Am testat: Clinique Even Better Makeup SPF 15

25.1.11

Sper sa fiu in stare sa scriu postarea asta asa cum trebuie. Sunt foarte obosita si azi am avut o zi urata: am aflat ca o persoana foarte apropiata mie trebuie sa se lupte cu cancerul pentru a 3a oara in doar cativa ani. Nu vreau sa intru in detalii, nu-mi face bine subiectul, insa imi sta pe creier.

Mi-am luat acum cateva zile de pe ebay mai multe mostre de fond de ten, printre care si cateva de la Clinique, mai exact Even Better, si azi dimineata am zis sa-l incerc. De mult timp vroiam sa incerc un fond de ten de la Clinique, insa stiam ca majoritatea au subtonuri roz si asta m-a oprit mereu (cele ce-mi urmariti blogul de mai mult timp, stiti ca mereu ma "vait" de roseata tenului meu).

De ce m-a atras Even Better? Este oil-free, este creat de dermatologisti si promite ca folosirea pe timp indelungat uniformizeaza tenul si sterge semnele de imbatranire (stiu ca imbatranire asta suna ciudat - in engleza e "diminishes age spots", sunt sigura ca intelegeti ce am vrut sa spun, nu mi se leaga cuvintele).

Este potrivit pentru tipurile 2 (Dry Combination) si 3 (Oily), acoperirea este "moderate to full", iar producatorul la beneficii trece: "De-aging, Covers or treats uneven skin tone, Long wearing, Natural skin-perfecting look, Mineral enriched ".

Ce pot sa zic eu? Imi place! Cu toate ca nu stiu daca nuanta aleasa de mine (Ivory) este cea mai potrivita, mi se pare un pic cam roz pe obraji, insa la ce zi am avut eu azi, e posibil sa fi fost lumina de vina. O sa ma analizez mai bine maine sa vad ce si cum.

De ce-mi place?

- se intinde foarte usor (desi la inceput mi s-a parut uleios cand l-am intins pe fata), dupa cateva secunde arata foarte natural si asa a ramas toata ziua
- nu se aseaza in riduri/ linii/ etc., nu scoate in evidenta zonele uscate, nu se strange in colturile gurii, lateralul nasului, etc.
- nu il simti pe ten si senzatia e una foarte placuta, tenul ramanand uniform si proaspat (nu are aspect mat, este un ten viu usor dewy)
- a rezistat 10 ore fara probleme (nu am folosit primer), insa am aplicat blot powder dupa vreo 6-7 ore pentru fruntea era un pic uleioasa (probabil ca un primer bun rezolva problema asta, eu n-am avut timp dimineata de primer)
- a uniformizat tenul si acoperirea a fost medie (mi-am permit sa nu folosesc concealer desi tenul meu nu arata de nota 10)

Ce nu mi-a placut? La prima testare doar senzatia de uleios cand l-am aplicat, dar care a disparut dupa cateva secunde.

Ce mi-ar fi placut sa faca in plus? Sa neutralizeze roseata (cuperoza).

Nu este cel mai bun fond de ten pe care l-am incercat, insa mi se pare destul de bun si cu siguranta o sa ii fac un review dupa ce-l folosesc (cred ca-mi ajung mostrele mai bine de 2 saptamani).

L-ati folosit? Sau ati incercat alte fonduri de ten de la Clinique? Ce parere aveti?

P.S.: Am uitat sa mentionez ca are SPF 15 si pretul este in jur de 130 ron.

