De ce XBody?

30.11.16


In ultima zi a lunii (si a acestei toamne) m-am hotarat sa va povestesc despre o noutate din viata mea, o chestie pe care eu am descoperit-o cu adevarat in ultimele saptamani (desi am mai avut contact inainte cu aceasta tehnologie si am fost tentata s-o incerc, cred ca v-am si intrebat anul trecut ce puteti sa-mi spuneti despre EMS) si care mi-a schimbat viata in multe feluri. 

XBody foloseste tehnologia EMS - electrostimulare musculara - care reprezinta contractia musculaturii cu ajutorul impulsurilor electrice. Tehnica este utilizata cu efecte benefice in medicina generala, dar mai ales in reabilitarea post traumatica, iar in ultimii ani este folosita mult pentru remodelarea corporala si slabirea rapida. Electrostimularea musculara este utilizata in timpul antrenamentelor inclusiv de sportivii de performanta pentru a-si imbunatati rezultatele sportive.

Antrenamentele EMS cu aparatul XBody dureaza doar 20 minute (care echivaleaza cu 2 ore de fitness intens la sala) si iti permit sa lucrezi toate cele 9 mari grupe de muschi, aparatul putand fi setat cu o intensitate mai mare pe zonele problematice. Electrozii sunt plasati pe fiecare grupa de muschi, astfel incat se poate lucra intreg corpul. Tipul asta de antrenament prin electrostimulare poate fi folosit in mai multe scopuri: tonifiere musculara, refacerea musculaturii, scaderea in greutate si in centimetri, eliminarea celulitei si multe altele, in functie de ce anume se urmareste.

Eu am vazut prima data tipul asta de antrenament anul trecut si m-a tentat, insa nu stiam daca inima mea va rezista (testele de efort imi spun in continuare ca in repaus am mari probleme de ritm cardiac, iar medicii imi spun sa nu risc pentru ca nu au de unde sa stie cum voi reactiona) si nici daca problemele de la mana stanga (muschiul afectat in urma infarctului) si genunchiul drept (intindere de ligamente incrucisate care in timp s-a agravat) pot face fata. Astea si alte cateva mici probleme fac ca totul sa fie un risc si sa nu prea aiba nimeni curaj sa incerce sa lucreze cu mine si, recunosc, ca nici eu n-am avut curaj pana acum pentru ca am ramas de multe ori intr-un picior in mijlocul strazii si am dat gres de cate ori mi-am propus sa depasesc niste limite.

Insa lucrurile au luat o alta intorsatura in urma cu cateva saptamani cand am fost la cei de la Pure Shapes. M-am dus cu un feeling bun acolo, am simtit ca asta e momentul bun (tocmai imi refacusem toate analizele si propunerile medicilor mi s-au parut ciudate rau, fiecare bucatica din corp imi spunea ca trebuie sa gasesc o solutie) si ei mi-au dat suficienta incredere sa incerc. Le-am spus de la inceput care sunt problemele si ca nu stiu cat pot duce fizic (si psihic pentru ca in ultimii ani orice incercare de a face sport a fost un esec), iar raspunsul lor m-a facut sa zambesc. 

"Hai sa vedem cum putem sa te ajutam" a fost impulsul de care aveam nevoie, iar faptul ca lucrez cu un kinetoterapeut care stie cum sa nu-mi suprasolicite muschii, care stie sa adapteze antrenamentul la problemele pe care le am, care stie cand am atins punctul in care mi-e imposibil sa fac ceva, care stie sa-mi spuna bravo cand depasesc niste limite care pareau imposibile acum o luna, care ma "citeste" si a inteles unde pot si unde nu conteaza enorm.

Nu mi-am dat seama ce a lipsit pana acum in incercarile mele anterioare, acum stiu - increderea in omul cu care lucrez. Asta a fost factorul care a schimbat totul si care m-a facut sa realizez ca inca pot, doar ca pana acum n-am gasit modalitatea buna. Si da, m-am intrebat daca nu puteam s-o fac mai demult - raspunsul e nu. Asta e momentul in care mintea si corpul meu sunt pregatite pentru asta si faptul ca am ajuns in locul care trebuie e cel mai important.

