate fi un singur lucru care sa deranjeze atat de mult, dar aici ma refer la acele persoane cu un gram de simt estetic; deci exclud cazul persoanelor care se machiaza pentru a soca(ma refer la sprancene prea pensate, tatuate mult prea nenatural, buze prea liniate peste conturul natural si cate si mai cate). cred ca femeia din ziua de azi e foarte constienta ca trebuie sa arate intr-un anumit fel din considerente lesne de inteles si prin urmare, isi da interesul intr-ale machiajului. ma mai gandesc ca, machiajul nu este pentru toti. adica, evident, este aproape la indemana tuturor dpdv financiar, dar nu inseamna ca toate femeile trebuie sa se machieze. cred ca prima greseala este.. machiajul in sine. unele femei chiar arata bine fara nimic, ce-i drept nu sunt atat de multe, dar nu de putine ori am descoperit fete dragute in spatele vopselurilor. in alta ordine de idei, eu apreciez persoanele care nu sunt talentate in acest domeniu, dar invata cu consecventa pasi in obtinerea unui machiaj de baza, discret si potrivit lor. nu stiu ce pun alte fete pe fata, dar eu intai de toate imi pun crema zilnica sau cateodata doar baza, care tot o crema e. asadar, diferenta intre un machiaj frumos si unul de cosmar incepe cu .. baza. sunt total de acord cu parerile exprimate mai sus in privinta fondului de ten, al blush-ului, al rimelului.. toate in exces.. dar, cred ca daca nu ai probleme adevarate cu tenul, nu este atat de folositor fondul de ten, cat este corectorul. am vizionat multe tutoriale si cred ca presiunea de a tot adauga chestii pe fata in speranta obtinerii imaginii de vis, le indruma pe femei la efectuarea unor pasi mecanici de genul "ce mai trebuie sa mai aplic acum?" fara sa faca o selectie a lucrurilor de care au cu adevarat nevoie.

    prin urmare, pe principiul "mai rarut ca-i mai dragut" sau "less is more" eu pledez pentru indentificarea nevoilor tenului pentru a obtine un machiaj frumos, alaturi de putina rabdare si o leaca de indemanare. trebuie sa iasa ceva frumos!

    your follower,
    Ana.

    RăspundețiȘtergere
  92. Este atat de greu sa spui exact cu ce poti da gres atunci cand te machiezi. Pentru ca absolut orice produc de make-up, in exces, poate face diferenta intre frumos si dezastruos. Insa pentru mine cel mai important ramane fondul de ten, sub orice forma ar fi el - fluid, crema, pudra. Orice tablou, inainte de a te apuca sa il pictezi, are nevoie de o panza. Si cum fata este panza, in cazul machiajului, cred ca este necesar sa aiba o culoare uniforma. Stiu ca sunt si norocoase care nu au nevoie de fond de ten, insa marea majoritate a femeilor inainte de a-si cumpara orice alt produs de machiaj, se asigura ca au fondul de ten. Si aici intervin cele mai mari greseli. Un fond de ten necorespunzator tipului de ten ori va deveni "uleios", ori va deveni "prafos". Cand vorbim de alegerea nuantei, unele femei cred ca daca il iau cu o nuanta-doua mai inchise, vor arata bronzate, insa nu se gandesc sa il intinda si pe gat si decolteu si ca daca isi apropie mainile de fata, imediat se va vedea diferenta. Altele cred ca un fond de ten mai deschis decat pielea lor le va face sa arate, probabil, mai fragile, mai feminine. Insa nu cred ca gheisele sunt la asa de mare cautare. Apoi se poate da gres pe subtonurile pielii. Eu una ma stiu patita, pentru ca mult timp am avut impresia ca pielea mea are subtonuri roz, cand de fapt are subtonuri galbene. Si nu intelegeam de ce fata mea arata atat de nenatural. Apoi se greseste cu aplicarea. Ori prea mult, pe ideea ca asa se va obtine o acoperire mai buna, ori intinderea fondului de ten se termina la maxilar, si apar diferentele dintre pata si gat, cel mai adesea pentru ca fata arata impecabil, iar gatul...ar fi avut si el nevoie de mici retusuri.
    Desigur, nu este singurul dezastru in materie de machiaj pe care l-am vazut, pot scrie pana maine dimineata despre ce sa nu faci, insa avand in vedere ca fondul de ten se afla in trusa absolut oricarei femei care se machiaza, consider ca acesta este cel cu care se da gres cel mai mult.
    Iar din prisma faptului ca reprezinta baza pentru machiajul ochilor si obrajilor, degeaba ai un cat-eye perfect, daca fondul de ten nu este ales si aplicat bine. Degeaba pometii arata sanatos, sunt bine conturati si complimenteaza restul machiajului, daca fardul este asezat pentru un fond de ten necorespunzator.