15 comentarii

  1. Scumpicel, mostrele sunt bune desigur, dar oare originalul e la fel?:-?

    RăspundețiȘtergere
  2. am folosit de la Clinique 2 fdt-1.superfit[superb,seamana un pic cu revlon cst,mac stdfix,acopera,rezista,dar arata natural],2.dualbalancing[tot bun,acopera,rezista].parca superfit mai mult mi-a placut.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna camelia,nu am mai incercat nici un produs clinique ,dar m-ar interesa daca poti sa imi dai si mie un sfat.caut un fond de ten cu putere de acoperire mare,si sa nu fie vichy sau la rochey posay,tenul meu nu le agreaza.mentionez ca am un ten oliy si cu probleme

    RăspundețiȘtergere
  4. extramicuta, mult lume lauda Double Wear pentru acoperirea lui. Iar ca o varianta mai ieftina, Colorstay de la Revlon desi eu sunt convinsa ca formula adusa in Romania nu e la fel ca cea din afara tarii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine m-a dezamagit foarte tare, l-am gasit in Sephora Arad undeva la 120 ron.dar.. am si eu 2 riduri..le`a scos in evidenta..iar ca si [utere de acoperire zero..e o mare diferenta intre o monstra si..intelegi? am primit o monstra m-a fascinat si..mi-a luat ceva timp sa-l gasesc..si un timp foarte scurt sa-mi lase o dezamagire. Imi pare rau ptr persiana draca tie, sunt convinsa ca cu ajutoru lu D-zeu o sa fie bine. Ica

    RăspundețiȘtergere
  6. am incercat colorstay,nu imi place deloc,parca nu acopera deloc.am incercat double wear si imi place,trebuie doar sa gasesc nuanta mea potrivita.multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe mine ma intereseaza nars sheer glow fdt si nu gasesc nicaieri mostre (am cautat pe e bay, si alte site-uri de pe net)dar in zadar. poate ma poti ajuta....selle-ul de la care ai luat tu mostrele de fdt poate are...si de aceea te rog sa imis spui si mie id-ul lui. multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  8. Ramona, eu le-am gasit din intamplare, persoana de la care le-am luat nu vinde asa ceva. Multa lume m-a intrebat de mostre de la Nars, insa de atunci n-am mai vazut nici eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu mi l-am cumparat din state de la Macy's.Era o tipa la stand care lucra de 30 ani la Clinique(asta a fost unul din lucrurile care m-au marcat in state).Eu am vrut sa imi iau Fdt Acne solutions si ea mi l-a recomandat pe acesta ptr ca este oil free si are spf..
    Mi-a testat 4 nuante pe piele pana mi-a stabilit culoarea.Am nuanta 11 porcelain beige.Este primul fdt cu nuanta perfecta tenului.De asta am si vrut Clinique ptr. ca stiam ca imi testeaza pe fata nuanta nu in dosul palmei(cum am patit la Mac).Din Pacate nu am gasit culoarea la noi.
    Si am dat doar 24 $.
    Este cel mai bun fdt de ten lichid.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar nu am incercat Clinique pana acum. Si tocmai incepe sa mi se invete tenul cu toate cele 4 fonduri de ten pe care le am, si pe care le alternez. Nu-mi place deloc sa-mi caut un nou fond de ten, mi se pare ca e ca si cum incep sa imi caut un nou partener de viata si urasc perioada de tatonare, de la inceput...
    Suna bine Even Better, o sa ma duc sa prospectez piata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna!stiu ca subiectul nu mai e de actualitate, dar sper sa ma ajuti cu un raspuns pt.ca am tot intrebat si celelalte colege bllogerite,dar nu mi-a raspuns nimeni.tot caut pe net informatii referitoare legate de acest brand, care m-a convins sa-l incerc si chiar vreau sa-mi achizitionez tocmai acest fdt, insa am citit multe pareri ca cele din mall-urile noastre ar fi contrafacute.de fapt,majoritatea brand-urilor de renume care sunt aduse la noi ar fi fake-uri.De aceea, te intreb, pt ca eu nu ma pricep deloc:sunt sau nu fake-uri? cum recunosti un fake?sau unde se gasesc cele originale? Multumesc! Georgiana

    RăspundețiȘtergere
  12. Georgiana, nu ma pricep foarte bine la produsele Clinique insa nu-ti face problema ca fondurile de ten din marile magazine sunt fakeuri. Din cate stiu eu Clinique are o reprezentanta pe Calea Victoriei (daca esti din Bucuresti) si acolo sigur nu sunt produse contrafacute.

    RăspundețiȘtergere