Nu va spun ca e usor (o sa revin cu o postare peste 2-3 saptamani in care sa va spun exact niste rezultate si sa va spun ce a insemnat asta si din punct de vedere moral pentru ca stiu ca multe cautati solutii si nu le gasiti), va spun doar sa nu va opriti din cautari. Poate XBody nu e solutia buna pentru voi, dar pana nu incercati nu aveti de unde sa stiti - si nu va spun sa va duceti oriunde pentru ca sunt extrem de importante si locul si oamenii cu care lucrati si eu am inteles asta extrem de bine cand am avut termen de comparatie, va spun sa iesiti din zona de confort si sa incercati si altceva pentru ca mintea poate sa ne fie cel mai bun prieten, dar si cel mai mare dusman. Insa atunci cand incepi sa lucrezi cu corpul tau (chiar daca trecutul te-a pus la pamant de multe ori) lucrurile iau o alta intorsatura si poti sa faci lucruri la care nici nu mai puteai sa visezi, indiferent cat optimism "zace" in tine.

O sa termin postarea asta cu multumesc (ii multumesc Laurei ca s-a gandit la mine, ii multumesc lui Gabriel ca mi-a deschis ochii si mi-a aratat un alt mod de a face lucrurile si ii multumesc in primul rand lui Vali pentru ca a crezut in mine cand eu n-am crezut si pentru ca a reusit sa ma faca sa am incredere si sa il cred cand imi spune ca pot - e un pas urias pentru cineva care a trecut prin ce-am trecut eu).

P.S.: postarea asta este despre EMS si XBody, dar este si despre multe altele ...

10 comentarii

  1. Imi pare rau pt problemele tale de sanatate!! Cel mai important e sa faci ce ti se potriveste tie si e ok sanatatii tale. Si pe mine ma tenta Xbody, dar am probleme cu spatele,dar cred ca voi merge o data la ei sa vad ce zic pt aceasta problema? Iti fac ei testul de efort? sau alte teste inainte de a incepe sa lucrezi? Sau trebuie sa le ai tu facute?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei nu-ti fac teste, insa avand un kinetoretapeut vor lucra cu tine pe partea de recuperare fara sa iti afecteze sanatatea. Pe site au posibilitatea de a achizitiona o sedinta test ca sa vezi exact cum e si ce presupune. Eu iti zic sa incerci, eu mana stanga o aveam praf - am scapat de multe ori pana si un pahar din mana, iar acum vad progrese clare.

      Ștergere
  2. Ma bucur pentru tine, Camelia !
    Sper sa ajungi la rezultatele dorite . Am mai auzit de acest gen de antrenamente si chiar mi se pare o metoda foarte interesanta .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, e ceva ce simt ca trebuie sa fac si ca asta e momentul bun ... sunt atatia ani de cand nu ma simt ok cu situatia asta si acum parca merg pe un alt drum si-mi place ce descopar.

      Ștergere
  3. Mă bucur ca se întrevede soarele!:)multa sănătate! Dana

    RăspundețiȘtergere
  4. Am sa-mi intreb cardiologul daca pot beneficia si eu de EMS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil iti va spune ca nu, depinde si de ce probleme ai - mie mi-au spus sa nu incerc fizic nimic si asta m-a afectat pe termen lung, organismul imi spune altceva si l-am ascultat si mi-e bine, mai bine decat mi-a fost de mult timp. Insa asta tine de fiecare.

      Ștergere
    2. HTA si insuficienta aortica astea sunt problemele mele care nu ma lasa sa am o viata linistita.

      Ștergere
  5. Nu știu care sunt rezultatele fizice pe care le-ai obținut până acum, dar e clar că moral te-a ajutat mult și asta e și mai important. Să fie ce trebuie în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In momentul asta nu stiu nici eu sa spun in cifre, am zis ca de-abia dupa o luna ma cantaresc/ masor, dar se simte si la haine si simt eu cum "sta" carnea pe mine. Sa fie, chiar e ceva de care aveam nevoie! :)

      Ștergere