    RăspundețiȘtergere
  93. Buna!
    Din punctul meu de vedere, in tot ceea ce faci, daca pleci de la baza cu un lucru gresit nu poti obtine lucrul dorit; cand vine vorba de machiaj, lucrul care face diferenta este un fond de ten bine ales. Cred ca au fost foarte multe fete care au zis lucrul acesta si asta este adevarul. M-am saturat sa vad atatea fete care se cred super frumoase, super trendy, dar habar nu au ca si-au dat cu un kg de fond de ten pe fata si arata ca niste clovni. Sau vad fete care se dau cu nuante de fond de ten total nepotrivite si pe langa asta considera ce fondul de ten trebuie dat fix pana pe maxilar (sa se vada cat mai frumos o dara de fond intre fata si gat)+ daca se poate o tona in sprancene: bleah!
    Un alt lucru pe care l-am remarcat este ca multe fete care au acnee cred ca daca isi dau cu muuuult fond de ten arata impecabil...aiurea! Nu fac nimic altceva decat sa-si inrautateasca starea tenului si sa aiba un machiaj distrus.
    Fondul de ten este baza unui machiaj reusit: degeaba ai farduri scumpe, rimel de firma sau ruj rezistent daca nu ai si un fond de ten potrivit tenului tau.
    Bineinteles ca poti strica un machiaj folosind un ruj gresit sau aplicand blushul aiurea, dar daca trebuie sa aleg lucrul care face diferenta intr-un machiaj este fondul de ten.
    Cam atat am avut de spus...(un pic cam dezordonat, dar...)
    Multumim de giveaway!
    Si ai unul dintre cele mai tari bloguri si chiar vorbesc serios! Intru zilnic sa verific ce postezi!

    RăspundețiȘtergere
  94. Fondul de ten este cel mai important (asta desigur, daca ai nevoie de el). Daca il alegi bine, poti avea o fata superba, naturala, daca il alegi gresit nu il blenduiesti putin si pe gat vei arata ca o femeie de 60 de ani care acuma a descoperit fondul de ten si nu stie cum sa'l foloseasca.

    Si creionul dermatograf ma cam enerveaza cand il vad aplicat pe pleoapa inferioara de persoanele care au ochi mici, vai vai, le face ochii sa para si mai mici...

    Cam asta am avut de spus! Sper sa castiggg:x

    Te urmaresc cu numele Denisa.
    Emailul meu este: pop_denisa_ana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  95. La fel ca majoritatea fetelor,consider ca cel mai important produs de make-up este fondul de ten.Un fond de ten ales corect in functie de necesitatile si nuanta tenului iti poate transforma foarte mult fata constituind primul pas pt. realizarea unui make-up reusit.Totodata fondul de ten poate sa duca la un make'up dezastruos daca este ales intr-o nuanta sau o textura gresita.
    Consider ca folosind produsele de make-up poti realiza un machiaj armonios care sa iti puna calitatile in valoare si sa iti mascheze defectele sau din contra sa realizezi unul dezastruos si sa nu faci altceva decat sa iti evidentiezi si mai tare defectele sau sa iesi in evidenta intr-un mod ridicol.Nu e nevoie sa fii make-up artist ca sa realizezi un machiaj reusit,indemanarea se formeaza exersand,trebuie doar sa nu exagerezi si sa aplici produs exact cat trebuie pt. a realiza un machiaj curat.
    In concluzie poti da gres si daca folosesti o nuanta nepotrivita de blush,ruj sau aplici 5 straturi de rimel cum vad la majoritatea fetelor.

    RăspundețiȘtergere
  96. Hello!!!! As putea sa zic in general ce produs face diferenta intre un machiaj bun si unul (ne)bun cum ar fi daca ai probleme cu tenul gen acnee ar fi dezastruos sa nu le acoperi cu ceva baton corector/fond de ten....sau daca ai sprancene super blonde si arati cuidat machiata mai evidentiat fara sa colorezi si spracenele-deci in cazul asta ar fi imperios sa ai un brow-liner... insa eu am problema mea cu cearcanele asa ca oricat de bine m-as machia nu valoreaza nimic si arat aiurea fara concealer. Machiata si fara concealer nu as face decat sa atrag atentia si mai mult asupra ochilor... deci DEZASTRU! In ceea ce priveste ce priveste ce greseala fac femeile cand vine corba de concealer as zice ca nu aleg nuanta care li se potriveste-de obicei femeile aleg o nuanta mai deschisa pt concealer- eu am cearcanele mai mov asa ca trebuie sa aleg un concealer portocaliu. ;)

    Poopici! Multumim de giceaway! Te urmaresc cu adinapup

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna!
    Cred ca cel mai important produs de make-up este fdt! Un fond de ten bine ales, poate sa mascheze pete acolo unde sunt, sau diferite imperfectiuni, poate sa faca o persoana mai palida sa radieze de sanatate si sa dea incredere de sine celei care il poarta.
    Insa un fdt care nu se potriveste in primul rand ca nuanta, apoi ca textura, si in general nu este recomandat pentru respectivul tip de ten, poate fi un dezastru. Nuanta aleasa aiurea poate sa dea un aspect 'bolnav' tenului, textura poate sa fie o baza total nepotrivita pentru machiajul pus peste el. Chiar si modul de aplicare poate sa fie o mica capcana.
    Asadar, depinde foarte mult de persoana la persoana, de scop si posibilitati.
    Sper ca cineva sa citeasca parerea mea si sa ii fie de ajutor.
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  98. Ma numesc Madalina Minu. Folosesc zilnic produse cosmetice si mereu cumpar ceva nou, pentru a incerca, pentru a recomanda. Desi fondul de ten este cel mai folosit produs din trusa personala, eu consider ca mascara este obiectul cheie al machiajului. Aceasta defineste genele, contureaza ochii si lumineaza intreaga fata.

    In ziua de azi exista diferite tipuri de mascara, de la cele waterproof, pentru alungirea genelor, pentru volum, mascara cu efect de gene false pana la cele de diferite culori si texturi. Gama este larga si voi trebuie sa gasiti ce vi se potriveste. De exemplu, daca aveti tenul deschis la culoare si parul blond, pentru machiajul de zi este recomandata mascara de culoare mai deschisa, maro.

    Este important *eye-contact-ul* atunci cand discutati cu o persoana, indiferent ca este prima intalnire, job interview sau tea time cu prietenele. Iar ochii bine definiti, luminati, conturati ajuta. Daca simtiti ca machiajul este perfect, veti avea si mai multa incredere in voi, indiferent de situatie.

    Tips: daca ramaneti fara creion de ochi sau tus, puteti folosi mascara in loc. Cu o pensula pentru conturul ochilor (sau chiar betisor de ureche), imbibata in mascara, veti obtine un contur profi.

    Cu o mascara buna nu aveti cum sa dati gres. Nu trebuie, totusi, exagerat cu aplicarea in timpul zilei, pentru ca lumina natura scoate in evidenta acest lucru (urat). Daca doriti sa totusi un efect de lunga durata, aplicati in mai multe randuri cu pauze pentru uscare, incepand de la radacina genelor si pieptanand cu peria catre varfuri.

    underwater.love@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna! M-a intrigat intrebarea pusa si am stat cateva secunde sa vizualizez diferenta dintre un machiaj bun si unul de cosmar si as fi tentata sa spun ca produsul care face diferenta este fondul de ten! Sr intampla sa facem greseli an alegerea culorii,texturi,undertonului,dar cred cu tarie ca greseala cea mai des intalnita sau care poate imi sare mie in ochi cel mai tare e cand vad fete care incerca sa acopere efectiv tot! E ok sa iti doresti un ten perfect dar cand intelegi prin perfectiune zeci de straturi de fond de ten plus pudra plus corector plus blush ce mai conteaza calitatea produselor folosite!

    elena_dulcik2006@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  100. Folosesc produse make-up aproape zilnic.Eu cred, de fapt sunt convinsa ca fardul face diferenta. Fondul de ten aplicat cu o nuanta mai inchisa sau mai deschisa se poate repera stergand usor cu un servetel umed apoi uniformizand culoarea cu degetele spre gat, pentru a nu se vedea diferenta de culoare; linia tusului, creionului, sau kohl-ului aparent inegala, tremurata, se poate rezolva prin aplicarea fardului peste, pentru un efect mai "soft"; cantitatea de blush exagerata, dai peste cu putin fond de ten; prea mult mascara, poti trai cu asta; o culoare de ruj neinspirata.. se rezolva la prima imbucatura de mancare; un contur al buzelor mai inchis decat culoarea rujului..lumea va crede ca imiti anii 80 :))..insa o culoare de fard nepotrivita, nu stiu cum poti rezolva, singura solutie ar fi demachierea:)..cum poti sa repari un negru mat la o pereche de ochi albastri si o piele de portelan, care pe deasupra mai este intins si pana in sprancene?!..sau culori combinate aiurea, care sa nu ti se potriveasac nici ca fizionomie, culoarea tenului, forma ochilor si nici ca personalitate.
    Femeile incearca sa-si acopere imprefectiunile exagerand cu cantitatea, poate ca ar fi mai bine sa nu insisti asupra acelui cos rosu atat timp cat restul fetei arata sanatos, sau sa incerci sa acoperii pistruii cu n straturi de fond de ten,pistrui care in occident sunt interpretati ca fiind ceva sexy, au un farmec aparte.
    Calitatea produselor este si ea importanta, nu toata lumea isi permite produse MAC, Clinique, sau Vichy, insa poti sa fii frumoasa si cu buget redus!

    RăspundețiȘtergere
  101. diferenta,in opinia mea este o culoare prost aleasa pt creionul de buze.cazurile la care ma refer sunt,din fericire,nu foarte dese,dar totusi deranjante..asta e parerea mea..

    RăspundețiȘtergere
  102. nu cred ca exista doar un singur produs de make-up care face diferenta intre un machiaj frumos realizat si unul de cosmar. intradevar, cum au spus si o parte din celelalte participante, fondul de ten ar fi esential. daca nu iti alegi culoare, in primul rand, si textura potrivita tenului tau, mai bine renunti. eu am patit acest lucru si cauza era faptul ca nu eram suficient de informata. nu stiam ca exista subtonuri si cum se alege nuanta potrivita tenului tau. si asa am mers pe nuante de ivory timp de vreo 3 ani (eu avand subton galben, iti dai seama cum se vedea ceva cu subton roz pe tenul meu :)) ), dar important e faptul ca am invatat ceva bun din aceasta situatie si ca intr-un final mi-am dat seama ca nu era tocmai bine ceea ce faceam.
    dar pe langa fondul de ten, ar mai fi si blush-ul care poate fi aplicat in strat mult prea gros, nuanta total nepotrivita tenului sau care nu este in armonie cu restul machiajului.
    de asemenea si rujul e in aceeasi categorie. daca se apeleaza la o nuanta mult prea inchisa in conditiile in care machiajul ochilor e deja puternic (ma refer in special in timpul zilei; seara sa zicem ca mai trecem peste).
    de asemenea, sa nu uitam de sprancene care nu mereu sunt in armonie cu nuanta parului. si aici recunosc ca mai am de lucrat :D mai ales daca esti vopsita blond si ai sprancene negre sau mult prea conturate.
    nu cred ca ar trebui sa ne limitam doar la un produs pentru ca pana la urma tenul si look-ul rezultat reprezinta un tot unitar.
    si sa nu uitam de ingrjirea tenului inainte de a aplicat make-up.
    multumim pentru giveaway!

    RăspundețiȘtergere
  103. Eu zic ca diferenta intre un machiaj placut ochiului si unul de cosmar nu sta doar intr-un produs.
    Fondul de ten este cel mai vizibil si vad ca a fost mentionat de multe fete. Culoarea gresita, aplicarea proasta (fara sa fie intins bine) si chiar formula pot face din fond de ten un produs ingrozitor.
    Urmatorul pe lista mea este rimelul. Urasc genele de paianjen sau folosirea unui rimel uscat care pica de pe gene. Arata oribil! E foarte usor sa folosim un rimel, de ce trebuie aplicat in exces ? Nu cred ca o sa inteleg vreodata.
    Ultimul lucru si cel mai important dupa mine este cantitatea. Cu cat aplici mai mult, cu atat vei o avea o fata cu aspect "varuit"! Mereu vad fete prin oras cu prea mult machiaj aplicat. Genul acela "daca le ating se scutura machiajul". Dupa mine, less is more.

    RăspundețiȘtergere
  104. hehe..tough one, Camelia! Mi e greu sa decid, osciland intre FDT si produsele destinate machiajului ochilor...dar, gandindu ma la inceputurile mele in sfera machiajului, as zice ca este mult mai usor sa gresesti in alegerea FDT. Spre exemplu, eu, chiar si astazi, dupa "atata experienta", gasesc dificil sa potrivesc perfect un FDT..ba imi usuca fata, ba e prea uleios, ba are putere de acoperire prea mica..ori prea mare si arata ca o masca...sa nu mai vorbim de cazurile nefericite in care este evidenta discordanta intre culoarea tenului si cea a produsului. Prin urmare, consider ca produsul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul de cosmar este fondul de ten.

    RăspundețiȘtergere
  105. Interesant topic.
    Well...in ceea ce priveste importanta produselor de makeup cred ca sunt doua probleme pe care trebuie sa le avem in vedere.CALITATEA produsului si NUANTA POTRIVITA PENTRU NOI.
    Imi este destul de greu sa aleg intre fond de ten si blush pentru ca dupa cum ii spuneam si lui Shopperinta intr-un comment zilele trecute, un blush urat si nepotrivit poate strica total machiajul.
    Pentru ca fondul de ten este mai "friendly" si de-acum ne-am obisnuit cu diverse metode de aplicare relativ simple, voi considera blush-ul produsul care poate transforma un machiaj intr-un film horror:))
    Inca mai sunt muuulte femei care nu stiu sa aplice corect blush-ul, nu il considera important si nu aleg nuanta potrivita.
    Cred ca stim toate cat de urat vine un blush strident, portocaliu, aplicat ca o dunga de la urechi pana spre gura.
    De asemeni, daca nu obisnuim sa acordam foarte multa atentie produselor cosmetice pe care le cumparam, cred ca la blush este cazul sa facem un mic compromis si sa alegem un produs de calitate pentru ca este acel lucru care da un finnish frumos machiajului si care il poate schimba radical din do in don't.

    RăspundețiȘtergere
  106. Din punctul meu de vedere se pot comite o serie de erori in ceea ce priveste machiajul. Fondul de ten este in primul rand unul dintre produsele la care fetele/femeile pot face greseli cand il cumpara/aplica, ori ca nuanta nu e cea potrivita, ori ca aplica o cantitate mult prea mare ceea ce le face sa aiba o masca pe fata. Nici rimelul nu trebuie aplicat cu nemiluita, astfel incat sa para ca ai fix 5 gene...foarte groase. Creionul/fardul pt sprancene poate fi iarsi ori aliatul ori dusmanul unei fete; fie ca este folosit un creion negru ceea ce va arata groaznic, fie ca nu este folosit deloc. La fel si blush-ul; de cate ori nu am vazut fete care aratau ca un clovn? Dupa parerea mea, toate elementele care ar trebui sa alcatuiasca un machiaj trebuie folosite cu moderatie si bun gust. De aceea este important sa existe o minima educatie in "ale machiajului" si pentru asta exista numeroase bloguri de beauty si make-up...Thumbs up for what you're doing!

    RăspundețiȘtergere
  107. buna. eu cred ca unul din produsele de make`up care face diferenta intre un machiaj reusit si unul de cosmar este blush`ul...degeaba aplici un blush care nu se potriveste cu nuanta pielii tale sau il aplici in exces pt ca strici un machiaj care,poate fara acel blush ar fi fost chiar reusit...am patit si eu sa imi iasa machiajul iar dupa ce am aplicat blush.ul sa arat ca un clovn...bineinteles ca m,am demachiat si a urmat alt machiaj fara acel blush,intr.o alta nuanta sau o cantitate mai mica aplicata...sper ca raspunsul meu este multumitor.te pup

    RăspundețiȘtergere
  108. Produsul care face marea diferenta pentru mine este apa. Si da, consider apa ca pe un produs cosmetic in mare parte.
    Fara apa, tenul imbatraneste si capata un aspect uscacios si "fulguit".
    Fara apa, cremele hidratante nu si-ar face efectul.
    Fara apa (cu care ne spalam machiajul si mastile) am ramane cu impuritati care in timp s-ar transforma in surse comedogenice.
    Fara apa, rujurile ar fi imposibil de aplicat din cauza buzelor mega-uscate.
    Fara apa nu am fi.

    Asadar, hidratarea, interna si externa mi se pare cheia unei frumuseti desavarsite.
    Te urmaresc cu moony214 :)

    RăspundețiȘtergere
  109. Unghiile..asta consider eu ca fac o femeie sa fie frumoasa. Nu stiu voua dar mie mi se pare ingrozitor sa vad pe cineva super machiata si aranjata dar...cu unghii murdare si neingrijite, cu oja sarita pe alocuri... eu zic ca un pic de lac incolor si unghiile taiate, nu neaparat mari pot face o mare diferenta...Sper ca nu am suparat pe nimeni
    Te urmaresc cu numele catalina_mea iar adresa de mail catalina_mea@yahoo.com
    PUPICI!

    RăspundețiȘtergere
  110. Buna!:* Eu consider ca atat rujurile cat si luciurile de buze sau balsamele sunt foarte importante,stand si ele la baza unui make-up reusit. Cand alegi un ruj trebuie sa fi foarte atent, doarece unele pot fi pretentioase sau pur si simplu nu se potrivesc cu tipul tenului sau ochi. De asemenea, trebuie sa fim foarte atente ce aplicam pe buze in functie de imbracamintea care o adoptam si in functie de mesajul pe care vrem sa il transmitem. Buzele fac o femeie senzuala, frumoasa si increzatoare.De asemenea trebuie sa tinem cont si de cantitatea pe care o aplicam..
    Te urmaresc cu numele Happy Story
    Adresa: happystory30@rocketmail.com
    Te-am pupat!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  111. Parerea mea este ca fondul de ten face adeseori diferenta intre un machiaj de cosmar si unul foarte stralucit.Am vazut multe exemple in viata de zi cu zi dar si mai multe la tv.Cele mai multe fete nu isi aleg nuanta de fdt potrivita is de celel mai multe ori o aleg mult prea inchisa.Parerea mea este ca daca ai un machiaj foarte sofisticat al ochilor si un ten foarte ''bronzat'' iar gatul sa fie foarte alb s-a dus tot machiajul si tot chinul pe apa sambetei.Mie mi se pare ca nu e capul lor cand vad diferenta de nuanta intre cap si fata :)) exact cum arata 2 papusi ale caror capete le-ai inversat(una alba si una neagra).Solutia e bineinteles sa folosim o crema bronzanta si pe gat sau sa cautam un fdt care se potriveste tenului nostru.Mailul meu e cosmina_4_rapid@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  112. E destul de "nedrept" sa nominalizam un singur produs care ne asigura un machiaj reusit sau unul de cosmar. Dar cred ca, totusi, fondul de ten, conduce detasat.
    E extraordinar de important sa folosesti nuanta perfecta pentru tine, textura, formula (la unele poti fi alergica, altele iti pot bloca porii etc). Femeie fiind, esti datoare cumva sa te informezi despre lucrurile astea, daca te incumeti sa folosesti un astfel de produs. E minunat cand vezi ca-ti poti crea instant un ten de portelan, fara cusur. Insa, la polul opus, avem ocazia sa vedem constant cazuri precum fond de ten portocaliu, aspect unsuros sau de masca, produs strans in liniile fine s.a.m.d.
    Pledez, in primul rand, pentru informare si testare pe propria piele, la propriu, inainte de a ne avanta sa ne achizitionam acest "artificiu".
    Multumim, Camelia! :)
    P.S.: Te urmaresc cu numele "Madutza".

    RăspundețiȘtergere
  113. Buna.
    Desi ar trebui insirate toate produsele de make-up ce pot strica o aparitie in cazul folosirii incorecte,pentru mine mascara este cea care da acel aer de machiaj reusit. In cazul in care mascara e de proasta calitate, se faramiteaza pe gene si cade pe obraji devine horror orice fata, indiferent de celelalte produse folosite.
    Intr-o zi vorbeam cu o fata care se machiase foarte natural si isi daduse doar cu un strat de mascara. Dar toata pleopa era acoeprita de punctulete negre de la perie si efectiv nu ma puteam gandi la altceva. Si nu militez neaparat pt mascara scumpa, ci pentru una care se potriveste cu persoana care o poarta si eventual care nu se faramiteaza si cade intr-un mod total dizgratios accentuand cearcanele...
    Adresa mea de mail este pitica_gnomo@yahoo.com.
    Multumesc si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  114. Din punctul meu de vedere, fondul d eten poate face furori.Daca nu este ales conform nuantei propriei pielii,poate declansa un dezastru total!
    Ca sa incerci si sa iti dai seama ce culoare iti este potrivita nuantei tale de ten,incearca-l pe barbie,iar ca sa-i vezi textura[cat de bine intrain piele sau acopera] incearca-l la incheietura mainii.
    Adresa mea de e-mail addddeee@yahoo.com
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  115. Buna Camelia,
    cu siguranta produsul care face diferenta intre un machiaj bun si unul dezastros este fondul de ten....cred ca majoritatea fetelor au ales acelasi lucru si cu aceeasi motivatie...daca este nuanta potrivita tenului tau atunci totul e ok...in schimb cand alegi o nuanta mai inchisa se observa dungile si denota prost gust

    te urmaresc cu numele adelynush87 iar adresa de mail este adelynush87@yahoo.com
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  116. Dupa parerea mea, ceea ce conteaza e discretia. Adica un machiaj strident in timpul zilei este mult mai dezagreabil decat unul minimal, fond de ten si poate un luciu de buze. Cred ca ceea ce conteaza este gustul si calitatea. Gustul persoanei in cauza si calitatea produsului utilizat. Desi uneori persoane cu posibilitati materiale cheltuie mult pe cosmetice, efectul e mai neplacut decat in cazul unei femei cu situatie mai modesta, insa care stie sa isi accentueze o trasatura forte, si pentru asta nu e nevoie de tone de fard, ci doar de putina atentie si bun-gust. Poate ca mesajul nu e tocmai raspunsul pe care il astepti, nu e ceva concret ci mai degraba e de ordin general, insa experienta mea in ce priveste machiajul nu e prea vasta, deoarece ma aflu in a doua categorie, si nu am fost pana acum doritoare sa incerc ceva mai extravagant tocmai pentru ca vreau ca atunci cand va veni momentul sa folosesc produse cosmetice de calitate.

    Si acum, adresa mea de mail: andreea.corina@ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  117. Produsul de make up care poate sa faca diferenta intre un machiaj reusit si un mic dezastru este dupa parerea mea, mascara. Poate nu toata lumea e de acord cu mine insa am vazut destule fete care, culmea, aplica bine fondul de ten, reusesc sa faca un machiaj dragut al ochilor, insa incarca genele cu muuuuuuulte straturi de mascara. Se poate observa asta in special la adolescente. Probabil ca din dorinta de a avea gene mai dese si mai lungi fac asta. Insa rezultatul nu e in nici un caz cel pe care il doresc.
    Te urmaresc cu numele cristinamar. Adresa de mail este cristinamar8@gmail.com

    RăspundețiȘtergere